5 ślepaczków juz w DT- potrzebne jedzonko i wsparcie

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 11, 2013 16:45 Re: PILNE!5 ślepaczków juz w DT- potrzebne jedzonko i wspar

Nie biorę żadnych faktur i nie chcę zwrotu,fundacji tak jak powiedziałam dziękuję.jeżeli ktoś będzie chciał dorzucić do karmy ,leków czy żwirku będzie. Miło jeżeli nie też damy radę :mrgreen: byle Lenka Srebrzanka była zdrowa to najważniejsze :ok:
Dziś zadrapala ocalałe oczko ,obu się zagoilo .
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Czw lip 11, 2013 18:16 Re: PILNE!5 ślepaczków juz w DT- potrzebne jedzonko i wspar

Dorcia jednoznacznie określiła swoją wolę. Od fundacji nic, jedynie jeśli ktoś z wątku miau zechce pomóc.
Lidka chce karmę i zwrot za fakturę 350 zł.
Proszę jeszcze Ich Troje i Tomka o jednoznaczne określenie się.
Przypominam również o 250 zł, które wpłynęły na moje konto od forumowiczów, muszę wiedzieć jak zdecydowaliście :D

iwoo1

Od: Pt sty 11, 2008 18:37

Post » Czw lip 11, 2013 18:30 Re: PILNE!5 ślepaczków juz w DT- potrzebne jedzonko i wspar

dorcia44 pisze:Nie biorę żadnych faktur i nie chcę zwrotu,fundacji tak jak powiedziałam dziękuję.jeżeli ktoś będzie chciał dorzucić do karmy ,leków czy żwirku będzie. Miło jeżeli nie też damy radę :mrgreen: byle Lenka Srebrzanka była zdrowa to najważniejsze :ok:
Dziś zadrapala ocalałe oczko ,obu się zagoilo .

wróciłam dopiero dziś ...jutro podrzuce Iwonce 100 ...

to może z tych forumowych pieniążków wesprzyjmy Dorcie żeby nie została sama ...

jutro wszystko na spokojnie podoczytuje
agula76

Post » Czw lip 11, 2013 21:30 Re: PILNE!5 ślepaczków juz w DT- potrzebne jedzonko i wspar

Ja podtrzymuję, że finansowo sam dam radę.

Mały na zmianę strasznie rozbrykany i przytulaśny, zdecydowanie przy apetycie - dzisiaj dobiliśmy wagowo do pierwszego kilograma, od Lidki niecałe dwa tygodnie temu brałem 620 g :) Rana po usuniętym oku pięknie się już wygoiła, drugie oko niestety nie rokuje dobrze, ale dokończymy trzytygodniowe zakraplanie, może coś z tego będzie. Usunąć zawsze się zdąży.

Wczoraj został zaszczepiony. Niestety mimo "pięknych" kup okazało się, że ma bardzo silną kokcydiozę (zbierałem urobek do badania 3 dni, na wszelki wypadek). Od dzisiaj odrobaczam jego i dwóch pozostałych starszaków Baycoxem, przez 5 dni. Tragedia, plują tym strasznie, pienią się, charczą, a dużym muszę wpompować aż po 2 ml. Dzisiaj było z zaskoczenia, więc w miarę znośnie, ale jutro to myślę, że mnie zeżrą :?

tomek84

Od: Pt cze 28, 2013 20:00

Post » Czw lip 11, 2013 21:50 Re: PILNE!5 ślepaczków juz w DT- potrzebne jedzonko i wspar

tomek84 pisze:Ja podtrzymuję, że finansowo sam dam radę.

Mały na zmianę strasznie rozbrykany i przytulaśny, zdecydowanie przy apetycie - dzisiaj dobiliśmy wagowo do pierwszego kilograma, od Lidki niecałe dwa tygodnie temu brałem 620 g :) Rana po usuniętym oku pięknie się już wygoiła, drugie oko niestety nie rokuje dobrze, ale dokończymy trzytygodniowe zakraplanie, może coś z tego będzie. Usunąć zawsze się zdąży.

Wczoraj został zaszczepiony. Niestety mimo "pięknych" kup okazało się, że ma bardzo silną kokcydiozę (zbierałem urobek do badania 3 dni, na wszelki wypadek). Od dzisiaj odrobaczam jego i dwóch pozostałych starszaków Baycoxem, przez 5 dni. Tragedia, plują tym strasznie, pienią się, charczą, a dużym muszę wpompować aż po 2 ml. Dzisiaj było z zaskoczenia, więc w miarę znośnie, ale jutro to myślę, że mnie zeżrą :?

Współczuje Tomku :|
Na samym początku u nas też brali to świństwo, ale wtedy nawet po 500g nie ważyli i było ulgowo.

Hania66

Od: Pt mar 10, 2006 17:20

Post » Czw lip 11, 2013 21:58 Re: PILNE!5 ślepaczków juz w DT- potrzebne jedzonko i wspar

Ładnie Tomek twój przytył , u mnie ta mała waży 460 .....Ciesze się że mały miziak ale taki był...Tomek możesz odesłać mi transporter :mrgreen: Dzięki :D

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Czw lip 11, 2013 22:04 Re: PILNE!5 ślepaczków juz w DT- potrzebne jedzonko i wspar

Dziękuję Wam za szybką odpowiedź, przynajmniej wiem co napisać fundacji. I będę miała spokój, bo męczą.
Tak się cieszę, że kociaki wszystkie jak jeden znalazły szybko takich dobrych opiekunów :D
I zobaczcie - nikt z całej polski z fb nie zadeklarował chęci wzięcia któregokolwiek, tylko z miau :D
Miau.pl górą :D :ok: :ok: :ok:

iwoo1

Od: Pt sty 11, 2008 18:37

Post » Czw lip 11, 2013 22:17 Re: PILNE!5 ślepaczków juz w DT- potrzebne jedzonko i wspar

lidka02 pisze:Ładnie Tomek twój przytył , u mnie ta mała waży 460 .....Ciesze się że mały miziak ale taki był...Tomek możesz odesłać mi transporter :mrgreen: Dzięki :D

Transporter u Doroty został z małą :)

tomek84

Od: Pt cze 28, 2013 20:00

Post » Pt lip 12, 2013 1:03 Re: PILNE!5 ślepaczków juz w DT- potrzebne jedzonko i wspar

iwoo1 pisze:Dorcia jednoznacznie określiła swoją wolę. Od fundacji nic, jedynie jeśli ktoś z wątku miau zechce pomóc.
Przypominam również o 250 zł, które wpłynęły na moje konto od forumowiczów, muszę wiedzieć jak zdecydowaliście :D

To wyślę im Fakturę na 57 zł z ręcznym dopiskiem "koty p. Ani", ale chciałabym, żeby wpłacili Lidce jako częściowy zwrot kosztów jej podróży. I z tych pieniążków od Forumowiczów to moją "część" też także proszę jej przekazać.
Jutro idziemy na kontrolę, ale już po samym tobrexie ponoć zrobiła się poprawa. Bo byliśmy z biegunką.
Jednak jedno oczko jest mętne.
Przyjechało 600 g kota, potem schudł. Teraz jest ok.730 g.
Nie lubi być sam. Nie lubi jedzonka dla Juniorów. Kura z rosołku nie smakuje, ale ta sama kura w naszej przyprawionej zupie smakuje bardzo. Lub indyk z sosu. Nie lubi przecieranego, chętnie gryzie kawałki mięska czy z saszetek.
I lubi masełko i śmietankę 12%.
A najbardziej kocha podwójną kuwetę starszaków, można pogonić swój ogon lub łapki i wyturlać w żwirku.
Lubi życie na wysokości, już kilka razy robiło mi się słabo.
No ale takiego malucha nigdy nie miałam to nie mam porównania.
Wet go ocenił na ok. 5 tyg. i to było 1 lipca. A jak oceniono Wasze kotki?

Obrazek Obrazek
Edit: literówka

Nas troje

Od: Sob kwi 09, 2011 11:31

Post » Pt lip 12, 2013 11:08 Re: PILNE!5 ślepaczków juz w DT- potrzebne jedzonko i wspar

Nas troje pisze:
iwoo1 pisze:Dorcia jednoznacznie określiła swoją wolę. Od fundacji nic, jedynie jeśli ktoś z wątku miau zechce pomóc.

To wyślę im Fakturę na 57 zł z ręcznym dopiskiem "koty p. Ani", ale chciałabym, żeby wpłacili Lidce jako częściowy zwrot kosztów jej podróży. I z tych pieniążków od Forumowiczów to moją "część" też także proszę jej przekazać.
Jutro idziemy na kontrolę, ale już po samym tobrexie ponoć zrobiła się poprawa. Bo byliśmy z biegunką.
Jednak jedno oczko jest mętne.
Przyjechało 600 g kota, potem schudł. Teraz jest ok.730 g.
Nie lubi być sam. Nie lubi jedzonka dla Juniorów. Kura z rosołku nie smakuje, ale ta sama kura w naszej przyprawionej zupie smakuje bardzo. Lub indyk z sosu. Nie lubi przecieranego, chętnie gryzie kawałki mięska czy z saszetek.
I lubi masełko i śmietankę 12%.
A najbardziej kocha podwójną kuwetę starszaków, można pogonić swój ogon lub łapki i wyturlać w żwirku.
Lubi życie na wysokości, już kilka razy robiło mi się słabo.
No ale takiego malucha nigdy nie miałam to nie mam porównania.
Wet go ocenił na ok. 5 tyg. i to było 1 lipca. A jak oceniono Wasze kotki?

Obrazek Obrazek
Edit: literówka

Jesteś pewna że nie chcesz pieniędzy ....
Fundacja nie odda mi za transport bo muszą mieć na wszystko faktury a ja im nie wytrzasne ..Mały cudo i gdzie to wlazło :mrgreen:

lidka02

Post » Pt lip 12, 2013 11:11 Re: PILNE!5 ślepaczków juz w DT- potrzebne jedzonko i wspar

Małego ciężko uchwycić bo ciągle w biegu ..Mała oczko się otworzyło we wtorek znów i miała szyte w Poznaniu na razie ładnie wygląda może będzie ok , bo była tragedia z maludą...Malutka leży mi na ręce jak jedziemy autobusem już od weta ..

Obrazek
Obrazek
Obrazek

lidka02

Post » Pt lip 12, 2013 12:10 Re: PILNE!5 ślepaczków juz w DT- potrzebne jedzonko i wspar

Lenka z maleńkiej chudzinki wskoczyła na pełen kilogram.
szalona i pełna kociego animuszu :wink:
U weta całkowicie bezproblemowa.
Kot cudo . :1luvu:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Pt lip 12, 2013 12:32 Re: PILNE!5 ślepaczków juz w DT- potrzebne jedzonko i wspar

Przepraszam Was bardzo, ale skoro ludzie wpłacali na konto Fundacji dla maluchów, to dlaczego chcecie im zrobic przykrość i nie wziąć tych pieniędzy. Chcecie Fundacji zostawić te pieniądze i unieść się dumą? Po co, ta kasa jest dla maluchów po to żeby ulżyć Wam w opiece, leczeniu, itd. Przecież same macie zwierzaki , które sporo Was kosztują.
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Pt lip 12, 2013 12:38 Re: PILNE!5 ślepaczków juz w DT- potrzebne jedzonko i wspar

Alab ma trochę racji w tym co mówi - Fundacja wyda jak i na co zechce (nie wnikajmy na co), a tak to przynajmniej byłoby wiadomo, że pieniądze są w dobrych rękach. Ludzie chcieli pomóc biednym oślepionym maluchom, a nie nie wiadomo komu..

Ale jeśli naprawdę nie chcecie pieniążków dla swoich malców to... ja mam taką nieśmiałą propozycję - może odbierzcie za swoje faktury i oddajcie tutaj?
viewtopic.php?f=1&t=154376

Tu sytuacja też nie wygląda za różowo, ale przynajmniej rodzeństwo tego kociaka można by ratować aby nie dołączyło do grona Ślepaczków :(
Albo oddajcie na Fundusz Ślepaczkowy?
Sadysta Zabrza cd http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=160149
Tona karmy dla schroniska !! http://www.youtube.com/watch?v=YMw8lsfOxzU
Obrazek Julian [*] (13.02.14) i Rysia Obrazek Sara [*] 17.09.2013

Ventrue1

Od: Pon mar 04, 2013 20:41

Post » Pt lip 12, 2013 13:10 Re: PILNE!5 ślepaczków juz w DT- potrzebne jedzonko i wspar

Ala ma rację. To nie są pienądze od fundacji tylko od ludzi.. no, innych ludzi :mrgreen:
I one się na kotki.
Dorcia, nie wierzę, że nie potrzebujesz kasy :D
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

[poprzednia][następna]