Koty z oś. B, TYCHY 54 wysterylizowane!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 02, 2013 12:12 Re: Koty z oś. B, TYCHY 43 wysterylizowane!

kaja555 pisze:zatrzaskiwał drzwi na pewno specjalnie, ale nikt mu tego nie udowodni, nie lubił tych kotów

Udowodni nie udowodni, to jest moim zdaniem do zgłoszenia. Warto przynajmniej porozmawiać z policją. Nikt nie musi "lubić" kotów, ale to podlega pod znęcanie.
O ile faktycznie wiadomo (nie są to domysły), że to on to wiele razy robił.

Mam kilka zdjęć młodej... Gdyby się miały przydać to podeślę.
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Czw lip 04, 2013 11:44 Re: Koty z oś. B, TYCHY 43 wysterylizowane!

Nikt inny nie zamykałby tych drzwi, ale też nikt tego nie widział na własne oczy, że to on robi. Na pewno będzie powieszona odpowiednia informacja w piwnicy, że kot zmarł z tego powodu. Ale nie wiem co jeszcze można zrobić. Nie wiem co p. Kasia postanowi.

Z lepszych informacji:
Trzymajcie kciuki za Urwisa od p. Wandy. Może będzie mieć dom w Wiśle.
Ostatnio edytowano Czw lip 04, 2013 11:54 przez kaja555, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Od: Pt lut 08, 2008 12:28

Post » Czw lip 04, 2013 11:52 Re: Koty z oś. B, TYCHY 43 wysterylizowane!

Trzymamy...
Obrazek

Agulas74

Post » Czw lip 04, 2013 11:55 Re: Koty z oś. B, TYCHY 43 wysterylizowane!

a zdjecia młodej jak mozesz to wyślij mi na boogiss@poczta.onet.pl

jej trzeba szukać domu, choć ja już nie mam siły tyle kotów ogarnąć
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Czw lip 04, 2013 11:58 Re: Koty z oś. B, TYCHY 43 wysterylizowane!

Oczywiście, że wyślę. Mogę też pomóc z ogłoszeniami, ale dopiero po 14 lipca.
Obrazek

Agulas74

Post » Pt lip 05, 2013 10:56 Re: Koty z oś. B, TYCHY 43 wysterylizowane!

Z podwórka p. Wandy wysterylizowaliśmy kolejne 3 koty, wszystkie czarne: 2 kotki i 1 kocurka.
Wklejam zdjecie tej ostatniej kotki, w poniedziałek ją wypuszczam.

Obrazek

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Pon lip 08, 2013 10:27 Re: Koty z oś. B, TYCHY 43 wysterylizowane!

Uzupłeniłam też ostatnie wpływy, bardzo bardzo dziękujemy! :1luvu: :1luvu:

100 PLN caldien 11.06.13
110 PLN Betaka bazarki ksiązki i obrazki 13.06.13

:piwa:
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Pon lip 08, 2013 18:52 Re: Koty z oś. B, TYCHY 43 wysterylizowane!

Widzieliśmy dziś Klonika, kotka była bardzo smutna :( Po raz pierwszy od tamtej tragedii, wcześniej choć przechodziliśmy tam kilka raz nie było jej (albo nie ruszała się i jej nie zauważyliśmy?). Normalnie podbiegała do nas z mamą, teraz siedziała skulona i tylko łypnęła. Widać po niej, że przynajmniej je, bo nie schudła...
Obrazek

Agulas74

Post » Śro lip 10, 2013 9:26 Re: Koty z oś. B, TYCHY 43 wysterylizowane!

Jej trzeba szukać domu :( Biedna mała :(
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Śro lip 10, 2013 9:31 Re: Koty z oś. B, TYCHY 43 wysterylizowane!

Trzeba. Od przyszłego tygodnia mogę pomóc w ogłoszeniach.
Obrazek

Agulas74

Post » Czw lip 11, 2013 8:48 Re: Koty z oś. B, TYCHY 43 wysterylizowane!

Dzisiaj łapiemy kolejnego podwórkowca u p. Wandy na osiedlu. Zuzia jedzie jeszcze na kontrolę wet. Jutro chętnie zawiozłabym Urwisa do DS do Wisły, ale na razie nikt ze mną nie chce jechać. Kto ma ochotę na wycieczkę?

Domek już sprawdzony i czeka, była wizyta zrobiona przez p. Anetę ze Stowarzyszenia Braci Mniejszych :)
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Czw lip 11, 2013 19:55 Re: Koty z oś. B, TYCHY 43 wysterylizowane!

O, szkoda, że nie mogę jechać, lubię Wisłę.

Dowiedziałam się dziś, że przepadła młoda burasia z Baziowej, córka srebrnej. Nie pokazuje się od połowy kwietnia. Raczej nikt nie wziął jej do domu, była za mało oswojona, więc prawdopodobnie coś się stało, co znaczy że przeżyła tylko rok.
Srebrna przychodzi nadal, często przechodząc w pobliżu widzę ją na parapecie. Gdy tylko nie pada lub nie ma wielkiego upału, to tam siedzi. Ale w domu nie chce być, podobno zamknięta krzyczy i sika po całym mieszkaniu. Może nie nadaje się już do udomowienia. Ale o młodą może można było zawalczyć...Tylko znowu taka historia jak z Klonikiem , nie chcieli ich rozdzielać, bo "tak się tulą i tęsknią za sobą". I tak pewnie było, ale jak widać do rozstania i tak dochodzi, w tragicznych okolicznościach. Siostra burej zginęła już wcześniej pod autem. Dobrze, że reszta rodzeństwa (trójka) znalazła domy w wieku dziecięcym.
To oznacza, że z dwóch obserwowanych przez nas "wolnożyjących" rodzinek po roku zostały niedobitki - po jednej sztuce z trzech. I to mimo dokarmiania, stałego kontaktu z karmicielkami, nawet wpuszczania do domu na życzenie. I stale dostępnej piwnicy, co dla wielu kotów jest nieosiągalnym luksusem.
Dobrze, że te koty są dokarmiane... Dobrze, że były kastrowane, nie zostawiły kolejnych maluchów... Dobrze, ze srebrna została wyleczona. Ale żyją te koty przerażająco krótko. Patrzę na moją trójkę, w wieku 6,5 - 7 lat, wydaje się że to młode koty, rozrabiają tak samo jak dawniej, a poza domem dawno by ich nie było...
Obrazek

Agulas74

Post » Pt lip 12, 2013 7:31 Re: Koty z oś. B, TYCHY 43 wysterylizowane!

Niestety tak jest, też to obserwuję, najczęsciej koty wolnożyjace giną w wyniku wypadku. Sterylizacja, schronienie i wyżywienie nie zabezpieczą ich przed tragedią :( U mnie w pracy niektóre koty już karmię 5-6 lat. Ale też się kilka straciło. W mieście łatwiej o wypadek, atak psa lub człowieka.

Niestety wczoraj na łapance podwórkowych p. Wandy nie złapał się żaden kot :( Kotka trikolorka z urwanym ogonkiem wchodziła do klatki łapki, ale nie weszła do końca. Druga czarna z białymi skarpetami to samo :( Koty nie były specjalnie głodne, może to też przez pogodę. Żle się łapie w upały. Ponadto dzieci je straszyły bawiąc sie i ganiając wokoło, nic nie dało upominanie ich. Co więcej, jedna babcia mocherowa jeszcze podeszła i groziła, że te koty wytruje. Oczywiście ona w kościele siedzi w pierwszym rzędzie... W rezultacie byliśmy tylko z ZUZIĄ chorą na raka na wizycie kontrolnej. Dostała drugi raz steryd. Kotka bardzo wychudła przez ostatnie 3 tygodnie, jej dni są policzone i nie warto jej już szukać domu gdzieś daleko :( Domów szukają nadal: SMYK, KASIA i RUDA.
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Pon lip 15, 2013 11:25 Re: Koty z oś. B, TYCHY 43 wysterylizowane!

W piątek zawiozlyśmy z Betaką Urwisa do DS w Wiśle. Chłopak ma świetny domek.

Na pdwórku p. Wandy chyba ze względu na póżne pory nie zdołam nic złapać w tym tygodniu. Jestem tylko do środy, potem wyjeżdżam na kika dni - wracam póżno w poniedziałek.

Na Batorego ten czarny kociak mnie trochę martwi. Podchodzi i je z miski, jak mam w niej palec. Gdyby się trochę natrudzić, to można go złapać ręką. Maluch miał tylne łapki i ogonek w odchodach, moze mieć biegunkę. Gdyby był niemrawy już i łatwy do złapania, to myślałam o schronisku :( Jakby co to Straż go zawiezie, ale dobrze mieć choćby pudełko kartonowe.
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Pon lip 15, 2013 11:37 Re: Koty z oś. B, TYCHY 43 wysterylizowane!

No właśnie też mnie martwi ten kociak. A może pomogę ci go złapać? Jutro i we środę jestem.

Tylko czy w schronisku mu pomogą?
Obrazek

Agulas74

[poprzednia][następna]