TYSKIE MRUCZKI XII - uwaga TRUJĄ KOTY, DT=ŻYCIE

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 08, 2013 18:30 Re: TYSKIE MRUCZKI XII - uwaga TRUJĄ KOTY, DT=ŻYCIE

phantasmagori pisze:Jeśli nie damy jej szansy to się nie dowiemy.
Wszystko jest możliwe. Gdy brałam 4 lata temu moją Telimenkę, koteczka na sam widok człowieka robiła sioo i kupkę pod siebie.
Dostała tylko miłość, nieograniczoną ilość czasu i BEZWARUNKOWĄ AKCEPTACJĘ. Wszystko odbywało się na jej warunkach. Po pół roku wskoczyła na kolanka i wtuliła się we mnie trzęsąc się z emocji, a ja się poryczałam. :oops:

Figusiowy domek jest odpowiedzialny, nienachalny, nie musi mieć kota na kolanach. Jeśli Nadia będzie tylko gdzieś obok, to też będzie zaakceptowane. Byle czuła się dobrze i swobodnie.
Na Figę domek zdecydował się nie wiedząc nawet jak wygląda. A przecież były uzasadnione obawy że Figa będzie agresywna, czego dała pokaz w poczekalni u weta. Nikt Figi na siłę nie oswajał, sama włączyła się w życie rodziny. Dostała te trzy najważniejsze rzeczy: miłość, czas i akceptację.
Tydzień później uratowali maleńtaska ze wsi.
Decyzja w sprawie Nadii jeszcze nie została podjęta, Panie (Justyna i Domek) będą rozmawiać. Jeśli zapadnie decyzja na tak, wszystko będzie zależało od Nadii. Być może zdarzy się i tak, że koteńka zdecydowanie nie zaakceptuje domku (tak jak to było z Primą i Majeczką), wtedy wróci na stare śmieci.

A to rozbawiona Figa, sprzed paru dni:
Obrazek

Elu bardzo mądrze to wszystko napisałaś, w 1000 % tak samo myślę :ok:

A Figunię widziałam u Justynki na kwarantannie, już była piękna i spokojna o przyszłość ale teraz to roześmiana kwintesencja kociego szczęścia . Jak ja kocham burasiątka :1luvu: :1luvu:

Grosziwo

Od: Pon wrz 21, 2009 21:43

Post » Pon lip 08, 2013 20:47 Re: TYSKIE MRUCZKI XII - uwaga TRUJĄ KOTY, DT=ŻYCIE

ok, zobaczymy co na to Nadia, bo to jej zdanie bedzie najwazniejsze.

Figusia :1luvu: :1luvu: piekna jak zawsze :1luvu: :1luvu: a ten jezyczek slodki wymiata, calkowicie mnie rozbroil :1luvu: :1luvu:

Czyli jesli dobrze zrozumialam-Figunia ma kocie towarzystwo, tak?

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Pon lip 08, 2013 20:58 Re: TYSKIE MRUCZKI XII - uwaga TRUJĄ KOTY, DT=ŻYCIE

Świetne zdjęcie:) Oby było ich więcej:)

miko_bs

Od: Pt lis 30, 2012 22:34

Post » Pon lip 08, 2013 23:17 Re: TYSKIE MRUCZKI XII - uwaga TRUJĄ KOTY, DT=ŻYCIE

Obiecałam Justynce wstawić tu Rudolfa w nowych odsłonach :D

Rudi prezentuje podwozie :oops:
Obrazek

Obrazek

Sesja "między szafą i biurkiem"

Boczek jeden :mrgreen:
Obrazek

boczek drugi :mrgreen:
Obrazek

I służba u stóp :smiech3: :smiech3: :smiech3:
Obrazek

Grosziwo

Od: Pon wrz 21, 2009 21:43

Post » Wto lip 09, 2013 0:00 Re: TYSKIE MRUCZKI XII - uwaga TRUJĄ KOTY, DT=ŻYCIE

chlopak wie, jak sie ustawic w zyciu :ok:
ucaluj tego pysia slicznego od nas na dobranoc :)
niech odtad cale jego zycie bedzie jak najpiekniejszy sen :) :piwa:

Justa, nie rycz :ryk: wiem, ze tesknisz, bedziesz tesknic, to normalne :) W koncu i Twoje serce skradl ten rudzielec :) Ale oddalas go do takiego domu o jakim Ci sie chyba nawet nie snilo :)
Ja sama nie spodziewalam sie takiego obrotu spraw, ale jestem wiecej niz mile zaskoczona :)
Cieszy mnie szczescie kazdego zwierzaka :ok:

ok, to na kogo teraz kolej? Moze w koncu Sara znajdzie DS...

Kociara82

Post » Wto lip 09, 2013 13:53 Re: TYSKIE MRUCZKI XII - uwaga TRUJĄ KOTY, DT=ŻYCIE

ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Wto lip 09, 2013 14:13 Re: TYSKIE MRUCZKI XII - uwaga TRUJĄ KOTY, DT=ŻYCIE

sama slodycz :1luvu: a kto to tak slodko mruczal? Figunia czy malentas?
Tak wogole ten drugi kicius ma jakies imie? Bo tak bezimiennie do kota sie zwracac... :oops:

kochana Figusia, taka czula, troskliwa mamunia :1luvu: :1luvu:

Kociara82

Post » Wto lip 09, 2013 14:17 Re: TYSKIE MRUCZKI XII - uwaga TRUJĄ KOTY, DT=ŻYCIE

Maleńtasek ma na imię Stefanek i to on mruczy przyssany do Figusi :lol:
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Post » Wto lip 09, 2013 14:35 Re: TYSKIE MRUCZKI XII - uwaga TRUJĄ KOTY, DT=ŻYCIE

Słodziaki dwa:)

miko_bs

Od: Pt lis 30, 2012 22:34

Post » Wto lip 09, 2013 15:31 Re: TYSKIE MRUCZKI XII - uwaga TRUJĄ KOTY, DT=ŻYCIE

Justyna dalej ma problem z internetem.
Prosiła aby przekazać iż sytuacja z Ogonkiem wygląda tragicznie :(
Justyna chciała by mu pomóc, zabrać na kwarantannę, leczyć, ale nie da rady :(
Justyna jest tylko jedna, a doba ma tylko 24 godziny :(
Gdyby znalazł się ktoś, kto odciążył by ją w obowiązkach, choćby wyprowadził tymczaskę Sarę na długi spacer, mogła by uratować tego kota. Atak niestety jest bezsilna .
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Post » Wto lip 09, 2013 18:06 Re: TYSKIE MRUCZKI XII - uwaga TRUJĄ KOTY, DT=ŻYCIE

Po rozmowie z Justyną, Figusiowy Domek postanowił zrezygnować z adopcji Nadii, ponieważ ważniejsze jest ratowanie życia Ogonka.
Tak więc po podleczeniu Ogonka, Domek weźmie go wstępnie na tymczas, a gdyby kocio się zaaklimatyzował, zostanie rezydetem.
I tak jak w przypadku Figi, Domek najpierw podjął decyzję o ratowaniu potrzebującego kota, dopiero potem pytał jak wygląda :1luvu: Co więcej, Domek podjął się poniesienia kosztów leczenia Ogonka :1luvu:

Tak więc Justyna jeszcze dzisiaj podejmie próbę łapania kociszcza.
Myślę iż po gdzieś trzech tygodniach Ogonek będzie gotowy do przeprowadzki do Figusiowego Domku.

Nie wiem, jak Justa da radę przez trzy tygodnie z tym wszystkim, ale życie kota jest najważniejsze.

Apel do Tubylców o pomoc Justynie: Prosimy o choć jeden porządny spacer z Sarą dziennie przez trzy tygodnie!
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Post » Wto lip 09, 2013 21:36 Re: TYSKIE MRUCZKI XII - uwaga TRUJĄ KOTY, DT=ŻYCIE

Niestety dzisiejsza próba złapania Ogonka skończyła się fiaskiem.
Zanim Justa zrobiła najważniejsze rzeczy przy swoim stadzie, wyprowadziła psy i mogła wreszcie się wybrać na łapankę, psiarze wylegli na ulicę i Ogonek uciekł :(
Jutro kolejna próba.
Czy ktoś z miejscowych pomoże Justynie? Ten kot ma zapewnione leczenie, dt, a może nawet ds. Trzeba go tylko złapać!

Atak padaczki mógł być wynikiem bólu.

W czwartek jadą do weta Bartuś, Maja na czyszczenie/usunięcie ząbków, oraz Maksiu.
Maksiowi rany na łapce babrzą się , mimo kołnierza chłopak wylizuje je sobie i ściąga opatrunki :(

17stego Etna jest umówiona na sterylkę i wycięcie guza na łapce. EKG wyszło dobrze, serduszko jest zdrowe, więc można działać z dziewczyną :ok:

Nie mam pojęcia, jak Justa to wszystko ogarnia, nie mając pomocy na miejscu :(

A pod blokiem Justy kolejny porzucony pies :( Wezwana przez Justę straż miejska odwiozła go do schroniska :(

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Post » Śro lip 10, 2013 10:41 Re: TYSKIE MRUCZKI XII - uwaga TRUJĄ KOTY, DT=ŻYCIE

no tak, wakacje sa, ludzie wyjezdzaja na urlopy to sie zwierzat pozbywaja :evil:

moge w piatek po poludniu wyjsc z Sara

Kociara82

Post » Śro lip 10, 2013 20:19 Re: TYSKIE MRUCZKI XII - uwaga TRUJĄ KOTY, DT=ŻYCIE

Ogonek złapany :ok:

Obrazek

Obrazek

Jest bardzo przerażony, cały czas leci mu krew z tego ogona, a to już tyle czasu :(
Teraz leczenie i Figusiowy Domek czeka na niego.
Swoją drogą Figa z Ogonkiem powinni się znać. W końcu są z tego samego podwórka :lol:

A tutaj kolejny uratowany przez Justynę zwierzaczek, już jest w swoim domku :D :ok:

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Post » Śro lip 10, 2013 20:23 Re: TYSKIE MRUCZKI XII - uwaga TRUJĄ KOTY, DT=ŻYCIE

fajna ta papuzka, taka kolorowa :ok:

Ogonek :1luvu: :1luvu: boziu, jaki cudny!! :love: :love: niemal jakbym widziala Eustachego (*)

Kociara82

[poprzednia][następna]