Szajka - wątek się toczy a moderatorzy nie chcą nas zamknąć

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 05, 2013 7:54 Re: Szajka mały dzielny kotek!

zarzekała się żaba błota, a wpadła po uszy :twisted:
..........................♥Tosia&Bazyl♥.........................
ObrazekObrazek
'I had been told that the training procedure with cats was difficult. It's not. Mine had me trained in two days.'

Zapraszamy: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=162710 cz. VI

NatjaSNB

Od: Czw lis 08, 2012 10:03

Post » Pt lip 05, 2013 8:07 Re: Szajka mały dzielny kotek!

Ale nie, serio. Czasem jak Granadzie coś odwala i zaczyna nas męczyć i zaczepiać, spoglądamy na siebie z Sevillą i mówię jej: "wybacz, nie wiedziałam co czynię". Chyba wolę dorosłe koty :o

Madzio

Od: Nie paź 21, 2012 19:18

Post » Pt lip 05, 2013 8:10 Re: Szajka mały dzielny kotek!

Ale jak Grandzia podrośnie, to zobaczysz, że będzie Ci trochę brakować tego szaleństwa :piwa:
..........................♥Tosia&Bazyl♥.........................
ObrazekObrazek
'I had been told that the training procedure with cats was difficult. It's not. Mine had me trained in two days.'

Zapraszamy: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=162710 cz. VI

NatjaSNB

Od: Czw lis 08, 2012 10:03

Post » Pt lip 05, 2013 8:11 Re: Szajka mały dzielny kotek!

Może trochę... ;) wierzę Wam na słowo!

Madzio

Od: Nie paź 21, 2012 19:18

Post » Pt lip 05, 2013 9:47 Re: Szajka mały dzielny kotek!

Szajcia jeszcze szaleje, ale jej zabawy są już bardziej skoordynowane. Rzadziej spada z czegoś, już prawie nic nie spada z komody. Chodź dzikie harce trwają nadal :twisted:
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Pt lip 05, 2013 15:04 Re: Szajka mały dzielny kotek!

Czytałam wątek w którym małżeństwo chce oddać 3 kotki.
Tyle informacji, tyle rad co oni dostali od dziewczyn a oni idą po najniższej linii oporu :oops:
I jeszcze ta informacja na FB, jakby pozbywali się mebli albo jakiś rzeczy.
Jacy ludzie potrafią być podli i bezduszni.
Obrazek

agusialublin

Od: Nie lip 29, 2012 20:27

Post » Pt lip 05, 2013 15:09 Re: Szajka mały dzielny kotek!

agusialublin pisze:Czytałam wątek w którym małżeństwo chce oddać 3 kotki.
Tyle informacji, tyle rad co oni dostali od dziewczyn a oni idą po najniższej linii oporu :oops:

Aga też czytałam i jestem oburzona. Ludzie bez serca, którzy chcą się pozbyć kotów.
W ogłoszeniu jest tekst, że koty maja nakaz eksmisji.
Oby znalazły szczęśliwy i kochający dom, bo w tym są niechciane.
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Post » Pt lip 05, 2013 15:22 Re: Szajka mały dzielny kotek!

ab. pisze:

Aga też czytałam i jestem oburzona. Ludzie bez serca, którzy chcą się pozbyć kotów.

Ty też Aga pisałaś na tym wątku. Ale coś mi się zdaje że ci ludzie żeby nie wiem jak im udowadniać i jak mądre i sensowny rady dawać to i tak do nich nie dotrze. Serce mi pęka na samą myśl co będzie jak nie znajdzie się domek dla tych kociaków.

A i jeszcze ten wątek, Ty też Aguś na nim pisałaś, jak to laska ma problem ze swoim chłopakiem. Bo ten nie toleruje kota który kopie dołki w żwirku. Koleś ewidentnie ma zapędy sadystyczne i nie zdziwiłabym się że tego biednego kotka bije bo chce go wytresować. Nie zdziwiłabym się gdyby któregoś dnia przyłożył tej dziewczynie bo będzie chciał ją wytresować.
Aga jak to możliwe że ludzie są tacy tępi i ograniczeni? będzie kota tresował i karcił, było sobie pluszaka kupić a nie żywe zwierze brać
Obrazek

agusialublin

Post » Pt lip 05, 2013 15:28 Re: Szajka mały dzielny kotek!

agusialublin pisze:
ab. pisze:

Ty też Aga pisałaś na tym wątku. Ale coś mi się zdaje że ci ludzie żeby nie wiem jak im udowadniać i jak mądre i sensowny rady dawać to i tak do nich nie dotrze. Serce mi pęka na samą myśl co będzie jak nie znajdzie się domek dla tych kociaków.

A i jeszcze ten wątek, Ty też Aguś na nim pisałaś, jak to laska ma problem ze swoim chłopakiem. Bo ten nie toleruje kota który kopie dołki w żwirku. Koleś ewidentnie ma zapędy sadystyczne i nie zdziwiłabym się że tego biednego kotka bije bo chce go wytresować. Nie zdziwiłabym się gdyby któregoś dnia przyłożył tej dziewczynie bo będzie chciał ją wytresować.
Aga jak to możliwe że ludzie są tacy tępi i ograniczeni? będzie kota tresował i karcił, było sobie pluszaka kupić a nie żywe zwierze brać

Najgorsze jest to, że kobiety same wybierają sobie takich facetów, a koty nie maja nic do powiedzenia.
Obrazek Obrazek

ab.

Post » Pt lip 05, 2013 15:40 Re: Szajka mały dzielny kotek!

Wiesz co Aga, dla mnie ktoś kto jest okrutny wobec zwierząt, który przejawia wobec nich zapędy sadystyczne, który chce tresować zwierzęta i narzucać im jak mają się zachowywać nie jest dobrym człowiekiem. Jeśli nie okazuje szacunku dla tych najmniejszych i bezbronnych istotek to nie okaże szacunku dla ludzi.
Nie wyobrażam sobie być z człowiekiem który bije mi kota.
Może mój Adaś może nie ma takiego bzika na punkcie naszych kotów jak ja ale wiem że nie dałby im zrobić krzywdy.
Poza tym wie że z kotami nie wygra :mrgreen:
Obrazek

agusialublin

Post » Pt lip 05, 2013 16:10 Re: Szajka mały dzielny kotek!

I dlatego już na starcie pytam kumpli (nawet jak to tylko kumple) czy lubią koty albo przynajmniej tolerują i czy mają alergie na kocią ślinę :-) a każdego "straszę", że w odwiedziny mogę, ale z kotem; oczywiście ostatecznie jadę sama, co by kotusia długą drogą nie męczyć i nie stresować nowym miejscem i nowymi ludźmi, ale podejście lepiej wybadać.

A co do ludzi, którzy póki są sami, to "kochają koty", a później znajdują drugą połówkę i nagle kota się pozbywają, bo to miłość życia... niestety, część ludzi ma koty, bo je naprawdę lubi, a część ma tylko dlatego, żeby zapełnić pustkę, bo w kontaktach z ludźmi im nie wychodzi :-|
...

czarnekoty123

Od: Śro wrz 12, 2012 18:34

Post » Pt lip 05, 2013 16:23 Re: Szajka mały dzielny kotek!

Koty, psy bezbłędnie wyczuwają intencje człowieka. Pomijam oczywiście sytuację, gdy kot po koszmarnych doświadczeniach z ludźmi jest nieufny czy przerażony.
No i są świetnym testem na nowo poznanych ludzi :wink: i tych znanych wcześniej też, oczywiście.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

Post » Pt lip 05, 2013 16:37 Re: Szajka mały dzielny kotek!

Mój mąż tez twierdził, że naszego pierwszego kota tylko toleruje, bo czuł się pominięty podczas podejmowania decyzji o jego losie. A właściwie to był całkowicie pominięty, dowiedział się, że mamy kota i już. Czasami marudził, że budzi go w nocy, ze miauczy nad ranem, że łazi po stole, że to nasz tzn. mój i dzieci jedyny kot i więcej żadnego sierściucha w domu nie będzie. Ale NIGDY nie zrobił jej krzywdy, nie tresował, nie wyrzucał, tylko marudził.
Kiedy myślał, że nikt nie patrzy to miziali się noskami, nakładał jej dodatkowe porcje jedzenia na miseczkę, rozmawiał i całował.
Jak jeździłam z dziećmi na wakacje, a on zostawał w domu to kotka zawsze miała po powrocie nadwagę, bo prosiła i nie potrafił jej odmówić. To on pierwszy wskakiwał w spodnie jak o 2 w nocy nagle okazywało się, że w domu nie ma kota (który ukrywał się w szafie :twisted: ) i biegał wokoło bloku szukając jej.
Swoje uczucia otwarcie pokazał dopiero jak zachorowała, przeżył to tak samo mocno jak ja. Jeździł z nami do weterynarza, kupował karmę na drugim końcu miasta. Pierwszy raz zobaczyłam go jak płakał w nocy gdy Klara odeszła.
Biorąc Szajkę decyzje podejmowaliśmy razem, to on wymyślił jej imię. Teraz okazuje jej uczucia otwarcie nie musi ich ukrywać, wcześniej męska duma nie pozwalała.
To w jaki sposób traktujemy innych pokazuje jakimi jesteśmy ludźmi.
Obrazek Obrazek

ab.

Post » Pt lip 05, 2013 16:46 Re: Szajka mały dzielny kotek!

Teraz na wesoło:

Spacerek po balustradzie
Obrazek

Czy te oczy mogą kłamać?

Obrazek

Pielęgnacja futerka:

Obrazek

Obrazek

Prezentacja smukłej sylwetki (ja tez tak chcę :cry: :evil: )

Obrazek

Obrazek

A kuku ciocie

Obrazek
Obrazek Obrazek

ab.

Post » Pt lip 05, 2013 16:48 Re: Szajka mały dzielny kotek!

Na tym pierwszym zdjęciu ze szczotką wygląda jakby grała na jakiejś mandolinie czy coś :D śliczna ta Siajka :-)
...

czarnekoty123

Od: Śro wrz 12, 2012 18:34

[poprzednia][następna]