WAW-Mikunia. Bardzo smutno.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 31, 2013 19:47 Re: WAW-Mikunia..Basiu...(*)(*)(*)...7 Urodziny DeeDee!

iwaka pisze:
Marzenia11 pisze:Milenka aż się spociła z nerwów gdy jej dawałam tabletkę. Ilez lęku i napięcia jest w tym kotku.... okropne to :roll:

Lepiej już :?:

Nie. I szybko lepiej nie bedzie. To jest proces, ktory dlugo trwał aż doszlo do takiej skalacji objawow. Wczoraj gdy jej dawałam trabletke to najepirw ją ganiałam kilka minut po całym mieszkaniu - wszystkie koty się rozpierzchly ze strachu. W końcu ją zlapałam, zwinęła się jak tylko mogła, pazurami wbila we mnie, łepek wtulila pod moją pachę i od razu zaczęła dyszeć. I zesztwyniała. trudno mi ją było oderwac od siebie i jeszcze trudniej otworzyć pyszczek. Uszy płasko polozone po sobie skierowane do tyłu, wąsy po bokach, oczy jak pięciozlotowki, zęby zacisniete. uchyliłam jej tylko pyszczek i wepchnęłam tabletke w kulce masła, zaczęła prychać itp bo ta tabletka jest pieruńsko gorzka. dzisiaj jeszcze ten horror przede mną, niestety. Aby substancja się nagromadziła w minimalnej do dzialania ilości w organizmie musi minąc dwa tygodnie podawania. Pierwsze efekty sa najwczesniej po miesiącu. Muszę zacisnąc zęby i płakac z nerwow już po i nie w domu.
fatalnie jest mi z tym wszystkim.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Czw cze 06, 2013 17:21 Re: WAW-Mikunia..Basiu...(*)(*)(*)...7 Urodziny DeeDee!

Milenka bardzo dużo śpi, jest taka przymulona. Wetka powiedziała, zeby zmniejszyć dawkę. Zobaczyłam nowe, niewielkie, łyse ślady. W dodatku zafundowała sobie (i mi) kk - co wprawiło mnie wbrew pozorom w ogromną panikę. Szczegółów oszczędzę, mam nadzieję, ze to tylko i wyłącznie moja paranoja, która się uruchamia jak tylko sobie przestaję radzić ze stresem.

Drapak już przyjechał, stoi w pudle. Trwają prace przygotowawcze do postawienia drapaka. :wink: :ok: :ok: :ok:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Sob cze 08, 2013 7:18 Re: WAW-Mikunia..Basiu... w oczekiwaniu na drapak!

Ufff, Milenka się ożywiła i jest bardziej kontaktowa. Kamień z serca, bo żal było patrzeć na odrealnionego, przymulonego kotka. Być moze pomogło w tym udostępnienie pokoju - wczoraj otworzyłam drzwi i Milenka dostała spidu i biegała wokól mieszkania wciągając mnie w gonitwy.
Niestety bardzo wyraźnie widać jak boi się Rudej Łapki..... w jej obecności się bardzo wycofuje, włazi od razu za łóżko.
Stadko czeka na drapak. Siedzą w pustym pokoju w miejscach, które pamiętają z jakichś waznych dla siebie rzeczy. Np. w miejscu gdzie stały miseczki z chrupkami, w miejscu gdzie stał fotel, w miejscu skąd włażą do szafy po krześle. Jeszcze trochę cierpliwości, tak im tłumaczę (sobie też :wink: ).

Marzenia11

Post » Sob cze 08, 2013 13:00 Re: WAW-Mikunia..Basiu... w oczekiwaniu na drapak!

Marzenia11 pisze:Ufff, Milenka się ożywiła i jest bardziej kontaktowa. Kamień z serca, bo żal było patrzeć na odrealnionego, przymulonego kotka. Być moze pomogło w tym udostępnienie pokoju - wczoraj otworzyłam drzwi i Milenka dostała spidu i biegała wokól mieszkania wciągając mnie w gonitwy.
Niestety bardzo wyraźnie widać jak boi się Rudej Łapki..... w jej obecności się bardzo wycofuje, włazi od razu za łóżko.
Stadko czeka na drapak. Siedzą w pustym pokoju w miejscach, które pamiętają z jakichś waznych dla siebie rzeczy. Np. w miejscu gdzie stały miseczki z chrupkami, w miejscu gdzie stał fotel, w miejscu skąd włażą do szafy po krześle. Jeszcze trochę cierpliwości, tak im tłumaczę (sobie też :wink: ).

:D
Szyszka ............................................. Moris .............................................. Glutek i Muszka
Obrazek Obrazek Obrazek [url=https://naforum.zapodaj.net/e1a033c7ccbe.jpg.html][url=https://naforum.zapodaj.net/35b4fd9e2ec9.jpg.html]

iwaka

Od: Pt sie 12, 2011 18:33

Post » Czw cze 13, 2013 23:08 Re: WAW-Mikunia..Basiu... w oczekiwaniu na drapak!

Cierpliwości potrzebujemy bardzo, a dzisiaj się chyba skończyłam mojemu stadku, bo cała piątka siedzi na kocykach w pustym pokoju ze ślepkami wpatrzonymi w przestrzeń i nie rweaguje na żadne zabawki, zagadywanie itp. Na szczęsćie kolacja została spożyta jak należy.
Koniecznośc wietrzenia plus chłodne dni plus jakis lekki stresik zaowocował uaktywnieniem się herpesika - Milenka wylądowała na antybiotyku, Łapa też była zagrożona, ale jej się upiekło. Generalnie kotki mają zapchane nosy, musze bacznie obserwować DeeDunię, bo u niej to moze się znów zapalić krtań i tchawica.
Koty nie wybawione, bo nie ma miejsca, ja lawiruję między róznymi dziwnymi sprzętami i próbuję się uczyć. Fajnie jest. :roll: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Wto cze 25, 2013 9:17 Re: WAW-Mikunia..Basiu... w oczekiwaniu na drapak!

Już niedługo, bardzpo niedługo będzie drapak! :D w bardzo pięknym pokoju. Do drapaka być mozę w najb liższej przyszłości dołączą półeczki dla kotów. Stadko czeka:

DeeDeeś :mrgreen:
Obrazek

i Notka, która na bank w poprzednim życiu musiała być co najmniej kotem urodzonym na budowie :mrgreen: w remoncie towarzyszy od poc\zątku i niezwyklke się jej wszystko podoba. Jest bardzo zła, gdy nie wpuszczamyu jej do pokoju.
Obrazek

Marzenia11

Post » Wto cze 25, 2013 9:57 Re: WAW-Mikunia..Basiu... w oczekiwaniu na drapak!

śliczne kociska :1luvu: mnie i kotom też marzy się duży drapak ,ale niestety musimy poczekać do zimy na jakieś konkretniejsze zakupy :roll:
Szyszka ............................................. Moris .............................................. Glutek i Muszka
Obrazek Obrazek Obrazek [url=https://naforum.zapodaj.net/e1a033c7ccbe.jpg.html][url=https://naforum.zapodaj.net/35b4fd9e2ec9.jpg.html]

iwaka

Od: Pt sie 12, 2011 18:33

Post » Nie cze 30, 2013 8:50 Re: WAW-Mikunia..Basiu... w oczekiwaniu na drapak!

Milenka znów się bardziej wylizuje. W planach mam założenie jej drugiej obróżki.
W czwartek DeeDee była na kontroli u homeopatki - dziąsełka lepsze, mniej zapalne, a własciwie są jasnoczerwone więc zapalenia nie ma. I moze mniej spuchniete, ale tego nie umiem dokładnie ocenić. Leczenie kontynuujemy, następna kontrola za miesiąc.

Marzenia11

Post » Czw lip 04, 2013 8:24 Re: WAW-Mikunia..Basiu... w oczekiwaniu na drapak!

Się pokichał lekko stadko. najbardziej mnie martwi DeeDee bo zaczyna mieć początki kaszlu i kichania dokłądnie takiego samego jak dokłądnie w zeszłym roku w lipcu :evil: obserwuję uważnie i w razie czego wkraczam z antybiotykiem. moze da radę sama. Na szczęście apetyt ma i to nie tylko na suchą karmę a wręcz przeciwnie - całe stadko wymusiło na mnie dzisiaj mięsko na śniadanie.
Do drapak zostały dosłownie dni :wink:

Marzenia11

Post » Pon lip 08, 2013 7:45 Re: WAW-Mikunia..Basiu... w oczekiwaniu na drapak!

JEST drapak!!! :D :piwa: :piwa: :piwa:

Jako pierwsza przyszła DeeDee
ObrazekObrazek
Natychmiast za nią Notka
Obrazek
i Nutka
Obrazek
Wszystkie trzy czarne
ObrazekObrazek
Milenkę musiałam na siłę wyciągać z wersalki, bardzo się bała wszelkich prac.
ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

Marzenia11

Post » Pon lip 08, 2013 7:59 Re: WAW-Mikunia.. JEST drapak! :))))

Całość przypomina choinkę ustrojoną na Boże Narodzenie. :D
Zestresowanym może bardzo pomóc.
U mnie ścianka wspinaczkowa bardzo koty uspokoiła.
To, jak traktujesz koty, decyduje o twoim miejscu w niebie. - Robert A. Heinlein
Justynka [*] 26.8.2011 Piglunia [*] 29.9.2011 Babunia [*] 24.11.2014 Rysio [*] 10.10.2016 Ogrynia-zaginęła 8.10.2011 odnaleziona 25.02.2012 zm. 26.11.2018, Tosia [*] 25.03.2019

Iwonami

Od: Wto sie 10, 2010 21:53

Post » Pon lip 08, 2013 8:31 Re: WAW-Mikunia.. JEST drapak! :))))

Iwonami pisze:Całość przypomina choinkę ustrojoną na Boże Narodzenie. :D
Zestresowanym może bardzo pomóc.
U mnie ścianka wspinaczkowa bardzo koty uspokoiła.

Tiaaa.... 5 grubych bombek, okragłych :D
Mam nadzieje, ze pomoze, zwłaszcza Milence. Też bym chciała zrobić taką sciankę, ale nie wiem jak ona wygląda i z czego się ją robi?

Marzenia11

Post » Pon lip 08, 2013 11:30 Re: WAW-Mikunia.. JEST drapak! :))))

http://www.fotosik.pl/u/Leszczyna/album/1387754
My dostaliśmy ją w prezencie wraz z montażem.
Kupuje się gotowe elementy w sklepie internetowym i montuje w domu.
Być może można zamówić i z montażem.
To, jak traktujesz koty, decyduje o twoim miejscu w niebie. - Robert A. Heinlein
Justynka [*] 26.8.2011 Piglunia [*] 29.9.2011 Babunia [*] 24.11.2014 Rysio [*] 10.10.2016 Ogrynia-zaginęła 8.10.2011 odnaleziona 25.02.2012 zm. 26.11.2018, Tosia [*] 25.03.2019

Iwonami

Od: Wto sie 10, 2010 21:53

Post » Pon lip 08, 2013 13:52 Re: WAW-Mikunia.. JEST drapak! :))))

Iwonami pisze:http://www.fotosik.pl/u/Leszczyna/album/1387754
My dostaliśmy ją w prezencie wraz z montażem.
Kupuje się gotowe elementy w sklepie internetowym i montuje w domu.
Być może można zamówić i z montażem.

a wiesz moze w którym internetowym sklepie można ją kupić? Jest świetna.

Marzenia11

Post » Pon lip 08, 2013 13:58 Re: WAW-Mikunia.. JEST drapak! :))))

Marzeniu, drapak imponujący :D :D :D A koteczki zachwycające :love:
Sądzę, że wszystkie poczują się lepiej dzięki takiemu parkowi rozrywki!!!

Ścianka to też bardzo fajne rozwiązanie :D
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

[poprzednia][następna]