Kudły, wszędzie kudły, jeszcze więcej kudłów =^.^= + tymczas

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 02, 2013 13:15 Re: Psi kot i koci pies :) czyli maine coon i york

Hello! Foty cudowne, pisaniny nie zdążę przeczytać, bo zaraz muszę biec dalej! Ale witamy się gorąco!

maciejowa

Od: Pt lut 27, 2009 22:29

Post » Śro lip 03, 2013 7:01 Re: Psi kot i koci pies :) czyli maine coon i york

Ja z tym żarłokiem zaraz zwariuje. od 7 mnie budzi i pokazuje że jeść chce a dzisiaj nie może. przecie ją do 12 nie wytrzymam!!!!!!!
Obrazek

Patikujek

Od: Czw kwi 05, 2007 21:09

Post » Śro lip 03, 2013 19:47 Re: Psi kot i koci pies :) czyli maine coon i york

Hej i jak tam po zabiegu?
..........................♥Tosia&Bazyl♥.........................
ObrazekObrazek
'I had been told that the training procedure with cats was difficult. It's not. Mine had me trained in two days.'

Zapraszamy: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=162710 cz. VI

NatjaSNB

Od: Czw lis 08, 2012 10:03

Post » Śro lip 03, 2013 19:49 Re: Psi kot i koci pies :) czyli maine coon i york

A dźbry. Wpadam przelotem, witam się i spadam. Jutro też przelecę :P !

maciejowa

Post » Śro lip 03, 2013 20:14 Re: Psi kot i koci pies :) czyli maine coon i york

Hello, sorki że teraz dopiero ale dzisiaj zwariowany dzień.
Na zabieg jechaliśmy na 12:00. Tak jak dalia radziła zrobiliśmy badania krwi przed zabiegiem. Neoś dał sobie grzecznie krew pobrać, mój dzielny synek :D Wszystkie wyniki były ok (nerkowe, wątrobowe i jeszcze jakieś ale nie pamiętam co to było :oops: zdawałam się na panią doktor) potem kastracja sam zabieg trwał 15 min ale odbierałam bidoczka po półtora godz. jak już trochę się wybudził :) W domu jak tylko postawiłam transporter na ziemi kot ledwo idąc wyczołgał się na swoją kołderkę pod łóżko i zasnął. Po około 1,5 h kiedy bbyłam w drugim pokoju skorzystał z kuwetki (siusiu zrobił), niestety ie stał jeszcze na tyle stabilnie żeby zakopywać i zostawił wszystko "u góry" i do tego wdepnął w to przy wychodzeniu więc trochę poroznosił i poszedł dalej drzemać. Teraz już prawie całkowicie rozbudzony buszuje po domu zaraz po tym jak zjadł gotowanego kurczaczka trochę.

Podsumowując, wszystko poszło świetnie. Kociak czuje się dobrze, ranki praktycznie nie widać i szczególnie się nią nie interesuje nawet. I mam nadzieję, że żadna z tych kwestii się nie zmieni :)
Obrazek

Patikujek

Post » Śro lip 03, 2013 20:30 Re: Psi kot i koci pies :) czyli maine coon i york

No to super :ok: :ok: Dzielny kotek :kotek:
ObrazekObrazek
'I had been told that the training procedure with cats was difficult. It's not. Mine had me trained in two days.'

NatjaSNB

Post » Śro lip 03, 2013 20:49 Re: Psi kot i koci pies :) czyli maine coon i york

Teraz tylko zostaje go pilnować z jedzeniem żeby mi nie utył za bardzo i poradźcie co zrobić żeby teraz tak po wszystkim nie skakał bo nie chcę żeby tam sobie coś naderwał jednak :P Rozbójnik kochany
Obrazek

Patikujek

Post » Czw lip 04, 2013 16:30 Re: Psi kot i koci pies :) czyli maine coon i york

Gratuluję bezproblemowego odjajczenia :)
Dzielny kotuś :)

tuniax

Od: Sob sie 28, 2010 18:07

Post » Czw lip 04, 2013 21:01 Re: Psi kot i koci pies :) czyli maine coon i york

O, to teraz już pójdzie jak z płatka. Pewnie i pieszczot się chłopakowi zachce. Jak tylko hormony opadną. Tylko, żebyś potem nie narzekała, że nie chce Ci z kolan zleźć! ;)

maciejowa

Post » Czw lip 04, 2013 22:30 Re: Psi kot i koci pies :) czyli maine coon i york

cieszę się że wszystko poszło dobrze i ze wyniki krwi dobre
nie wiem co on je ale spróbuj powoli go przestawiać na karmę bezzbożową, o ile już jej nie je i nie martw się tyciem :wink:
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Pt lip 05, 2013 21:47 Re: Psi kot i koci pies :) czyli maine coon i york

Dzięki za rady, na razie jak przybył do mnie kupiłam karę którą dostawał w hodowli (Royal Canin Maine Coon 36 kitten) zostało nam jakieś 2 kg może troszkę więcej więc jak zacznie nam się kończyć pomalutku to zacznę wprowadzać coś bezzbożowego :)

A teraz świeżutkie foteczki :)

Najpierw Sunia :) To suczka mojej chrzestnej. Dostała ją ode mnie (a dokładnie to wcisnęłam jej ją ze łzami w oczach :roll: ) kiedy jeszcze byłam wolontariuszką w schronisku. Trafia do nas taka bidulka, rzekomo znaleziona :evil: i nie mogłam jej tam zostawić...
Normalnie wygląda prawie jak grzywacz chiński długowłosy a na fotce świeżutko po strzyżeniu. Ja chyba jakiś salon niedługo założę... :mrgreen:
Obrazek

Śpiący Baksik :1luvu:
Obrazek

I Neonek niby tylko niewinnie rozciągający się a tak naprawdę uwielbia Baksa choćby jednym paluszkiem dotknąć :ryk:
Obrazek

I cała sesja śpiącego Neo
Obrazek

Obrazek

Obrazek

http://imageshack.us/a/img259/6629/sczi.jpg

To może już wystarczy :?: :roll:
Obrazek

Obrazek

A czasem i w tak dziwnych miejscach przysypia :)
Obrazek

Na koniec jakieś takie ogródkowe bo wene miałam
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Patikujek

Post » Sob lip 06, 2013 16:27 Re: Psi kot i koci pies :) czyli maine coon i york

Patikujek pisze:Obrazek

Ożeszty 8O :1luvu: :1luvu:

A co do kotka to koniecznie weź udział w lipcowym konkursie Miss/Mister :1luvu:
ObrazekObrazek

NatjaSNB

Post » Sob lip 06, 2013 16:47 Re: Psi kot i koci pies :) czyli maine coon i york

Cześć! Jestem leniwa. Tylko się przywitam ;)

maciejowa

Post » Sob lip 06, 2013 17:30 Re: Psi kot i koci pies :) czyli maine coon i york

Chętnie by wzięła tylko muszę jakieś łapciaste zdjęcia porobić :D
Obrazek

Patikujek

Post » Sob lip 06, 2013 20:54 Re: Psi kot i koci pies :) czyli maine coon i york

Ostatnio edytowano Nie lip 21, 2013 7:17 przez NITKA/KARINKA, łącznie edytowano 1 raz
Powód: za duże zdjęcia zamieniłam na linki
Obrazek

Patikujek

[poprzednia][następna]