Bąbel & Spółka... Michaś się trzyma i dzielnie znosi gości;)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob cze 29, 2013 21:22 Re: Bąbel & Spółka... oraz Michaś.

Asiu, nie wiem czy coś zauważyłaś (bo widzisz Michasia na co dzień, a to jest inaczej), ale on teraz ma zupełnie inny wyraz pysia. Ma inne oczy, takie spokojne, szeroko otwarte, ale już nie takie wytrzeszczone, wystraszone... Widzę Michasia co jakiś czas na zdjęciach i naprawdę inaczej wygląda i nie chodzi mi nawet o to że wyładniał (tak ogólnie) tylko o to pysio "patrzące" już zupełnie inaczej. On jest spokojny i wie, że jest bezpieczny, kochany i zaopiekowany. I to wszystko dzięki Tobie :1luvu:
A jak z siusianiem? Kuwetkuje?
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Od: Nie wrz 12, 2010 10:38

Post » Nie cze 30, 2013 8:48 Re: Bąbel & Spółka... oraz Michaś.

Miłej niedzieli, dobrego odpoczynku! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pon lip 01, 2013 11:09 Re: Bąbel & Spółka... oraz Michaś.

Dziękuję :1luvu: Odpoczynek był miły, ale krótki, za krótki :wink: :D

Ewelinko, Twoje wrażenia odnośnie Michasia to miód na moje serce!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wczoraj Michał poznał większość domowników. Psy stanowią dla niego niewygodne pagórki na łóżku; koty są mniejsze, więc mniej przeszkadzają :mrgreen: Michaszek to siła spokoju :1luvu: , bez "słowa" wyrzutu zniósł nawet zapamiętałe syczenie i prychanie histerycznego Bąbelka 8O Drzwi nie są jeszcze otwarte na stałe, ale "proces integracyjny" rozpoczęty :ok: :ok: :ok:
Rudzielec czuje się całkiem dobrze, tylko przy zmniejszonej częstotliwości nawadniania trochę przesadza z piciem i sioosianiem (ale tak już chyba będzie). Obserwuję czy się nie odwadnia, w razie czego wrócimy do częstszych kroplówek - oczywiście w porozumieniu z wetem. Za niecałe dwa tygodnie czeka nas kontrola, która, mam nadzieję, wypadnie pomyślnie!!!
Apetyt rudziaszkowi dopisuje :D Mokre jedzonko musi być rano i wieczorem (w międzyczasie zjada suche). Michaś egzekwuje tę naszą nową, świecką tradycję z uporem godnym lepszej sprawy (a głos ma donośny :lol: ) :wink: :D Najważniejsze jednak, że chce jeść!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A teraz prezentacja nowych zdjęć Basinych Obłoczków :love:
Wklejam link do albumu: https://plus.google.com/photos/10902059 ... 4542556641
To takie cudne, kochane kotYlety :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pon lip 01, 2013 11:17 Re: Bąbel & Spółka... oraz Michaś.

magdalena99 pisze:
sonata pisze:Michaś cudny, za jego zdrowie :ok: :ok: :ok: cały czas i za Twoje Joasiu;
ale woliera mnie rozłożyła, to jest marzenie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! niedostępne z wysokości IX piętra;

Michaś rzeczywiście przecudny. Te oczka :1luvu:
Mam pytanie do praktyka: jak wysoka musi być siatka w wolierze by zapewniała bezpieczeństwo?

To bez znaczenia, bo woliera i tak musi być zabezpieczona od góry. Moja ma ponad 2 metry wysokości, a "dach" zrobiony jest z metalowej siatki. Można również użyć siatki rybackiej. Trzeba również pamiętać o zabezpieczeniu dołu woliery, aby żaden kot nie mógł się podkopać. No i żadne zwierzę nie dostało się podkopem z zewnątrz, przede wszystkim. U mnie takim gwarantem są półmetrowe bloczki betonowe wkopane w ziemię.
Marzyłam o tej wolierze dłuuugo i jestem baaardzo szczęśliwa, że w końcu jest. Ta radość trwa od ubiegłego roku i z czasem, zamiast maleć, rośnie :lol:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Post » Pon lip 01, 2013 12:09 Re: Bąbel & Spółka... oraz Michaś.

Kochane, jeśli jesteście na Fb udostępnijcie to wydarzenie, proszę :oops:
Desperacko szukam kąciaka dla tej kotkeńki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
https://www.facebook.com/events/126154180928975/
Bardzo proszę o pomoc!!!
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Pon lip 01, 2013 16:30 Re: Bąbel & Spółka... oraz Michaś.

Zaprosiłam, kogo mogłam.
Biedna kocina :(

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pon lip 01, 2013 18:31 Re: Bąbel & Spółka... Michaś- jest diagnoza, a to najważniej

jerzykowka pisze:Kawałek Dachu (wolierowego) Świata :wink:
Obrazek

Wcześniej nie zauważyłam "dachu" :oops: , zdziwiłam się i dlatego zapytałam, ale teraz przyjrzałam się lepiej i widzę że rzeczywiście jest :D
A woliera godna pozazdroszczenia :ok:
Obrazek Obrazek ObrazekTymoteusz [*]17.08.2019 r.

magdalena99

Od: Sob mar 27, 2010 15:20

Post » Wto lip 02, 2013 12:33 Re: Bąbel & Spółka... oraz Michaś.

jerzykowka pisze:Kochane, jeśli jesteście na Fb udostępnijcie to wydarzenie, proszę :oops:
Desperacko szukam kąciaka dla tej kotkeńki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
https://www.facebook.com/events/126154180928975/
Bardzo proszę o pomoc!!!

przesyłam dalej, niestety nie przez Fb, ale jest tak przesmutna...
Obrazek

sonata

Od: Czw wrz 23, 2010 13:00

Post » Wto lip 02, 2013 12:52 Re: Bąbel & Spółka... oraz Michaś.

Kochane :1luvu: , dziękuję za pomoc w udostępnianiu Kolorci - na Fb i poza Fb. Każda próba jest bardzo cenna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nie chcę zapeszać, ale chyba pojawi się szansa dla tej biedniej koteńki. Decyzję musi "klepnąć" Pan mąż, ale podobno zgadzał się już wcześniej na trzeciego kota. Oby :ok: :ok: :ok:
Straszna z niej bieda, chora, słaba i przekochana :1luvu: Tak się cieszę, że już jest leczona. Wiozłam ją do weta tłumiąc sensacje żołądkowe, które dopadają mnie w momentach szczególnej ekscytacji :roll: :oops:
Mam nadzieję, że wszystko się uda i mała już nigdy nie wyląduje na ulicy, czy w ciemnej piwnicy z młodocianymi "wielbicielami" zwierząt :!:

A skoro o zwierzętach mowa to pokażę Wam kilka ujęć Michasia wśród moich Ukochań :wink: :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Michaś czuje się dobrze, dużo je - to cieszy i dużo pije- to mniej cieszy. W każdym razie jest spokojnie :D
Wiecie, rudziaszek to kot anielski :1luvu: - ze stoickim spokojem przyjmuje resztę towarzystwa, ani razu nie syknął, nie prychnął, nikogo nie ganiał, nie dał się sprowokować!!! Może On naprawdę ma geny persa w sobie :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Wto lip 02, 2013 12:56 Re: Bąbel & Spółka... oraz Michaś.

jerzykowka pisze:Obrazek

Ło rety, jaki cudny dwupak rudy 8O :1luvu:
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Wto lip 02, 2013 13:02 Re: Bąbel & Spółka... oraz Michaś.

Aniu, to dodam jeszcze jeden dwupak rudy :wink: :lol:

Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Wto lip 02, 2013 13:27 Re: Bąbel & Spółka... oraz Michaś.

pisiokot pisze:
jerzykowka pisze:Obrazek

Ło rety, jaki cudny dwupak rudy 8O :1luvu:

ło rety, Ciocia trzymaj chłopaków w bunkrze, bo dużym autem będę-syskie rude wejdą :mrgreen:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Wto lip 02, 2013 17:47 Re: Bąbel & Spółka... oraz Michaś.

jerzykowka pisze:Aniu, to dodam jeszcze jeden dwupak rudy :wink: :lol:

Obrazek

Ten dwupak jest piękny :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Śro lip 03, 2013 10:39 Re: Bąbel & Spółka... oraz Michaś.

Dziękujemy :1luvu:

Ciociu Olu, syskie rude jak zaczną łobuzować, to Ciocia zmieni zdanie i nawet nie pomyśli o porwaniu :mrgreen:

A teraz kilka fot Michasia, który wczoraj spacerował po całym domu, ze szczególnym upodobaniem schodów 8O Jest bardzo odważny i dzielny. Coprawda by dodać sobie animuszu pozostaje ze mną w kontakcie głosowym, ale to nic :wink: :D
Żaden kot Go nie zaczepia, nie ma żadnych zatargów. Nawet nie wiecie jak mnie to cieszy :dance2:

Zdjęcia robiłam telefonem w ciemnym już pomieszczeniu, więc jakość jest jeszcze gorsza niż zwykle, ale tutaj chodzi przecież o coś innego 8)

Z Budrysem na ogonie :wink:
Obrazek

Z Melą na czatach :wink:
Obrazek

A to, ledwie widoczna doopka Michasia niknąca w głębi schodów 8)
Obrazek

Kamuflaż :mrgreen:
Obrazek

Jestem bardzo dumna z Michała i chciałabym aby pozostał odważny, ale i spokojny (w przeciwieństwie do mojego najdroższego Bąbelka :twisted: ).
Dzięki temu spokojowi znacznie lepiej adaptują się do nowej sytuacji wszystkie Ukochania, a to dla mnie skarb :!:

Z tego wszystkiego zapomniałam napisać, że Michu czuje się bardzo dobrze, mimo że kroplówki przyjmuje co trzeci dzień. Kocha jeść i wydaje mi się, że już trochę zmężniał. Jak myślicie?

Zapomniałabym napisać, że Kolorcia, dla której szukałam ratunku jest teraz leczona i czeka na nią naprawdę fantastyczny domek. Jeśli dogada się z dwójką rezydentów będzie to domek stały. Państwo wraz z córeczką nie mogą się jej doczekać :dance: :dance2: Dzięki dobrym ludziom udało się jej pomóc, a ja wreszcie znowu mogę oddychać :oops: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Śro lip 03, 2013 13:42 Re: Bąbel & Spółka... oraz Michaś.

jestem pod wielkim wrażeniem schodzenia, bo wdrapywanie sie jeszcze, jeszcze, ale po takich schodach, krętych, stromych- no po prostu Michaś :ok: :ok: :ok:

przytoczę , bo bardzo wpadło mi w ucho : " zazdraszczam" kota i skłaniam sie ku niecnej mysli porwania - wmieszamy go w tłum rudzielców i hejka :mrgreen:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

[poprzednia][następna]