Filozof i reszta futer,wątek ku pokrzepieniu. Cz.4

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Wto lip 02, 2013 22:53 Re: Filozof i reszta futer,wątek ku pokrzepieniu. Cz.4

Pańcia przypomina, że jedzie na urlop...

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Śro lip 03, 2013 7:49 Re: Filozof i reszta futer,wątek ku pokrzepieniu. Cz.4

Megana pisze:Pańcia przypomina, że jedzie na urlop...

Udanego wypoczynku, wspaniałej pogody ... ducha też :D
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Śro lip 03, 2013 14:31 Re: Filozof i reszta futer,wątek ku pokrzepieniu. Cz.4

:piwa: 8) :smokin: -> czyli miłego wakacjowania!
Obrazek

rastanja

Od: Czw maja 10, 2012 20:37

Post » Śro lip 03, 2013 21:44 Re: Filozof i reszta futer,wątek ku pokrzepieniu. Cz.4

Udanych wakacji :D
Obrazek Bis, Ami i Księżniczka ['] Obrazek

Siean

Od: Pon paź 25, 2004 21:11

Post » Śro lip 03, 2013 21:45 Re: Filozof i reszta futer,wątek ku pokrzepieniu. Cz.4

... w sobotę!

TEATRZYK GERIATRZYK
PRZEDSTAWIA!
Sztukę kryminalno - spirytystyczną bez tytułu.

To nie ja...
Obrazek

No mówię, że nie ja!
Obrazek

Ani ja!
Obrazek

Duchy, ani chybi... 8O
Obrazek

Megana

Post » Czw lip 04, 2013 19:11 Re: Filozof i reszta futer,wątek ku pokrzepieniu. Cz.4

ROZMOWY
NA DWIE GŁOWY!

Pańcia - Generale, znowu byłeś na koksie, cholerny narkomanie!!!!
Generał - Ja??? Ależ skąd. Wcale nie byłem.
Obrazek

Pańcia (oburzona) - Byłeś! Zobacz, jak ty wyglądasz!
Generał (idzie w zaparte) - Nie byłem!!!
Obrazek

Mosio (wkracza do akcji) - Oczywiście, że był.
Obrazek

Gabunia (pod nosem) - Konfident jeden.

Megana

Post » Czw lip 04, 2013 19:16 Re: Filozof i reszta futer,wątek ku pokrzepieniu. Cz.4

Megano, twoje dialogi są boskie :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Czw lip 04, 2013 19:45 Re: Filozof i reszta futer,wątek ku pokrzepieniu. Cz.4

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

Był na koksie .... gołym okiem widać :ryk: :ryk: :ryk:
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Czw lip 04, 2013 22:14 Re: Filozof i reszta futer,wątek ku pokrzepieniu. Cz.4

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Pt lip 05, 2013 13:59 Re: Filozof i reszta futer,wątek ku pokrzepieniu. Cz.4

:ryk: udanego wypoczynku !!

Kropkaa

Od: Pon sie 20, 2012 22:23

Post » Pt lip 05, 2013 18:51 Re: Filozof i reszta futer,wątek ku pokrzepieniu. Cz.4

Z PAMIĘTNIKA
STAREGO FILOZOFA.

No, pańcia już spakowana, czego nie mogę absolutnie powiedzieć o pańciu, a nawet powiem, że pańcio nie jest spakowany w najmniejszym stopniu. A jeszcze jutro państwo jadą do Wyszkowa na ślub jakiejś koleżansi pańcia z pracy, wrócą pewnie późno, a o 5 rano mają samolot. Pańcia na wszelki wypadek nabyła puszkę napoju energetycznego, bo dopiero w samolocie zamierza się wyspać.
Bo, jakby było mało wszystkich zajęć przed urlopem, to pańcia po raz kolejny dostała lekkiego odbicia w kierunku RPG. Towarzystwo trochę znienacka wznowiło kampanię i pańci gra się zarąbiście dobrze, a że czas wszyscy mają dopiero ok 22, pańcia zaniechała praktykowania snu, a z powodu pospiesznego wylaszczania się na ślub Młodego, zaniechała też konsumpcji rzeczy kalorycznych i żyje ogóreczkami, truskawkami a przede wszystkim, oczywiście, bobem.
Wczoraj pańcia zawezwała swoją miłą sąsiadkę na pomoc i całe popołudnie przymierzała potencjalne weselne kiecki, zarówno te świeżo nabyte, jak i różne stare, ale eleganckie. Pańcia bardzo lubi eleganckie kiecki, ale o piątej rano jakoś ciężko jej się w takie kiecki ubiera i pewnie dlatego lata głównie w spodniach, choć niewykluczone, że w końcu życie ją do kiecek zmusi, albowiem jej ulubione rybaczki właśnie postanowiły pęc na, za przeproszeniem, zadku. Centralnie. No więc pańcia przymierzała a sąsiadka surowo kręciła nosem, w końcu wybrały jedną indyjską kieckę, krwistoczerwoną, naszywaną na srebrno i teraz pańcia musi dokupić jakiś przyjemny żakiecik, bowiem nie pasuje do niej żaden który ma. Jako support... nie, raczej jako sequel pańcia zabiera drugą kieckę, dla odmiany w kolorze wściekłej fuksji, bowiem po konwersacji z przyszłą synową dowiedziała się, że następnego dnia na obiedzie zapewne wszyscy wystąpią w drugim zestawie strojów. W związku z powyższym, żakiecik powinien pasować do obu kiecek. Następnie zaczęły oglądać pańciowe pantofle i tu pańcię spotkała niespodzianka. Założyła, że jej ślubne pantofle, czarne, na umiarkowanym obcasiku, nadadzą się na tę okazję doskonale, znaczy, na występ w kościele, a na tańce jak zwykle założy komunijne lakierki sąsiada sprzed dwudziestu lat.*
Jakoś od dnia ślubu pańcia nie miała potrzeby oglądać rzeczonych ślubnych pantofli więc odrobinę ją swoim widokiem zaskoczyły. Ślub pańcia brała pięć lat temu, a jak może niektóre starożytne ciotki pamiętają, pięć lat temu była moda na wąskie i długie czubki. Teraz oneż, te długie czubki pańci wydały się jakoś passe, na szczęście z czeluści swojej drugiej szafy wygrzebała czarne sandałki, kupione kiedyś w szmateksie za pięć złotych, mają jak raz srebrne ozdóbki i - jeśli tylko nie będzie padać - przypasują akurat.
Teraz jeszcze trzeba rozwiązać problem uczesu i manicure i niech się na wszystkich bogów nie zepsuje samochód...
Mówię ciotkom, dom wariatów.
Ja w zasadzie nic z tego nie pojmowałem, ale Gabunia mi wytłumaczyła. No, kobieta, ostatecznie...
Jak już wszystko zrozumiałem, to ciotkom przekazałem i idę spać.
Obrazek

A na koniec, od pańci. Tu jest kot i nawet go widać.

Obrazek

Chwilowo się żegnamy, pańcia będzie nadawać z Bol.

*Dwadzieścia lat temu mieszkaliśmy w bloku, a nad nami sąsiedzi, których synek szedł do komunii w bardzo porządnych lakierkach. Lakierki były na mnie akurat, a synek wyrósł natychmiast, zatem odziedziczyłam je w spadku. Używałam na każdą dyskotekę, sylwestra i tym podobne taneczne okazje, a dwa lata temu do komunii poszedł w nich synek mojej przyjaciółki. Wyrósł, oddał i dalej ich używam. Nieprawdopodobnie solidny wyrób obuwniczy. 8)

Megana

Post » Pt lip 05, 2013 19:12 Re: Filozof i reszta futer,wątek ku pokrzepieniu. Cz.4

czy ten kot, to rudy Moś?
czy plama słońca?

Filozofie, dzięki, że wszystko nam szczegółowo wyłuszczyłeś, aczkolwiek trochę pogubiłam się w zawiłościach kreacji ślubnych.
Kreacje są na ślub Młodego? A w czym wystąpi pańcia jutro na ślubie koleżańci pańcia?
A ślub Młodego to kiedy? W czasie tych wakacji, zaraz po?
Wybacz Filozofie, starawy człowiek, to już trochę zapomina, trochę nie kojarzy i ogólnie zwiędły jest.

Sąsiada komunijnego zazdroszczę ze względu na obuwie spadkowe; miałam kiedyś takie boskie lakierki, ale zajeździłam je w czasie młodzieńczego kelnerowania we Włoszech; wszyscy się dziwili, że taka bieda z PRLu, a w takich szykownych bucikach makaroniarskie wesela obsługuje.
Eh, to se ne vrati.
Potem przyszła wolność i zniknęły szykowne buty, będące równocześnie wygodnymi i osiągalnymi finansowo :roll:
po namyśle stwierdzam, że to jednak mała cena za wolność 8)

Dobrych wakacji Megano!!

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Pt lip 05, 2013 20:23 Re: Filozof i reszta futer,wątek ku pokrzepieniu. Cz.4

Filozofie Kochany, przekaż Pańci i Pańciowi życzenia szybkiego powrotu po udanym urlopie.
To w sumie będzie podróż poślubna, skoro po ślubie, nic to, że pańciowej koleżansi. :wink:

Liczę na Twoją obszerną relację psio-kocio-szczurciową po pańciostwa powrocie. :D
Marcel <*>, Tygrys <*>

Słupek

Od: Nie lis 18, 2012 9:46

Post » Pt lip 05, 2013 20:42 Re: Filozof i reszta futer,wątek ku pokrzepieniu. Cz.4

Udanych wakacji! Kąpieli w stroju Ewy (tych słonecznych mam nadzieję również - choć Wy za granice wybywacie, więc podejrzewam że i w pakiecie wakacyjnym piękną pogodę sobie wykupiliście), smacznego jedzenia, robienia dużej ilości zdjęć :wink: itepe itede żebyście nieprzerwanie Neta mieli w zasięgu :roll:

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Pt lip 05, 2013 20:55 Re: Filozof i reszta futer,wątek ku pokrzepieniu. Cz.4

Ja tylko w sprawie butów, jako znana miłośniczka tychże.
Czubki wracają do łask.
I życzę udanego urlopu. Nie ukrywam, że zazdroszczę okrutnie...
To, jak traktujesz koty, decyduje o twoim miejscu w niebie. - Robert A. Heinlein
Justynka [*] 26.8.2011 Piglunia [*] 29.9.2011 Babunia [*] 24.11.2014 Rysio [*] 10.10.2016 Ogrynia-zaginęła 8.10.2011 odnaleziona 25.02.2012 zm. 26.11.2018, Tosia [*] 25.03.2019

Iwonami

Od: Wto sie 10, 2010 21:53

[poprzednia][następna]