Wszystkie koty jamnika Melona V - o kolorch na pożegnanie!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 01, 2013 21:24 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - pytanie o ryby!

Obrazek

Anneke_

Od: Czw mar 28, 2013 15:24

Post » Pon lip 01, 2013 21:28 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - pytanie o ryby!

Kotkis- sikają bo u nas taka ZARAZA panuje .1000% leją za kuwetą :mrgreen:
Kot składa się z materii ,antymaterii i fanaberii

Obrazek

nasz wątek : http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=155410

ewissko

Od: Pon gru 03, 2012 21:35

Post » Pon lip 01, 2013 21:39 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - pytanie o ryby!

Dziewczyny, a miałyście taką zabawkę? Ja od dłuższego czasu zastanawiam się nad jej zakupem, ale nie mogę się zdecydować. Boję się, że to będą kolejne wyrzucone pieniądze na zabawkę, którą moje koty będą miały gdzieś. Kotkinsie, myślisz, że o tym laserze i oczach (trzecia opinia) to prawda? Tzn. wiem, że moim ręcznym laserkiem nie powinnam świecić po lustrach, żeby się nie odbiło i nie zaświeciło w oczy, ale czy przy takiej konstrukcji zabawki może zaszkodzić? http://www.zooplus.pl/feedback/shop/kot ... ser/194462
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Pon lip 01, 2013 21:44 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - pytanie o ryby!

koteczekanusi pisze:Dziewczyny, a miałyście taką zabawkę? Ja od dłuższego czasu zastanawiam się nad jej zakupem, ale nie mogę się zdecydować. Boję się, że to będą kolejne wyrzucone pieniądze na zabawkę, którą moje koty będą miały gdzieś.

nie miałam jeszcze, ale...jak bawicie się zwykłym laserem to gonią za każdym razem? bo u nas jednak potrzebna jest zabawa w chowanie lasera za rogiem pudełka/kanapy etc., więc chyba bym się nie zdecydowała.
Obrazek

Anneke_

Od: Czw mar 28, 2013 15:24

Post » Pon lip 01, 2013 22:20 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - pytanie o ryby!

koteczekanusi pisze:Dziewczyny, a miałyście taką zabawkę? Ja od dłuższego czasu zastanawiam się nad jej zakupem, ale nie mogę się zdecydować. Boję się, że to będą kolejne wyrzucone pieniądze na zabawkę, którą moje koty będą miały gdzieś. Kotkinsie, myślisz, że o tym laserze i oczach (trzecia opinia) to prawda? Tzn. wiem, że moim ręcznym laserkiem nie powinnam świecić po lustrach, żeby się nie odbiło i nie zaświeciło w oczy, ale czy przy takiej konstrukcji zabawki może zaszkodzić? http://www.zooplus.pl/feedback/shop/kot ... ser/194462

dalia ma taką. Na pewno powie co i jak.
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Pon lip 01, 2013 22:22 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - pytanie o ryby!

U mnie gonią, tylko fakt, najlepiej, gdy mogą się przy tym wybiegać wzdłuż człego mieszkania. To jednak pewnie bardziej dla kociaków jest...
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Post » Wto lip 02, 2013 8:53 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - pytanie o ryby!

Takie lasery to w sumie żadne lasery, wskaźnikiem się plamki nie uszkodzi:)
Bezpieczne (atest kotkinsowy!).
U mnie laserkiem bawią się Amelka i Mel (Mel prześlicznie kłapie i "gryzie" laserek), dwa wielkie perskie grubasy nawet oczkiem nie mrugną na widok laserka...
No ,ale Leoś to plemienna starszyzna a Fio dba o linię (nie może schudnąć bo uroda by na tym straciła...)
Wczorak szczęśliwa Cairo powiedziała ,że wet jej oznajmił ,iż Miro WCALE NIE JEST GRUBASEM , jest DUŻY.
I tego się trzymajmy...Fio może duża nie jest ale ...noo...POSTAWNA.
A mieli - Fio z Miro - jechać na wczasy odchudzające :wink: , takie kocie spa...odroczyło im się!

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Wto lip 02, 2013 10:15 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - pytanie o ryby!

U nas laserek szału nie zrobił....leniwie go obserwowały, ale żadne się specjalnie ruszyć nie chciało... oddałam.
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Wto lip 02, 2013 10:19 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - pytanie o ryby!

Można by Miro i Fio wysłać na wczasy kondycyjne, żeby mogli nad rzeźbą popracować. ;)
Miro mógłby schudnąć około 0,5 kg ale przy jego wadze 7,5 kg to nie jest jakaś groźna nadwaga.
Moje koty były wczoraj na czyszczeniu zębów i w związku z tym udało mi się je wreszcie porządnie wyczesać, jak jeszcze spały. Nie wiem jak się kotkinsowi udało tak wychować swoje dzieci, że grzecznie stoją i dają się szczotkować. U nas zawsze jest walka okupiona najczęściej moją krwią.

Laluszek pięknieje, jeszcze zajmie mu trochę dojście do formy, ale zdecydowanie nie wygląda już na zabiedzonego kotka. Jest stworem nocnym póki co. Uwielbia zabawy i bieganie w szaleńczym tempie po mieszkaniu, ale robi to zazwyczaj między 12 a 2 w nocy. Całe dnie przesypia w łóżku wciśnięty między poduszki.

Ramzes nadal wygląda jak kot śmietnikowy- łysy i okropnie chudy. Zjada około 1/3 tego co powinien, w związku z tym nie odrastają mu włosy i w dodatku zamiast leżeć na kanapie jak to kot powinien, to non stop łazi po mieszkaniu jak pantera w klatce.
Obrazek

cairo

Od: Nie lut 12, 2012 9:48

Post » Wto lip 02, 2013 15:47 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - pytanie o ryby!

cairo pisze:Można by Miro i Fio wysłać na wczasy kondycyjne, żeby mogli nad rzeźbą popracować. ;)
Miro mógłby schudnąć około 0,5 kg ale przy jego wadze 7,5 kg to nie jest jakaś groźna nadwaga.
Moje koty były wczoraj na czyszczeniu zębów i w związku z tym udało mi się je wreszcie porządnie wyczesać, jak jeszcze spały. Nie wiem jak się kotkinsowi udało tak wychować swoje dzieci, że grzecznie stoją i dają się szczotkować. U nas zawsze jest walka okupiona najczęściej moją krwią.

Laluszek pięknieje, jeszcze zajmie mu trochę dojście do formy, ale zdecydowanie nie wygląda już na zabiedzonego kotka. Jest stworem nocnym póki co. Uwielbia zabawy i bieganie w szaleńczym tempie po mieszkaniu, ale robi to zazwyczaj między 12 a 2 w nocy. Całe dnie przesypia w łóżku wciśnięty między poduszki.

Ramzes nadal wygląda jak kot śmietnikowy- łysy i okropnie chudy. Zjada około 1/3 tego co powinien, w związku z tym nie odrastają mu włosy i w dodatku zamiast leżeć na kanapie jak to kot powinien, to non stop łazi po mieszkaniu jak pantera w klatce.

A czy ten Ramzes to nie ma aby jakiś zaburzeń psychicznych? Skoro nie je.......i go nosi. Niedobrze, że tak ciągle łazi.......wyglada, jakby stres go zżerał.........tylko ciamu?
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Wto lip 02, 2013 16:25 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - pytanie o ryby!

Neigh pisze:
A czy ten Ramzes to nie ma aby jakiś zaburzeń psychicznych? Skoro nie je.......i go nosi. Niedobrze, że tak ciągle łazi.......wyglada, jakby stres go zżerał.........tylko ciamu?

Mnie tam on wygląda na wariata pierwszej wody. Świadczy chociażby o tym to, że z dnia na dzień ubzdurał sobie, że musi zabić Lalusia. Od dwóch miesięcy muszę je izolować w oddzielnych pokojach, a jak się Ramzesowi tylko uda przesmyknąć to z prędkością błyskawicy dobiega do Lalusia i wczepia się w niego. W stosunku do innych kotów nastawiony jest obojętnie, wszystkich ludzi absolutnie kocha. Najchętniej wcale nie schodziłby z rąk albo kolan, a jak już się go postawi na podłodze to zaczyna te swoje niekończące się spacery.
Obrazek

cairo

Od: Nie lut 12, 2012 9:48

Post » Wto lip 02, 2013 17:02 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - pytanie o ryby!

Witam :) , podczytuję, ale się nie odzywałam do tej pory..
Te wędrówki po domu przypominają mi psa ze schroniska, który jest u mnie na DT. Ma zwyczaj wędrować w tą i z powrotem po mieszkaniu. Moja ciocia nazwała to "syndromem więźnia". Być może coś w tym jest, bo jak go zabierałam to był w klatce w szpitaliku, więc jak przyszedł do domu to zaczął łazić po domu i .....tak już mu pozostało. Jest grzeczny, spokojny, dużo śpi, bo to psi senior, ale jak wstanie to obowiązkowo musi odbyć swój "więzienny" spacer.
Obrazek

evik75

Od: Czw mar 29, 2012 21:26

Post » Wto lip 02, 2013 20:30 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - pytanie o ryby!

Evik, witaj:)

A może damy Ramzesowi coś poprawiającego nastrój?
No bo jak on psychiczny jest...?

Kurcze ja się bałam ,że kalici zabije tego chudzielca...ale nie, udało się dojść do zdrowia.
Lalek wygląda jak król lew.
Aż żal go zabierać od Cairo, wyraźnie jest tam szczęśliwy:(
Tzn :) ,że jest szczęśliwy ,ale :( ,że trzeba mu to szczęście naruszyć i zestresować go znowu...

kotkins

Post » Wto lip 02, 2013 20:45 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - pytanie o ryby!

U mnie też wetka-okulistka na Korneliusza stwierdziła: jaki on duży! No fakt, z wyglądu to całkiem postawny kot - tylko że połowa tego, to futro, bo całkiem lekki mi się wydaje.
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Post » Wto lip 02, 2013 21:28 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - pytanie o ryby!

Mam dwa spore koty: Fio jest taką pięciokilową dziewczynką a Leoś jest malutkim koteczkiem waży sześć kg.
Równoważy to 3 kg Amelki.
Amka przy tych wielkich kotach wygląda szczególnie krucho i dziecinnie...

kotkins

[poprzednia][następna]