5 ślepaczków juz w DT- potrzebne jedzonko i wsparcie

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 01, 2013 21:51 Re: PILNE!5 ślepaczków juz w DT- potrzebne jedzonko i wspar

jo.anna pisze:Lidka, czasem się zastanawiam co by było gdyby nie Wy, to wydarzenie trwało dosłownie chwilę i jaka mobilizacja, te koty dzięki Wam żyją, dostały szansę

zastanawiałam się z Agą, aby założyć małą fundację, taką głównie na fb działającą, inną od tych które są, rozliczającą każdą wpłatę oraz dane osób, które wspomagają, bo myślę sobie, że to jest główny błąd fundacji, że tego nie robią---fundacja brzmi dumnie, ale głównie chodzi mi o to, aby coś zarejestrować bo zbiórki prywatne są niezgodne z prawem i ktoś "życzliwy" może namieszać, ciekawe czy takie coś miało by szansę, bo co jak co, ale zbieranie funduszy nam wychodzi...prawdą jest, że kasa jest największa na początku, ja coś ruszy, ale odpowiednio pilnowane może miałoby rację bytu

Wiesz nawet o tym nie myśle , ale wydaje mi sie że gdybym nie pojechała zobaczyc do nich to była by klapa... :( załamka ....jak pisałam na początku do Ani że zabiore jednego najgorszego to pisała mi ok a za chwile że moze jak zrobi im zabiegi i wtedy zabiore na gotowo....ja jej napisałam jak sobie wyobraża robić zabiegi tylu kotom , zostawiając je na tyle godzin i w ciemnej zimnej komórce.....za jakis czas mi napisała ze ok moge przyjechac , pojechałam i się przeraziłam ...zabrałam dwa najgoesze zaraz wet i nocka z głowy napisałam jej ze jak może niech przywiezie mi reszte slepków czyli dwa i przywiozła . oczko wylało się i znów wet ......a ona miała jechać do swojego do kontroli za tydzień ....ona idzie do pracy nha 6 wraca o 15 , ma tyle psów koty nie miąły opieki a ta malutka co mam ją w domu nie radzi sobie z jedzeniem nie wiem co u niej jadla....Wydaje mi sie że jak mi odpowiedziała że moge kota zabrać po zabiegu to fundacja jej namieszała chyba chcieli na nie wyciagnąć jak najwięcej kasy , ale chyba się przeraziła moim wisem jak napisałam o opiece po operacji ....i tak wyszło cos mnie zawsze podkusi ale chyba dobrze bo małym sie udało .....one wydaje mi się ze tam nie miały by szans a fundacja miała w dupie czy one w cieple czy zimnie czy w ciemności i czy przezyja ....;( Chyba fundacji pospułam szyki mieli inny plan ......ech.....

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Pon lip 01, 2013 21:54 Re: PILNE!5 ślepaczków juz w DT- potrzebne jedzonko i wspar

tomek84 pisze:U nas OK. Mały wciąga mus i namoczone chrupki babycat jak odkurzacz. Wodę tylko nie bardzo chciał pić i nie był uszczęśliwiony pojeniem ze strzykawki, myślałem, że może nie umie jeszcze porządnie pić, ale spodek mleka klara zassał momentalnie.

Puszczony luzem po mieszkaniu leci na drugi koniec do miski z dorosłymi chrupkami i próbuje dokarmiać się nie przejmując się specjalnie kołnierzem :)

Były też już trzy kupy, przepiękne :) Bezbłędnie korzysta z kuwety.

W środę wieczorem mamy wizytę u Garncarza, żeby jednoznacznie ustalić, co z drugim okiem.

Tomek jesteś niesamowity przepiekne kupy :ryk: myślałam że tylko my cieszymy się z pieknych kup a tu :mrgreen: .Twój wciaga ok jest największy ja dawałam strzykawką wszystkim bo męczyło mnie z ciąganie kołnierzy przy 4 chyba rozumiesz .....u mnie tylko ta malutka co widziałeś każełek nie radzii sobie z jedzeniem i piciem ...zakochałeś się już w białym czy nie , musisz dać mu jakieś imie :ok:

lidka02

Post » Pon lip 01, 2013 22:13 Re: PILNE!5 ślepaczków juz w DT- potrzebne jedzonko i wspar

oj popsułaś szyki, bo kasy się nie nachapały...ja fundacji tylko jednej wierzę, a co do reszty nie mam miłych doświadczeń

nic to, Agula z Włoch wróci i będziemy myślały :D
jo.anna

Post » Pon lip 01, 2013 22:18 Re: PILNE!5 ślepaczków juz w DT- potrzebne jedzonko i wspar

lidka02 pisze:Tomek jesteś niesamowity przepiekne kupy :ryk: myślałam że tylko my cieszymy się z pieknych kup a tu :mrgreen: .Twój wciaga ok jest największy ja dawałam strzykawką wszystkim bo męczyło mnie z ciąganie kołnierzy przy 4 chyba rozumiesz .....u mnie tylko ta malutka co widziałeś każełek nie radzii sobie z jedzeniem i piciem ...zakochałeś się już w białym czy nie , musisz dać mu jakieś imie :ok:

Maluch zostanie chyba Małym, do kompletu z Grubym i Chudym (od roku nie przyznałem się Hani do tych imion - brałem Tofika i Iryska ;) )
Kołnierz udoskonaliłem, jest teraz na rzepa i obsługa jest błyskawiczna. Miałem taką taśmę samoprzylepną z rzepem.

tomek84

Od: Pt cze 28, 2013 20:00

Post » Pon lip 01, 2013 22:39 Re: PILNE!5 ślepaczków juz w DT- potrzebne jedzonko i wspar

tomek84 pisze:
lidka02 pisze:Tomek jesteś niesamowity przepiekne kupy :ryk: myślałam że tylko my cieszymy się z pieknych kup a tu :mrgreen: .Twój wciaga ok jest największy ja dawałam strzykawką wszystkim bo męczyło mnie z ciąganie kołnierzy przy 4 chyba rozumiesz .....u mnie tylko ta malutka co widziałeś każełek nie radzii sobie z jedzeniem i piciem ...zakochałeś się już w białym czy nie , musisz dać mu jakieś imie :ok:

Maluch zostanie chyba Małym, do kompletu z Grubym i Chudym (od roku nie przyznałem się Hani do tych imion - brałem Tofika i Iryska ;) )
Kołnierz udoskonaliłem, jest teraz na rzepa i obsługa jest błyskawiczna. Miałem taką taśmę samoprzylepną z rzepem.

no, wiesz :!: 8O :mrgreen: :ryk:

Hania66

Od: Pt mar 10, 2006 17:20

Post » Pon lip 01, 2013 23:36 Re: PILNE!5 ślepaczków juz w DT- potrzebne jedzonko i wspar

Klimek wita kolegów i chciał się pochwalić, ze skończy się tylko na lekach.
Diagnoza ...W prawym oku perforujące uszkodzenie rogówki zamknięte uwięźniętą teczówką. Organizowanie skrzydlika od górnego sklepienia rogówki. Spodziewane zrosty przednie (tylny zrost już obecny)
Dostał Tobrex do obu oczek i Cyklosporynę do chorego. Tego drugiego narazie nie kupiłyśmy, jedne apteki mówią, że nie ma wogóle w hurtowni, jedna obiecała zamówić ale jutro, pojechałyśmy do centrum, niestety czynne do 19 tej.
Te krople można też robić, są dużo tańsze (ok.50 zł) niż gotowe (ok.130 zł) ale mogą być problemy, szczypanie, i coś tam jeszcze i wtedy trzeba zastosować gotowe. Zadecydowałam, ze sama zafunduję mu dobre lekarstwo.
To z tęczówką to wyszło mu na dobre. I ta krwawa wybroczyna to też niegroźne
Ma jeszcze jakąś nietypową brodawkę na języku, albo wrodzone, albo jakieś uszkodzenie. Ale to mu nie przeszkadza.
Dostaliśmy tez Convalescence wraz z Instrukcją Obsługi Kota z użyciem strzykawki i zaraz będzie trzecie karmienie. Wprawdzie drze się przy tym na cały swój wątły głos, ale sąsiadka wyjechała to nikt nie doniesie do TOZ o znęcaniu się nad maluchem.
Wszy, pcheł i świerzba nie ma (nie wiem czemu się drapie, podobnie zresztą jak moje własne które odpchlałam z początkiem czerwca). Za tydzień kontrola to będzie odrobaczany.
Odpchlanie zafundujemy wszystkim razem.
Wizyta kosztowała 57 zł, Tobradex 15,95 zł. Za wizytę na wrazie czego wzięłam Fakturę.
Kicia nie będzie ślepaczkiem i rachunek nie jest duży więc gdyby pozostałym kotkom przybyło problemów medycznych to damy sobie radę.
Najważniejsze, że będzie widział, choć trochę z problemem, bo zrosty już są.

Nas troje

Od: Sob kwi 09, 2011 11:31

Post » Wto lip 02, 2013 1:22 Re: PILNE!5 ślepaczków juz w DT- potrzebne jedzonko i wspar

Kochani :D
Ja tak późno, wcześniej nie mogłam :oops:
Na FB zebrano kwotę 1121 zł.
Danusiu, nie ma najmniejszego powodu, abyś płaciła sama jakiekolwiek faktury. Jeszcze musisz kupić kropelki 130zł. Za wizytę zapłaciłaś 57 zł, Tobrex 15,95zł. Razem będzie dobrze ponad 200zł. Są na to pieniążki, prawdopodobnie na kropelki będzie również potrzebna faktura. Proszę, weź ją w aptece. To dużo pieniążków. Szkoda że nie masz na Tobrex.
Dorotko, w środę zabieg . Proszę pamiętaj o fakturce od weta i za leki, które z pewnością będziesz musiała wykupić po zabiegu.
Lidziu, Ty również moja kochana nie zapominaj o fakturach :evil:
Tomku, uważam że również powinieneś brać faktury.
To są pieniążki nie od Fundacji, lecz od ludzi którzy z dobrego serca chcą pomóc, których wzruszył los maluszków. Te pieniążki należą się kotkom, więc proszę nie róbcie czasem przykrości ludziom, którzy z dobroci serca chcieli pomóc.
Od Fundacji nie chcemy nawet złotówki.
Ostatnio edytowano Wto lip 02, 2013 6:33 przez iwoo1, łącznie edytowano 1 raz

iwoo1

Od: Pt sty 11, 2008 18:37

Post » Wto lip 02, 2013 1:43 Re: PILNE!5 ślepaczków juz w DT- potrzebne jedzonko i wspar

I na koniec dobre wieści:
Na konto maluszków dzisiaj wpłynęły pieniążki :D
Bardzo dziękujemy naszym darczyńcom :1luvu:

50,00zł - Pani Barbara Hanna K. Warszawa :D Dziękujemy ślicznie :D
100,00zł - Pani Liliana Helena Cz. Przysiek :D Bardzo dziękujemy :D
100,00zł - Ja również przekazuję pieniążka z mojego "funduszu Czarnuszka" :D Czarnuszku[*] pamiętamy o Tobie :1luvu:

iwoo1

Post » Wto lip 02, 2013 6:47 Re: PILNE!5 ślepaczków juz w DT- potrzebne jedzonko i wspar

czyli mamy maluszki....Mały, Lenka, Klimek, Romeo, Julia

Mały u Tomka w Warszawie
Lenka u Dorotki w Warszawie
Klimek u Nas Troje w Krakowie
Julia u Lidki
Romeo u Lidki

tulam wszystkie malusie i ich Dużych :1luvu: robicie dobrą robotę :ok: :ok: :1luvu:
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Wto lip 02, 2013 8:29 Re: PILNE!5 ślepaczków juz w DT- potrzebne jedzonko i wspar

Śliczne imiona, szczególnie podoba mi się ta Julcia :1luvu:

iwoo1

Post » Wto lip 02, 2013 9:37 Re: PILNE!5 ślepaczków juz w DT- potrzebne jedzonko i wspar

Iwoo1 ja już napisałam na fb niech się wa.....nie chce od nich kasy :twisted:

Tomek jesteś ANIOŁEM bardzo dobra decyzja , bardzo a imiona super :1luvu: :piwa:
U mnie Julcia se otwiązała kołnież jakoś i jak do niej weszłam to miała spudniczkę :mrgreen: ale oczka se nie rozdrapała tamto ropieje mocno daje kropelki....

U dziewczyny co były maluchy ona dała psa do ds i jak ona od nich wyjechała domek wyszedł z nim na spacer bez smyczy pies uciekł i....szukali , i ta dziewczyna Ania dzwoniła do mnie dziś i mówi że znaleźli go ktoś zadzwonił ...ale powiedziała że gdy by małe były u niej to te dwa dni by były zaniedbane , bo w nocy też jej nie było więc była by masakra :?
Ja nie wiem dlaczego wasze nie mają wszwów jak moje dwa mają :?

Żepy super ... :ok:
Ostatnio edytowano Wto lip 02, 2013 9:40 przez lidka02, łącznie edytowano 1 raz

lidka02

Post » Wto lip 02, 2013 9:38 Re: PILNE!5 ślepaczków juz w DT- potrzebne jedzonko i wspar

na kropelki będzie również potrzebna faktura......
Dorotko, w środę zabieg . Proszę pamiętaj o fakturce od weta i za leki, które z pewnością będziesz musiała wykupić po zabiegu.
Lidziu, Ty również moja kochana nie zapominaj o fakturach

Są faktury i wtedy trzeba wiedzieć dokładnie na kogo, dr. wpisał nawet NIP Fundacji. Nie wiem czy mogą być na płacącego.
Są rachunki i one chyba mogą być na płacącego.
I są paragony, bezimienne.
Więcej możliwości nie przychodi mi do głowy.
To co mam zbierać?
Jeśli faktury to brać na płacącego? A jeśli nie to na kogo?

Ucieszą się.

Nas troje

Od: Sob kwi 09, 2011 11:31

Post » Wto lip 02, 2013 10:38 Re: PILNE!5 ślepaczków juz w DT- potrzebne jedzonko i wspar

Nas troje pisze:
na kropelki będzie również potrzebna faktura......
Lidziu, Ty również moja kochana nie zapominaj o fakturach

Są faktury i wtedy trzeba wiedzieć dokładnie na kogo, dr. wpisał nawet NIP Fundacji. Nie wiem czy mogą być na płacącego.
Są rachunki i one chyba mogą być na płacącego.
I są paragony, bezimienne.
Więcej możliwości nie przychodi mi do głowy.
To co mam zbierać?
Jeśli faktury to brać na płacącego? A jeśli nie to na kogo?

Ucieszą się.

Czekam na odpowiedź z Fundacji.

iwoo1

Post » Wto lip 02, 2013 11:59 Re: PILNE!5 ślepaczków juz w DT- potrzebne jedzonko i wspar

Otrzymałam taką odpowiedź:

Mondo Cane 2 lipca 11:56
chwilka..
WSZYSTKIE DANE SĄ W OPISIE PODAM JESZCZE RAZ I TERAZ PANI..
Mondo Cane 2 lipca 12:07
Fundacja na Rzecz Ochrony Praw Zwierząt
MONDO CANE
ul. Grodziska 13, 96-321 Żabia Wola
KRS 0000413378

NIP 5291801195
REGON 146118613
konto Bank Pekao S.A. 58 1240 6348 1111 0010 4518 3305 "kotki od Pani Ani" musi być dopisek na fakturze bo nie będziemy wiedzieć skąd jest faktuta

Moim zdaniem z tego wynika, że faktura musi być wystawiona na fundację a paragony się nie liczą. Ale czy musi być nr. konta bankowego?

iwoo1

Post » Wto lip 02, 2013 13:34 Re: PILNE!5 ślepaczków juz w DT- potrzebne jedzonko i wspar

Domek wyszedł z nowym psem bez smyczy... 8O 8O 8O
Po prostu w głowie się nie mieści.. Domek był sprawdzony na świadomość posiadania psa?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

[poprzednia][następna]