Wszystkie koty jamnika Melona V - o kolorch na pożegnanie!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie cze 30, 2013 16:52 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - pytanie o ryby!

No...brawo Izka!

Kupuję melaminę:)

Mięska nie kupiłam, bo sklep działa od 9 do 13 w soboty.
W normalne dni od 9 do 16!!!!

Jutro spróbuję pojechać tam przed pracą.
O ile dam radę...

I -o ile mi wiadomo - tanio to tam raczej nie jest...

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Nie cze 30, 2013 18:37 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - pytanie o ryby!

mój synuś też w nocy zapolował, ale na mnie :( ten białas, położyłam się spać a on jak zwykle obok na poduszce, jak już zasypiałam usłyszałam głośne miauczenie i poczułam jego pazury na oku, przywalił mi centralnie tam gdzie są rzęsy na dole, i głęboko aż sama musiałam mu łapę zabierać, limo mam wielkie, oko spuchnięte i ślad pazura i nie wiem co mu do łba strzeliło :?
jo.anna

Post » Nie cze 30, 2013 19:07 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - pytanie o ryby!

Co do melaminy - ciepłe jedzenie to jednak nie to samo, co podgrzewanie w mikrofali, tam to z 700 stopni chyba być może.
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Nie cze 30, 2013 19:59 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - pytanie o ryby!

jo.anna pisze:mój synuś też w nocy zapolował, ale na mnie :( ten białas, położyłam się spać a on jak zwykle obok na poduszce, jak już zasypiałam usłyszałam głośne miauczenie i poczułam jego pazury na oku, przywalił mi centralnie tam gdzie są rzęsy na dole, i głęboko aż sama musiałam mu łapę zabierać, limo mam wielkie, oko spuchnięte i ślad pazura i nie wiem co mu do łba strzeliło :?

Może ratował Cię przed komarem?
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Nie cze 30, 2013 22:37 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - pytanie o ryby!

alab108 pisze:
jo.anna pisze:mój synuś też w nocy zapolował, ale na mnie :( ten białas, położyłam się spać a on jak zwykle obok na poduszce, jak już zasypiałam usłyszałam głośne miauczenie i poczułam jego pazury na oku, przywalił mi centralnie tam gdzie są rzęsy na dole, i głęboko aż sama musiałam mu łapę zabierać, limo mam wielkie, oko spuchnięte i ślad pazura i nie wiem co mu do łba strzeliło :?

Może ratował Cię przed komarem?

To samo pomyślałam , bo mój dzielny Pietruszka łapie wszystkie bzykacze.

kotkins pisze:Mięska nie kupiłam, bo sklep działa od 9 do 13 w soboty.
W normalne dni od 9 do 16!!!!

Jutro spróbuję pojechać tam przed pracą.
O ile dam radę...

I -o ile mi wiadomo - tanio to tam raczej nie jest...

A jak myślisz , dlaczego się pokulałam przy pytaniu :mrgreen:
Nie wiem , czy jest sens jutro jechać, chyba lepiej w tygodniu...... Zapomniałam , ze oni tak krótko pracuja , dawno mnie tam nie było.

Dziękuję za gratulacje w imieniu syna. Bo w tym , jaki jest i kim jest niewiele jest mojej zasługi , poza tym , ze przekazałam mu jakąś pulę genów i miłość do kotów /no i namiętne i wariackie czytanie /.
Jego ojciec , a mój mąż był alkoholikiem - super inteligentnym alkoholikiem, właścicielem wielu patentów, oburzonym , że ulęgłam takie gówno / to cytat /......
Tomek do wszystkiego doszedł sam , mimo , że szkołę średnią robił 7 :!: lat . Tyle czasu potrzebował na znalezienie swojego miejsca w życiu. Skończył liceum wieczorowe, po czym na egzaminach na dzienne studia na politechnice zajął II miejsce, a 5-letnie studia załatwił w trzy lata.
Eeeech , spać idę . bo za chwilę sie popłaczę, a wstać muszę o 3: 45 :evil:

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Nie cze 30, 2013 22:43 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - pytanie o ryby!

u mnie niestety żaden komar nie ma racji bytu, Kulka ich nie łapie, nie zwraca uwagi, pocieszam się tym, że może spadał z łóżka i tak niefortunnie o mnie zahaczył, a limo rośnie....
jo.anna

Post » Pon lip 01, 2013 9:16 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - pytanie o ryby!

NIE PISZE TU WIECEJ! BUNT!!!!!!!!!

Kurna jego olek - człowiek na 3 dni znika i od razu nie wie o co w tym serialu chodzi. Potem pracowicie czyta - i
- melaninę mam
- żwirek siliconowy mnie przekonał. Ania, którego używasz?? Ostatnio miałam b. mało czasu, własciwie wcale. Mój TZ kupił Cat's besta bo kazałam, ale takiego zwykłego, nie perskiego. Dom był zasypany po dach.Dałoby radę, gdyby odkurzać 2 razy dziennie - mnie się zdarza, mojej rodzinie nie.

Czekajcie pomyslałam mściwie i kupiłam siliconowy. Jest ekstra, tylko śmierdzi. W sensie zaczyna capić po 3 - 4 dniach, ale się fakt nie roznosi. Nawet w Teosiu, który jest cenionym żwirkowozem.

Syna gratuluję. Ja jestem kawał ( jak to wczoraj Kotkins określiłaś? cholery? zdziry? jakoś tak........). No jestem:-)

W każdym razie moja córka ma 5 z religii na koniec, panu się pewnie będę śniła po nocach lata długie ( panu od religii )............ale wszak dziecko informowało uczciwie - JA jestem okropna, ale moja mama jest jeszcze gorsza.....".

Młodzi bywają okropni, ale szczególnie nie podskakują..........czemu? a bo się to nie opłaca. Anegdotycznie - synuś uznał że jest dorosły. Objawiać to się miało powrotami kiedy chce, graniem w tenisa miast uczeniem i takimi tam..........
Potrzebę bycia dorosłym rozumiem - wypłaciłam mu alimenty tatusia, dołożyłam od siebie, nastepnie potraciłam opłaty za gaz, wodę, prąd......wydzieliłam połeczkę w lodówce na produkty spożywcze, zakazałam brać moich, takoż w łazience zrobiłam miejsce na jego proszek do prania i inne utensylia. Jako że jestem ludzki pan obiecałam pożyczać odkurzacza i żelazka. Ew. zakazałam użytkowania łazienki i kuchni jesli będzie w niej syf pozostawiał.......

I tak oto z 400 zł w kieszeni pustą lodówką ruszył w dorosłość :lol:

Bo ja go mojego drogie mogę nakarmić i oprać i wysłać na wakacje.........i obronić przez panią od fizyki ...........ale coś za coś. On się ma mianowicie uczyć, zdobywać wędki i wysyłać smsy "żyje, będę o tej i o tej" bo jak nie to nie.........

Proste jak parasol elektryczny:-)
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Pon lip 01, 2013 9:37 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - pytanie o ryby!

Neigh pisze: Młodzi bywają okropni, ale szczególnie nie podskakują..........czemu? a bo się to nie opłaca. Anegdotycznie - synuś uznał że jest dorosły. Objawiać to się miało powrotami kiedy chce, graniem w tenisa miast uczeniem i takimi tam..........
Potrzebę bycia dorosłym rozumiem - wypłaciłam mu alimenty tatusia, dołożyłam od siebie, nastepnie potraciłam opłaty za gaz, wodę, prąd......wydzieliłam połeczkę w lodówce na produkty spożywcze, zakazałam brać moich, takoż w łazience zrobiłam miejsce na jego proszek do prania i inne utensylia. Jako że jestem ludzki pan obiecałam pożyczać odkurzacza i żelazka. Ew. zakazałam użytkowania łazienki i kuchni jesli będzie w niej syf pozostawiał.......

Bo ja go mojego drogie mogę nakarmić i oprać i wysłać na wakacje.........i obronić przez panią od fizyki ...........ale coś za coś. On się ma mianowicie uczyć, zdobywać wędki i wysyłać smsy "żyje, będę o tej i o tej" bo jak nie to nie.........

Neigh, Ty potworze!!! Jesteś moją idolką :mrgreen:
Obrazek

rastanja

Od: Czw maja 10, 2012 20:37

Post » Pon lip 01, 2013 9:39 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - pytanie o ryby!

jo.anna pisze:u mnie niestety żaden komar nie ma racji bytu, Kulka ich nie łapie, nie zwraca uwagi, pocieszam się tym, że może spadał z łóżka i tak niefortunnie o mnie zahaczył, a limo rośnie....

Pazury przycinasz? Moja sąsiadka miała dość poważnie powiekę i trochę oko uszkodzone, bo jej kotka przebiegła po twarzy w czasie jakichś kocich szaleństw.

Moje kociszcza nauczone, że człowiekowi po głowie się nie biega ani się w twarz łapą nie paca (chyba że człowiek siłą na rękach trzyma :D). Nie wiem, jak się tego nauczyły, ale fakt, że tego po prostu nie robią :)

floxanna

Od: Pon paź 27, 2008 18:41

Post » Pon lip 01, 2013 10:21 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - pytanie o ryby!

Dziewczyny, dzisiaj jest DZIEŃ PSA !

Dla Mela i wszystkich forumowych psiaków najlepsze życzenia :D
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

Post » Pon lip 01, 2013 10:26 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - pytanie o ryby!

rastanja pisze:
Neigh pisze: Młodzi bywają okropni, ale szczególnie nie podskakują..........czemu? a bo się to nie opłaca. Anegdotycznie - synuś uznał że jest dorosły. Objawiać to się miało powrotami kiedy chce, graniem w tenisa miast uczeniem i takimi tam..........

O qrcze, mowę mi odjęło. Z powodu żelaznej konsekwencji.

Blekitny.Irys

Post » Pon lip 01, 2013 11:15 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - pytanie o ryby!

Żelaznej jak zelaznej - po prostu mnie Smarkacz wkurzył.

Ale serio przepis działa.........

Ja jestem bardzo empatyczna istota..............do czasu, do czasu:-) Kiedyś to klarowałam Kotkinsowi, ze ja ZAWSZE jasno i czytelnie mówię co myślę, nie rzucam słow na wiatr, mało tego - jak już się posuwam do powiedzenia czegoś ostro - to mam powody, nie jestem histeryczką. A że ludzie tego nie przyjmują serio........to co ja poradzę.

Teodorowi tez kiedyś powiedziałam - stary jak nie masz nic innego do roboty, tylko chcesz sobie siedzieć pod ta kanapą, albo uciekać przed samym sobą - proszę bardzo, wolny kraj. W każdym razie ja nie będe w tej szopce współczestniczyć tzn wyciągać spod kanapy, ciurlikać namawiajac do wyjscia, ani ganiać..........Dałam mu swiety spokoj i wolna łapę - podziałało.
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Pon lip 01, 2013 11:17 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - pytanie o ryby!

dziewczyny, czy persy mają pazury na wierzchu ?

edit

chodzi mi o to, że Karmel wszystkie pazury ma mocno wystające, normalnie moje koty mają takie jak naciskam do obcinania, ale u niego wystają całe cały czas, w ogóle ich nie chowa, widać nawet tą białą osłonkę
jo.anna

Post » Pon lip 01, 2013 13:44 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - pytanie o ryby!

rastanja pisze:

zapisać, zapamiętać, zastosować w razie potrzeby!

jo.anna pisze:dziewczyny, czy persy mają pazury na wierzchu ?

edit

chodzi mi o to, że Karmel wszystkie pazury ma mocno wystające, normalnie moje koty mają takie jak naciskam do obcinania, ale u niego wystają całe cały czas, w ogóle ich nie chowa, widać nawet tą białą osłonkę

Dima miał normalnie - schowane, spod futra w ogóle nie było widać
niebieski język[/b] zaprasza na fb https://www.facebook.com/tiliqua.ceramika

ezzme

Od: Sob sty 08, 2011 16:53

Post » Pon lip 01, 2013 15:02 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - pytanie o ryby!

Moja Foksa też ma schowane.

Blekitny.Irys

[poprzednia][następna]