A jednak dwa - kocurki szukają DS

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie cze 30, 2013 21:28 Re: 3 Felixy i 2 łaciate krówki -szukają DT/ DS

Iza_ pisze:Aniu nie ogarniam tego kociego nieszczęścia, :(
A Kotki są prześliczne, gdyby jeszcze były dzikuskami to miałabym nadzieję ze jakoś przetrwają ale one wybiegają przed każdego człowieka który idzie ścieżką , a idą też psy bez smyczy :!:

Tez nie ogarniam-wszedzie pelno kociat :?
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Nie cze 30, 2013 21:48 Re: 3 Felixy i 2 łaciate krówki -szukają DT/ DS

Dropsik namierzył kuwetę i zrobił to co należało :ok:
Obrazek, Obrazek
-----------------------------------------------------------------------------------
Gdybym w sercu miasta konał w środku dnia. Co byś dla mnie zrobił? Co dla Ciebie Ja?

Iza_

Od: Sob paź 22, 2011 8:45

Post » Nie cze 30, 2013 21:49 Re: 3 Felixy i 2 łaciate krówki -szukają DT/ DS

Super :kotek:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Pon lip 01, 2013 7:00 Re: 3 Felixy i 2 łaciate krówki -szukają DT/ DS

Obawiałam się nocy, czy Kocurek będzie spał czy będzie miauczał. Dropsik spisał się na 6 z +. był cichutki spał wtulony w kocyk i obłożony przytulankami, rano troszkę zjadł i odwiedził kuwetkę, po czym starannie wszystko zakopał :D
Teraz śpi pozostałe koty nie przeszkadzają zajęte wyglądaniem przez okno.

Za to ja cała nocka do d..... bitwa z myślami dobrze zrobiłam zabierając a może trzeba było zostawić, na działkach została jeszcze 4 nie mogę zabrać wszystkich, a co jak nie znajdzie domku, przecież nie zawiozę na ogródek kotka który zaznał spokoju i pełnej miseczki, i znowu czy dobrze zrobiłam .......?
Obrazek, Obrazek
-----------------------------------------------------------------------------------
Gdybym w sercu miasta konał w środku dnia. Co byś dla mnie zrobił? Co dla Ciebie Ja?

Iza_

Post » Pon lip 01, 2013 8:00 Re: 3 Felixy i 2 łaciate krówki -szukają DT/ DS nowe foty

Dropsik i pozostałe kotki zdjęcia z wczorajszego dnia
Obrazek, Obrazek, Obrazek

Obrazek,Obrazek, Obrazek, ObrazekObrazek, , Obrazek
Bardzo trudno uchwycić na jednym zdjęciu, żywe sreberka
Obrazek, Obrazek

Iza_

Post » Pon lip 01, 2013 10:51 Re: 3 Felixy i 2 łaciate krówki -szukają DT/ DS nowe foty

Dropsik wczoraj objadł się jak bąk jeszcze na działce, a dzisiaj ledwo spróbował z miseczki. Rano była kupka i siku, a teraz cały czas śpij w momentach przebudzenia ugniata i mruczy po czym zasypia

Czy mam się martwić?
Obrazek, Obrazek

Iza_

Post » Pon lip 01, 2013 16:36 Re: 3 Felixy i 2 łaciate krówki -szukają DT/ DS nowe foty

zaglądam do Was...Dropsik jest bardzo spokojny, Miśka w międzyczasie jeszcze gania... :mrgreen:
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Pon lip 01, 2013 18:11 Re: 3 Felixy i 2 łaciate krówki -szukają DT/ DS nowe foty

Cieszymy się ze zaglądasz :1luvu:
Widzę ze cichutko zaglądają tez inni,
Dziękuję bardzo :D

No trochę mnie uspokoiło, Dropsik przed chwilą zjadł mokre zakąsił odrobiną suchego namoczonego w mokrym pougniatał co było pod łapkami on idzie drobniutkimi kroczkami i cały czas mruczy i udniata,ugniata, aż uśnie właśnie na mężu zakończył i śpi.

Dodam jeszcze że pozwijamy Dropsik mieści się na otwartej dłoni
Obrazek,
Obrazek, Obrazek

Iza_

Post » Pon lip 01, 2013 20:40 Re: 3 Felixy i 2 łaciate krówki -szukają DT/ DS nowe foty

Tylko mu troszkę dupka wystaje.
Dropsik jest maleńki jak dropsik... trzeba go troszeczkę podtuczyć :D
Mumin, Ruda i Fuga
Obrazek

Rozalij

Od: Wto sty 25, 2011 19:07

Post » Wto lip 02, 2013 10:05 Re: 3 Felixy i 2 łaciate krówki -szukają DT/ DS nowe foty

Tak dupinkę ma wyjątkowo chudziutką.
Dzisiaj zjadł serduszka podgryzł suchym, bawiła się a teraz leży w słoneczku,

Dropsik był najmniejszym w miocie i chyba niedopieszczony wczoraj ugniatając szukał cycusia
Obrazek, Obrazek

Iza_

Post » Wto lip 02, 2013 10:05 Re: 3 Felixy i 2 łaciate krówki -szukają DT/ DS nowe foty

Na ogródku porobię ogłoszenia pozostałym kotkom i porozwieszam
a wieczorkiem wrzucę filmiki z dropsikiem i jego wyczyny na wysokim drapaku :D
Obrazek, Obrazek

Iza_

Post » Wto lip 02, 2013 10:48 Re: 3 Felixy i 2 łaciate krówki -szukają DT/ DS nowe foty

Udostępniłam oba wydarzenia, może uda się znaleźć domy dla wszystkich.
Tak wiele tego kociego nieszczęścia, za dużo.
Człowiek nawet nie ma chęci cieszyć się wiosną, słoneczkiem, itd.
Iza, czy Dropsik nie ma problemu z nóżkami? Na tym filmiku tak jakoś nie umie się podnieść, a może tylko tak mi się wydaje.
To jego rodzeństwo na tej działce ma się gdzie schronić przed deszczem? chyba tak, nie zostawiłabyś ich tam bez dachu nad głową.
Dobrze byłoby im jak najszybciej znaleźć domu, dopóki małe i zdrowe.
Ciężko o adopcje ostatnio, żadnych zapytań, telefonów, a jak już to takie zapytanie, że szarańczy bym nie wyadoptowała do takiego domu.
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Wto lip 02, 2013 20:51 Re: 3 Felixy i 2 łaciate krówki -szukają DT/ DS nowe foty

Dziękuję bardzo za udostępnienie
Z tym cieszeniem się masz rację, jak tu się cieszyć jak pod bokiem masz kocie biedy
Co do Dropsika, tak wygląda, że był najmniejszy i najsłabszy w miocie. Nóżki ma sprawne tylko że ugniata cały czas i na tym się tylko skupia.
Dzisiaj dał popis że wszystko ok, jak wróciłam z ogródka to razem ze wszystkimi stał przy drzwiach. wystarczy że się odezwiesz nie koniecznie do niego on już tak drepcze. Miałaś maluszki zwróć uwagę na ogonek Dropsika twoje tez tak trzepały? Dropsikowi podczas ekscytacji ugniatania drży wszystko :mrgreen:
Podejrzewałam, że trzepiąc ogonkiem próbuje znaczyć ale nie on tak wyraża radość dopka się trzęsie i ogonek się trzęsie a chodzia na paluszkach.

Podklejam linki do filmików
Dropsik na drapaku
http://s1134.photobucket.com/user/trefl ... 6.mp4.html
Dropsik na wysokościach, sam wlazł jak małpka pod sam sufit
http://s1134.photobucket.com/user/trefl ... 8.mp4.html

Krótki filmik polowanie na papierek po krówce( swoją drogą po co inwestować w zabawki wystarczy papierek po krówce, lepszy po michałku
http://s1134.photobucket.com/user/trefl ... 7.mp4.html
i ostatni
Teraz chwila odpoczynku
http://s1134.photobucket.com/user/trefl ... 0.mp4.html
Obrazek, Obrazek

Iza_

Post » Śro lip 03, 2013 10:42 Re: 3 Felixy i 2 łaciate krówki -szukają DT/ DS nowe foty

Z jakim namaszczeniem on udeptuje ten kocyk :lol: :lol:
Na drapak łatwiej wejść niż zejść, c'nie? ale Duża czuwa :mrgreen: ...i nie tylko Duża, wujkowie też na posterunku :wink:
A w ogóle to słodki ten Twój skrzat :1luvu:
ps. szeleszczące papierki są dobre do zabawy :D
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Śro lip 03, 2013 12:30 Re: 3 Felixy i 2 łaciate krówki -szukają DT/ DS nowe foty

Dropsik jak zwinna małpka wspina się na drapak a schodzenie to półeczkami pomalutku zeskok aż na kanapę :D
Co mnie zadziwia w tym kotku to to, że jest bardzo cichutki. Oprócz mruczenia a potrafi tak ze 2 godziny bez przystankui udniatania to nie jest gadatliwy ( oby nie załapał ćwierkania od Kubusia :evil: )

Marysiu a ten trzepoczący ogonek widziałaś :?: (filmik)
on właśnie tak robi jak jest podekscytowany i w tym samym czasie udeptuje przednimi i tylnymi nóżkami.
Obrazek
Obrazek, Obrazek

Iza_

[poprzednia][następna]