5 ślepaczków juz w DT- potrzebne jedzonko i wsparcie

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie cze 30, 2013 18:54 Re: PILNE!5 ślepaczków juz w DT- potrzebne jedzonko i wspar

Dobrze że ja nie wyjeżdżam bo skąd wzięłabym 17 walizek :)
A jakie za to będzie radosne przywitanie po powrocie

Niekoniecznie. Jedna moja kotka, po naszym powrocie zaczęła robić kupę do zlewu a sika na lady w kuchni. Piękna radość...
Iwoo1. Dzięki, mleko jest , kosztowało 64 zł więc nie kupowałam, bo kot mógłby nie dojechać więc mi było szkoda tyle pieniędzy. W dodatku nie zrozumiałam jaki kotek jest duży.
Więc wogóle ograniczyłam zakupy i przygotowanie.
Ja mam tutaj Krakveta i będę jechać w pobliże to wolałabym kupić tam, koszty wysyłki z Allegro są duże w porównaniu z ceną przesyłki. Dlatego poproszę jeszcze kilka przykładów dobrej karmy.
A wypłoch szaleje choć nie jadł od 1szej w nocy i próby nakarmienia są bez efektu. Ale wg. instrukcji telefonicznych nauczyłam się mierzyć temp. (moje nie chorują, narazie. Prócz herpes wirusa i zatrucia mocznikowego nie mamy problemów) i jest 38,7oC.
Już przez niego kilka razy umarłam na serce...
Rzeczywiście chyba ta odrobina chrupek które zjadł mu zaszkodziła. Zwymiotował je prawie nienaruszone po 14 godz.
Liznął tylko śmietanki moich kotów, to jeszcze poczekam.
I przestaje popiskiwać po Espumisanie.
Nogi na zdjęciu są córki. ona ma straszne łaskotki, co mu się spodobało Przekłuł przy okazji balonik i wcale się nie wystraszył.
I nie namacałam koralików pod ogonem. Ale sąsiadka ma kocurka który długo była uznawany za dziewczynkę...
Drugie zdjęcie to z moim pięciokilowym kotem.
Obrazek Obrazek

Nas troje

Od: Sob kwi 09, 2011 11:31

Post » Nie cze 30, 2013 19:04 Re: PILNE!5 ślepaczków juz w DT- potrzebne jedzonko i wspar

Moje maleństwo 40stopni gorączki :cry: bolące i sączące drugie oczko .
Dostała antybiotyk p.zapalny troszkę kroplówki pytanie jakie dostawała wcześniej leki i czemu nie usunięte jest odrazu drugie oczko .
Jutro będę z Lenka u chirurga.Teraz jemy i się bawimy .
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Nie cze 30, 2013 19:16 Re: PILNE!5 ślepaczków juz w DT- potrzebne jedzonko i wspar

z tego co wiem lekarz bał się przedłużać narkozę bo maluśkie były słabiutkie
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Nie cze 30, 2013 19:26 Re: PILNE!5 ślepaczków juz w DT- potrzebne jedzonko i wspar

Teraz pewnie konieczna będzie kolejna narkoza :cry: nic to zobaczymy jutro a może uda nam się dostać do Garncarza .
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Nie cze 30, 2013 20:07 Re: PILNE!5 ślepaczków juz w DT- potrzebne jedzonko i wspar

Zaglądam, czytam na razie tyle mogę - podrzucę
Obrazek, Obrazek
-----------------------------------------------------------------------------------
Gdybym w sercu miasta konał w środku dnia. Co byś dla mnie zrobił? Co dla Ciebie Ja?

Iza_

Od: Sob paź 22, 2011 8:45

Post » Nie cze 30, 2013 21:13 Re: PILNE!5 ślepaczków juz w DT- potrzebne jedzonko i wspar

Iza_ pisze:Zaglądam, czytam na razie tyle mogę - podrzucę

ja też
i trzymam kciuki, bo widzę, że będą bardzo potrzebne
-----------------------------
a dało by się jakoś tak na wątku wstawić zdjęcia, imiona kotów (lub zdjęcia) i nik dt, dla poszczególnych dt w konkretnym jednym miejscu?
albo, gdyby można było śledzić postępy w leczeniu z poszczególnych dt w jednym miejscu
podrzucaczom-poczytywaczom=kibicom=darczyńcom było by łatwiej śledzić rozwój wypadków (mało trafne określenie, wiem, ale żem zmęczona nieco) w poszczególnych dt
czytelne to jest jakoś (bo żem zmęczona nieco)?
... mry!
http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

Post » Nie cze 30, 2013 22:12 Re: PILNE!5 ślepaczków juz w DT- potrzebne jedzonko i wspar

Rzeczywiście chyba ta odrobina chrupek które zjadł mu zaszkodziła. Zwymiotował je prawie nienaruszone po 14 godz.
Liznął tylko śmietanki moich kotów, to jeszcze poczekam.
I przestaje popiskiwać po Espumisanie.

Czyli ewidentnie boli go brzusio.
Po pierwsze zjadł dużo w krótkim czasie, po drugie nagła zmiana karmienia, po trzecie te chrupki, to wszystko razem mogło się przyczynić do tego. Z pewnością kotu nie można robić głodówki. Temperatura w porządku. Ja na taką okoliczność zawsze mam w domu kilka saszetek Intestinalu. Jeśli nie przejdzie mu, poszłabym z nim do weta, ale chyba macie być, więc kocio będzie zbadany fachowo. Na pewno trzeba będzie ustalić odpowiednie karmienie.
Jeśli dzisiaj nie zje, nic się nie stanie a jutro wet. Gdyby wymioty nasiliły się, dobrze byłoby chociaż poić.
Co do karm, ja zawsze dawałam tego Royala i Animondę Baby Pate. Z pewnością są jeszcze inne karmy dla takich maleńtasów, ale masz dobry sklep, powinni coś doradzić.

iwoo1

Od: Pt sty 11, 2008 18:37

Post » Nie cze 30, 2013 22:57 Re: PILNE!5 ślepaczków juz w DT- potrzebne jedzonko i wspar

Czyli ewidentnie boli go brzusio.

Przed chwilą walczyłam ze strzykawką, potem udało mi się wepchać trochę mała łyżeczką. Coś tam przełknął. W końcu podsunęłam mu kawałek mięska. Cały. I to mu się spodobało. Tak, że zjadł na pewno tyle ile upcha się w strzykawce 2 cm.
Narazie wystarczy, spróbujemy nocą lub rano.
I podobało mu się przemywanie oczek ciepłą wodą.
Kocio jest porządny, bawiąc się w pokoju poleciał do klatki żeby skorzystać z kuwety.
Wymioty były raz, inaczej poszłabym na dyżur. Ale w jego przypadku wolę aby wszystko było prowadzone pod kątem oczu.
Jest malutki, to znaczy dla mnie.
Ważył w nocy 610 po pełnym obiadku, teraz chyba 530, ale uciekł mi z wagi.

I przedstawiamy się dla Ewy_ mrau

Kot nr 5 , czarny, ponoć kocurek choć nic nie wymacałam, nazwany KLIMEK, waży niewiele ponad 0,5 kg.
Zamieszkał w Krakowie u Danuty czyli "Nas Troje". Ale woli moją córkę.
Ma do wychowania trzy dorosłe koty, w tym jednego kocurka.
Jutro będzie wiadomo co z oczkami, na pierwszy rzut oka problemy z oczkami są najłagodniejsze. I niech tak zostanie.
I zdjęcie
Obrazek

Nas troje

Od: Sob kwi 09, 2011 11:31

Post » Pon lip 01, 2013 10:16 Re: PILNE!5 ślepaczków juz w DT- potrzebne jedzonko i wspar

Co słychać u naszych maluszków, jak dzisiaj się czują?

iwoo1

Post » Pon lip 01, 2013 10:58 Re: PILNE!5 ślepaczków juz w DT- potrzebne jedzonko i wspar

Jeju, znalazłam Was :ok: :ok: :ok: Trzymam za wszystkie maluchy :ok: :ok: :ok: Przyznam szczerze, jestem słaba psychicznie, nie dałabym rady :cry:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Pon lip 01, 2013 11:08 Re: PILNE!5 ślepaczków juz w DT- potrzebne jedzonko i wspar

alab108 pisze:Jeju, znalazłam Was :ok: :ok: :ok: Trzymam za wszystkie maluchy :ok: :ok: :ok: Przyznam szczerze, jestem słaba psychicznie, nie dałabym rady :cry:

Dałabyś Alu, dała :D Dobrze ze jesteś z nami :1luvu:
Dopóki człowiek nie musi, wydaje się że nie podołałby czemuś. Podziwiam Cię za to co robisz dla Gajuni :D Ja nie dałabym rady :(

iwoo1

Post » Pon lip 01, 2013 11:20 Re: PILNE!5 ślepaczków juz w DT- potrzebne jedzonko i wspar

iwoo1 pisze:
alab108 pisze:Jeju, znalazłam Was :ok: :ok: :ok: Trzymam za wszystkie maluchy :ok: :ok: :ok: Przyznam szczerze, jestem słaba psychicznie, nie dałabym rady :cry:

Dałabyś Alu, dała :D Dobrze ze jesteś z nami :1luvu:
Dopóki człowiek nie musi, wydaje się że nie podołałby czemuś. Podziwiam Cię za to co robisz dla Gajuni :D Ja nie dałabym rady :(

A co ja takiego dla niej robię czego Wy byście nie robiły? 8O
Iwonko w porównaniu z Wami to jest małe piwo :oops: Przynajmniej jak patrzę na nią to nie płaczę, a te maluchy są takie bezbronne, a już tak ciężko doświadczone. Ja podchodzę do zwierząt , do ich problemów tak jak nie powinnam tzn. tak po ludzku. Nie potrafię być stanowcza i rozpuszczam te paskudy :1luvu:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Pon lip 01, 2013 11:46 Re: PILNE!5 ślepaczków juz w DT- potrzebne jedzonko i wspar

Dorcia daleczrgo wet nie usunął od razu dwóch bo nie mógł koty słabe za duża narkoza ...
U moich ok , dziewczynka karzełek też ok .
Obrazek
Obrazek

http://www.youtube.com/watch?v=Py_oaLqA ... e=youtu.be

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Pon lip 01, 2013 11:55 Re: PILNE!5 ślepaczków juz w DT- potrzebne jedzonko i wspar

serce pęka jak patrzy się i domyśla jak to boli
Obrazek...Obrazek

ruda32

Od: Pt maja 21, 2010 21:56

Post » Pon lip 01, 2013 12:19 Re: PILNE!5 ślepaczków juz w DT- potrzebne jedzonko i wspar

Ruda- teraz na pewno boli mniej niż kiedy gniło i było ciśnienie...

Ale serce się kraja że one już nigdy więcej nie zobaczą świata :(
Przynajmniej nie oczkami.
Sadysta Zabrza cd http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=160149
Tona karmy dla schroniska !! http://www.youtube.com/watch?v=YMw8lsfOxzU
Obrazek Julian [*] (13.02.14) i Rysia Obrazek Sara [*] 17.09.2013

Ventrue1

Od: Pon mar 04, 2013 20:41

[poprzednia][następna]