Perska Blusia i Krystyna od kordonii u ewissko.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 26, 2013 15:19 Re: Perska Blusia i Krystyna od kordonii u ewissko.

Za persidełko :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

Post » Pt cze 28, 2013 8:15 Re: Perska Blusia i Krystyna od kordonii u ewissko.

Trzeci dzień gram z Blusią w podchody .Nagrodą są siczki .Zadanie nie do wykonania.

To co z wyparzonej podłogi ( bo teraz jeszcze leję wrzątek ) nie da się ni jak pobrać.
Kot składa się z materii ,antymaterii i fanaberii

Obrazek

nasz wątek : http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=155410

ewissko

Od: Pon gru 03, 2012 21:35

Post » Pt cze 28, 2013 8:45 Re: Perska Blusia i Krystyna od kordonii u ewissko.

ewissko pisze:Trzeci dzień gram z Blusią w podchody .Nagrodą są siczki .Zadanie nie do wykonania.

To co z wyparzonej podłogi ( bo teraz jeszcze leję wrzątek ) nie da się ni jak pobrać.

Witam.Nie piszę,ale czytam od początku,i kibicuję persiakom.
Z podłogi to może strzykawką by się udało zebrać?
Pozdrawiam i trzymam kciuki za Blusia i Ciebie :ok:

wiolka06

Od: Nie paź 10, 2010 19:08

Post » Pt cze 28, 2013 22:25 Re: Perska Blusia i Krystyna od kordonii u ewissko.

Z Blusią się nie można nudzić, oj nie można...
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

Post » Sob cze 29, 2013 12:41 Re: Perska Blusia i Krystyna od kordonii u ewissko.

Blusia to jest moja nagroda i moje przekleństwo.

Trzy dni nie wychodziłam z domu tylko w gotowości ze strzykawką aby zebrać siczki CZEKAłAM.
Zawsze zrobiła mnie w jajco.Na moment przestawałam pilnować łazienki i już siku jest i zdążyło rozlać się po fugach.
I tu przechodzę do klątwy . Dziś sobota nalane w kuchni gdzie kafelki równiutkie jak stół , zebrałabym nie jedną a dwie strzykawki.
ALE d...pa wszystkie laboratoria zamknięte a do szpitala na ostry dyżur nie polete bo mnię zabijom. :mrgreen:
Ja to swoje IQ mogę o kant potłuc , ona jest mądrzejsza ode mnie.
Jak śp Sokrates żyły sobie otworzę. :mrgreen:

Obrazek

ewissko

Post » Sob cze 29, 2013 12:50 Re: Perska Blusia i Krystyna od kordonii u ewissko.

Pesidełko trudne w pożyciu jest a o współpracy to nawet szkoda gadać.
Pozdrawiamy Cię wiolka cieplutko.

Obrazek

ewissko

Post » Sob cze 29, 2013 12:59 Re: Perska Blusia i Krystyna od kordonii u ewissko.

ewissko pisze:Blusia to jest moja nagroda i moje przekleństwo.

Trzy dni nie wychodziłam z domu tylko w gotowości ze strzykawką aby zebrać siczki CZEKAłAM.
Zawsze zrobiła mnie w jajco.Na moment przestawałam pilnować łazienki i już siku jest i zdążyło rozlać się po fugach.
I tu przechodzę do klątwy . Dziś sobota nalane w kuchni gdzie kafelki równiutkie jak stół , zebrałabym nie jedną a dwie strzykawki.
ALE d...pa wszystkie laboratoria zamknięte a do szpitala na ostry dyżur nie polete bo mnię zabijom. :mrgreen:
Ja to swoje IQ mogę o kant potłuc , ona jest mądrzejsza ode mnie.
Jak śp Sokrates żyły sobie otworzę. :mrgreen:

Normalnie wieź do szpitala. W szpitalu laboratorium czynne jest całą dobę. Ja wożę tylko do szpitala.
Druga okazja może się nie zdarzyć :twisted:
Obrazek

kordonia

Od: Czw sty 30, 2003 13:59

Post » Sob cze 29, 2013 13:16 Re: Perska Blusia i Krystyna od kordonii u ewissko.

już po ptokach , to było rano a u nas ornung musi być i w szpitalu choćbym krzyżem leżała nie przyjmą , chyba że Blusia z wypadku albo innej potrzeby. Wety tyż mówiły że trzeba pobrać jeszcze raz w poniedziałek TYLKO JAK ?

Obrazek

ewissko

Post » Sob cze 29, 2013 14:13 Re: Perska Blusia i Krystyna od kordonii u ewissko.

Jak są problemy z sikaniem to też warto zbadać kreatyninę i mocznik czy nerki zdrowe.

piano

Od: Śro paź 26, 2011 11:15

Post » Sob cze 29, 2013 17:43 Re: Perska Blusia i Krystyna od kordonii u ewissko.

Ewissko, a może byś zrobiła tak jak ja z Misiem? Miał problem z pęcherzem, oddawał mocz po kropli, za nic nie mogłam tego złapać, USG nie dawało się zrobić, bo pęcherz mimo wszystko był pusty, słowem - kompletna bezradność.
Wtedy zaproponowano mi w klinice zostawienie Misia, podanie mu głupiego jasia, kroplówki, ściągnięcie moczu z pęcherza i zrobienie absolutnie wszystkich badań: krew, mocz, USG, RTG pęcherza, nerek.
Opłacało się. Bez uciążliwego łapania i wożenia moczu, wykonano wszyściuteńkie badania w sterylnych warunkach i jeszcze wyczyszczono zęby. Fakt, że kot miał dzień wycięty z życiorysu, ale po jedynym dniu wiadomo było dokładnie, co mu jest.
Aniada

Post » Nie cze 30, 2013 8:04 Re: Perska Blusia i Krystyna od kordonii u ewissko.

Aniado kochana mam takie plany aby zrobić wszystkie badania i USG .
Z tym sikaniem to jest tak ,że ona sika dużo i często więc zatkana nie jest ale w łazience gdzie jest spad do gulika i trochę niżej fugi aby woda spływała zanim dolete jest już po herbacie rozlało się po fugach .
Teraz wznoszę modly do Bastet aby Bluś'a zrobila rano w kuchni ( jutro).
Wtedy będę wiedziała czy to berecik poryty czy zapalenie pęcherza.

Bo ja widzę już u niej wszystkie kocie choroby /cholerny net - dawniej nie wiedziałeś i nie denerwowałeś się/
Jestem panikara a ostatnio przeszłam cztery zwierzęce pożegnania to chyba dość.
Staję na uszach a ten niebieski gad nie współpracuje.
Jak jestem w łazience przykładnie idzie do kuwety ,sprawdzając czy patrzę.
Powinnam w tej łazience zamieszkać.

Obrazek

ewissko

Post » Nie cze 30, 2013 8:35 Re: Perska Blusia i Krystyna od kordonii u ewissko.

Ewissko, mój Miś - chory, z kamicą, którą zdiagnozowano wreszcie podczas kompleksowych badań "na śpiocha" - też nie pójdzie beze mnie do kuwety. Chce siku, więc patrzy, czy za nim idę. Może ona sika, ale z bólem? Dlatego nie do kuwety, tylko obok? W różnych miejscach. Może wszyscy źle interpretujemy jej zachowania i ona "czeka" na Ciebie nim się wysika, bo dajesz jej jakieś poczucie bezpieczeństwa?
Nie wiem, gdybam, nie chcę w błąd wprowadzać, bo moje koty przez 6 lat były okazami zdrowia, ale przebadałabym ją absolutnie kompleksowo.
Ściskam Was obie. Jesteś nieprawdopodobnie dzielną kobietą.
Aniada

Post » Nie cze 30, 2013 10:03 Re: Perska Blusia i Krystyna od kordonii u ewissko.

ewissko pisze:(...)
Jak jestem w łazience przykładnie idzie do kuwety ,sprawdzając czy patrzę.
Powinnam w tej łazience zamieszkać.

Robi siku do kuwety, jak Ty jesteś w łazience? Podstaw jej wtedy łyżkę wyparzoną pod dupkę, jak już zacznie sikać.
Obrazek

kordonia

Od: Czw sty 30, 2003 13:59

Post » Nie cze 30, 2013 12:26 Re: Perska Blusia i Krystyna od kordonii u ewissko.

Kordonia to Ty jej nie znasz , zaraz przerwie i pójdzie w jasną.... dal.
Aniado właśnie nie widać aby siusianie ją bolało , ja ją do tej kuwety "zapędzam" jak widzę , że się szykuje do siusiana a ona sprawdza czy jestem , czy może wyleźć i zrobić obok.
taka cfana kota

Obrazek

ewissko

Post » Nie cze 30, 2013 20:54 Re: Perska Blusia i Krystyna od kordonii u ewissko.

Ech ewissko :1luvu: , Ciebie za te wszystkie pieriepały z Blusią, to wezmą do nieba z butami :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

[poprzednia][następna]