Wrocław- Januszowicka ,Róża odnaleziona!!!:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 28, 2013 9:18 Re: Wrocław ul. Januszowicka zaginęła kotka Róża

szukałam jej wczoraj ale niestety jej nie widziałam :-(
ogłoszenia nowe takie na A4 wczoraj jeszcze porozwieszałam.
bez pomocy mieszkających tam osób nie ma szans na jej znalezienie, więc ogłoszenia w okolicy są jak najbardziej konieczne, jest ich sporo tylko większość jest małych, takie łatwiej powiesić na słupie ale są mniej zauważalne przez mieszkańców.
no nic, trzeba szukać i mieć nadzieję że się znajdzie.

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Pt cze 28, 2013 10:25 Re: Wrocław ul. Januszowicka zaginęła kotka Róża

właśnie miałam kolejny telefon, że podobna opisowi kotka błąka się na ul. Januszowickiej/ r. Jaworowej na ternie posesji gdzie jest biały dom, właściciel mówi że to nie jego kot i widziany jest od niedawna

nie mogę teraz pojechać :(

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Pt cze 28, 2013 11:50 Re: Wrocław ul. Januszowicka zaginęła kotka Róża

Ja tam pójdę, ale nie tak zaraz po pracy, bo musze odebrac gołębia ze schronu, ale potem na bank podejdę z jedzeniem.

Roziwsiałm troche ogloszęń, resztę miała rozwiesić ta dziewczyna, bo jej zostawiałm, ale chyba nie rozwiesiła.
Dzisiaj rozwieszę dużoooo więcej.
ObrazekObrazek

martka

Od: Śro gru 28, 2005 23:11

Post » Pt cze 28, 2013 12:06 Re: Wrocław ul. Januszowicka zaginęła kotka Róża

Marta ja wczoraj kilka powiesiłam, wydrukuj w A4 a nie takie małe jak tam są, bo tych małych na prawdę nie widać a te na A4 są zauważalne.

ja też w pracy więc nie mogę pojechać :-(

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Pt cze 28, 2013 12:15 Re: Wrocław ul. Januszowicka zaginęła kotka Róża

Ja wieszałam własnie A4.
ObrazekObrazek

martka

Post » Sob cze 29, 2013 9:53 Re: Wrocław ul. Januszowicka zaginęła kotka Róża

ja byłam z Beatą wczoraj w nocy, chodziłyśmy od 23 do 2 w nocy, chodziła z nami też pani Kasia, obeszłyśmy prawie wszystkie posesje 8)
nie napotkałyśmy na kotkę :( a widział ją ktoś wczoraj w dzień i jakiś pan w poprzenią noc
ogłoszeń jest sporo na Januszowickiej, natomiast w domkach na Jaworowej nie wiedzą o zaginioinej kotce , trzebaby więcej ogłoszeń od strony Jaworowej okolice nr 8 w kierunku do bloku przy Powstańców Śląskicj 168, bo tam też kotka była widziana

ja może w niedzielę podjadę z ogłoszeniami

jessi74

Post » Sob cze 29, 2013 19:41 Re: Wrocław ul. Januszowicka zaginęła kotka Róża

Dzisiaj nie byłam, a wczoraj wywiesiłam i rozdałam ponad 100 dużych ogłoszeń. Rozmawiałam z ludźmi i od pani z Jaworowej dowiedziałam się, że widziała kotkę za sklepem. Pobiegłam, ale niestety to fałszywy alarm, kotek faktycznie bardzoooo podobny, ale bez czarnej bródki :(
Zostawiłam w kilku miejscach trochę karmy. Schronisko sprawdzone.
Ktoś nieżyczliwy zdejmuje ogłoszenie z bramy 16- drań :evil:
ObrazekObrazek

martka

Post » Sob cze 29, 2013 20:57 Re: Wrocław ul. Januszowicka zaginęła kotka Róża

martka pisze:Dzisiaj nie byłam, a wczoraj wywiesiłam i rozdałam ponad 100 dużych ogłoszeń. Rozmawiałam z ludźmi i od pani z Jaworowej dowiedziałam się, że widziała kotkę za sklepem. Pobiegłam, ale niestety to fałszywy alarm, kotek faktycznie bardzoooo podobny, ale bez czarnej bródki :(
Zostawiłam w kilku miejscach trochę karmy. Schronisko sprawdzone.
Ktoś nieżyczliwy zdejmuje ogłoszenie z bramy 16- drań :evil:

tak, z bramy 16 przy ul. Januszowickiej ktoś pozdejmował ogłoszenia,
dzisiaj pisała mi jedna pani (która już wcześniej się do mnie odzywała w tej sprawie) że kotka jest widziana na terenie tej posesji z pałacykiem
tylko ja nie mogę na nią natrafić :( no o ile to na pewno ta koteczka ..

jessi74

Post » Nie cze 30, 2013 9:27 Re: Wrocław ul. Januszowicka zaginęła kotka Róża

Ja też byłam wczoraj po południu, kiciałam, wołałam - ale tylko dwa buraski do mnie przyszły, na Jaworowej wywołałam biało-czarne cudo z podwórka - ale miało inną buźkę, w ogóle taki duży, zadbany kiciuś, pozdrowiłam go zatem i poszłam dalej.
Trafiłam na dwa kotki, które uciekły do piwnicy w bloku, przed okienkiem piwnicznym była woda w pojemniku, ale nie było kogo zapytać.
To taki blok wzdłuż Powstańców Śl. trochę w głębi (równolegle do Januszowickiej).
Gdyby kicia przeszła jednak przez Powstańców mogłaby trafić na Ulanowskiego, tam jest sporo miseczek, ale nie wiem kto i o której tam karmi... Przydałoby się ogłoszenie w pobliżu, nie mam w domu drukarki, dopiero w poniedziałek powieszę.
Dzisiaj jeszcze pójdę szukać
Tak sobie pomyślałam, że TOZ ma chyba dane zarejestrowanych karmicieli i ulice, na których karmią - może mogliby odnaleźć i zatelefonować do konkretnych osób, aby zwrócili uwagę - obcej osobie pewnie nie dadzą takich danych osobowych, ale może ktoś od nich mógłby się skontaktować z karmicielami?
Pako

Post » Nie cze 30, 2013 9:58 Re: Wrocław ul. Januszowicka zaginęła kotka Róża

wczoraj też chodziły bardzo długo natasza25 i mawin :( bo miałyśmy trzy telefony w sprawie kotki

jessi74

Post » Nie cze 30, 2013 10:06 Re: Wrocław ul. Januszowicka zaginęła kotka Róża

jessi74 pisze:wczoraj też chodziły bardzo długo natasza25 i mawin :( bo miałyśmy trzy telefony w sprawie kotki

Dałam to ogłoszenie na gumtree, ale z rozpędu wpisałam adres e-mail wrocławskich, pewnie przyjdzie info, żeby potwierdzić :oops:

Mogę dać jeszcze na inne portale, chyba, że już ktoś wstawiał?
Pako

Post » Nie cze 30, 2013 10:14 Re: Wrocław ul. Januszowicka zaginęła kotka Róża

Pako pisze:
jessi74 pisze:wczoraj też chodziły bardzo długo natasza25 i mawin :( bo miałyśmy trzy telefony w sprawie kotki

Dałam to ogłoszenie na gumtree, ale z rozpędu wpisałam adres e-mail wrocławskich, pewnie przyjdzie info, żeby potwierdzić :oops:

Mogę dać jeszcze na inne portale, chyba, że już ktoś wstawiał?

ja i natasza25 wstawiałyśmy, ale już nie pamiętam gdzie , na pewno na tablicy jest wyróżnione, ale jakby się nawet powtarzały, to nie ma problemu

dziękuję wszystkim za pomoc w poszukiwaniach

opiekunka kotki to starsza pani , mieszka w okolicy Świdnicy, nie jest w stanie dojechac do Wrocławia, jej córka przekazała nam kotkę do sterylizacji, bo ich nie stać był na wykonanie zabiegu, córka tej pani wyjechała w dniu kiedy przekazała kotkę, za granicę, w poszukiwaniu pracy :( kotka ma tylko nas :( musimy ją odnaleźć

jessi74

Post » Nie cze 30, 2013 17:08 Re: Wrocław- Januszowicka i okolice, POSZUKIWANA kotka Róża

podnoszę, trzymam kciuki!
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pon lip 01, 2013 7:02 Re: Wrocław- Januszowicka i okolice, POSZUKIWANA kotka Róża

właśnie dostałam wiadomość od pana, który powiedział, że kotka błąka się pod bramą nr 11 przy Januszowickiej, czyli tam gdzie wyskoczyła i opis kotki bardzo pasuje
czy ktoś mógłby podjechać tam teraz? ja w pracy i nie mogę się ruszyć do 15.00

jessi74

Post » Pon lip 01, 2013 7:06 Re: Wrocław- Januszowicka i okolice, POSZUKIWANA kotka Róża

Cholera, ja też w pracy :(
ObrazekObrazek

martka

[poprzednia][następna]