Kloniki w domach dzięki DT u koteczekanusi :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 27, 2013 20:19 Re: Żoliborz - kociaki z kotką pod schodami k. Hematowetu

Zmienie tytul wątku, choc cud sie rzadko zdarza dwa razy :)
Koteczekanusi, daleko masz do lecznicy? Moze zapytac o ulgowe potraktowanie? Nie wiem, czy ktoras z fundacji wzielaby maluchy pod opieke, zapewniajac szczepienia.
Juz nie mowie o lapaniu dzieciakow. W zyciu nie lapalam kotow, oprocz jednej uciekinierki, ktora sie zlapala w kwadrans i w klatce powedrowala do domu, bez zadnego przepakowywania. A tam jest trudny dostep. Do niedzieli mam czas, potem tylko po pracy. :)
Ostatnio edytowano Pon lip 01, 2013 17:49 przez Arcana, łącznie edytowano 1 raz

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Adopcje: 8 >>

Post » Czw cze 27, 2013 20:40 Re: Żoliborz - kociaki z kotką pod schodami k. Hematowetu

Arcana pisze:Zmienie tytul wątku, choc cud sie rzadko zdarza dwa razy :)
Koteczekanusi, daleko masz do Hematowetu? Moze tam zapytac o ulgowe potraktowanie? Nie wiem, czy ktoras z fundacji wzielaby maluchy pod opieke, zapewniajac szczepienia.
Juz nie mowie o lapaniu dzieciakow. W zyciu nie lapalam kotow, oprocz jednej uciekinierki, ktora sie zlapala w kwadrans i w klatce powedrowala do domu, bez zadnego przepakowywania. A tam jest trudny dostep. Do niedzieli mam czas, potem tylko po pracy. :)

Za cud :ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw cze 27, 2013 20:46 Re: Żoliborz - tygryski szukają DT

Dość blisko, kilka przystanków autobusem.
A kto je będzie łapał? Bo ja nigdy nie łapałam kociaków i, jeśli mam być szczera, włażenie przez płot do śmietnika nie jest moim marzeniem.
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Czw cze 27, 2013 21:15 Re: Żoliborz - tygryski szukają DT

Najpierw plot, a potem jeszcze skok do dolu prosto na styropian :mrgreen:
Chyba bede prosic o pomoc z forum. Moze ktos doswiadczony w lapankach sie zlituje nad maluchami :)

Arcana

Post » Czw cze 27, 2013 21:35 Re: Żoliborz - tygryski szukają DT

Moze dopisz w tytule ze potrzebna pomoc w lapance
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Czw cze 27, 2013 21:57 Re: Żoliborz - tygryski szukają DT

Z tego, co pamiętam z opisów, specjalistkami w ekstremalnych wyczynach były alix76 i OKI (już nie pamiętam, która się tarzała w śmieciach w Cytadeli albo tarzały się obie). I chyba piotr586 (nie pamiętam numeru) - czyli zasadniczo jokot.
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Czw cze 27, 2013 22:11 Re: Żoliborz - tygryski szukają DT

Doświadczenie śmietnikowe bedzie cenne :mrgreen:

Arcana

Post » Pt cze 28, 2013 6:22 Re: Żoliborz - tygryski szukają DT i pomocy w łapaniu

To moze napiszcie pw do tych osób albo maila do jokota
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Pt cze 28, 2013 9:49 Re: Żoliborz - tygryski szukają DT

koteczekanusi pisze:Z tego, co pamiętam z opisów, specjalistkami w ekstremalnych wyczynach były alix76 i OKI (już nie pamiętam, która się tarzała w śmieciach w Cytadeli albo tarzały się obie). I chyba piotr586 (nie pamiętam numeru) - czyli zasadniczo jokot.

Alix :twisted:
Ja się nie przyznaję do ekstremalnych wyczynów ;)

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Pt cze 28, 2013 10:57 Re: Żoliborz - tygryski szukają DT i pomocy w łapaniu

Mogę łazić po śmietniku, no problem. W łapaniu kociaków nie mam doświadczenia. Nie ma mowy :( , żebym cokolwiek wzięła na tymczas! Mogę się włączyć do działania, o ile będzie tam ktoś, kto zna sytuację/teren i będzie jasno ustalone, gdzie trafiają łupy :twisted:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Pt cze 28, 2013 11:08 Re: Żoliborz - tygryski szukają DT i pomocy w łapaniu

Pytanie, na kiedy mozemy planowac lapanie kociakow i dla ilu mamy DT. :) Tymczasowanie niestety kosztuje, rozumiem, ze trudno sie podjac zabrania wszystkich.
Ja co rusz pomagam innym kotom - glownie z Lubelskiego, szukajac domow i pomagajac w transporcie, same rachunki za telefon mam rekordowe, nie ma adopcji bez kosztow. Niewiele moge pomoc finansowo, ech.

Arcana

Post » Pt cze 28, 2013 11:12 Re: Żoliborz - tygryski szukają DT i pomocy w łapaniu

Czasem przy łapaniu przydaje się podbierak. Nie łapałam na to. TZ jest mistrzem. Jakoś do tej pory głodne koty często mocno były i wystarczyło na pierwszy rzut kontenerek postawić ze smakołykami w środku. Zawsze jakiś się złapał . Wystarczyło tylko zamknąć. Reszta na łapkę.

Trzymam kciuki.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt cze 28, 2013 11:14 Re: Żoliborz - tygryski szukają DT i pomocy w łapaniu

Ja mogę łapać dziś i jutro w zasadzie w porze dowolnej, w niedzielę też, ale niekoniecznie późno wieczór ...

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Pt cze 28, 2013 11:35 Re: Żoliborz - tygryski szukają DT i pomocy w łapaniu

Kociaki sa dokarmiane i wczoraj nie wygladaly na glodne. Trzeba tam przynajmniej wywiesic kartke, zeby nie karmiono w dniu lapanki. Poprosze kogos na miejscu, ja mieszkam w innej dzielnicy, choc w sumie daleko nie mam, dobry dojazd. Lecznica jest otwarta do 21 w weekendy, tam mozna by przepakowywac, zeby nie zwialy. Wet z lecznicy oferowal pomoc.

Zalezy od Koteczekanusi, kiedy moze przyjac kociaki.
I ile?
Moim zdaniem, nawet zabranie dwoch czy trzech ma sens. I szukanie DT dla pozostalych :(

Arcana

Post » Pt cze 28, 2013 15:49 Re: Żoliborz - tygryski szukają DT i pomocy w łapaniu

Mialam telefon z ogloszenia od chetnych na jednego kociaka, namawiam na dwa ;)
Dom z Broniewskiego, moge zrobic szybką wizyte PA, zgadzaja sie.

Wyadoptowalam ostatnio sporo kotkow ze zlych warunkow, nieszczepionych, nierzadko zapchlonych i z kk. W dodatku widzianych tylko na fotach. Ludzie czesto sa gotowi wziac na siebie calosc obslugi kotka. Mozna by od razu oglaszac, gdyby miec kociaki w garsci, a nie na dachu ;)

Arcana

[poprzednia][następna]