Kocia rodzinka na balkonie. Pani ['] Pan ['] została kotka:(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 28, 2013 6:29 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, mają DT:)

Jeżeli ten niepewny będzie panienka o ten z parkingu też chociaż ten z parkingu mi wyglądał na faceta :) to w kotylopmie jest 7 kociakow w tym chlopaki do wyboru do koloru
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Pt cze 28, 2013 9:42 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, mają DT:)

pirulasińska pisze:Anna61, proszę daj mi znać, jeśli ten czwarty okaże się kocurkiem. Przygarnę go wtedy na pewno, ale na dziewczynkę jednak się nie zdecyduję... Tak mi przykro... :cry:

Renatko,
ten maluch będzie pod moja opieką, jak tylko się wyjaśni tajemnica jego płci - dam znać.
Mam świetną, bardzo doświadczoną panią weterynarz, liczę na jej fachowe oko.
Dzieciaczkom trzeba będzie powtórzyć odrobaczanie za 10 dni, w poniedziałek ósmego lipca podjadę do mojej pani doktor i zobaczymy, co się okaże. Przez ten czas kociaki troszeńkę podrosną i może ich klejnociki będą bardziej rozpoznawalne :ok:
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Pt cze 28, 2013 9:55 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, mają DT:)

To super, dziękuję i czekam na wieści.
To kociątko najbardziej z całej czwórki wygląda mi na dziewczynkę, ale może jeszcze nas wszystkich zaskoczy! :ok:
A tak w ogóle, nie zdawałam sobie sprawy, ze tak trudno jest rozpoznać płeć u kotów...
Obrazek
"One cat just leads to another." - Ernest Hemingway

pirulasińska

Od: Pon mar 19, 2012 15:08

Post » Pt cze 28, 2013 10:24 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, mają DT:)

pirulasińska pisze:To super, dziękuję i czekam na wieści.
To kociątko najbardziej z całej czwórki wygląda mi na dziewczynkę, ale może jeszcze nas wszystkich zaskoczy! :ok:
A tak w ogóle, nie zdawałam sobie sprawy, ze tak trudno jest rozpoznać płeć u kotów...

czasami sa problemy z jajkami i wtedy rozpoznanie płci może być cieżkie - np. jeżeli kot jest wnętrem
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Pt cze 28, 2013 10:40 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, nim zginą.

Anna61 pisze:Obrazek

A ja o tym myślę, że na 99% to jest chłopak tylko nie wiem u kogo on jest na DT...i czy nie znalazł już DS
Obrazek

Goyka

Post » Pt cze 28, 2013 10:44 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, mają DT:)

Tu się udało super :1luvu: . Ja jestem załamana co wchodzę na forum to jakieś kolejne biedaki
kolejna rodzinka może nie przeżyć , może macie jakieś pomysły? viewtopic.php?f=1&t=154251 :( jakiś koszmarny rok z tymi maluchami. :evil:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

kasia1568

Od: Śro cze 12, 2013 14:37

Post » Pt cze 28, 2013 10:50 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, mają DT:)

pirulasińska jeszcze w Kotylionie jest 3 panów do wzięcia jakby żaden z tych 2 pabianickich nie poszedł

andorka pisze:

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek

Goyka

Post » Pt cze 28, 2013 10:54 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, mają DT:)

Ten z parkingu to chłopczyk i też szuka domu. :(

Obrazek
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pt cze 28, 2013 10:56 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, mają DT:)

no to chyba już jasne, że jedzie do Pirulasińskiej prawda? :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Goyka

Post » Pt cze 28, 2013 14:38 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, mają DT:)

Goyka pisze:no to chyba już jasne, że jedzie do Pirulasińskiej prawda? :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Zaraz, zaraz, może nie dzielmy jeszcze skóry na niedźwiedziu. Poczekajmy aż się wyjaśni sprawa z tym maluchem, co jedzie do mnie i który miał być dla Renaty.

Na początku zaproponowałam przetrzymanie jednego kociaczka przez trzy tygodnie i myślałam, że na tym koniec (bo ani nie mam warunków, a i okoliczności zdrowotno-rodzinne byciu DT obecnie bardzo nie sprzyjają). Anna61 "wypłakała" :wink: u mnie wzięcie drugiego malucha, nie potrafiłam odmówić wiedząc, że to dla nich być albo nie być. Zgodziłam się ze świadomością, że jedno dzieciątko ma zaklepany dom, a tylko drugie jest na mojej głowie i utrzymaniu. Wolałabym, żeby te ustalenia zostały dotrzymane :roll:.

Jeśli się okaże, że małe jest dziewczynką, no to trudno, ale jeśli daj Boże chłopczykiem, to chciałabym, żeby było tak jak zostało uzgodnione wcześniej. Czyli, że kitek jedzie do Pirulasińskiej.

Koniec końców zostaję trochę z ręka w nocniku, no ale jak wiadomo każdy dobry uczynek prędzej czy później musi zostać ukarany :wink:
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Pt cze 28, 2013 18:18 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, mają DT:)

Nie no to się rozumie samo przez się ja tylko piszę o ewentualności jakby te 4 były panienkami bo pirulasinska napisala ze jak wsrod 4ki nie ma chłopaka to zadnego nie bierze wiec lepiej zeby pojechał parkingowy niż żaden ale ovxywiste ze jak ktorys z 4ki to jednak chlopisko to jedzie od Ciebie :ok:
Obrazek

Goyka

Post » Pt cze 28, 2013 18:20 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, mają DT:)

pisiokot pisze:Na początku zaproponowałam przetrzymanie jednego kociaczka przez trzy tygodnie i myślałam, że na tym koniec (bo ani nie mam warunków, a i okoliczności zdrowotno-rodzinne byciu DT obecnie bardzo nie sprzyjają). Anna61 "wypłakała" :wink: u mnie wzięcie drugiego malucha, nie potrafiłam odmówić wiedząc, że to dla nich być albo nie być. Zgodziłam się ze świadomością, że jedno dzieciątko ma zaklepany dom, a tylko drugie jest na mojej głowie i utrzymaniu. Wolałabym, żeby te ustalenia zostały dotrzymane :roll:.

Jeśli się okaże, że małe jest dziewczynką, no to trudno, ale jeśli daj Boże chłopczykiem, to chciałabym, żeby było tak jak zostało uzgodnione wcześniej. Czyli, że kitek jedzie do Pirulasińskiej.

Koniec końców zostaję trochę z ręka w nocniku, no ale jak wiadomo każdy dobry uczynek prędzej czy później musi zostać ukarany :wink:

Aniu, dopóki maluch nie będzie miał ustalonej dokładnie płci to zostaje wszystko po staremu. :1luvu:
Przepraszam też, że wlepiłam Ci 2 maluszki :oops: i to z niedokładnie ustaloną płcią, bo sprawa się skomplikowała. :(

Poprosiłabym też o pomoc dla tych 4 maluszków, bo nie chcę aby te osoby z dobroci serca zostały na ''lodzie'', a parę osób chyba zadeklarowało im pomoc na wątku. :(
Ja wczoraj byłam z maluchami w lecznicy i na swój koszt je odrobaczyłam, odpchliłam oraz dałam 4 maluszkom 18 tacek mokrej karmy z rossemana, choć sama mam fatalną sytuację, dlatego proszę o pomoc dla tych kociaczków. :(
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Pt cze 28, 2013 18:35 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, mają DT:)

Aniu, podaj numer konta na pw prześlę parę grosików na te maluchy, na razie tylko tak mogę pomóc. Myślę, że inne osoby też pomogą :1luvu:

kasia1568

Post » Pt cze 28, 2013 18:45 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, mają DT:)

kasia1568 pisze:Aniu, podaj numer konta na pw prześlę parę grosików na te maluchy, na razie tylko tak mogę pomóc. Myślę, że inne osoby też pomogą :1luvu:

Bardzo dziękuję :1luvu: zaraz podam numer konta. :)

Dzwoniłam do dzieciaczków i jest wszystko dobrze, jedzą, załatwiają się do kuwetki, biegają po mieszaniu, ale jak im Pani otworzyła pokój gdy wróciła z pracy, to przyszły rezydenci i zaczęło się fukanie. :wink:
Ta najmniejsza*y wczoraj zwymiotowała i Pani będzie obserwować.
Dostaniemy też zdjęcia :D ale potem.
Ja wczoraj im trochę tam zrobiłam zdjęć ale czasu brak na wstawienie. :(
Ostatnio edytowano Pt cze 28, 2013 19:05 przez Anna61, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pt cze 28, 2013 19:03 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, mają DT:)

Super, ze tak fajnie się zachowują i czują bezpiecznie. Rezydenci fukają, bo niby..." co to za małe skrzaty żądzą się na ich terenie...". Czekamy na zdjęcia :1luvu: .
Aniu wysłałam już przelew ale wpłyną środki pewnie do Ciebie dopiero w poniedziałek, bo wiesz jak to banki-sobota i niedziela wolne. Chociaż ten sam bank wiec może jutro zobaczymy :ok: :kotek: :kotek:

kasia1568

[poprzednia][następna]