OTW9- ...

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt cze 28, 2013 8:19 Re: OTW9-Żuk(*)...futer ci u nas dostatek ... :(

O matko i córko, znowu kocięta.
No to pazdrawlaju jak mówią Chińczycy :)
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Pt cze 28, 2013 8:36 Re: OTW9-Żuk(*)...futer ci u nas dostatek ... :(

Goyka pisze:potrawka z kurczaka? :twisted:

to ma Tami :mrgreen:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt cze 28, 2013 8:38 Re: OTW9-Żuk(*)...futer ci u nas dostatek ... :(

Duszoną rybkę z warzywami, ryż z truskawkami i śmietaną :)
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Pt cze 28, 2013 8:46 Re: OTW9-Żuk(*)...futer ci u nas dostatek ... :(

pomidorową? :)
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Pt cze 28, 2013 9:02 Re: OTW9-Żuk(*)...futer ci u nas dostatek ... :(

kussad pisze:Duszoną rybkę z warzywami, ryż z truskawkami i śmietaną :)

kosmicznie pyszne danie :kotek:

Goyka pisze:pomidorową? :)

BINGO :piwa:
Ile kotecków zapakować :twisted:
Obrazek

ASK@

Post » Pt cze 28, 2013 10:38 Re: OTW9-Żuk(*)...futer ci u nas dostatek ... :(

hahaha :) wiedziałam, że potrawka albo pomidorówencja :) a wygraną przekazuję na cele charytatywne :D
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Pt cze 28, 2013 12:40 Re: OTW9-Żuk(*)...futer ci u nas dostatek ... :(

Goyka pisze:hahaha :) wiedziałam, że potrawka albo pomidorówencja :) a wygraną przekazuję na cele charytatywne :D

Potrawka to być nie mogła bo mięcho jest dla Tami. Nam tylko woda okraszona wytopionym tłuszczykiem ostała się. :roll:
Obrazek

ASK@

Post » Pt cze 28, 2013 22:13 Re: OTW9-Żuk(*)...futer ci u nas dostatek ... :(

Asiu , poprposze jeszcze raz bo juz wracac do poczatku sprawy nie zdołam , ile masz maluszków u siebie znowu ? :D :( . Teraz jest masakryczny okres gdzie się nie obejrzysz maluszki. Jedni wychodzą z tego bez problemów a inni ( wiadomo ) mają ... malce.

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Sob cze 29, 2013 11:55 Re: OTW9-Żuk(*)...futer ci u nas dostatek ... :(

Z maluszków Tami i świeża czwórka z kotką. I starsze tymczaski. Sie narobilo :)

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Adopcje: 8 >>

Post » Sob cze 29, 2013 17:07 Re: OTW9-Żuk(*)...futer ci u nas dostatek ... :(

Arcana pisze:Z maluszków Tami i świeża czwórka z kotką. I starsze tymczaski. Sie narobilo :)

Grażynka ma rację. Są maleńtasy sztuk 4 takie 4-tygodniowe + ich mamunia. Ufff, dobrze że jest mamunia. Kochana burasia, bardzo ufna. I Tamunia 10 tygodniowa. Potem 10 miesięczne Tosia i Żwirek oraz Topinek 3 letni. Rezydentów zmilczę.

Malunie z mamusią. Trzy klony bure to dziewunie i łaciaty chłopczyk.
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek
Obrazek
ObrazekObrazekObrazek
Obrazek

ASK@

Post » Sob cze 29, 2013 18:13 Re: OTW9-Żuk(*)...futer ci u nas dostatek ... :( foty 59

Śliczne buranie :1luvu:
Ale dużo tych kociaków ostatnio, gdzie nie spojrzeć tam maluchy...
[

kasumi

Od: Pt sty 15, 2010 23:19

Post » Sob cze 29, 2013 19:58 Re: OTW9-Żuk(*)...futer ci u nas dostatek ... :( foty 59

Mamunia jest wyjątkowo ufną kociczką. Od razu nas zaakceptowała i pozowliła dzieci brać ,tulić, oglądać. Jakby wiedziała,że nic się nie stanie. Prychnęła raz tylko jak ją po cycochach za mocno pogłaskałam. Biedne jest ma bo malce nie oszczędzają. Jest nie dużą kocią. Nie wiele większą od Tosi. O marnym futerku. Dzieci zaś odpasione, grubołape i karakankowate. Jak sobie przypomnę Tamunię i Taszę w tym wieku to samo wspomnienie boli.
TŻ mi zaginął. Większość czasu spędza z kotami podnosząc ich an duchu swą obecnością. Podejmuje próby obeznania ich z łóżkiem ,na którym cięgiem leży gapiąc się na szkalne tv lub tv na żywo. Dziś zastałam Mikusia leżącego do góry brzuchem ne szyi TZ. Są jakieś jak widać osiągnięcia. Mikusiek jest największy. I najwiekszy z niego cycoch. Mamunia je z michy a on wali się na plecyki i wsuwa pod nią by do cyca się dorwać. I tak cyckają oboje, każde swoje. Dziewuś nie umiem rozoznać. Jedna jest mniejsza deczko, jedna jaśniejsza...ale widać to dopiero jak są razem. Wstawiłam im mały drapaczek. Nie został gest doceniony. Poczekamy.

Mikuś został nazwany przez TZ i tak zostanie. Jeszcze tylko mamunia i dziewczynki.
Obrazek

ASK@

Post » Sob cze 29, 2013 20:06 Re: OTW9-Żuk(*)...futer ci u nas dostatek ... :(

kussad pisze:Duszoną rybkę z warzywami, ryż z truskawkami i śmietaną :)

Rybka z truskawkami i śmietaną to dość śmiertelne połączenie, powiedziałabym. Choć ostatnio jadłam łososia z salsą truskawkową (ale na ostro z ziołami) i było to zaskakująco dobre - a za łososiem nie przepadam.
Roboczo możesz nazwać Jedynka (mamusia), Dwójka, Trójka i Czwórka a imiona potem same się znajdą.
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Sob cze 29, 2013 20:09 Re: OTW9-Żuk(*)...futer ci u nas dostatek ... :( foty 59

Malutki z mamusią :1luvu:
Za Waszą kocią rodzinkę :ok:

Hania66

Od: Pt mar 10, 2006 17:20

Post » Nie cze 30, 2013 15:25 Re: OTW9-Żuk(*)...futer ci u nas dostatek ... :( foty 59

Dziś jest 30. Miesiąc temu Tasza opuściła nasz świat zabierając kawał naszego serca. Byłam dziś na działce, stałam nad grobami i ... Boli bardzo. Różaniec nanizany z paciorków istot które nas opuściły jest coraz dłuższy. Boli, jak wymieniam każdy koralik przesuwając go w sercu powolutku ... Wspominając ...
Tyle ich odeszło.

Mieliśmy nie brać maluszków. I są. Czy to dobrze? Nie wiem. Ale czego my nie mieliśmy już robić?! Ileż złamaliśmy własnych przyrzeczeń by potem ciężko żałować. Choć to złe słowo żałować. Nie odda właściwych uczuć. A dziś brak mi odpowiednich słów by je oddać właściwie.

Tamunia żyje i jest przesłodkim stworzeniem. Oczki, biedne moje oczęta są na swym miejscu i może tam już zostaną. Kolejny kurak gotuje się i kolejny przecier został kupiony. Brak mi zapału by coś innego wymyślić/ ugotować. :cry: Mała biega ,czaruje nas i martwi każdym kichnięciem czy wypływem z oczek.

Maluszki są cudnie małe. Są z mamą ale wiemy, że to nic nie znaczy jeśli choroba ma je dopaść. Im dom nie zakocony bardziej byłby potrzebny niż nasz. Dom bezpieczniejszy .Ale ile jest takich domów co z otwartymi ramionami przyjmą kocią rodzinę i związane z tym kłopoty uczuciowe i finansowe? Te co znam są zapchane po kokardki. Nawet rodzince nie szukałam innego .

Mam dziś zły dzień. Jakoś ostatnio wiele tych dni mnie dopada. Ale przejdzie. Musi.
Jutro też jest dzień.
Obrazek

ASK@

[poprzednia][następna]