Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś. cz.3

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 27, 2013 9:57 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

doczytałam... :mrgreen: :lol:
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Czw cze 27, 2013 12:01 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Witaj Zuzia :1luvu:
Rambuś lubi spacerki , nie da się ukryć . Tyle ciekawych rzeczy , nowe znajomości . Z żaba np. No , chyba , że księżniczki szukał :roll:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Czw cze 27, 2013 13:41 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Hej Zuza.
Cudaczek szuka przyjaciół gdzie tylko może. Kochany koteczek :)
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Czw cze 27, 2013 20:22 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Zuziu,z tego co piszesz,to tak jak bym mojego Czarnuszka[*]widziała :cry:
Wiem co przezywasz ,bo i ja przez to przechodziłam :cry:
I tak ,jak mądrze pisze izka53 koty są różne.Jedne zgodzą się na niewychodzenie ,inne niestety nie :( Są wtedy nieszczęśliwe :(
Ja wiem ,że mozna zatrzymać na siłę,ale czy o to chodzi ?
Nie wiem ,czy będzie Ci lżej ,jak będziesz patrzeć na nieszczęśliwego Rambusia.
Ja mojego staciłam :cry:Mam straszne wyrzuty sumienia,i nie ma dnia ,żebym nie zadawała sobie pytania,czy dobrze zrobiłam,pozwalając mu wychodzić :cry: Ale myślę,że zatrzymując Go na siłę w domu,uszczęśliwiła bym siebie,unieszczęśliwiając Jego :cry:
Całe życie dokonujemy wyborów,i musimy z tym żyć,chociaż ciągle zadajemy sobie pytanie ,czy to był dobry wybór :?:
Dużo ciepłych myśli Ci przesyłam :1luvu:
Mizianki dla kotków i głaski dla Żuczusia :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek
Wątek moich tymczasów i rezydentów http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... 7#p9892897

halinka1403

Od: Nie maja 30, 2010 16:06

Post » Czw cze 27, 2013 22:50 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Witam tradycyjnie o zmroku :wink:

izka53 pisze:
No właśnie - nie wytresujesz, możesz próbowac odzwyczaić. Ale wg mnie to jest szwendacz. I pozostanie Ci kupienie peruki i baaaaardzo dużego zapasu relanium :evil:

Tez mi się tak wydaje, kocio poprostu kocha łazikować...
Zanim trafił do nas, już się szwendał :mrgreen: aż spotkało go nieszczęście...
Miał nauczkę, i co?
I dalej robi to samo...

Miraclle pisze:Witaj Zuzo :1luvu:

Jak dojrzeje to zmądrzeje.
Tylko ja mieszkam w bloku i dla mnie ograniczenie wychodnego to nie problem. Wy mieszkanie w domu i jak ograniczyć kotom wychodzenie :roll:
Musielibyście mieć tak zabezpieczoną posesję co by żadne zwierzę nie miało możliwości ucieczki.

Basiu:)
On już jest "mądry" :wink:
On już wie....wie jak uciec i jak wrócić...tylko te jego powroty to dla mnie wieki...
Biegamy, szukamy, doprowadzamy "siłą" i wtedy dopiero idziemy spać:)
Posesja jest zabezpieczona, ale...np. jednego dnia panowie kopali przy bramie i potem w głab ogrodu rów na położenie rur, wszyscy odganiali Rambolińskiego od bramy (wiadomo, była otwarta, inaczej nie mogli by wykopać tego odcinka) a kocio co jakiś czas podchodził jakby był po raz pierwszy, w końcu odszedł, poszedł na drugi koniec ogrodu i wskoczył na siatkę :evil: :evil: próbował przejść do sąsiada, który ma rottweilerkę...
Naprawdę, musimy mieć oczy dookoła głów, albo ten kocio musiałby spędzić resztę życia w zamknięciu :roll:
A ja nie chcę go zamykać, chcę by był taki jak pozostałe:)

puszatek pisze:doczytałam... :mrgreen: :lol:

Fajnie, że jesteś Basiu :ok:

barbarados pisze:Witaj Zuzia :1luvu:
Rambuś lubi spacerki , nie da się ukryć . Tyle ciekawych rzeczy , nowe znajomości . Z żaba np. No , chyba , że księżniczki szukał :roll:

Oj lubi, lubi :wink:
Może i szukał księżniczki, ale duży stanął na drodze do szczęścia i przerwał biednemu kotku zawieranie nowej znajomości :ryk:

MonikaMroz pisze:Hej Zuza.
Cudaczek szuka przyjaciół gdzie tylko może. Kochany koteczek :)

Faktycznie Moniko:), kocio bardzo towarzyski jest :ryk:
A żaba w szczególności w sam raz nadaje się do towarzystwa dla niego wrecz marzyła o tym, żeby się z nim zaprzyjażnić :ryk: :ryk: :ryk:

halinka1403 pisze:Zuziu,z tego co piszesz,to tak jak bym mojego Czarnuszka[*]widziała :cry:
Wiem co przezywasz ,bo i ja przez to przechodziłam :cry:
I tak ,jak mądrze pisze izka53 koty są różne.Jedne zgodzą się na niewychodzenie ,inne niestety nie :( Są wtedy nieszczęśliwe :(
Ja wiem ,że mozna zatrzymać na siłę,ale czy o to chodzi ?
Nie wiem ,czy będzie Ci lżej ,jak będziesz patrzeć na nieszczęśliwego Rambusia.
Ja mojego staciłam :cry:Mam straszne wyrzuty sumienia,i nie ma dnia ,żebym nie zadawała sobie pytania,czy dobrze zrobiłam,pozwalając mu wychodzić :cry: Ale myślę,że zatrzymując Go na siłę w domu,uszczęśliwiła bym siebie,unieszczęśliwiając Jego :cry:
Całe życie dokonujemy wyborów,i musimy z tym żyć,chociaż ciągle zadajemy sobie pytanie ,czy to był dobry wybór :?:
Dużo ciepłych myśli Ci przesyłam :1luvu:
Mizianki dla kotków i głaski dla Żuczusia :1luvu:

Halinko:)
Tak jak piszesz, pozwolić mu wychodzić i mieć wyrzuty sumienia, czy zamknąć i...też mieć wyrzuty...
Dokonać wyboru...mądrego wyboru...czy taki wybór istnieje?
Nie wiem...zawsze się wydaje, że jak zrobimy tak będzie dobrze....potem życie weryfikuje te nasze "mądre wybory"...
A ja się boję, że co nie zrobię to będzie żle, jak kocia zamknę, to zrobię mu krzywdę, jak mu pozwolę na łazikowanie i przytrafi się coś złego, też będzie żle...
Rozum podpowiada, żeby dać mu swobodę, serce, żeby zamknąć...
Więc co mam zrobić.... jak mam dokonać tego "mądrego wyboru"?
Nie wiem...

A Cudaczka dzisiaj przetrzymałam w domu do 14-tej...
I też niedobrze...
Jak się wyrwał to go zobaczyłam po dwóch godzinach :twisted:
A uciekł przez balkon.
Zeskoczył (nie pierwszy raz) na dach samochodu i łaził po ogrodzie, by po chwili zniknąć...

Ramboliński regularnie się "oddala" od domciu, a Burasiński regularnie się przybliża :mrgreen: :mrgreen:

I gdzie tu sprawiedliwość, siem pytam?

Dobrej nocki:)
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Pt cze 28, 2013 0:26 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

AnnAArczyK pisze: pozwolić mu wychodzić i mieć wyrzuty sumienia, czy zamknąć i...też mieć wyrzuty...
Dokonać wyboru...mądrego wyboru...czy taki wybór istnieje?
Nie wiem...zawsze się wydaje, że jak zrobimy tak będzie dobrze....potem życie weryfikuje te nasze "mądre wybory"...
A ja się boję, że co nie zrobię to będzie żle, jak kocia zamknę, to zrobię mu krzywdę, jak mu pozwolę na łazikowanie i przytrafi się coś złego, też będzie żle...
Rozum podpowiada, żeby dać mu swobodę, serce, żeby zamknąć...
Więc co mam zrobić.... jak mam dokonać tego "mądrego wyboru"?
Nie wiem...

A Cudaczka dzisiaj przetrzymałam w domu do 14-tej...
I też niedobrze...
Jak się wyrwał to go zobaczyłam po dwóch godzinach :twisted:
A uciekł przez balkon.
Zeskoczył (nie pierwszy raz) na dach samochodu i łaził po ogrodzie, by po chwili zniknąć...

Ramboliński regularnie się "oddala" od domciu, a Burasiński regularnie się przybliża :mrgreen: :mrgreen:

I gdzie tu sprawiedliwość, siem pytam?

Zuziu , nie ma mądrego wyboru :evil: Cokolwiek sie stanie , zawsze bedziesz obwiniała siebie.

U mnie jest troche na odwrót - rozum mówi zamknąć , a serce wypuścic.
Ja nie chciałabym być więziona, nawet w złotej klatce. Zwłaszcza , jak widziałabym , że inni wychodzą.
A to , ze jeden sie oddala od domu a drugi przybliza ....no jakos mnie to nie dziwi :mrgreen: :mrgreen:
Ramboliński juz ma dom , wie , ze to jego, a Burasiński chce go zdobyć. Znaczy sie dom :mrgreen: I - niewykluczone - , ze przez jakis czas byłby kotem niewychodzącym . tyle ile potrzeba na zasiedzenie :mrgreen:

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Pt cze 28, 2013 9:34 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Witam o poranku :wink:

Iza, masz rację...złota klatka nie dla każdego...

Ty wiesz jak człowieka podnieść na duchu:)
Nie szukam usprawiedliwienia na podjęte przeze mnie decyzje, (jakie nie podejmę będą nieodpowiednie, jeżeli przytrafi się coś złego) ale właśnie dobrych rad i wskazówek...
Jest mi to potrzebne :1luvu:
Jam mało doświadczona w posiadaniu niesfornego kota :mrgreen:
A na Cudaku mi zależy.... tak poprostu, zwyczajnie zależy.

Teraz trzódka już nakarmiona wyszła na świeży luft :mrgreen:
Tylko mnie nie ma kto zrobić i podać żarełka, muszę się sama obsłużyć :ryk:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Pt cze 28, 2013 13:33 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Witaj . Nie ma złotego środka . Niestety .
Mizianki dla całego stadka i kciuki za Cudaczka :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: Nie umiem Ci nic doradzić . Moje koty w bloku wychowane i na dwór nie wychodzą . Nie znają ogródka i dworku . Nie wiem , czy są szczęśliwe , ale ja się nie odważę ich wypuszczać . Tu jest ruchliwa ulica , psy , ,,ludzie "...
Może one jakąś wymianę robią z Burym . I pozdrowienia dla żaby :wink:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Pt cze 28, 2013 13:34 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Ahhhh ten Rambuś.

Brak pomysłu na chłopaka.
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Pt cze 28, 2013 15:24 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Jamniś, Jamniś, gdzie jest mój kochany Jamniś? :mrgreen:
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Pt cze 28, 2013 21:47 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Ciociu, ja jestem ciągle zalatany i duża nie może nadążyć z aparatem, zanim ten zaskoczy to ja z Rambolińskim jesteśmy już na drugim końcu ogrodu...
Ale duża powiedziała, że zrobi i pokaże, nawet te brzydkie...
Twój Żuczuś:)

Fotki robione dzisiaj pod wieczór:)
Obrazek

Ciociu, tutaj duża mnie zawołała, więc się zatrzymałem, dla Ciebie...
Obrazek

Zrobiłam parę fotek też Cudaczkowi, żeby nie było, że się na niego skarżę:)

Duża obiecała mi kwiatki w salonie:)
Obrazek

I to mają być te kwiaty 8O
Obrazek

Obrazek

Obrazek

A tu nie ma 8O
Obrazek

I to też kwiatek :roll:
Obrazek

Eee, jakieś takie niewydarzone....Duża mnie rozczarowała...
Obrazek

I jeszcze kilka foteczek ze wspólnej zabawy firaną robiącą za moskitierę w drzwiach przejściowych :ryk:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Żuczuś padł, a Cudaczek za firaną cierpliwie czekał:)
Obrazek

1/2 Cudaczka z przodu :)
Obrazek

I 1/2 z tyłu :ryk:
Obrazek

I tą ładniejszą :mrgreen: Cudaczkową połową żegnamy się:)
Dobrej nocki:)
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Pt cze 28, 2013 21:52 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

AnnAArczyK pisze:Ciociu, tutaj duża mnie zawołała, więc się zatrzymałem, dla Ciebie...
Obrazek

Hihi, Duża za powolna dla Was :D
Żuczusiu, jesteś taki kochany :1luvu: :1luvu: Dziękuję :D
Śpijcie smacznie, psiaczku z rodzinką :D

Aha, i Ty nie masz brzydkich zdjęć! To niemożliwe!
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Sob cze 29, 2013 6:31 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Wpadamy na chwilkę i witamy się z rana :1luvu:

Bardzo ładne fotki z zabawy Żuczka z Rambusiem :ok:
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Sob cze 29, 2013 8:32 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Ale się fajnie chłopaki bawią :mrgreen: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Aż Kropcię zainteresowało,co to za kotłowanina :ryk: :ryk:
ObrazekObrazekObrazek
Wątek moich tymczasów i rezydentów http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... 7#p9892897

halinka1403

Od: Nie maja 30, 2010 16:06

Post » Sob cze 29, 2013 9:11 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Ramboliński łobuz :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Chłopaki bawią się pięknie :mrgreen:
Nawet Kropeczka obserwowała zabawę chłopców :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

[poprzednia][następna]