DTu OlaLola. Wesołych Świąt. :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw cze 20, 2013 14:13 Re: DTu OlaLola. Benek [*] rodzeństwo walczy.

Za kciuki dziękujemy.
Z maluchami lepiej, zaczynają same jeść i miauczą jak tylko coś chcą :) Obie to dziewczynki.
Wczoraj też poznałam karmiciela mamusi kociąt... Pan karmi kotkę tylko parówkami i się dziwi że ona ich nie chce jeść i oczywiście uważa, że mojego kociego jedzenia ona nie będzie jadła, mimo, iż widział jak wcinała jedzonko....
Kociaków miała podobno cztery trzy czarne i jeden bury. Jednego burego i dwa czarne zabraliśmy, po drugim czarnym śladu nie ma, więc biorąc pod uwagę, w jakim stanie były czarne maluchy myślę, że trzeciego czarnego już nie ma.
W piwnicy jest jeszcze kociak z poprzedniego miotu bury ok 7-8 miesięczny.

Norma ma nadżerkę w pysiu, załapała koci katar od maluchów, mimo kwarantanny ;/

Bubu uważa, że Norman to mysz łapie go za kark i nosi po mieszkaniu, "swój łup"....

Muszę zabrać jeszcze 3 kociaki z innego miejsce też z kk.... Dla dwóch mam tymczas, trzeci maluch zostanie u nas....

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Pt cze 21, 2013 14:55 Re: DTu OlaLola zamknięty. Zakoceni....

Oficjalnie mogę napisać, że póki co zamykamy Dt. Aktualnie mamy 12 kotów... 8 kociąt i 4 koty dorosłe.
Jutro do dwóch domów tymczasowych zawiozę dwa kociaki, ale nie zmienia to faktu, że dalej nas będzie dużo za dużo.
Alatko jeśli mogę prosić o jedzonko dla kociąt to będę bardzo wdzięczna... :!: :!:
Szczerze mówiąc nie wiem jak bez Ciebie wykarmilibyśmy maluchy.... :1luvu: :1luvu:
Kombinuje aparat ! i mam nadzieję, że wkrótce będą zdjęcia, bo maluchy są boskie.
Dzisiejsza czwórka to dwie dziewczynki i dwaj chłopcy. Dwa maluchy są bure, dwa czarne.
Czarne pojadą do innych dt, bure zostaną u nas, ale za adopcję czarnych będę odpowiedzialna.

A dwa chore piwniczne maluchy czują się coraz lepiej, same już jedzą i to dużo :!: :!: Wcinają, a jak im się uszy przy tym trzęsą.
PS: Alatko a może byś tak do nas przyjechała, poznać kociaste ??

OlaLola

Post » Pt cze 21, 2013 23:32 Re: DTu OlaLola zamknięty. Zakoceni....

O, to macie wesoło :strach: Bubuś jest pewnie zaintrygowany taką ilością "myszy" :lol:

Bardzo chętnie Was odwiedzę, tylko jeszcze nie wiem kiedy :oops: Weekend mam zawalony pracą, a w przyszłym tygodniu też będzie niezły kocioł...

Jakie jedzonko zamówić? Pewnie mokrą Bozitę, ale co jeszcze? Masz jakieś maluchy, które potrzebują czegoś typu Babycat? I jak z suchym?
Obrazek Obrazek
Sprawdź, czy kupujesz produkty firm prowadzących testy na zwierzętach: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=8&t=156138
http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=600483

alata

Od: Pt lis 19, 2010 1:25

Post » Sob cze 22, 2013 14:59 Re: DTu OlaLola zamknięty. Zakoceni....

Alatko zapraszamy serdecznie, kiedy Ci pasuje przyjeżdżaj. :1luvu:
Odnośnie jedzonka to i o mokrą Bozitkę i o suche jedzonko bardzo prosimy, ale suche to najlepiej nie Bozitkę tylko to drugie co ostatnio było w paczce takie 80 % mięsa, bo strasznie im smakuje, lubią też Royal Canin Babycat też suchy.
Wyobraźcie sobie, że dwa kociaki zjadły dwie Bozity i suche tak im jedzonko smakuje a gdzie tam kolacja...
hehe a kociąt mam 6.

Pożyczyłam aparat więc sesję zdjęciowe się tworzą, na razie mam zdjęcia Normy i Normana.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

OlaLola

Post » Sob cze 22, 2013 18:00 Re: DTu OlaLola zamknięty. Zakoceni....

Buraski chłopczyk i dziewczynka.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

OlaLola

Post » Sob cze 22, 2013 18:02 Re: DTu OlaLola zamknięty. Zakoceni....

:ok: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :catmilk:
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Sob cze 22, 2013 20:22 Re: DTu OlaLola zamknięty. Zakoceni....

Hehe, a to nie wszystkie maluchy jeszcze mam takie dwie piękne ( właśnie to rodzeństwo Beneczka [*] ) o które walczyliśmy.

Dina, odrobinkę długowłosa kicia, ale tylko odrobinkę.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Pola, malucha ma przepuklinę pępkową.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Pchełka i Paciorek czyli Edek i Muffinka po śmierci Doroty trafiły do schroniska w Katowicach, skąd zostały wspólnie adoptowane przez znajomego ŚP Doroty.

OlaLola

Post » Pon cze 24, 2013 12:09 Re: DTu OlaLola zamknięty. Zakoceni....

Jakie śliczności! :1luvu:
Paczka z jedzonkiem powinna wkrótce być, mam nadzieję, że na tydzień wystarczy :oops: Całe szczęście, że maluszki mają apetyt, niech jedzą na zdrowie :D Po pierwszym będzie dokładka :wink:
Obrazek Obrazek
Sprawdź, czy kupujesz produkty firm prowadzących testy na zwierzętach: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=8&t=156138

alata

Post » Pon cze 24, 2013 17:41 Re: DTu OlaLola zamknięty. Zakoceni....

Alatko bardzo dziękujemy :1luvu: :1luvu:
Nawet nie wiesz, jak nas ratujesz :1luvu: :1luvu: :1luvu:

A dziś do swojego nowego domku pojechał Norman. Normanek zamieszkał w Rudzie Śląskiej, gdzie będzie jedynakiem. Pani bardzo sympatyczna, przyjechała z mamą i siostrą, wszyscy zachwyceni Normanem. :)
Mam nadzieję, że ta adopcja przyniesie nam dobrą passę i nasze kociaki znajdą super domki. :)

OlaLola

Post » Pon cze 24, 2013 18:29 Re: DTu OlaLola zamknięty. Zakoceni, Norman w DS :)

Bardzo się cieszę z powodu Normana :dance: Niech mu się dobrze wiedzie w nowym domu :1luvu: :ok:
Wszystkim kociakom życzę nowych kochających rodzin :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

alata

Post » Pon cze 24, 2013 19:12 Re: DTu OlaLola zamknięty. Zakoceni, Norman w DS :)

Nie dziękujemy żeby nie zapeszyć, na dniach za to wrzucę zdjęcia kotów z nowych domków. Dostaliśmy zdjęcia Pacusia, Żeberka, Julki, Jogiego, Loli i Diany. Tylko Dianki nie wrzucę, bo nie wiem jak to zrobić z komórki :oops: a zdjęcia naszych podopiecznych są po prostu rewelacyjne.

OlaLola

Post » Czw cze 27, 2013 11:35 Re: DTu OlaLola zamknięty. Zakoceni, Norman w DS :)

Alatko bardzo dziękujemy za jedzonko, muszę przyznać że przyszło idealnie, bo na dziś mieliśmy już tylko suche, mokrego nic nie zostało. Maluchy rano marudziły, bo mokrego nie było, a potem jak już paczuszka przyszła to dłuuuugo się oblizywały. :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Było parę telefonów w sprawie kociaków, ale nic z tego nie wyniknęło... w zasadzie wszystkie telefony były o treści - czy możemy dziś odebrać kota.... Najbardziej takich nie lubię, bo ludzie myślą, że nic nie robimy tylko czekamy na ich telefon...
Zdjęcia z nowych domków na pewno wrzucę. Muszę tylko porobić ogłoszenia na nowo bo spadały.

OlaLola

Post » Sob cze 29, 2013 16:55 Re: DTu OlaLola zamknięty. Zakoceni, Norman w DS :)

Żeberko czyli Tadeusz

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Jogi

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

OlaLola

Post » Sob cze 29, 2013 23:38 Re: DTu OlaLola zamknięty. Zakoceni, Norman w DS :)

Piękne duże koty :1luvu: :1luvu:
Mam nadzieję, że obecne tymczasiątka też znajdą wkrótce dobre domy :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

alata

Post » Pon lip 01, 2013 19:17 Re: DTu OlaLola zamknięty. Zakoceni, Norman w DS :)

Oj ja też, póki co do nowego domu miał dziś jechać Lesio, który jest w Dt w Gliwicach braciszek burasków ( o imieniu Nico i Bella) ale nie pojechał, bo Państwo znaleźli kociaka i zrezygnowali z adopcji Lesia.

Dziś byłam w wylęgarnii bury kocur o którym pisała Dorobella ma się dobrze, muszę jednak w przyszłym tygodniu łapać kotkę na sterylizację, bo już ma brzuchol. Mam do wyciachania dwie kotki i kocura ( właśnie tego nowego burka) i wszystkie koty byłyby wysterylizowane... Po 3 latach.... Oby się udało. :!: Musi :!:

W Łódzkim schronie piękny i biedny persik, a ja nie mam miejsca :( tyle kotów.... :(

OlaLola

[poprzednia][następna]