Tymczasy u horacy7-Basia patronką nowej kociarni w Szczytnie

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 26, 2013 15:02 Re: Tymczasy u horacy7. Basia pamiętamy.. Szukamy DT dla Bąb

Mia została wybranką :ok:
W poniedziałek zawiozę ją do nowego domu :piwa:

Nie wiem tylko jak z Bąbelkiem. Asiu, uzgadniałaś z tą panią adopcję Bąbla?
Czy tylko Mia idzie? :(

Z dobrych informacji (jeśli ta adopcja jednak nie wypali) jest DT dla Bąbla, u Zosi i Ewuni pod nosem :wink:
Zaraz do Zosieńki zadzwonię, bo dopiero do domu weszłam :ok:
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Śro cze 26, 2013 15:41 Re: Tymczasy u horacy7. Basia pamiętamy.. Szukamy DT dla Bąb

:dance2: :balony: :dance2:

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

Post » Śro cze 26, 2013 18:01 Re: Tymczasy u horacy7. Basia pamiętamy.. Szukamy DT dla Bąb

:piwa: :ok:

lenka*

Od: Wto lip 31, 2012 17:58

Post » Śro cze 26, 2013 18:27 Re: Tymczasy u horacy7. Basia pamiętamy.. Szukamy DT dla Bąb

Rozmawiałam z Zosieńką w sprawie Bąbelka. Zosia dopiero wylądowała i jest w drodze do domu. Jak odpocznie, na pewno przemyśli i napisze coś więcej.

Trzymamy więc mocne kciuki za Bąblastego :ok:
No i za białaski oczywiście, żeby wizyta p/a wypadła pomyślnie i chłopaki miały swoje kolana na wyłączność :ok:
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Post » Śro cze 26, 2013 22:32 Re: Tymczasy u horacy7. Basia pamiętamy.. Szukamy DT dla Bąb

Potrójne kciuki: za DS dla bialaskow, dt dla Babla i DS dla Miusi ps ja zrozumialam ze Ci Panstwo nie chcieli Babla no szukali koteczki w sensie panienki.
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Czw cze 27, 2013 0:01 Re: Tymczasy u horacy7. Basia pamiętamy.. Szukamy DT dla Bąb

Goyka pisze:ja zrozumialam ze Ci Panstwo nie chcieli Babla no szukali koteczki w sensie panienki.

A ja zrozumiałam , że chca Babla i koteczke do towarzystwa. I TEGO sie trzymajmy , i kciuki za to :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

No i za obłoczki :ok: :ok: :ok: :ok:

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Czw cze 27, 2013 6:17 Re: Tymczasy u horacy7. Basia pamiętamy.. Szukamy DT dla Bąb

Ja też zrozumiałam, że ma być dwupak, ale chyba jednak koteczka będzie zamiast Bąbelka :(
Podobno pani ta dzwoniła przedwczoraj do schronu, pytając o wszystkie 3 kotki wybrane ze strony www, jednocześnie dodając, że co prawda rozmawiała ze mną i ja jej "małego kociaka polecałam", ale ona woli dorosłą kotkę. W pierwszej chwili nie załapałam jakiego kociaka, bo co prawda kociaki małe mamy, ale o nich nie rozmawiałyśmy. Więc pewnie chodziło o Bąbelka :(
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Czw cze 27, 2013 6:57 Re: Tymczasy u horacy7. Basia pamiętamy.. Szukamy DT dla Bąb

Ja już jestem pod netem. Wróciłam wczoraj późno wieczorem i, niestety mam zaległości... we wszystkim... :oops:
Niestety, nie mogłam nadzorować sprawy, bo byłam na konferencji w Niemczech.

Powiem szczerze, miałam ogromną nadzieję, że to będzie ten dom i Bąbelek pojedzie do DS i stres związany ze zmianą przeżyje tylko ten jeden raz.
Jestem specjalistką od martwienia się i martwiłam się w nocy...

Może ktoś jeszcze mądry coś doradzi, bo ja, tardycyjnie,pzoostaję na etapie zmartwienia i stresu...
ze względu na Bąbla, ze względu na kota w DT (który był zawsze jedynakiem)....

Ech....
Biegnę do spraw...
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Czw cze 27, 2013 7:12 Re: Tymczasy u horacy7. Basia pamiętamy.. Szukamy DT dla Bąb

:ok: :ok: za domy - i dla białasków, i dla Bąbla i dla reszty tymczasów :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw cze 27, 2013 7:26 Re: Tymczasy u horacy7. Basia pamiętamy.. Szukamy DT dla Bąb

Jeśli nowy DT bedzie mniej zakocony niż u Zosi, to raczej skłaniałabym się ku wysłaniu Bąbla tam. Jeśli dom ma koty w maire spokojne i ogarnięte i Bąbelek może sobie luzakiem ganiać to powinien iść. U Zosi Mila bardzo źle reaguje na jego obecność a to jest kot specjalnej troski. Nie wiadomo ile jej życia zostanie więc niech przeżyje je w jako/takim komforcie. Jeśli można to tak nazwać.
Poza tym u Zosi jest trudna sytuacja w domu rodzinna i czasu jej nie staje na stałą obecność z Bąblem. Nerwowa sytuacja nie sprzyja kotom w tym jemu szczególnie. O Miluni już nie wspomnę.
Babelek jest młodym kotem i da sobie radę. Ale musi iść "na lepsiejsze" by ew stres opłacił się. Jednak wbrew pozorom koty często dobrze reagują na takie zmiany jeśli ich dobrobyt pobytu zmienia się na lepszy. A to,że my sie obawiamy to jest normalka.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw cze 27, 2013 7:42 Re: Tymczasy u horacy7. Basia pamiętamy.. Szukamy DT dla Bąb

meksykanka pisze:Może ktoś jeszcze mądry coś doradzi, bo ja, tardycyjnie,pzoostaję na etapie zmartwienia i stresu...
ze względu na Bąbla, ze względu na kota w DT (który był zawsze jedynakiem)....

Dla wyjaśnienia: DT dla Bąbelka zaproponowała Magdar77, która adoptowała "naszego" Mokate: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=149919&start=720
To Mokate jest jedynakiem, o którym tu Zosia pisze.

Zosieńko kochana, znasz moje zdanie: Bąbelek w rękach Magdar77 będzie bezpieczny, nie czeka go też daleka podróż. Twoje koty "odetchną", bo dla nich obecność Bąbelka jak wiemy jest również stresująca.
Mam wrażenie (ale może się mylę), że wahasz się, myśląc, że to takie "przerzucanie kota z rąk do rąk", i do tego na kolejny tymczas. Ale w domu Magdar jest też cudowna, mądra, mała dziewczynka, która bardzo chętnie dostarczy Bąbelkowi mnóstwa zabaw i również zadba o to, żeby kotek nie czuł się źle w kolejnym, nowym miejscu. Natomiast Mokate, jak był u mnie, przez pierwsze dni siedział pod kołdrą przestraszony, a potem z zaciekawieniem stał przy drzwiach, odpowiadając na zaczepki wszystkich moich domowych, kocich łap, które wysuwały się przez szparę pod drzwiami.
Będziemy wspierać nowy DT Bąbla i nadal będziemy wspierać poszukiwania DS.
Jeśli więc chodzi o mnie, odnośnie przekazania Bąbelka do Magdar77, jestem na tak.
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Czw cze 27, 2013 7:48 Re: Tymczasy u horacy7. Basia pamiętamy.. Szukamy DT dla Bąb

Ja też, jak najbardziej - znam osobiście magdar77 i uważam, ze to super pomysł! :ok: :ok: :ok:

za domki, wizyty i za wszystko :wink: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Czw cze 27, 2013 8:09 Re: Tymczasy u horacy7. Basia pamiętamy.. Szukamy DT dla Bąb

U magdar77 będzie miał najlepiej :ok:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Czw cze 27, 2013 9:52 Re: Tymczasy u horacy7. Basia pamiętamy.. Szukamy DT dla Bąb

Bąbel dostanie też obrożę feromonową ufundowana przez Pakt Czarownic.
Myslę, że to też pomoże w zniwelowaniu stresu.
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Czw cze 27, 2013 10:06 Re: Tymczasy u horacy7. Basia pamiętamy.. Szukamy DT dla Bąb

:ok: :ok: :ok: za wszystko.
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

[poprzednia][następna]