Mała Księżniczka i pies.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob cze 15, 2013 10:28 Mała Księżniczka i pies.

Witamy!
Oto nasz pierwszy wątek! W końcu nastała ta wiekopomna chwila - biała Księżniczka ma swój własny wątek! Ale dajmy jej coś powiedzieć:

Obrazek
Miau?...

No cóż... Uraczyła nas swą obecnością, według mnie wystarczy, nie nalegajmy.
Ale na pocieszenie - mam kogoś, kto jest bardziej gadatliwy! Przedstawiam Petrę, nasz koci bodyguard, który dzielnie pilnuje, by miski były zawsze pełne.

Obrazek
Ja? O mnie mówisz? Czeeeeść! Masz piłkę? No masz? No daj te piłkę! Nooooo!

Ehem, przepraszam wszystkich bardzo... Nie wzięłam piłki, wywiadu nie będzie.

To są podstawowi bohaterzy naszego wątku. Kita, zwana Księżniczką, no z wiadomych powodów :) Dostałam ją w "prezencie" od koleżanki, jeśli można ją tak nazwać, która właśnie o kota się pokłóciła ze swoim chłopakiem. I tak jakoś wzięłam bidkę, bo gdzie miała pójść, i juz u nas została. Data wzięcia pod dach to 28.06.2012, miała wtedy roczek, czyli możemy niedługo świętować jej drugie urodzinki :)

Petra natomiast to pies, jak każdy widzi. Moja Słoneczko małe, które poza mną {i piłką!} świata nie widzi. Dzielnie pilnuje mnie każdego dnia, a jak jej uciekam, to płaczę aż do skutku. Na szczęście już nauczyła się zostawać sama na parę godzin, i chwała jej za to! Miałam z nią problemów, oj miałam. Załatwiała się na podłogę w domu, potrafiła nawet moją babcię ugryźć. Ale na szczęście coraz bardziej rozumie, że jest bezpieczna, i ludzie nie chcą jej skrzywdzić. Zaadoptowana 2.07.2011 , czyli niedługo mamy kolejny powód do świętowania! 4 latka :)

Mam jeszcze jednego psa, aczkolwiek on się wypowie później, bo zaraz narzeczony mnie zje za siedzenie tyle na komputerze...
Trzymajcie się, i do napisania! :)
Czajniczek krąży wokół Słońca po eliptycznej orbicie, lecz jest za mały do wykrycia przez nawet najlepsze teleskopy. W związku z tą jego właściwością nie można dowieść jego nieistnienia. (...)

Ratio

Od: Wto sie 14, 2012 12:12

Post » Sob cze 15, 2013 14:40 Re:

Witaj w świecie kocio-psim :D Koniecznie pokaż tego drugiego psiaka. Kicia świetna. Ja też od niedawna prowadzę wątek, zatem zapraszam :) Chętnie będę czytać. Czekam na ciąg dalszy z życia zwierzaków.
kicikicimiauhau

Post » Sob cze 15, 2013 14:53 Re: Mała Księżniczka i pies.

Witam :kotek:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Sob cze 15, 2013 15:28 Re: Mała Księżniczka i pies.

Jak ja lubię połączenie kota z psem w jednym domu :1luvu:

Witaj! I dzięki za odwiedziny u mnie :piwa:

A tak na marginesie, to przygarnęłaś tego biednego koteczka w moją rocznicę ślubu więc jakoś tak się chyba zżyję z tym wątkiem :ryk:
Raz jeszcze witam :ok:
..........................♥Tosia&Bazyl♥.........................
ObrazekObrazek
'I had been told that the training procedure with cats was difficult. It's not. Mine had me trained in two days.'

Zapraszamy: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=162710 cz. VI

NatjaSNB

Od: Czw lis 08, 2012 10:03

Post » Nie cze 16, 2013 7:31 Re: Mała Księżniczka i pies.

Dziękuje bardzo za miłe przywitanie :)
NatjaSNB - ja to mam farta do adopcji w ciekawe dni :mrgreen: Moja sunia została zaadoptowana w urodziny mojej siostry, pies w walentynki, a teraz jeszcze kot w Twoją rocznicę ślubu :kotek:

A wiecie, skąd mam zdjęcia mojej Petry? Wczoraj cholera mała się położyła na trawie, i wstać przez 15 minut nie mogła, pfff. Moja Krowa niedobra. Ale z drugiej strony pogoda była idealna na zdjęcia, więc jakoś wybaczyłam.

Dziś rano sobie wstałam, a tu oczywiście moja kicia na moim fotelu urzęduje. I myślicie, że zeszła jak usiadłam na tym skrawku co mi łaskawie pozostawiła? No gdzie tam! Leży zadowolona, brzuchem do góry, a ja biedna prawie z tego fotela spadam. Nie ma litości, oj nie :(
Czajniczek krąży wokół Słońca po eliptycznej orbicie, lecz jest za mały do wykrycia przez nawet najlepsze teleskopy. W związku z tą jego właściwością nie można dowieść jego nieistnienia. (...)

Ratio

Post » Nie cze 16, 2013 8:31 Re: Mała Księżniczka i pies.

Ja jeszcze się nie zaopatrzyłam w leżaki na balkon, więc z wielkim trudem wynoszę tam czasem fotel... najczęściej kończy się na tym, że fotel zajęty przed 2 futrzaste, a ja na zimnych kafelkach siedzę :evil: :twisted: :roll:
ObrazekObrazek
'I had been told that the training procedure with cats was difficult. It's not. Mine had me trained in two days.'

NatjaSNB

Post » Nie cze 16, 2013 18:24 Re: Mała Księżniczka i pies.

Dobra wyłaź już z tego pociągu i daj więcej zdjęć :!: :1luvu:
ObrazekObrazek

NatjaSNB

Post » Nie cze 16, 2013 21:03 Re: Mała Księżniczka i pies.

Eh, nie mam humoru... Już jednego mam psa w kojcu, teraz jeszcze Petrę chcą mi tam wsadzić. Mam dość. Muszę się wyprowadzić... Gdybym tylko mogła :( Dziś już nie będę więcej pisać, mam dość. Dziadek w szpitalu, drugi już praktycznie roślinka, babcia mi niedawno ze szpitala wróciła... Koleżanki olały... I na dokładkę awantury z narzeczonym. Niech mnie ktoś przytuli :(

Macie zdjęcie mojej Pani, zawsze miło popatrzeć, przynajmniej mi humor poprawia...
Obrazek

Ratio

Post » Pon cze 17, 2013 4:53 Re: Mała Księżniczka i pies.

<hug>
:piwa:
ObrazekObrazek

NatjaSNB

Post » Pon cze 17, 2013 15:32 Re: Mała Księżniczka i pies.

Trafiłam do Was! Wszystko przeczytałam, współczuję problemów :(
i z wielkim opóźnieniem przytulam :ok:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Pon cze 17, 2013 19:39 Re: Mała Księżniczka i pies.

Śliczna ta Twoja Księżniczka :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Od: Wto sty 08, 2013 22:44

Post » Sob cze 22, 2013 20:57 Re: Mała Księżniczka i pies.

Hejjj co tam u Was?
ObrazekObrazek

NatjaSNB

Post » Śro cze 26, 2013 11:06 Re: Mała Księżniczka i pies.

Obrazek
Mamy obróżkę i kochamy panią :)

A tu ziewamy na fotelu, by pokazać, że mimo ogromnej miłości, fotela nie oddamy :)
Obrazek

Ostatnio zorientowałam się, że mam cały telefon, a także aparat, zawalony zdjęciami Kity... To normalne? :lol: A całe życie o psie marzyłam, heh. Jak to się człowiekowi zmienia...
A wam jak dzień mija?

Ratio

Post » Śro cze 26, 2013 11:56 Re: Mała Księżniczka i pies.

Ratio pisze:A całe życie o psie marzyłam, heh. Jak to się człowiekowi zmienia...

A ja psa miałam... i byłam psiara jakich mało... dla mnie psy to były jedyne słuszne zwierzęta... kotów się wręcz bałam :mrgreen: Gdyby nie mój mąż , który się uparł na koty... do tej pory miałabym tak niesprawiedliwy osąd o kotkach, koteczkach, kociuniach :1luvu:
ObrazekObrazek

NatjaSNB

Post » Śro cze 26, 2013 23:15 Re: Mała Księżniczka i pies.

Natja u mnie podobnie. Tylko, że ja zawsze lubiłam koty ale jakoś sobie w domu mieć nie wyobrażałam nigdy. Ostatnio cos mnie tchnęło i teraz nie żałuję w ogóle.

A Księżniczka boska jest :love: I juz po pierwszym zdjęciu widać, iż to prawdziwa księżniczka :)
Obrazek

Patikujek

Od: Czw kwi 05, 2007 21:09

[następna]