Morelowo-Migdałowo ; niespotykanie spokojne koty..

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 21, 2013 18:56 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

morelowa pisze:Kopiuję pierwszy post Kotiki z pierwszej części. Oka ma usunięte. Między innymi po to - kopiuje -, by uświadomić Wam, że Migdał się podobno 'płozył jak powój' 8O co od czasu przyjazdu mu sie nie zdarzyło :( Nie płozy się nijak :(
Ale jeszcze parę lat... - kto wie :mrgreen:

:ok:

Nacierpiał się Migdałek :(
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Pon cze 24, 2013 17:26 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pon cze 24, 2013 22:31 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Revontulet pisze:
morelowa pisze:Kopiuję pierwszy post Kotiki z pierwszej części. Oka ma usunięte. Między innymi po to - kopiuje -, by uświadomić Wam, że Migdał się podobno 'płozył jak powój' 8O co od czasu przyjazdu mu sie nie zdarzyło :( Nie płozy się nijak :(
Ale jeszcze parę lat... - kto wie :mrgreen:

:ok:

Nacierpiał się Migdałek :(

Płożył, płożył i mam na to świadków. :mrgreen:

A jeśli chodzi o koty, to niestety najczęściej oślepia je kk. To największy winowajca. :evil:
I Migdał i Kubuś, Fanszetka, Larysa i inne, straciły oczko przez kk.
Biedny Alex stracił obydwa oczka, a Angel powoli traci je poprzez powikłania po kk.
Jedno jest pewne, że o ile na wolności koty te radziłyby sobie z jednym oczkiem gorzej,
o tyle w domu są szczęśliwe, nawet te, które straciły obydwa.

I jak tam, wszystkim już ciepło ? :D
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Wto cze 25, 2013 7:06 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Niestety ciepło poszło precz na kilka najbliższych dni - znów długie spodnie, bluzki z długim rękawem i kurtki na topie :( Oraz parasole :evil: .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto cze 25, 2013 7:17 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Kotika , tak jak pisze Alienor - ciepło to już było. Teraz zimno, ciemno i leje ciurkiem, tzn, dużym ciurem i niedługo nas znowu utopi.

To dlaczego Migdał się nie płoży u mnie? :placz: Dlaczego nie mogę mu obciąć ciągle pazurków?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Wto cze 25, 2013 8:30 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

morelowa pisze:Kotika , tak jak pisze Alienor - ciepło to już było. Teraz zimno, ciemno i leje ciurkiem, tzn, dużym ciurem i niedługo nas znowu utopi.

Noc już coraz krótsza- zima idzie :mrgreen:
Obrazek

Revontulet

Post » Wto cze 25, 2013 9:30 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Revontulet pisze:Noc już coraz krótsza- zima idzie :mrgreen:

Patrząc na to co się dzieje z pogodą to mam wrażenie że idzie koniec świata a jak nadejdzie zima to wraz z nią pewnie epoka lodowcowa :strach: :strach: :strach:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Wto cze 25, 2013 9:43 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Chciałaś powiedzieć - noc coraz dłuższa..?

Obrazek

morelowa

Post » Wto cze 25, 2013 10:09 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Revontulet pisze:
morelowa pisze:Kotika , tak jak pisze Alienor - ciepło to już było. Teraz zimno, ciemno i leje ciurkiem, tzn, dużym ciurem i niedługo nas znowu utopi.

Noc już coraz krótsza- zima idzie :mrgreen:

Dzisiejszy dzień to rzeczywiście zimny lejek, ale wczoraj u nas było ciepło. :D
Najcieplejszy dzień w roku za nami, najkrótsza noc też, nic tylko zima, albo i ten koniec świata idzie.

Ale i tak proszę, trzymajcie kciuki, módlcie się, czyńcie uroki, co kto tam lubi,
ale jutro przyciągajcie deszcz ku się, u mnie nie może padać. :!:
Jutro mam wolny dzień i mam zamiar złapać tyle kotek w stoczni na sterylkę,
ile tylko się da, a deszcz wszystko zepsujeeeeeee.
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Wto cze 25, 2013 10:16 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

morelowa pisze:Chciałaś powiedzieć - noc coraz dłuższa..?

:smiech3: tak, właśnie tak chciałam powiedzieć :D

kotika pisze:Ale i tak proszę, trzymajcie kciuki, módlcie się, czyńcie uroki, co kto tam lubi,
ale jutro przyciągajcie deszcz ku się, u mnie nie może padać. :!:
Jutro mam wolny dzień i mam zamiar złapać tyle kotek w stoczni na sterylkę,
ile tylko się da, a deszcz wszystko zepsujeeeeeee.

Kciuki trzymamy: za brak deszczu i za jak najwięcej złapanych kotek :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Revontulet

Post » Wto cze 25, 2013 10:41 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

OK - dobra, to niech u nas jeszcze jutro leje zamiast u Was...
Choć pewnie i tu łapią.. :(

http://www.yr.no/place/Poland/Pomerania/Gdańsk/hour_by_hour.html

Obrazek

morelowa

Post » Wto cze 25, 2013 12:38 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Taki mail dostałam
Canglob typ p - surowica na parvo.
Mam surowicé, proszé pisac jak ktos reflektuje, zamówilam 100 sztuk I dzis przedplacilam,
38 zaklepane, zostajá 62 ampulki.

Cena jak zawsze hurtowa (8 euro a 32 zl od ampulki), ja tez tyle place, transport za darmo bo okazyjny (dziéki ogromnej uprzejmosci pewnej Osoby) – do Kielc. Z Kielc trzeba potem to rozeslac dalej przesylkami konduktorskimi w lodzie (ok. 30zl taka przesylka kosztuje).

Jakby co to udostępnię kontakt.

Obrazek

morelowa

Post » Śro cze 26, 2013 8:51 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Kotika- za udane polowanie :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Revontulet

Post » Śro cze 26, 2013 9:22 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Kiedy jeszcze było lato...
Spałem... :?
Obrazek

Ziewałem, ale jestem dobrze wychowany więc zasłoniłem paszczę :mrgreen:
Obrazek

Języczek też mam, ale matka nie umiała zrobić zdjecia w ruchu :?
Obrazek

Obrazek

morelowa

Post » Śro cze 26, 2013 10:08 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

O, tu też fotki :ok:
Nie ma to jak kocie leniuchowanie na parapecie :mrgreen:
A Morelka się nie załapała na zdjęcia?
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

[poprzednia][następna]