Następna rozprawa dotycząca Wojciecha.L 24.02.2014 o godz.12

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 25, 2013 21:54 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

agusialublin pisze:
Ania G pisze:
charm pisze:
halbina pisze:nie wiem, naprawdę chętnie udostępnie grafikę np. w postaci demotywatora... niestety jestem za głupia, by sama stworzyć...
jak napiszesz, jak ma mniej więcej wyglądać, to mogę pomóc, ale z pomysłami jakoś u mnie niebardzo... :oops:
(może być na pw, i maila, na którego wysłać gotowy)

Dziewczyny wstrzymajcie się do momentu aż ktoś sprawdzi i potwierdzi czy takie działania są zgodne z prawem... Tak,żeby żadna z nas nie miała później problemów..

czy któraś wie w jaki sposób puścić dalej te fotki tak aby było to zgodne z prawem?

Znalazłam cos takiego :
Zródło http://www.swidnica.po.gov.pl/prawe_menu/sprawca_zasada.html

Cytat:
"Otóż media (inaczej: środki masowego przekazu, środki komunikowania masowego, mass media, środki masowej informacji i propagandy), to - jak podaje encyklopedia PWN - urządzenia, instytucje, za pomocą których kieruje się pewne treści do bardzo licznej i zróżnicowanej publiczności. Do środków masowego przekazu zalicza się przede wszystkim wysokonakładową prasę, radio, telewizję, fonografię (płyty, kasety), szeroko dystrybuowane filmy kinowe i wideokasety oraz wydawane w wielkich nakładach książki. Do tej grupy należy zaliczyć także, w ostatnim czasie zyskujący na coraz większym znaczeniu - Internet, choć nie wszyscy Internet traktują jako media. Trudno odmówić słuszności twierdzeniom J. Barty i R. Markiewicza, którzy podają, że "o ile dyskusyjne może być zaliczanie Internetu do prasy, a nawet środków masowego przekazu, o tyle znacznie łatwiej zgodzić się, iż informacje podawane za jego pośrednictwem, z wyłączeniem komunikacji indywidualnej (jak przy poczcie elektronicznej), są - w rozumieniu prawa - informacjami podawanymi do publicznej wiadomości"[9]. Wnioskowanie to prowadzi do stwierdzenia, iż periodycznie wprowadzane i rozpowszechniane w Internecie materiały można traktować jako prasę w rozumieniu ustawy z 1984 r. - prawo prasowe. "

W skrócie wg mojego rozumowania bezpieczne jest tylko przekazywanie informacji w formie poczty elektronicznej(wiadomości prywatne też są do takowej zaliczane)..

Ponadto :
Cytat:
"Wyrażony w art.13 ust. 2 prawa prasowego zakaz publikowania w prasie danych osobowych i wizerunku osób, przeciwko którym toczy się postępowanie przygotowawcze lub sądowe, bez ich zgody, przestaje obowiązywać, gdy ze względu na ważny interes społeczny właściwy prokurator lub sąd zezwoli na upublicznienie ich wizerunku lub danych osobowych. Ma to miejsce zwłaszcza w szczególnie bulwersujących opinię publiczną sprawach. Jednakże w każdym takim przypadku należy szczególnie ostrożnie wyważyć krzyżujące się interesy podejrzanego (oskarżonego), którego chroni zasada domniemania niewinności z prawem opinii publicznej do informacji."

Dodatkowo wyczytałam,że wniosek o ujawnienie wizerunku oskarzonego może złozyc każdy, nie tylko osoby uczestniczące w postępowaniu...

Ania G

Od: Pt paź 15, 2010 19:44

Post » Wto cze 25, 2013 22:01 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

usuwam... proszę o pv, jakby ktoś uznał, że dla dobra swoich podopiecznych potrzebuje :wink:
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Wto cze 25, 2013 22:06 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

halbina pisze:usuwam... proszę o pv, jakby ktoś uznał, że dla dobra swoich podopiecznych potrzebuje :wink:

Można poprzesyłać dziewczynom prv na forum,fb,nk itp pamiętając,że ma to być poczta elektroniczna (indywidualna) . Do mnie zdjęcia dotarły własnie przez wiadomość na fb. (Przypuszczam,że od Ciebie ;-) )

P.S. Dodatkowa informacja: zapadł wyrok w Tarnowie w sprawie faceta który wyrzucił psa z 10 piętra...

https://www.facebook.com/pages/Fundacja-Zmie%C5%84my-%C5%9Awiat/167461699966447#!/photo.php?fbid=550894108289869&set=a.167464343299516.36628.167461699966447&type=1&theater

Dla osób które nie maja facebooka cytat:
"Dzisiaj w Tarnowskim sądzie zapadł wyrok w sprawie wyrzucenia psa z 10 piętra. Fundacja Zmieńmy Świat występowała jako oskarżyciel posiłkowy. Sprawca został uznany winnym zarzucanego mu czynu i otrzymał wyrok czterech miesięcy bezwzględnego więzienia, nawiązki na rzecz fundacji w wysokości dwóch tysięcy złotych, pokrycia kosztów sądowych oraz zakazu posiadania zwierzęcia przez pięć lat. Nie mamy pełnej wiedzy ale prawdopodobnie jest to pierwszy wyrok bezwzględnego więzienia zasądzony przez tarnowski sąd z Ustawy o Ochronie Zwierząt. Bardzo podobało nam się uzasadnienie wyroku pani sędzi. Użyła sformułowań o takim samym odczuwaniu cierpienia i bólu przez zwierzęta, potrzebie poszanowania ich praw oraz bezwzględnym imperatywie humanitarnego traktowania zwierząt.
Nie osądzajcie czy wyrok jest za niski czy nie, zapadł wyrok bezwzględnego więzienia i będzie to wyraźny sygnał i ostrzeżenia dla innych. Wyrok uprawomocni się za czternaście dni."
Ostatnio edytowano Wto cze 25, 2013 22:12 przez Ania G, łącznie edytowano 1 raz

Ania G

Post » Wto cze 25, 2013 22:07 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

charm pisze:
halbina pisze:nie wiem, naprawdę chętnie udostępnie grafikę np. w postaci demotywatora... niestety jestem za głupia, by sama stworzyć...
jak napiszesz, jak ma mniej więcej wyglądać, to mogę pomóc, ale z pomysłami jakoś u mnie niebardzo... :oops:
(może być na pw, i maila, na którego wysłać gotowy)

pomyślę, wymyślę, zgłoszę się... :twisted:
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

Post » Wto cze 25, 2013 22:08 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

Ania G pisze:
halbina pisze:usuwam... proszę o pv, jakby ktoś uznał, że dla dobra swoich podopiecznych potrzebuje :wink:

Można poprzesyłać dziewczynom prv na forum,fb,nk itp pamiętając,że ma to być poczta elektroniczna (indywidualna) . Do mnie zdjęcia dotarły własnie przez wiadomość na fb. (Przypuszczam,że od Ciebie ;-) )

ależ skąd!!! 8)

PS: z dobrych wiadomości: Wojciech L. został wyrzucony z uczelni...
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

Post » Wto cze 25, 2013 23:15 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

halbina pisze:
Ania G pisze:

ależ skąd!!! 8)

Jeszcze lepsze będą jesli Kamila L. również zostanie wyrzucona/zawieszona..

Jest gdzieś zamieszczona oficjalna informacja dot. Wojciecha?

Ania G

Post » Wto cze 25, 2013 23:42 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

Ania G pisze:
halbina pisze:
Ania G pisze:

ależ skąd!!! 8)

Jeszcze lepsze będą jesli Kamila L. również zostanie wyrzucona/zawieszona..

Jest gdzieś zamieszczona oficjalna informacja dot. Wojciecha?

jaka? o wyrzuceniu? dostałam na pv, info z dziś.

ciekawy artykuł na ciut inny? temat: http://www.dziennikpolski24.pl/pl/magaz ... trola.html
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

Post » Śro cze 26, 2013 2:29 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

Kochani - a jakaś miła osoba podała dane kolesia, który zabijał adoptowane koty: [...]
Proszę nie podawać danych osobowych bez zgody osób zainteresowanych!
alix76

majku33krakow

Od: Czw sie 14, 2008 17:47

Post » Śro cze 26, 2013 5:06 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

Danych osobowych nie powinno sie wklejac na forum w czesci dostepnej dla kazdego po zalogowaniu.

Ciesze sie ,ze wylecial z uczelni,mam nadzieje ,ze wspolsprawczyni tez poleci :evil:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Śro cze 26, 2013 5:45 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

halbina pisze:[...]

Jeśli któraś z Was znajdzie oficjalną informację, proszę o wklejenie jej tu albo na PW.
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Śro cze 26, 2013 6:01 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

Katia80 pisze:
halbina pisze:[...]

Jeśli któraś z Was znajdzie oficjalną informację, proszę o wklejenie jej tu albo na PW.

jeśli mogę, to ja też proszę..

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Śro cze 26, 2013 9:05 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

CatAngel pisze:Bardzo proszę o nie umieszczanie danych osobowych oraz zdjęć na wątku. Każdy taki post będzie zgłaszany

Na pierwszej stronie jest wpis proszę się go trzymać i nie podawać ani zdjęć ani danych

Wszyscy zainteresowani sprawą dostali te dane poza wątkiem więc nie ma potrzeby ich wklejania na wątek i robić sobie problemów. Bądźmy jednak mądrzejsi.

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Śro cze 26, 2013 9:22 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

Mnie jedno zastanawia - jest takie coś:
morderca kotów z Zabrza, który zabił 20 kotów, zostanie skierowany na badania psychiatryczne. - W tej sprawie mamy wątpliwości co do poczytalności podejrzanego. Zostanie więc przebadany przez biegłych psychiatrów - mówi Anna Arabska, zastępca prokuratora rejonowego w Zabrzu
To znaczy, że nie sprawdza się czy studenci na kierunkach medycznych mają dobrze z głową? Bo ten niby niepoczytalny i mordował koty, a za chwilę będzie inny niepoczytalny i będzie mordował pacjentów. Od razu mi się przypomina tłumaczenie "bo wypiłem i nie wiem, co robiłem" w sytuacji, gdy ktoś coś nawyrabiał (ponoć co ktoś po trzeźwemu pomyśli, to po pijanemu zrobi) i chce sobie ratować reputację za wszelką cenę.

Wkurza mnie to w wielu sytuacjach - od razu niepoczytalność... jak komuś się takie niepoczytalności zdarzają (20 kotów to już bardzo powtarzalna niepoczytalność), to należałoby go prewencyjnie izolować od społeczeństwa, żeby następnym razem nie zatłukł człowieka i to do czasu pełnego wyleczenia z zamkniętym zakładzie psychiatrycznym A(le skoro to takie powtarzalne i tak dobrze ukrywane przed otoczeniem, to nigdy nie będzie można mieć pewności czy naprawdę wyleczone, wiec izolacja chyba by musiała być dożywotnia?). Ciekawe czy jakby jakiś biedak mający bezrobotnych rodziców coś takiego zrobił, to by też brano pod uwagę niepoczytalność... a na marginesie - ponoć jego rodzice to lekarze... i tak powtarzalnej niepoczytalności nie zauważyli? Nie podejrzewali, że z dzieckiem cokolwiek nie tak i traci kontakt z rzeczywistością (jakaś schizofrenia czy coś)? Ciekawe... 28-letni student - też ciekawe... ale fakt - mógł X razy podchodzić do egzaminów i dopiero za którymś razem się dostał lub studiował coś innego wcześniej.
...

czarnekoty123

Od: Śro wrz 12, 2012 18:34

Post » Śro cze 26, 2013 9:28 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

gpolomska pisze:Mnie jedno zastanawia - jest takie coś:
morderca kotów z Zabrza, który zabił 20 kotów, zostanie skierowany na badania psychiatryczne. - W tej sprawie mamy wątpliwości co do poczytalności podejrzanego. Zostanie więc przebadany przez biegłych psychiatrów - mówi Anna Arabska, zastępca prokuratora rejonowego w Zabrzu
To znaczy, że nie sprawdza się czy studenci na kierunkach medycznych mają dobrze z głową? Bo ten niby niepoczytalny i mordował koty, a za chwilę będzie inny niepoczytalny i będzie mordował pacjentów. Od razu mi się przypomina tłumaczenie "bo wypiłem i nie wiem, co robiłem" w sytuacji, gdy ktoś coś nawyrabiał (ponoć co ktoś po trzeźwemu pomyśli, to po pijanemu zrobi) i chce sobie ratować reputację za wszelką cenę.

Wkurza mnie to w wielu sytuacjach - od razu niepoczytalność... jak komuś się takie niepoczytalności zdarzają (20 kotów to już bardzo powtarzalna niepoczytalność), to należałoby go prewencyjnie izolować od społeczeństwa, żeby następnym razem nie zatłukł człowieka.
z tego co wiem, to żadnych studentów/potencjalnych studentów nie bada się psychiatrycznie...
nas nikt nie badał, a mieliśmy dostęp do czegoś, z czego bez wątpienia można zrobić "broń masowego rażenia"... chyba tylko w szkołach "mundurowych" są takie testy...

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Śro cze 26, 2013 9:44 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

Niepoczytalny, jasne :roll:
według mnie staranność z jaką ten frajer przygotował sobie całe zaplecze do "zabawy" wyklucza wszelką niepoczytalność...
Obrazek Obrazek

puskas1

Od: Czw wrz 13, 2012 17:58

[poprzednia][następna]