Kocia rodzinka na balkonie. Pani ['] Pan ['] została kotka:(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 24, 2013 7:30 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, nim zginą.

Goyka pisze:Na pewno by się udało uzbierać ale pytanie czy ta klatka jest konieczna i bezwarunkowa na caly czas ich pobytu w dt czy tylko na poczatek? Pytam bo klatka to jest dobra dla maleńkich kociąt a te raczej by sie wg mnie w niej męczyły

Uważam, że taka klatka królicza jest zdecydowania za mała do 4 rozrabiajacych kociątek.

Ja mam taką dla psów http://wstaw.org/m/2013/01/29/DSCN1194.JPG ale kotki były w niej na początku, w celu oswojenia z otoczeniem, potem była otwierana i maluchy sobie chodziły po pokoiku, ale w klatce był ich azyl. http://wstaw.org/w/1Fyn/
viewtopic.php?f=13&t=150048
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pon cze 24, 2013 11:09 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, nim zginą.

Anna61 pisze:
mb pisze:Kotki czekają na uratowanie :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

Mam nadzieję, że JESZCZE czekają na ratunek.

Czy byłaś u nich Aniu ostatnio, masz jakieś wiadomości? Niestety nie da się prowadzić wydarzenia na fb nie dostarczając nowych info i zdjęć, takie wydarzenie umiera śmiercią naturalną bo wydarzeń jest cała masa, a ciągłe udostępnianie tego samego nie ma sensu.
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Pon cze 24, 2013 11:17 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, nim zginą.

ewan pisze:
Anna61 pisze:
mb pisze:Kotki czekają na uratowanie :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

Mam nadzieję, że JESZCZE czekają na ratunek.

Czy byłaś u nich Aniu ostatnio, masz jakieś wiadomości? Niestety nie da się prowadzić wydarzenia na fb nie dostarczając nowych info i zdjęć, takie wydarzenie umiera śmiercią naturalną bo wydarzeń jest cała masa, a ciągłe udostępnianie tego samego nie ma sensu.

Tak, byłam tam dzisiaj, mam parę zdjęć, jest bez zmian.

Odwiozłam też dzisiaj na miejsce tą drugą kotkę po sterylizacji, jak wyprysła z klatki to tyle ją widziałam.

Ta druga kotka tęskni za dzieckiem, bo nie ma apetytu, jest taka zrezygnowana podobno.
Nie widziałam jej ale rano podobno była.

Tam chodzą też kocury, biedne, chude, chore z brzydkimi oczami już od dawna.
Nie mam już siły na to wszystko, a chętnych do pomocy nie ma.
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Pon cze 24, 2013 11:25 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, nim zginą.

Aniu wyślij mi na maila fotki grupa.neko@gmail.com
Wstawię nowe na nasze FB
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Pon cze 24, 2013 11:46 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, nim zginą.

Mnie wystarczy wkleić fotki tutaj, przekopiuję sobie. Naprawdę nie mogę zrozumieć braku zainteresowania nimi 8O są w super wieku, wyjątkowo ładne, szczególnie marmurek.
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Pon cze 24, 2013 11:58 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, nim zginą.

zaczęły się wakacje, ktoś odpowiedzialny nie zaadoptuje teraz małego kociaka...
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Pon cze 24, 2013 12:15 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, nim zginą.

puszatek pisze:zaczęły się wakacje, ktoś odpowiedzialny nie zaadoptuje teraz małego kociaka...

a dlaczego? jak ktoś będzie odpowiedzialny to właśnie znajdzie opiekę dla malucha. Ja swojego pierwszego kota adoptowałam własnie przed wakacjami w czerwcu
Obrazek

JaEwka

Post » Pon cze 24, 2013 13:40 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, nim zginą.

czy to oznacza, że kotki są cały czas niezłapane? w ten sposób może im się coś stać. może warto je złapać potem szukac domow.wiem, że to trudne. ale jeśli Pani ma mozliwość wzięcia ich do siebie będziemy zbierać na utrzymanie. śledzę wątek na fb i tu. będę udostępniać. i deklaruję wsparcie finansowe.

jm7

Od: Czw gru 02, 2010 21:17

Post » Pon cze 24, 2013 14:06 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, nim zginą.

jm7 Ania założyła ten wątek bo właśnie nie może ich wziąć do siebie - ma już dużo kotów ( o ile się nie mylę to 10 lub więcej) i kolejnych nie może już do siebie brać - zwłaszcza, że Wituś ma białaczkę.
Obrazek

JaEwka

Post » Pon cze 24, 2013 14:28 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, nim zginą.

JaEwka pisze:jm7 Ania założyła ten wątek bo właśnie nie może ich wziąć do siebie - ma już dużo kotów ( o ile się nie mylę to 10 lub więcej) i kolejnych nie może już do siebie brać - zwłaszcza, że Wituś ma białaczkę.

12 Ewelinka ich jest. :(

Oczywiście jak ktoś by wziął ode mnie moich 7 tymczasów nieadopcyjnych, to bardzo chętnie wzięłabym te maluszki.

Teraz część obiecanych zdjęć
Kotka zza siatki złapana na sterylkę
Obrazek Obrazek

dzisiejsze, gdy miałam ją wypuścić, w aucie
Obrazek Obrazek

i tuż przed wolnością i fruuu widać ja przy końcu ogrodzenia jak gna przed siebie :(
Obrazek Obrazek

tutaj ten bidny kotek o którym pisałam wyżej, chudy strasznie :(
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pon cze 24, 2013 14:44 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, nim zginą.

I kocia rodzinka

Obrazek

Obrazek

ich posłanko :cry:

Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pon cze 24, 2013 15:18 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, nim zginą.

serce pęka w jakich one warunkach żyją :cry: :cry:
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Pon cze 24, 2013 15:23 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, nim zginą.

a one są dzikie? co z ich matką, jest z nimi? na poprzednich zdjęciach była. mam niestety agresywną kotkę i na razie nie mogę brać tymczasów (zamawiam własnie kropelki bacha), zle reaguje nawet na dodatkowe 3 koty mojej siostry które teraz sa z nami, które zna. to zresztą w sumie daje 7:(

jm7

Od: Czw gru 02, 2010 21:17

Post » Pon cze 24, 2013 15:25 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, nim zginą.

Biedny ten kocurek :(

Tyle nieszczęścia, a ludzie tacy obojętni.

Albo może na odwrót - dlatego, że ludzie tacy obojętni, to tyle jest tego nieszczęścia.

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Pon cze 24, 2013 15:43 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, nim zginą.

słyszałam, że w Pabianicach jest grupa Miauczy Kotek www.miauczykotek.pl
może mogliby jakoś pomóc

Aniu napisz w tytule wątku Pabianice - może się ktoś odezwie
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Od: Nie gru 17, 2006 18:41

[poprzednia][następna]