Moderator: Moderatorzy
Nikena pisze:A gdzie bezpiecznie można wysterylizować kotkę w Katowicach i okolicy, Będzin, Dąbrowa, Czeladź, Sosnowiec?
Nikena pisze:A gdzie bezpiecznie można wysterylizować kotkę w Katowicach i okolicy, Będzin, Dąbrowa, Czeladź, Sosnowiec?
Agnieszka6 pisze:Witam, mój pierwszy post , mam nadzieję, że piszę w miarę prawidłowym dziale. Mój kot znajda w poniedziałek miał wypadek, prawdopodobnie auto, znalazła go sąsiadka i zawiozła do najbliższego weterynarza. Obecnie kot jest po 3 weterynarzach i komplecie badań USG RTG mi.n w klinice u Ziemińskich na Ul fredry 4 Gliwice, prawdopodobnie będzie miał dziś przetaczaną krew , ponieważ ma złe wyniki , anememie i krwotok wewnętrzny. Chciałam zapytać, czy ktoś może mi polecić porządnego specjalistę w okolicy, dodatkowo kot ma niewładną przednią lewą łape, zdjęcia nie wykazały złamań, nie wiem gdzie przeprowadzić bardziej specjalistyczne badania, które dadzą mi wiarygodny opis sytuacji. Dwoje weterynarzy, twierdzi iż konkretne badanie, mozliwe jest tylko i wyłącznie poprzez otworzenie zwierzęcia, obecnie jest on na to zbyt słaby. Mówią o możliwym obrzęku, zerwanych mięsniach , scięgnach czy nerwach, generalnie jedna wielka niewiadoma. Wiadomo, że w takich przypadkach liczy się czas, więc mam nadzieje po szybkim ustabilizowaniu zwierzęcia polecicie mi jakieś kociego specjalistę, abym mogła zrobic dla niego wszytko co w mojej mocy. Dzięki
gpolomska pisze:Agnieszka6 pisze:Witam, mój pierwszy post , mam nadzieję, że piszę w miarę prawidłowym dziale. Mój kot znajda w poniedziałek miał wypadek, prawdopodobnie auto, znalazła go sąsiadka i zawiozła do najbliższego weterynarza. Obecnie kot jest po 3 weterynarzach i komplecie badań USG RTG mi.n w klinice u Ziemińskich na Ul fredry 4 Gliwice, prawdopodobnie będzie miał dziś przetaczaną krew , ponieważ ma złe wyniki , anememie i krwotok wewnętrzny. Chciałam zapytać, czy ktoś może mi polecić porządnego specjalistę w okolicy, dodatkowo kot ma niewładną przednią lewą łape, zdjęcia nie wykazały złamań, nie wiem gdzie przeprowadzić bardziej specjalistyczne badania, które dadzą mi wiarygodny opis sytuacji. Dwoje weterynarzy, twierdzi iż konkretne badanie, mozliwe jest tylko i wyłącznie poprzez otworzenie zwierzęcia, obecnie jest on na to zbyt słaby. Mówią o możliwym obrzęku, zerwanych mięsniach , scięgnach czy nerwach, generalnie jedna wielka niewiadoma. Wiadomo, że w takich przypadkach liczy się czas, więc mam nadzieje po szybkim ustabilizowaniu zwierzęcia polecicie mi jakieś kociego specjalistę, abym mogła zrobic dla niego wszytko co w mojej mocy. Dzięki
Znajoma miała kota, któremu nie dawali szans /pogryziony i to solidnie przez psa/ i dr Gierek go z tego wyciągnął (żył w dobrym stanie jeszcze kilka lat). jego strona - w dziale KONTAKT masz tel.; spróbuj może najpierw zadzwonić i zapytać czy w ogóle widzi szanse dla kotka i czy by się podjął tego.
aniol94 pisze:BĘDZIN
Przychodnia Dla Zwierząt Alaskan
Tel.(032) 761-40-91
Fax: (032) 761-40-91
marsz. Piłsudskiego 83; 42-500 Będzin
poniedziałek-piątek: 09:00-19:00,
sobota: 10:00-15:00,
niedziela: 11:00-13:00/
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości