KATOWICE i śląskie

Informacje i opinie o lekarzach weterynarii, klinikach i gabinetach.

Moderator: Moderatorzy

Post » Śro kwi 10, 2013 6:20 Re: KATOWICE i śląskie

Szukam dobrego specjalisty od nerek w katowicach
ObrazekObrazekObrazek

hutek

Od: Pon paź 04, 2010 17:41

Post » Sob maja 18, 2013 11:34 Re

Witam :) Mogę polecić dwa gabinety na Śląsku:
1. klinika wet. Gliwice Wójtowa Wieś ul. Ku dołom tel. 322311680, czynne cały tydzień, mojego kota operowali po godzinach pracy, do 23:00, szczególnie polecam pana dra Jacka Spólnickiego i panią dr Elę Mokrską, chociaż wszyscy weci są ponad przeciętni, naprawdę weterynarze z przeznaczenia, leczą zwierzęta z gliwickich fundacji, polecam.
2. gabinet weterynaryjny Boguszowice Stare ul. Małachowskiego, bardzo dobrzy lekarze, mają podejście i do zwierząt pańskich, jak i bezdomniakow, tel. 508258856.

Pozdrawiam :)
kicikicimiauhau

Post » Pon maja 20, 2013 16:51 Re: KATOWICE i śląskie

dziękuję
ObrazekObrazekObrazek

hutek

Od: Pon paź 04, 2010 17:41

Post » Nie maja 26, 2013 15:25 Re: KATOWICE i śląskie

KATOWICZANIE!
CZY KTOŚ ZNA TĘ LECZNICĘ: http://83.242.72.12/cardiamu/gabinet/onas.html
Aniada

Post » Wto maja 28, 2013 13:48 Re: KATOWICE i śląskie

A gdzie bezpiecznie można wysterylizować kotkę w Katowicach i okolicy, Będzin, Dąbrowa, Czeladź, Sosnowiec?

Nikena

Od: Wto paź 25, 2011 11:23

Post » Wto maja 28, 2013 16:48 Re: KATOWICE i śląskie

Nikena pisze:A gdzie bezpiecznie można wysterylizować kotkę w Katowicach i okolicy, Będzin, Dąbrowa, Czeladź, Sosnowiec?

Dr Pałys Katowice ul józefowska polecam z całego serca

Pani Dr kocha zwierzaki ...w jej rękach wiem ze zwierze jest bezpieczne ...
agula76

Post » Śro maja 29, 2013 0:48 Re: KATOWICE i śląskie

Nikena pisze:A gdzie bezpiecznie można wysterylizować kotkę w Katowicach i okolicy, Będzin, Dąbrowa, Czeladź, Sosnowiec?

Centrum weterynarii w Dąbrowie Górniczej, Tysiąclecia 1A.
Od kilku miesięcy pojawiam się sporadycznie..
Powód?
Choroba, przepraszam.

Jetrel

Od: Pon gru 06, 2010 13:15

Post » Śro maja 29, 2013 8:15 Re: KATOWICE i śląskie

Witam, mój pierwszy post , mam nadzieję, że piszę w miarę prawidłowym dziale. Mój kot znajda w poniedziałek miał wypadek, prawdopodobnie auto, znalazła go sąsiadka i zawiozła do najbliższego weterynarza. Obecnie kot jest po 3 weterynarzach i komplecie badań USG RTG mi.n w klinice u Ziemińskich na Ul fredry 4 Gliwice, prawdopodobnie będzie miał dziś przetaczaną krew , ponieważ ma złe wyniki , anememie i krwotok wewnętrzny. Chciałam zapytać, czy ktoś może mi polecić porządnego specjalistę w okolicy, dodatkowo kot ma niewładną przednią lewą łape, zdjęcia nie wykazały złamań, nie wiem gdzie przeprowadzić bardziej specjalistyczne badania, które dadzą mi wiarygodny opis sytuacji. Dwoje weterynarzy, twierdzi iż konkretne badanie, mozliwe jest tylko i wyłącznie poprzez otworzenie zwierzęcia, obecnie jest on na to zbyt słaby. Mówią o możliwym obrzęku, zerwanych mięsniach , scięgnach czy nerwach, generalnie jedna wielka niewiadoma. Wiadomo, że w takich przypadkach liczy się czas, więc mam nadzieje po szybkim ustabilizowaniu zwierzęcia polecicie mi jakieś kociego specjalistę, abym mogła zrobic dla niego wszytko co w mojej mocy. Dzięki

Agnieszka6

Od: Śro maja 29, 2013 7:54

Post » Śro maja 29, 2013 8:52 Re: KATOWICE i śląskie

Agnieszka6 pisze:Witam, mój pierwszy post , mam nadzieję, że piszę w miarę prawidłowym dziale. Mój kot znajda w poniedziałek miał wypadek, prawdopodobnie auto, znalazła go sąsiadka i zawiozła do najbliższego weterynarza. Obecnie kot jest po 3 weterynarzach i komplecie badań USG RTG mi.n w klinice u Ziemińskich na Ul fredry 4 Gliwice, prawdopodobnie będzie miał dziś przetaczaną krew , ponieważ ma złe wyniki , anememie i krwotok wewnętrzny. Chciałam zapytać, czy ktoś może mi polecić porządnego specjalistę w okolicy, dodatkowo kot ma niewładną przednią lewą łape, zdjęcia nie wykazały złamań, nie wiem gdzie przeprowadzić bardziej specjalistyczne badania, które dadzą mi wiarygodny opis sytuacji. Dwoje weterynarzy, twierdzi iż konkretne badanie, mozliwe jest tylko i wyłącznie poprzez otworzenie zwierzęcia, obecnie jest on na to zbyt słaby. Mówią o możliwym obrzęku, zerwanych mięsniach , scięgnach czy nerwach, generalnie jedna wielka niewiadoma. Wiadomo, że w takich przypadkach liczy się czas, więc mam nadzieje po szybkim ustabilizowaniu zwierzęcia polecicie mi jakieś kociego specjalistę, abym mogła zrobic dla niego wszytko co w mojej mocy. Dzięki

Znajoma miała kota, któremu nie dawali szans /pogryziony i to solidnie przez psa/ i dr Gierek go z tego wyciągnął (żył w dobrym stanie jeszcze kilka lat). jego strona - w dziale KONTAKT masz tel.; spróbuj może najpierw zadzwonić i zapytać czy w ogóle widzi szanse dla kotka i czy by się podjął tego.
...

czarnekoty123

Od: Śro wrz 12, 2012 18:34

Post » Śro maja 29, 2013 9:32 Re: KATOWICE i śląskie

gpolomska pisze:
Agnieszka6 pisze:Witam, mój pierwszy post , mam nadzieję, że piszę w miarę prawidłowym dziale. Mój kot znajda w poniedziałek miał wypadek, prawdopodobnie auto, znalazła go sąsiadka i zawiozła do najbliższego weterynarza. Obecnie kot jest po 3 weterynarzach i komplecie badań USG RTG mi.n w klinice u Ziemińskich na Ul fredry 4 Gliwice, prawdopodobnie będzie miał dziś przetaczaną krew , ponieważ ma złe wyniki , anememie i krwotok wewnętrzny. Chciałam zapytać, czy ktoś może mi polecić porządnego specjalistę w okolicy, dodatkowo kot ma niewładną przednią lewą łape, zdjęcia nie wykazały złamań, nie wiem gdzie przeprowadzić bardziej specjalistyczne badania, które dadzą mi wiarygodny opis sytuacji. Dwoje weterynarzy, twierdzi iż konkretne badanie, mozliwe jest tylko i wyłącznie poprzez otworzenie zwierzęcia, obecnie jest on na to zbyt słaby. Mówią o możliwym obrzęku, zerwanych mięsniach , scięgnach czy nerwach, generalnie jedna wielka niewiadoma. Wiadomo, że w takich przypadkach liczy się czas, więc mam nadzieje po szybkim ustabilizowaniu zwierzęcia polecicie mi jakieś kociego specjalistę, abym mogła zrobic dla niego wszytko co w mojej mocy. Dzięki

Znajoma miała kota, któremu nie dawali szans /pogryziony i to solidnie przez psa/ i dr Gierek go z tego wyciągnął (żył w dobrym stanie jeszcze kilka lat). jego strona - w dziale KONTAKT masz tel.; spróbuj może najpierw zadzwonić i zapytać czy w ogóle widzi szanse dla kotka i czy by się podjął tego.

napisałam pw polecajc Gierka

tzn świetny w skomplikowanych sprawach,operacjach ...ma doświadczenie chirurgiczne ogromne codziennie po kilka operowanych zwierzat czasem w beznadziejnych sytuacjach
ale po operacji musisz być swiadoma tego ze kontakt z Dr utrudniony ...dobrze jest miec wtedy swojego weta który już poprowadzi zdiagnozowane i zoperowane zwierze

ostatnie przypadki operowane u Dr Gierka z powodzeniem
Fionka od Alienor - polamana miednica operacja o tyle ciezka ze przebiegała w pobliżu ważnych nerwów - udana ale kontakt później z Dr utrudniony
Malutka od Diany- bardzo ciezka operacja oddzielenia przepukliny i połatania- ryzykowna - kot czuje się swietnie- po operacji opieka już nie na wysokim poziomie
Mój Cekin -operowany w 21.05 o tyle tez trudny zabieg ze wymagało duzej precyzji żeby nie doszło do uszkodzenia już zniszzonej kosci- wyjecie metalowych węzłów które były rosniete z koscia - zabieg super- opieka i kontakt po zabiegu- masakra ....ale mam szczęście zaufanego weta

polecam jeżeli chodzi o zdiagnozowanie i sam zabieg czy operacje
agula76

Post » Śro maja 29, 2013 9:45 Re: KATOWICE i śląskie

Dzięki za odpowiedz

Agnieszka6

Od: Śro maja 29, 2013 7:54

Post » Śro maja 29, 2013 15:29 Re: KATOWICE i śląskie

Ja polecę Fabisza, Chorzów, Klinika Fabisz - Stefanek, ale chirurg to koniecznie dr Fabisz. Moja córka znalazła psa potrąconego przez samochód. Poskładał go i za znajdę wziął sporo mniej.
Na rehabilitację do Pani Markiewicz Halinki w Katowicach, stawia na nogi po zabiegu ale tez w sprawach zwyrodnieniowych.

Nikena

Od: Wto paź 25, 2011 11:23

Post » Nie cze 02, 2013 23:29 Re: KATOWICE i śląskie

Informacyjnie - nowy gabinet w Pszczynie (panie dr pracowały kiedyś Pod Aniołami)

PSZCZYNA
Gabinet weterynaryjny SZUSZU (od imienia kotki rezydentki w poprzedniej pracy)
lek.wet. Katarzyna Górska
lek.wet. Katarzyna Marzewska
http://www.gabinetszuszu.pl/pl/lekarze
WWW Wiejski Wątek Wycinankowy - zajrzyj koniecznie i pomóż! http://forum.miau.pl/viewtopic.php?uid=6671&f=1&t=168251&start=0
Gabinet weterynaryjny EWAWET Rydułtowy http://www.ewawet.pl Klikając na stronę pomagasz mi pozycjonowaniu i promocji mojego gabinetu :) Pomożesz?
Obrazek

bluerat

Od: Sob lis 26, 2005 16:34

Post » Czw cze 06, 2013 13:18 Re: KATOWICE i śląskie

POLECAM
Klinika Weterynaryjna Giszowiec (Katowice) - kilku lekarzy spec. chorób psów i kotów z dużą wiedzą (na dowolne pytanie odnośnie choroby czy leku potrafią wyjaśnić co, jak i dlaczego), sporo sprzętu i duże serce dla zwierzaków oraz podejście "najpierw diagnozujemy, później dopiero działamy", a do tego przykładanie wagi do faktu, że leki oprócz wskazań mają także skutki uboczne; szczególnie polecam lekarza mojej Magnolii - lek. wet. Katarzyna Wojtyczka. Dodatkowy plus: czynne 7 dni w tygodniu, a poza godzinami otwarcia - dyżur telefoniczny.
...

czarnekoty123

Od: Śro wrz 12, 2012 18:34

Post » Nie cze 23, 2013 14:34 Re:

aniol94 pisze:BĘDZIN

Przychodnia Dla Zwierząt Alaskan
Tel.(032) 761-40-91
Fax: (032) 761-40-91
marsz. Piłsudskiego 83; 42-500 Będzin

poniedziałek-piątek: 09:00-19:00,
sobota: 10:00-15:00,
niedziela: 11:00-13:00/

Godziny otwarcia w niedzielę są obecnie inne: niedziela: 9:00-11:00

Przychodnia bardzo fajna na niektóre diagnozy i schorzenia. Nie mają niestety doświadczenia i wiedzy (tak sądzę) w sprawach kardiologicznych. Przez 4 dni leczyli naszego kota "na oślep" na zasadzie "a może to jest...". Nie mają też sprzętu do takich badań - nawet na RTG wysyłają do innej lecznicy. Ogólnie polecam, ale z zastrzeżeniem, że gdy pojawią się problemy z diagnozą nie należy czekać i szukać konsultacji w innych lecznicach.

PS. W pobliżu lecznicy jest dość duży problem z parkowaniem.
ObrazekObrazek Obrazek

froggy

Od: Pt sie 01, 2008 14:17

[poprzednia][następna]