Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś. cz.3

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob cze 22, 2013 15:08 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Ale raj dla oczu :1luvu:

Jamniś - pływakiem :ok:
Kacperkowe brzunio :ok:
Kropeczka amatorka pieseczków :ok:

pieseczek-sarenka .... ładne toto, ale zupełnie nie w moim typie .... :oops:

Pozdrawiamy serdecznie z bardzo ciepłej Warszawy :love: :love:
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Sob cze 22, 2013 17:23 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

śliczna mała psinka :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

rudy kociak

Od: Śro paź 19, 2011 18:21

Post » Sob cze 22, 2013 17:45 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Ajjjj uwielbiam psy :1luvu: :1luvu: :1luvu:
..........................♥Tosia&Bazyl♥.........................
ObrazekObrazek
'I had been told that the training procedure with cats was difficult. It's not. Mine had me trained in two days.'

Zapraszamy: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=162710 cz. VI

NatjaSNB

Od: Czw lis 08, 2012 10:03

Post » Sob cze 22, 2013 18:10 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Ale fajna "siułała" :ryk:
Mały piesek o wielkim serduszku :mrgreen:

Kropeczka w swoim żywiole :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Żuczek sam wie jak ochłodzić małe ciałko w upalny dzień :mrgreen:

Witaj Zuzo :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Sob cze 22, 2013 18:34 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Witaj Zuzia :1luvu:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Sob cze 22, 2013 22:44 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Wpadłam na chwilkę :wink:

Kotina pisze:Ale raj dla oczu :1luvu:

Jamniś - pływakiem :ok:
Kacperkowe brzunio :ok:
Kropeczka amatorka pieseczków :ok:

pieseczek-sarenka .... ładne toto, ale zupełnie nie w moim typie .... :oops:

Pozdrawiamy serdecznie z bardzo ciepłej Warszawy :love: :love:

Dzięki Elu za pozdrowienia:)
U nas też gorąco z czego się bardzo cieszę:)
A piesio...bardzo lubię małe piesiorki, które mogę "dżwignąć" i od czasu do czasu ponosić na rączkach :mrgreen:
Żuczek też jest jeszcze noszony i nawet to lubi, tylko mój kręgosłup nie zawsze:)

rudy kociak pisze:śliczna mała psinka :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Prawda, że śliczna?
Mnie się też podoba, chciałabym mieć taką kruszynkę :oops:

NatjaSNB pisze:Ajjjj uwielbiam psy :1luvu: :1luvu: :1luvu:

A ja myślałam, że tylko koty i w dodatku tylko niebieskie :wink: :1luvu:

Miraclle pisze:Ale fajna "siułała" :ryk:
Mały piesek o wielkim serduszku :mrgreen:

Kropeczka w swoim żywiole :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Żuczek sam wie jak ochłodzić małe ciałko w upalny dzień :mrgreen:

Witaj Zuzo :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Witaj Basiu, nooo, Kropeczka szaleje...jest przeszczęśliwa, biega za robaczkiem raz z jednej strony raz z drugiej...nawet odeszła od swojego talerzyka w oczekiwaniu, że sunia może podejdzie do jej żarełka, ale tak się nie stało, sunia takiego nie je :D :D

barbarados pisze:Witaj Zuzia :1luvu:

Witaj Basiu:), choć powinnam się przywitać "Dobry wieczór" :wink: :ok:

A ja calusieńką sobotę pilnowałam "dziecka" coby się dziecku nic nie stało, więc "siułałka" spędziła nieomal cały dzień na rączkach :1luvu:
A jest co dżwigać, całe 1,40 :mrgreen:
Malutka pokochała mnie całym serduchem, nie pozwala Żuczkowi zbliżać się bliżej niż na wyciągnięcie mojej ręki, inaczej pokazuje ząbki, czyli "robi" uśmiech:)

W południe jej pan wpadł do nas na chwilkę, sprawdzić jak się pannica zachowuje, a ona go delikatnie mówiąc...olała, nie zwracała na niego uwagi, siedziała u mnie na kolanach, co chwilkę dawała mi buzi i przewracała się na plecki domagając się intensywnego głaskania :1luvu:
Na pańcia swojego nawet nie zerknęła:)

I tak się niuniałam z nią cały dzień....ech chyba nie nadaję się nawet na ciocię dla pieska :mrgreen: , wiem, że ona u mnie będzie tylko do jutra, ale ja bym...chciała....ech.....Wy Ciocie już wiecie co ja bym chciała :ryk: :ryk: :ryk:

Żuczuś spokorniał, nagle rozumie co się do niego mówi i czego się od niego oczekuje :D
Bardzo chce się bawić z maleństwem, ale maleństwo nie chce z nim :mrgreen:

I Kropeczka się przymila, biega za nami gdy chodzę z sunią po ogrodzie, Kropcia jest kochana, nawet małej umyła oczka :1luvu:

Lalunia też jest zainteresowana psiakiem, ale bez przesady, dobrze, że nie atakuje :lol:

Kacperkowi jest obojętne czy jest to cÓś w domu, czy nie ma :ryk:

Tylko Cudaczek furczy od wczoraj, ale gdy mała do niego podleci zbyt gwałtownie, po ogrodzie chodzą oddzielnie :mrgreen:

Fajny jest ten okruszek i fajnie się ułożyło z pozostałymi zwierzorkami, ale najbardziej ujęła mnie za serducho...Kropeczka...
Ona tak biegała wokół Muszelki....
Kochana Kicia:)

To tak w skrócie :mrgreen: :wink:

Dobrej nocki:)
Ostatnio edytowano Sob cze 22, 2013 23:03 przez AnnAArczyK, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Sob cze 22, 2013 23:02 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Kropeczka :1luvu: .
Cudaczek ma juz jednego psiego kolege , to uważa , ze wystarczy . :wink:
Taka malutka psinka , taka delikatna :1luvu:

barbarados

Post » Nie cze 23, 2013 12:09 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Jaki fajny szczurek :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Rambus jest zwyczajnie zazdrosny, do tej pory to on był najmniejszy , a tu jakieś obce przylazło i Pańcie mu odbiera :mrgreen:

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Nie cze 23, 2013 22:57 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

barbarados pisze:Kropeczka :1luvu: .
Cudaczek ma juz jednego psiego kolege , to uważa , ze wystarczy . :wink:
Taka malutka psinka , taka delikatna :1luvu:

Jestem zaskoczona reakcją tego małego koteczka :mrgreen: normalnie kruszynkę opluł, łobuz jeden :mrgreen:

izka53 pisze:Jaki fajny szczurek :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Rambus jest zwyczajnie zazdrosny, do tej pory to on był najmniejszy , a tu jakieś obce przylazło i Pańcie mu odbiera :mrgreen:

Witaj Izuś, fajny scureczek bardzo, ale już go nie ma...pojechał do siebie, do Bremen

A ja tradycyjnie znowu szwendam się po nocy:)

Jest mi smutno...zabrali piesia....sunia pojechała już do swojego domku.... :placz:

Wycałowałam na drogę...kochana psinka...przyjazna kotom i ludziakom...

Kropka od godziny szuka malutkiej...

A Żuczuś po wyjeżdzie malutkiej, zrobił się nagle bardzo senny:) szybko poleciał do sypialni i zasnął...w "swoim" łożu :mrgreen: będę musiała znowu tak się wczołgać pod kołdrę, żeby nie zbudzić piesia:)

A mała pannica zanim wyjechała, to dzisiaj pokazała co potrafi :mrgreen:
Zaskoczyła mnie swoją zwinnością, nie przypuszczałam, że "siłałki" takie sprytne:)
Sunia wskakiwała po krześle na stół za Kacperkiem, przeskakiwała z jednego fotela na drugi niczym nietoperz :ryk:
I bardzo mocno mnie pilnowała, wystarczyło, że ja pomyślałam gdzie muszę iść, ona już tam była :wink: :ryk:

Pomimo, że kruszyna taka wszędobylska to udało mi się zrobić jej jeszcze kilka fotek:)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tę fotkę zdążyłam zrobić, tylko dlatego, że miałam aparat w ręku i zawołałam ją po imieniu, zanim wskoczyła :ryk:
A jej się bardzo śpieszyło na stół, tam byłby już dwa koty, brakowało tylko psa...

Obrazek

Ale to już historia...
Dobrej nocki i miłych snów:)
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Pon cze 24, 2013 6:00 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Witaj Zuziu :1luvu:
Mały koteczek to nastolatek . A nastolatki maja swoje fochy . Ale opluc ? No , przesadził trochę :mrgreen:
Malutka ma ucha jak nietoperzyk :1luvu:

barbarados

Post » Pon cze 24, 2013 8:51 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Dzieńdoberek:)

Witaj Basiu:)
To plucie zdarzyło mu się już wcześniej, raz opluł Dianę i raz gdy Lunka próbowała go zaatakować pod kanapą:)
Wtedy się bronił, ale z sunią było odwrotnie, to on ją atakował i pluł :mrgreen: :ryk:
A mówią, że zazdrość jest cechą ludzką i nijak ją można przypisać zwierzakom, a ja powiem tak...moje są zazdrosne :wink: :mrgreen:

Byłam na KB i zagłosowałam na kociaki :D
Moje już są po żarełku i czekają kiedy to ja zjem śniadanie i wyjdziemy z domu :D
Tylko pogoda cosik nam się psuje, słoneczka nie widać, a przydałoby się bo wczoraj deszcz mnie zaskoczył :mrgreen: i nie zdążyłam dobiec z altany na taras, żeby schować leżaki, teraz mokre czekają na słońce, a jego nie widać :cry:
Po południu przeprowadzam się z całym dobytkiem sztalugowo-malarskim do swojego "nowego-starego " lokum...
Remont w tej części domu na szczęście ukończony, meble poustawiane, firany powieszone
Teraz mam swoją pracownię :wink:
Tylko dla siebie :ok:
No i oczywiście dla Cudaczka, bo on tam śpi:)
Zwierzory zrelaksowane po wizycie gościa, wszystko wraca do normy, tylko słońca mi brak:)
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Pon cze 24, 2013 8:58 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

miłego dnia Zuziu i duża słoneczka :1luvu: :1luvu: :1luvu:
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Pon cze 24, 2013 9:05 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Dziękuję Basiu i nawzajem :ok: :1luvu:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Pon cze 24, 2013 9:13 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

osobiście bardzo Ci dziękuję za słoneczko ale go nie chcem, wystarczy mi 20 stopni, bez słoneczka i deszczu :mrgreen: strasznie źle znoszę upały....
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Pon cze 24, 2013 9:31 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Ja przeciwnie, w upały dopiero się czuję dobrze, ale ja jestem zmarżlak do potęgi:)
W ostatnie upały dużo pracowałam w ogrodzie, sprzątanie altany, myciew niej staroci i układanie ich od nowa, mycie schodów, grabienie trawki, przestawianie gratów na tarasach, a sąsiadki w tym czasie siedziały w chałupkach.
Więc jeżeli nie chcesz słoneczka to mogę go sobie wziąć? Mogę?
A Tobie pozostawiam ciepełko umiarkowane :wink: :ok:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

[poprzednia][następna]