OTW9- ...

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob cze 22, 2013 6:18 Re: OTW9-Żuk(*)...Tami i reszta futer...

MalgWroclaw pisze:Dzika Kocia, niewykluczone, że przestanie być dzika po zimie. Wiem, daleko, ale tak miałam.

Zawsze się z tym liczę. Cieszę się i martwię. Miałam kilka takich co to zdanie zmieniły.

Dziś poranek bzykański. Straszny i mało fajny. Aż dziwne :roll: co :wink: Wiem, wiem zaraz mnie do moda ktoś poda. Poranek z bzykaniem to poranek z komarami. Cholery mało mnie nie zeżarły na śmierć bucząc tęsknie nade mną i użerając co i raz. Namolne cholery jak upierdliwy amancicho. Dobrze, że polarek wdziałam choć dziwnie w nim wyglądałam w poranek deczko upalny. Już nawykłam jednak do ciekawskich spojrzeń i ukradkowo odwracanych oczu jak idę w tym swoim kocim stroiku. Włos sterczący i torba brzęcząca wiele mówią.

Pomijając upierdliwość użeraczy poranek po deszczu jest pełen uroku. Jak pięknie wyglądają liście mieniące się w słońcu kroplami tęczy. Trawa doczyszczona, jakby pomalowana. Sobota jest cicha i słychać poszum liści a nie warkot aut. A najpiękniejsze są zapachy. Każdy kwiatek, krzaczek i gałązka wydziela delikatny powiew. Idąc do dzików przechodzę przy jaśminie, mirabelce, głogu, dziwnych krzaczkach z drobnym białym lub różowym kwiatem... Mijam lipy. Lipy mają najpiękniejszy zapach na świecie. Miodu i słońca.

Dzika dziczka chyba wyrobiła się przed burzą. Teraz TZ idąc do pracy wsypał wh. Ich mi nie szkoda ew srokom zostawić.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Sob cze 22, 2013 7:49 Re: OTW9-Żuk(*)...Tami i reszta futer...

Cudnie piszesz ASK@, wiesz :1luvu: .

A co do spodni - od pasa do kroku (najniższy punkt) 43 cm, od kroku do końca nogawki 72cm. Mam 175cm wzrostu i jak je zawiążę sobie w pasie, sięgają mi poniżej kostki. To się będę rozglądała i kupię jakby co. Bo niestety trzeba najpierw kupić a potem się zastanawiać - jak to w 2nd handach :wink: .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Sob cze 22, 2013 7:58 Re: OTW9-Żuk(*)...Tami i reszta futer...

Króciutko :oops:
Zmierzyłam swoje dżinsy - 90 cm od kroku w dół :roll: Do 5 cm mniej byłoby znośnie w innym kroju, ale nie więcej :(
Przekleństwo :x

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Sob cze 22, 2013 9:37 Re: OTW9-Żuk(*)...Tami i reszta futer...

Właśnie wczoraj stwierdziłam, że ludzie chyba jednak mają pełne prawo uważać mnie za wariatkę. Zimą i latem chodzę po podwórku ubrana dokładnie tak samo - kurtka z kapturem. Zimą chronię się przed zimnem, latem przed komarami. A koty znają mój strój. No, ale sama powiedz - wariatka kompletna. Ostatnio mi trochę za ciepło :oops: jak ściągam kaptur, to zawsze jakiś komar rzuca się na mnie. Rzecz polega na tym, że przecież długo stoję bez ruchu, czekając, aż koty zjedzą.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Sob cze 22, 2013 17:08 Re: OTW9-Żuk(*)...Tami i reszta futer...

Panie Boże co jesteś w Niebiesiech
Przyjmij proszę kocie ,bezbronne dziecię
Poszły do Ciebie drepcząc pośpiesznie
Tu zostawiając płaczące serce

Panie Boże co patrzysz z wysoka
Przytul proszę do serca zmarłego Kota
Otwórz szeroko bramę, śmietanki nalej
Pokaż Mu jak w Niebie będzie wspaniale

Panie Boże co serce masz wielkie
Wybacz proszę tym wszystkim
Co skazali bezbronne istoty na poniewierkę
Wybacz proszę Ty, bo ja już nie mogę...

Panie Boże wiem,żem Nieba nie godna
Proszę jednak, pozwól mnie grzesznej
W ostatniej chwili ,w świadomości zaniku
Zobaczyć moje Koty na Twym trawniku

ASK@

Obrazek
Ptyś, drugi z Wyszkowskich maluszków powędrował za TM.
[*]

Brykaj kochany za TM
Tak strasznie mi przykro.
To był najmniejszy dzieciak z tej trójki.

Skarpecia walczy i wielkie kciuki by choć jej się udało.
Obrazek

ASK@

Post » Sob cze 22, 2013 17:12 Re: OTW9-Żuk(*)...Tami i reszta futer...

[*]
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Sob cze 22, 2013 17:18 Re: OTW9-Żuk(*)...Tami i reszta futer...

Ptysiu [*]
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Sob cze 22, 2013 18:11 Re: OTW9-Żuk(*)...Tami i reszta futer...

:cry: [']
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Sob cze 22, 2013 18:12 Re: OTW9-Żuk(*)...Tami i reszta futer...

:cry:
[*]

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Sob cze 22, 2013 18:59 Re: OTW9-Żuk(*)...Tami i reszta futer...

:cry: [']
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Sob cze 22, 2013 19:05 Re: OTW9-Żuk(*)...Tami i reszta futer...

(*) Ptysiu
Taki maleńtasek ,ech
:cry:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Sob cze 22, 2013 20:31 Re: OTW9-Żuk(*)...Tami i reszta futer...

Był czas gdzie nie widziałam kociej biedy. Jak to się stało?
Był czas gdzie w kocie przemykającym ulicą nie widziałam sterczących kości i oczu co nie widzą. Jak to się stało?
Był czas gdy w bawiących się maluszkach widziałam tylko ich wesołość. A nie widziałam głodne oczy i słabe ruchy. Jak to się stało?
Był czas.... I jak to się stało, że moje oczy widzą a dusza pamięta wszystko co olała wcześniej? Dlaczego tak boli przypomnienie malucha co był za siatką i płakał...Dlaczego boli wspomnienie kota co rzucił się na kawałek kiełbasy...Dlaczego boli przypomnienie dzieci bezdomnej koci co "gdzieś" zniknęły...Dlaczego...
Jak ja ,egoistycznie marzę do powrotu do tamtych czasów, odczuć. Do tej umiejętności wytłumaczenia sobie wielu spraw. Kupiłam kiełbasę, kupiłam puszkę...Uspokoiłam sumienie. Już w kotach siedzących nieruchomo na polu nie widzę polowaczy. Wiem, że to głód je zmusza. W maleńtasach bawiących się na trawniku, nie widzę uroku maleńtasów, tylko trudy ich życia. Patrzę na oczy, patrzę na kosteczki... Dzieci kocie umierają i nic to nie zmieni. Kiedyś tam, kiedyś tam... to było takie normalne. Jakież to straszne słowo ta normalność. Mogą albo umrzeć w męczarniach albo ukochane i z walecznymi opiekunami. Czy jest mi z tym lepiej? Teraz? NIE!!! Chcę by nicość wróciła. Chcę nie widzieć, nie słyszeć i nie pamiętać. Chcę bym nie musiała żegnać kolejnego kota. Bym nie musiała tulić córki i patrzeć na zaciętą twarz męża. Chcę by nie pogrążały w nicości wieści o kolejnej śmierci kota co ma ręka utuliła. Jestem egoistką i chcę by przeszłość wróciła w mą duszę.
Obrazek

ASK@

Post » Sob cze 22, 2013 21:18 Re: OTW9-Żuk(*)...Tami i reszta futer...

to nie wróci Asiu już u nikogo z nas, nie potrafimy nie widzieć....

maleńki [*] brykaj z siostrzyczką :(

Hania66

Od: Pt mar 10, 2006 17:20

Post » Sob cze 22, 2013 22:03 Re: OTW9-Żuk(*)...Tami i reszta futer...

Wokół widzę wyłącznie potrzebujące pomocy zwierzęta. Fraza "śliczny kotek" jest mi obca. Niedawno znajomy lekarz weterynarii chciał, żebym obejrzała kociaki 1-dniowe, z matki, która nie mogła urodzić kolejnego kociaka i musiała mieć operację. Powiedział "to rzadki widok", odmówiłam patrzenia i zachwytów.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Nie cze 23, 2013 0:46 Re: OTW9-Żuk(*)...Tami i reszta futer...

[`] dla malenkiego Ptysia
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

[poprzednia][następna]