ZJADNY ŻYWCEM PRZEZ LARWY MUCHY-PRZEGRAŁ WALKĘ [*]

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Sob cze 22, 2013 19:53 Re: ZJADNY ŻYWCEM PRZEZ LARWY MUCHY-PRZEGRAŁ WALKĘ [*]

Przy okazji, Iwonko:
http://demotywatory.pl/3963746
Koty wrocławskie polecają się do adopcji: http://www.kocizakatek.pl
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Od: Pt sty 13, 2012 17:33

Post » Sob cze 22, 2013 21:23 Re: ZJADNY ŻYWCEM PRZEZ LARWY MUCHY-PRZEGRAŁ WALKĘ [*]

wiiwii pisze:Przy okazji, Iwonko:
http://demotywatory.pl/3963746

Fajnie to przedstawione :)

iwoo1

Od: Pt sty 11, 2008 18:37

Post » Sob cze 22, 2013 21:32 Re: ZJADNY ŻYWCEM PRZEZ LARWY MUCHY-PRZEGRAŁ WALKĘ [*]

Dziewczyny, Iwoo, co mam zrobić z wydarzeniem ? niedługo trzeba będzie je zamknąć albo nie wiem, zmienić tytuł i sens, tak aby były tam wieści o Twoich kotach np tych co Aga zdjęcia zamieściła ?
jo.anna

Post » Sob cze 22, 2013 21:37 Re: ZJADNY ŻYWCEM PRZEZ LARWY MUCHY-PRZEGRAŁ WALKĘ [*]

wciąż myślę o tym Kotku, małym Czarnuszku,
powiedzcie mi jak to może być,
przegrało kociątko życie,
ludzie dobrej woli wpłacali datki, śledzili wątek
płaczemy, wyrażamy żal,
a takie coś, co to uczyniło wygrało , zrobiło co chciało, zabiło i co dalej siedzi na kanapach,
jak to jest ,
chciałabym być katem :cry:
Obrazek

wiesiaczek1

Od: Nie kwi 10, 2011 21:23

Post » Sob cze 22, 2013 21:44 Re: ZJADNY ŻYWCEM PRZEZ LARWY MUCHY-PRZEGRAŁ WALKĘ [*]

wiesiaczek1 pisze:wciąż myślę o tym Kotku, małym Czarnuszku,
powiedzcie mi jak to może być,
przegrało kociątko życie,
ludzie dobrej woli wpłacali datki, śledzili wątek
płaczemy, wyrażamy żal,
a takie coś, co to uczyniło wygrało , zrobiło co chciało, zabiło i co dalej siedzi na kanapach,
jak to jest ,
chciałabym być katem :cry:

Kochana, nie Ty jedna. :(
Obrazek

KITKA[*]28.03.2011 ŻUCZEK[*]17.04.2013 BUNIA[*]30.03.2015 BUBA [*] 12.10.2015 ZUZIA[*] 14.01.2018
RUDY MIŚ [*]1.08.2019 MAŁA[*] 11.04.2020

Do zobaczenia nasze kochane

ankacom

Od: Wto wrz 14, 2010 17:23

Post » Sob cze 22, 2013 21:54 Re: ZJADNY ŻYWCEM PRZEZ LARWY MUCHY-PRZEGRAŁ WALKĘ [*]

niestety, ale sporo ludzi traktuje zwierzęta przedmiotowo, wstyd się przyznać, ale wielu moich znajomych uważa mnie za wariatkę...bo przecież to TYLKO KOT CZY PIES, coraz więcej jest tego syfu, coraz więcej
dlaczego tyle kotów wraca z adopcji np ? bo ludzie chcą przytulankę, maskotkę, uważają, że oni są dla zwierząt a nie zwierzęta dla nich, czasem o tyle dobrze, że kot ma gdzie wrócić a co kiedy nie ma ?
ciekawe jak było z Czarnuszkiem, może komuś uciekł, a może ktoś zmarł i rodzina pozbyła się problemu, tyle pytań i żadnej odpowiedzi
jo.anna

Post » Sob cze 22, 2013 22:16 Re: ZJADNY ŻYWCEM PRZEZ LARWY MUCHY-PRZEGRAŁ WALKĘ [*]

jo.anna pisze:Dziewczyny, Iwoo, co mam zrobić z wydarzeniem ? niedługo trzeba będzie je zamknąć albo nie wiem, zmienić tytuł i sens, tak aby były tam wieści o Twoich kotach np tych co Aga zdjęcia zamieściła ?

Poczekaj do jutra. Zastanawiam się nad tym co napisała Nas troje w swoim poście na poprzedniej stronie - On chyba po to się zjawił i tyle przetrwał, żeby założyć taki mini Fundusz kota Czarnuszka na pomoc dla podopiecznych Iwoo1.
Danuta P.
Bardzo spodobał mi się ten pomysł, tylko zastanawiam się jak to "ugryźć od strony technicznej"
Byłoby to coś pięknego, ku pamięci naszego kotka.
Można by zrobić banerek który przekierowywałby na specjalnie założony wątek, na którym byłyby rozliczenia i całość działań na rzecz bezdomniaków którymi z Agulą zajmujemy się i będziemy się zajmowały. Byłyby tam również koty z elektrowni, białaczkowe i te które jeszcze będą.

iwoo1

Post » Sob cze 22, 2013 22:25 Re: ZJADNY ŻYWCEM PRZEZ LARWY MUCHY-PRZEGRAŁ WALKĘ [*]

hmm, pomysł całkiem niegłupi, ale trzeba by też uzyskać zgodę przynajmniej części osób z fb, i tam też rozliczać i pisać...ale pomysł bardzo mi się podoba
jo.anna

Post » Sob cze 22, 2013 22:46 Re: ZJADNY ŻYWCEM PRZEZ LARWY MUCHY-PRZEGRAŁ WALKĘ [*]

jo.anna pisze:hmm, pomysł całkiem niegłupi, ale trzeba by też uzyskać zgodę przynajmniej części osób z fb, i tam też rozliczać i pisać...ale pomysł bardzo mi się podoba

No właśnie nie bardzo chciałabym tego. Można by na koniec, na wydarzeniu Czarnuszka zamieścić informację o "Funduszu kota Czarnuszka"
Napisać z jakich pobudek został utworzony, czemu ma służyć, zamieścić informację, że pozostałe pieniążki z rozliczenia są na ten fundusz przekazane.
A rozliczenia będą na Forum miau i podać link do wątku i wkleić banerek.
Chciałabym, abyśmy się dobrze zrozumieli. Nie chodzi mi o pieniądze, które być może byłyby wpłacane na fundusz.
Chodzi mi o pamięć o Czarnuszku który był wyjątkowy, zapadł mi głęboko w serce i chociaż w ten sposób odwdzięczyć mu się i pokazać mu, że jego śmierć pomoże innym kotom. Może źle myślę, więc proszę o uwagi.

iwoo1

Post » Sob cze 22, 2013 22:54 Re: ZJADNY ŻYWCEM PRZEZ LARWY MUCHY-PRZEGRAŁ WALKĘ [*]

Iwonko, ok, wszystko pięknie ładnie, ale jeśli taki fundusz powstanie to nie można ludzi z fb odsyłać na miau, trzeba ich pielęgnować tak samo jak wątek tutaj, czyli organizacyjnie trochę więcej pracy, ale myślę, że warto, bo zwierzolubów tam sporo
jo.anna

Post » Sob cze 22, 2013 23:22 Re: ZJADNY ŻYWCEM PRZEZ LARWY MUCHY-PRZEGRAŁ WALKĘ [*]

jo.anna pisze:Iwonko, ok, wszystko pięknie ładnie, ale jeśli taki fundusz powstanie to nie można ludzi z fb odsyłać na miau, trzeba ich pielęgnować tak samo jak wątek tutaj, czyli organizacyjnie trochę więcej pracy, ale myślę, że warto, bo zwierzolubów tam sporo

Więc się zastanawiam. nie bardzo chciałabym mieć tyle pracy z prowadzeniem tu wątku i tam. Poza tym "przerób" u mnie niewielki, nie jestem organizacją ani tm bardziej fundacją. Na fb nawet nikt by się nie zainteresował. Dlatego chciałam to ograniczyć tylko do forum. Jeśli się nie da, wymyślę coś innego, aby uczcić pamięć Czarnuszka. Coś ode mnie dla Niego.

iwoo1

Post » Sob cze 22, 2013 23:35 Re: ZJADNY ŻYWCEM PRZEZ LARWY MUCHY-PRZEGRAŁ WALKĘ [*]

iwoo1 pisze:
jo.anna pisze:Iwonko, ok, wszystko pięknie ładnie, ale jeśli taki fundusz powstanie to nie można ludzi z fb odsyłać na miau, trzeba ich pielęgnować tak samo jak wątek tutaj, czyli organizacyjnie trochę więcej pracy, ale myślę, że warto, bo zwierzolubów tam sporo

Więc się zastanawiam. nie bardzo chciałabym mieć tyle pracy z prowadzeniem tu wątku i tam. Poza tym "przerób" u mnie niewielki, nie jestem organizacją ani tm bardziej fundacją. Na fb nawet nikt by się nie zainteresował. Dlatego chciałam to ograniczyć tylko do forum. Jeśli się nie da, wymyślę coś innego, aby uczcić pamięć Czarnuszka. Coś ode mnie dla Niego.

dziś już późno a i ja padnięta ( pewnie nie tylko ja ) jutro znaczy dziś ale trochę później pomyślimy jak to ugryźć :D
jo.anna

Post » Nie cze 23, 2013 7:56 Re: ZJADNY ŻYWCEM PRZEZ LARWY MUCHY-PRZEGRAŁ WALKĘ [*]

Na forum są już dwa inne fundusze, powstałe po zbiorowym i - niestety - bezskutecznym - ratowaniu kotów: onkologiczny im. kotki Mazurki i fundusz na badania im. kotki Pokrzywki. Miauowicze zapisują się i wpłacają co miesiąc jakąś drobną sumę - np. 10 zł. Gdy jest potrzeba to, co zostało zebrane jest przeznaczane na kota, który ma podejrzenie problemów "funduszowych".
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Nie cze 23, 2013 8:25 Re: ZJADNY ŻYWCEM PRZEZ LARWY MUCHY-PRZEGRAŁ WALKĘ [*]

Na Fb to zadziałam tylko na chwilę. :roll: albo w ogóle. Już nie takie rzeczy tam były.To nie jest miau.pl tam ludzie wpłacają jak widzą że, jest to bardzo potrzebne w danym momencie. Nie robią deklaracji stałych co widzę na wydarzeniach jak dziewczyny proszą na hotelik itp.

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Nie cze 23, 2013 11:36 Re: ZJADNY ŻYWCEM PRZEZ LARWY MUCHY-PRZEGRAŁ WALKĘ [*]

Pisałam wczoraj, że muszę to przemyśleć. Rzeczywiście nie ma sensu, to się jest dobry pomysł. Macie rację, ja chciałam tylko zachować pamięć o Czarnuszku, który na zawsze zostanie chociaż w mojej pamięci.
Jutro Czarnuszei idzie do kremacji i chciałabym, aby po rozliczeniu się zamknąć Jego wątek i na fb.

iwoo1

[poprzednia][następna]