Wszystkie koty jamnika Melona V - o kolorch na pożegnanie!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob cze 22, 2013 9:32 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - totalna katastrofa!!!

Jak szaleć to szaleć
ObrazekObrazekObrazek

Bolkowa

Od: Pon gru 03, 2007 20:29

Post » Sob cze 22, 2013 9:56 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - już lepiej ,ale Ramzes

Doooobra...już jest lepiej.... :mrgreen:

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Sob cze 22, 2013 17:59 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - już lepiej ,ale Ramzes

Szkoda....taka okazja się może prędko nie powtórzyć :twisted: No, to jeszcze jeden... Obrazek
:ryk:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Sob cze 22, 2013 19:22 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - już lepiej ,ale Ramzes

Kotkins zaliczył dziś wizytę PA u Floxanny- i kolejny kot będzie miał fajny dom.
Oraz wystawę kotów na której był JEDEN PERS!!!
Były miaukuny (ładne są zwłaszcza rude), norwesie i sibki.
Kilka fajnych brytków.
I SAME ŁYSOLE!!

Za kilka lat będą ich pełne schroniska.
Na jednego owłosionego przypadały trzy łysole. Brały nagrody we wszelkich kategoriach.
Źle TO widzę...

Neigh mówi ,że one oprócz braku urody mają też średnie charaktery.
Hmmm....

kotkins

Post » Sob cze 22, 2013 20:04 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - już lepiej ,ale Ramzes

Życie dzielą na
- opętańczy pęd z prędkością światła
- spanie pod 3 kocami!

Ja nie nadążałam za nimi wzrokiem. Sfinksy są w tym gorsze od devonów - choć tak samo PASKUDNE.

Tak zbliża się apokalipsa - tak jak przewidywałam. Aktualnie wypływają coraz starsze, w gorszym stanie persy. Pokłosie pseudo......i mody, która minęła.

Teraz będzie wysyp norwegowatych i miałkunowatych.......ale moda też idzie ku końcowi.
Będa też brytki........

Za 2 - 3 lata wszędzie będą łysole. Zobaczycie. I to będzie Apokalipsa - bo te będą w schronach padać na jak muchy. Są wymagające - uczuleniowe, i łatwo się wychładzają.......
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Sob cze 22, 2013 20:08 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - już lepiej ,ale Ramzes

Może nie.....
Obrazek Obrazek

shira3

Post » Sob cze 22, 2013 20:11 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - już lepiej ,ale Ramzes

Zobaczysz, że tak.

Dokładnie tak samo jest w psach. Z rok temu nie było schronu, w którym by nie było jakiegoś takiego amstaffowatego i huskowatego......

Najpierw jest MODA. Kupuje się ( najlepiej tanio ) to co ma sąsiad. Bez względu na charakter zwierzaka.......bo kto by się tym przejmował....

Potem jest głuche wycie jak się idzie osiedlem........a potem jest husky w każdym schronie. Z kotami jest dokładnie tak samo.

Persowa moda minęła kilka lat temu. I to widać.
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Sob cze 22, 2013 20:26 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - już lepiej ,ale Ramzes

Smutne to strasznie (z tymi modami i niemodnymi bidami wyrzucanymi na zbity pysk, gdy przestaną być [i[trendi, dżezi or łotewer[/i]). Jak napisała Neigh, łysiakom będzie trudniej przetrwać, bo delikutaśne są. No i powiem brutalnie: „niemodny” pers, miałkun, bryt, sib czy norweg mają duże szanse na spodobanie się komuś, kto da im dom, nawet gdy będą już niemodne, bo to po prostu ładne koty. Ale jaki będzie odzew chętnych do adopcji w przypadku tych łysych paskudek? Podejrzewam, że znikomy…

floxanna

Od: Pon paź 27, 2008 18:41

Post » Sob cze 22, 2013 20:37 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - już lepiej ,ale Ramzes

To prawda.....wyjątkowo mało urodziwe to-to i delikatne.....
Może ludziom będzie szkoda?
Obrazek Obrazek

shira3

Post » Sob cze 22, 2013 20:59 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - już lepiej ,ale Ramzes

łysolki są paskudne...tak bardzo,że aż piękne...im brzydsze tym fajniejsze....mnie rozczulają, chociaż w domu mam kudłacze

marta-jolka

Od: Pt wrz 14, 2012 13:07

Post » Sob cze 22, 2013 21:00 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - już lepiej ,ale Ramzes

Persy mnie na kolana nie rzucały nigdy.
Zakochałam się w Fionie.
W jej wielkich oczach, delikatności i ....zołzowatości.
Potem była Amka- sama słodycz i żywe srebro.
No a Leon to już konsekwencja...

Kwintesencja persowatości to Fio.
Pers to kot nie dla każdego.
Myślenie abstrakcyjne jest potrzebne.

Persy mają charakter no i urodę , wymagają specyficznej opieki- dobre koty dla zdyscyplinowanych ale i estetów.
Inne, pół-długowłose są po prostu ładne i miłe.
Brytki są ładne i nie narzucają się.

A łysole biorą tacy co to brali te rasy agresywne kilka lat temu.
Dziś słyszałam taką rozmowę na wystawie- pan chciała kupić tego, konkretnego kota.Dla dziecka. Pani hodowczyni ,że to kot nie do sprzedaży, że potrzebny w hodowli...A on jej na to" WSZYSTKO jest do kupienia, pani powie mnie za ile".
Jeszcze to z dziwnymi włosami są brzydkie ,ale miłe w dotyku, ale te pomarszczone łyse?

kotkins

Post » Sob cze 22, 2013 21:04 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - już lepiej ,ale Ramzes

no właśnie te pomarszczone i łyse ...rozczulają swą "urodą". Nie znam charakterów innych ras niż moje dziewczyny....ale jak pewnie każdy zgłupiały właściciel uważam, że mco to własnie to :)

marta-jolka

Post » Sob cze 22, 2013 21:06 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - już lepiej ,ale Ramzes

Marta a Ty masz MCO?
Mnie się one wydają takie niezależne, silne i mało potrzebujące człowiekowatych ...

kotkins

Post » Sob cze 22, 2013 21:11 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - już lepiej ,ale Ramzes

tak mam dwie dziewczyny
są potrzebujące i to bardzo, przynajmniej moje...Ruda jest bardziej niezależna, często śpi w ciągu dnia gdzieś schowana, ale jak nie śpi to właściwie cały czas jest na człowieku. Mamba natomiast płacze jak wejdę do łazienki i zamknę drzwi - może nie jest taka przylepna (nie lubi na rekach i na kolanach) ale głaskać należy ją ciągle....i serio nie odstępuję mnie na krok. Silne tak zgodzę się...ale są bardzo proluckie

marta-jolka

Post » Sob cze 22, 2013 21:12 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - już lepiej ,ale Ramzes

A z dziwnymi włosami to chodzi Ci o Cornish rex i Devon rex?

Sfinksy też łatwe w pielęgnacji nie są i z pewnością nie koty dla każdego.

natalian

Od: Śro sty 16, 2013 12:04

[poprzednia][następna]