Kocia rodzinka na balkonie. Pani ['] Pan ['] została kotka:(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 20, 2013 14:51 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, nim zginą.

ewan pisze:Powrzucałam wydarzenie o rodzince na kilka kocich grup, tam sporo osób zagląda. Aniu, a nie próbowałaś zapytać Kotyliona, może ma u siebie w jeszcze jakieś miejsce, wiem że są tam jakieś maluchy też. Dopytaj może andorkę, byłyby bezpieczniejsze a my nadal szukałybyśmy domów.

Dziękuję :1luvu:

Jak byłam w lecznicy zawieść swoją tymczaskę na sterylizację to Pani doktor powiedziała, że tamta wczorajsza kotka którą zawiozłam(ta zza siatki) miała 8 maluszków :strach: i trzeba było zrobić większe cięcie bo nie mogła ich wyjąć. :( :( :(
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Czw cze 20, 2013 14:54 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, nim zginą.

Anna61 pisze:
ewan pisze:Powrzucałam wydarzenie o rodzince na kilka kocich grup, tam sporo osób zagląda. Aniu, a nie próbowałaś zapytać Kotyliona, może ma u siebie w jeszcze jakieś miejsce, wiem że są tam jakieś maluchy też. Dopytaj może andorkę, byłyby bezpieczniejsze a my nadal szukałybyśmy domów.

Jak byłam w lecznicy zawieść swoją tymczaskę na sterylizację to Pani doktor powiedziała, że tamta wczorajsza kotka którą zawiozłam(ta zza siatki) miała 8 maluszków :strach: i trzeba było zrobić większe cięcie bo nie mogła ich wyjąć. :( :( :(

Na szczęście już po "problemie" :| Wiem to brzydko brzmi, ale 8 kotków to byłby problem.
Obrazek

mirmilka

Od: Śro maja 17, 2006 11:55

Post » Czw cze 20, 2013 15:07 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, nim zginą.

mirmilka pisze:
Anna61 pisze:

Na szczęście już po "problemie" :| Wiem to brzydko brzmi, ale 8 kotków to byłby problem.

Przede wszystkim kotka nie dałaby rady ich wszystkich wykarmić - co najmniej 2, jeśli nie połowa, odeszłaby w cierpieniu. Tak przynajmniej nie zaznają głodu i bólu.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw cze 20, 2013 19:08 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, nim zginą.

Alienor pisze:Przede wszystkim kotka nie dałaby rady ich wszystkich wykarmić - co najmniej 2, jeśli nie połowa, odeszłaby w cierpieniu. Tak przynajmniej nie zaznają głodu i bólu.

No właśnie. :(

Ta druga kotka, ta z maluszkiem, miała 4, ale ciąża była niska i jest malutkie cięcie.
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Czw cze 20, 2013 19:53 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, nim zginą.

to wszystko jest straszne i niesprawiedliwe :evil: zycie :oops:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

kasia1568

Od: Śro cze 12, 2013 14:37

Post » Czw cze 20, 2013 21:56 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, nim zginą.

kasia1568 pisze:to wszystko jest straszne i niesprawiedliwe :evil: zycie :oops:

No niestety, ale to prawda.

Prawdą też jest to, że te 4 kociaki z każdym kolejnym dniem, z każdą kolejną nocą, chyba tracą szansę na życie.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Czw cze 20, 2013 22:02 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, nim zginą.

Anna61 pisze:

Prawdą też jest to, że te 4 kociaki z każdym kolejnym dniem, z każdą kolejną nocą, chyba tracą szansę na życie.

dlaczego, są słabiutkie, co sie dzieje?

kasia1568

Post » Czw cze 20, 2013 22:24 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, nim zginą.

Anna61 pisze:

Aniu a pytalas moze dziewczyn z Kotyliona czy nie znalazloby sie miejsce dla maluchow w lokalu gdzie sa Dyzio i Oskarek?
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Czw cze 20, 2013 23:25 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, nim zginą.

Goyka pisałam o Kotylionie kilka postów wyżej, trzeba do andorki napisać w tej sprawie może użyczą lokalu. Byłoby dobrze, choć nie wiem jak tam z miejscem bo jest m.in 7 maluchów.
Że też nie ma gdzie tych maluchów zabrać, może jeszcze Aniu popytasz znajomych. Jakiś garaż, widna piwnica cokolwiek, byle w miarę godne warunki. Szkoda ich tam, to takie niebezpieczne miejsce. Na fb cisza, dużo jest kociej i psiej biedy, mnóstwo wydarzeń. Padła propozycja n fb aby oddać maluchy do schronu, i tyle :evil:
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Pt cze 21, 2013 7:39 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, nim zginą.

co niektórzy nadal uważają, że schron to hotel pięciogwiazdkowy :mrgreen: biedne malusie :cry:
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Pt cze 21, 2013 7:51 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, nim zginą.

puszatek pisze:co niektórzy nadal uważają, że schron to hotel pięciogwiazdkowy :mrgreen: biedne malusie :cry:

to znaczy, że nie mają pojęcia jak tam jest i co przeżywają te zwierzaki :(

kasia1568

Post » Pt cze 21, 2013 8:06 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, nim zginą.

Dziewczyny napiszcie w tytule:

Kocięta na balkonie-ruchliwa ulica>DT lub DS nim zginą!Pabianice

i koniecznie poproście o banerek
może ktoś pomoże ?
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Od: Nie gru 17, 2006 18:41

Post » Pt cze 21, 2013 8:25 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, nim zginą.

kasia1568 pisze:dlaczego, są słabiutkie, co sie dzieje?

No właśnie nic się nie dzieje.

Goyka pisze:
Anna61 pisze:Prawdą też jest to, że te 4 kociaki z każdym kolejnym dniem, z każdą kolejną nocą, chyba tracą szansę na życie.

Aniu a pytalas moze dziewczyn z Kotyliona czy nie znalazloby sie miejsce dla maluchow w lokalu gdzie sa Dyzio i Oskarek?

Pisałam z Duszek686, ale oni mają 20 kotów.
Kociaków nie weźmiemy, bo mamy zapchane wszystko :( a adopcje stoją.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pt cze 21, 2013 9:53 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, nim zginą.

Zaraz jadę(dzwoniłam do lecznicy) po tą koteczkę po sterylce co miała maluszka, bo jest bardzo zestresowana i nic nie je.
Siedzi wciśnięta w kącik klatki i praktycznie się nie rusza, dlatego najlepszym wyjściem będzie jej wypuszczenie.

Biedna koteczka, niepotrzebna nikomu. :(
Obrazek
Ostatnio edytowano Pt cze 21, 2013 10:05 przez Anna61, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pt cze 21, 2013 10:03 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, nim zginą.

Ale jak ona tam dalej będzie żyła, bez dachu nad głową?

Do d... to wszystko :(
Ostatnio edytowano Pt cze 21, 2013 10:04 przez mb, łącznie edytowano 1 raz

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

[poprzednia][następna]