12 łap i 4 kopyta: koniec części I, zaproszenie do II :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 18, 2013 16:16 Re: Oby mój dom okazał się godny ;)

to tak jak dla Filipa. najlepiej mu się śpi nadal na moich kolanach, a jak do tego w słońcu - raj, nie łóżko.
czynię banerki, na przykład takie jak te poniżej. jeśli potrzebujesz - ślij PW, zaradzimy.
Obrazek Obrazek

Maupa

Od: Pon cze 04, 2012 23:38

Post » Wto cze 18, 2013 17:47 Re: Oby mój dom okazał się godny ;)

W domu 25 °C, a on zwinięty w kłębek tuli się do grzejącego jak cholera modemu o.O I to nie jest ze starości, zawsze miał rozregulowany termostat.

floxanna

Od: Pon paź 27, 2008 18:41

Post » Wto cze 18, 2013 19:11 Re: Oby mój dom okazał się godny ;)

Ja napiszę krótko - marzę o dniu, kiedyś KTOŚ inny będzie znosił upiardliwość etiopską ( przytyła, przytyła - spoko , jutro się dowiem ile ).

Masz ochotę na kota nagłownego, naramiennego, nakolankowego ......????
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Wto cze 18, 2013 23:20 Re: Oby mój dom okazał się godny ;)

Neigh pisze:Masz ochotę na kota nagłownego, naramiennego, nakolankowego ......????

Mam! :)

floxanna

Post » Śro cze 19, 2013 14:01 Re: Oby mój dom okazał się godny ;)

Załatwiłam podwózkę gnoja do weta na piątek - jednak ją ciachną. ALLELUJA!

Za 2 tyg w piątek moze się wyprowadzać.( tu skrzyżowane palece od uroku, i 3 razy tfu przez lewe ramię....).
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Śro cze 19, 2013 14:56 Re: Oby mój dom okazał się godny ;)

Neigh pisze:Załatwiłam podwózkę gnoja do weta na piątek - jednak ją ciachną. ALLELUJA!

Za 2 tyg w piątek moze się wyprowadzać.( tu skrzyżowane palece od uroku, i 3 razy tfu przez lewe ramię....).

Kotkins umówiła się ze mną na sobotę. Jeśli pobłogosławi temu związkowi, a z kotem będzie OK i Ty będziesz skłonna się umawiać, to mogę się za te dwa tygodnie po małą stawić :)

floxanna

Post » Śro cze 19, 2013 16:56 Re: Oby mój dom okazał się godny ;)

No to ja tez krzyżuje palce i tfu, tfu
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

Post » Śro cze 19, 2013 18:10 Re: Oby mój dom okazał się godny ;)

Ale się moja kobyła wczoraj udała…

Pojechałyśmy na półtorej godziny wieczorem w las, wszystko fajnie, widziałyśmy sarnę, robactwo nie żarło, cud, miód i orzeszki.

Na koniec (kilkadziesiąt metrów od bramy stajni) Chimerę przeraził straszny wróg. Tańczyła mi, zawracała, potem poszła obok „wroga” i obok ścieżki, strzelił jej pod tylnymi kopytami patyk, wyrwała do przodu, jakby co ją w zad użarło (na tylnych nogach prawie mi przez krzaki przetańcowała).

Wrogiem był… wystawiony przed bramę ręczny wózek (który ona świetnie zna), taki, w którym czasami się u nas siano przewozi, a wczoraj jakieś pograbione zielsko było.

Konie mają duuużo wspólnego z kotami :ryk:

floxanna

Post » Czw cze 20, 2013 0:13 Re: Oby mój dom okazał się godny ;)

no
tylko skala zniszczeń w przypadku na oślep szarżującego kotecka przynajmniej potencjalnie może być mniejsza niż po szarży konika ^^
KotkaWodna

Post » Czw cze 20, 2013 12:25 Re: Oby mój dom okazał się godny ;)

KotkaWodna pisze:no
tylko skala zniszczeń w przypadku na oślep szarżującego kotecka przynajmniej potencjalnie może być mniejsza niż po szarży konika ^^

A wiesz co? Po działalności konia nie ma na mnie trwałych śladów, a po kotach mam niejedną bliznę i uszkodzone kolano (to ostatnie nie przez kota, ale z powodu kota, a konkretnie w wyniku akcji ratunkowej) :D

floxanna

Post » Czw cze 20, 2013 12:55 Re: Oby mój dom okazał się godny ;)

a to prawda, ale miałam raczej na myśli skalę zniszczeń materialnych. Choć z drugiej strony, większe prawdopodobieństwo jest, że telewizor z hukiem zwali na podłogę Kot, a nie koń ;>
KotkaWodna

Post » Czw cze 20, 2013 13:36 Re: Oby mój dom okazał się godny ;)

KotkaWodna pisze:a to prawda, ale miałam raczej na myśli skalę zniszczeń materialnych. Choć z drugiej strony, większe prawdopodobieństwo jest, że telewizor z hukiem zwali na podłogę Kot, a nie koń ;>

Ej, moje blizny i inne uszkodzenia są jak najbardziej materialne! :D Kobyła przez 6 lat załatwiła 2 albo 3 kantary i 1 albo 2 uwiązy, czyli razem circa 100-150 zł. Sama wymiana tapicerki załatwionej w takim samym okresie przez koty kosztowałaby kilka razy więcej :D Konie mają mniej niszczycielskich zapędów i jeszcze nigdy nie widziałam konia, który by tak furiacko gnał przed siebie, jak potrafią to robić koty. Inna sprawa, że konia w mieszkaniu raczej się nie trzyma ;)

floxanna

Post » Czw cze 20, 2013 15:17 Re: Oby mój dom okazał się godny ;)

Koty i konie - to wystarczające powody żeby u Ciebie nasikać :wink: Rozsiadam się więc i zostaję na dłużej :piwa: trzymam kciuki za adopcję etiopskiego upierdliwca :ok:
Obrazek

rastanja

Od: Czw maja 10, 2012 20:37

Post » Czw cze 20, 2013 15:25 Re: Oby mój dom okazał się godny ;)

rastanja pisze:Koty i konie - to wystarczające powody żeby u Ciebie nasikać :wink:

Moja wyobraźnia mnie kiedyś wykończy zbyt plastycznym przekładaniem słów na obrazy… :ryk:

floxanna

Post » Czw cze 20, 2013 15:29 Re: Oby mój dom okazał się godny ;)

:mrgreen:
Obrazek

rastanja

Od: Czw maja 10, 2012 20:37

[poprzednia][następna]