persy i INNE...niebieska NaNa ...Schr.Łódź

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Śro cze 19, 2013 8:42 Re: persy i INNE w schr.Łódź-PErsica wDT,MuffinWdomu WalczKo

marysienka pisze:Mufinku :ok: :ok: :ok:

ode mnie też
niebieski język[/b] zaprasza na fb https://www.facebook.com/tiliqua.ceramika

ezzme

Od: Sob sty 08, 2011 16:53

Post » Śro cze 19, 2013 8:48 Re: persy i INNE w schr.Łódź-PErsica wDT,MuffinWdomu WalczKo

i ode mnie, nieustająco :ok: :ok: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

kasia1568

Od: Śro cze 12, 2013 14:37

Post » Śro cze 19, 2013 8:56 Re: persy i INNE w schr.Łódź-PErsica wDT,MuffinWdomu WalczKo

I ja też myślę o Muffinku, słodkim ciasteczku :ok: :ok: :ok:
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Śro cze 19, 2013 11:09 Re: persy i INNE w schr.Łódź-PErsica wDT,MuffinWdomu WalczKo

Hmm... ciasteczko to chyba taki eufemizm. Muffinek to raczej ciasto albo nawet tort weselny. On nie jest duży, ma średnią głowę raczej chude nóżki , a może tylko tak wyglądają w porównianiu z ogromnym baryłkowatym tułowiem. Gdy leży na brzuchu (a tak jest najczęściej) w góry wygląda jakby był znacznie szerszy niż dłuższy. Mam w domu jednego przeszło 8 kg kota (to jest norweg u którego taka waga jeszcze nie przeraża) już od dłuższego czasu powtarzam mu, że zaczynamy odchudzanie, ale przy Muffinku Filo wygląda jakby był filigranowym kotkiem.
Gdyby mówić o wynikach mogłabym powiedzieć, że jest dobrze, poziom leukocytów mieści się już w widełkach, poprawiły się wyniki biochemiczne. Jedynie bilirubina chciaż również jej poziom spadł o jedno oczko nadal kilkunastokrotnie przekracza dopuszczalny poziom. W USG poza wyraźnym uszkodzeniem wątroby również nie widać żadnych niemiłych niespodzianek poza tym,że każdy organ jest w grubej tłuszczowej osłonce. Jednak jak wiadomo leczy się kota , a nie wyniki i tu już jest nieco gorzej. Muffi nadal jest wycofany, wczoraj chyba bardziej niż w poniedziałek może na skutek USG. Nie zwraca uwagi na otoczenie, nadal odmawia picia i jedzenia. Podsuwaliśmy mu wczoraj różne smakołyki suche i mokre, różnego rodzaju pasty, oblizał co prawda pyszczek po nałożeniu pasty łososiowej ale zaraz potem odwrócił się do nas tyłem. Dziś spróbujemy z surową wołowiną może drobiem. Myślimy czym Muffi mógł być karmiony zanim trafił do schroniska, może jednym rodzajem pokarmu do którego jest przyzwyczajony. Pewnie czymś bardzo niezdrowym skoro wygląda tak jak wygląda, ale gotowi byśmy podać mu taki pokarm byleby go przełamać, może ma ktoś jakiś pomysł co to mogłoby być?
Obrazek

AnaP

Od: Wto cze 18, 2013 9:57

Post » Śro cze 19, 2013 11:25 Re: persy i INNE w schr.Łódź-PErsica wDT,MuffinWdomu WalczKo

Moje "odpalają" na whiskas, najlepiej sardynkowy ... ew. kitekat, fast-foody pobudzają apetyt ...

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Śro cze 19, 2013 11:29 Re: persy i INNE w schr.Łódź-PErsica wDT,MuffinWdomu WalczKo

Muffinku, dom się martwi, więc proszę jedz ładnie i zdrowiej :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro cze 19, 2013 11:38 Re: persy i INNE w schr.Łódź-PErsica wDT,MuffinWdomu WalczKo

Feline Porta 21 Puszka w delikatnej galaretce są różne smaki ale ta puszeczka i jej skład jest naprawdę dobry. Koty uwielbiają to jedzonko. Może Mufii też się skusi :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

kasia1568

Od: Śro cze 12, 2013 14:37

Post » Śro cze 19, 2013 12:30 Re: persy i INNE w schr.Łódź-PErsica wDT,MuffinWdomu WalczKo

Ja spróbowałabym wędzoną makrelę, ponieważ mojej koleżanki kot też ruszył po tej rybie z jedzeniem :ok:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Śro cze 19, 2013 12:48 Re: persy i INNE w schr.Łódź-PErsica wDT,MuffinWdomu WalczKo

alab108 pisze:Ja spróbowałabym wędzoną makrelę, ponieważ mojej koleżanki kot też ruszył po tej rybie z jedzeniem :ok:

No to akurat niezbyt dobry pomysł - ryby wędzone są trujace dla kotów.
Nie wolno dawać kotom wędzonych ryb
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Śro cze 19, 2013 12:55 Re: persy i INNE w schr.Łódź-PErsica wDT,MuffinWdomu WalczKo

casica pisze:
alab108 pisze:Ja spróbowałabym wędzoną makrelę, ponieważ mojej koleżanki kot też ruszył po tej rybie z jedzeniem :ok:

No to akurat niezbyt dobry pomysł - ryby wędzone są trujace dla kotów.
Nie wolno dawać kotom wędzonych ryb

Ale tylko kawałeczek, dla zapachu i smaku. Nie chodzi o to żeby tym karmić cały czas. Tylko żeby ruszył z jedzonkiem :wink:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Śro cze 19, 2013 19:25 Re: persy i INNE w schr.Łódź-PErsica wDT,MuffinWdomu WalczKo

Ja bym włączyła psychotropy.
O ile stan wątroby pozwoli.
Bidulek...

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Śro cze 19, 2013 19:45 Re: persy i INNE w schr.Łódź-PErsica wDT,MuffinWdomu WalczKo

Peritol, albo relanium?

na początku, kiedy go głaskałam jadł chrupki,
nigdy nie jadł przy mnie mokrego, ale chrupki tak
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Śro cze 19, 2013 19:51 Re: persy i INNE w schr.Łódź-PErsica wDT,MuffinWdomu WalczKo

ruru pisze:Peritol, albo relanium?

Nie, relanium to spore ryzyko, nie każdy kot reaguje na to pozytywnie, tj zgodnie z zamierzeniem.
Mitrazapina jest chyba lepszym wyborem.

A poza tym - calopet albo aptus. Zwłaszcza aptus polecam, po konsultacji z wetem, czy nie ma przeciwwskazań do stosowania. Nie działa na apetyt, ale dostarcza niezbędnych składników. Jest łatwiejszy w stosowaniu przy karmieniu siłowym, niewatpliwie też mniej stresuje kota

casica

Post » Śro cze 19, 2013 19:55 Re: persy i INNE w schr.Łódź-PErsica wDT,MuffinWdomu WalczKo

aptus mu podawałam, w schronisku na siłę, bardzo nie lubi...
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Śro cze 19, 2013 20:02 Re: persy i INNE w schr.Łódź-PErsica wDT,MuffinWdomu WalczKo

gerberki, tuńczyk? Lekko podgrzane, żeby miały zachęcający zapach?

casica

[poprzednia][następna]