Tysia z Lubina szuka DS

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto cze 18, 2013 20:11 Tysia z Lubina szuka DS

Tysia –„przynosząca szczęście”
To moje nowe imię, które przyniosło mi szczęście
Moja historia nie należy do radosnych, ale mój Domek Tymczasowy robi wszystko żeby miała szczęśliwe zakończenie. Nie miałam kolorowego życia. Jako mały koteczek byłam przytulana, ściskana i uwielbiana, ale to się skończyło bardzo szybko, jak tylko dorosłam, poszłam na pierwszy spacer i ciepły kaloryferek zamienił się w zimny chodnik. Długo chodziłam i szukałam swojego Pańcia , bardzo go kochałam. Po drodze spotkałam inną kotkę. Mówiła, że mnie zabierze ze sobą do pewnej dziewczynki i tam zostawi, bo ona musi się schować- bardzo szybko rósł jej brzuszek. Nie rozumiałam jak to jest możliwe bo przecież tak mało jadłyśmy. W końcu przyszedł najszczęśliwszy dzień w moim życiu, kotka zaprowadziła mnie do tej dziewczynki co wspominała- Klaudyny. A ona cudowna, od razu zakiciała i zawołała do mojej towarzyszki. Słyszałam jak mówiła: Psotka, a co ty za pięknotkę przyprowadziłaś? A przecież nikogo z nami więcej nie było. Oczy mi się zaszkliły, ale nie z powodu tych miłych słów lecz tego co miała w ręku: same pyszności- a my takie głodne. Po tym dniu miałyśmy pełne brzuszki. Następnego dnia, jak się obudziłam Psotki już nie było. Wiedziałam, że nadszedł czas rozłąki i mam się trzymać blisko domku Klaudynki. Karmiła mnie codziennie o stałych porach i głaskała. Oj jak my się bawiły w chowanego. Okienko do piwnicy mi otworzyła i już deszczyk nie przeszkadzał, posłanie nawet miałam i własne miseczki. A i najważniejsze Tysieńka na mnie wołała. I tak trochę dni zleciało, aż ktoś zaczął mi okienko zamykać i miski wyrzucać. Klaudynka była bardzo smutna, pocieszałam ją noskiem, że to nic, że pójdę sobie gdzie indziej, że będzie dobrze. A Ona miała lepszy pomysł. Następnego dnia przyprowadziła jakąś Panią, co na nią Siostra mówiła. Ta Pani pogłaskała mnie i pokazała taką budkę, gdzie mi smakołyki Klaudyna włożyła. Mało pamiętam, bo spać mi się zachciało, jak mnie zawiozły w tej budce do jakiegoś Pana weterynarza. Następnego dnia byłam już w domku u Klaudynki, która razem z Siostrą opiekują się mną do tej pory. W tym domku jest jeszcze inna kotka co się bardzo łasi do mojej dziewczynki. Oj jak to mnie złości, żeby tylko mi jej nie zabrała. Po czasie zrozumiałam, że to ja jestem gościem w tym domu, a nie ta koteczka. Pani Siostra codziennie czyści mi uszy i czasami zabiera do tego Pana weterynarza. Słyszałam jak mówi, że jestem już po sterylizacji i posiadam jakąś książeczkę więc na pewno znajdą dla mnie Pańcia i będę najszczęśliwszym koteczkiem na świecie. Mówiła jeszcze, że jestem bardzo grzecznym i usłuchanym kitałkiem, który potrafi pięknie korzystać z kuwety.
Jeśli chciałbyś mnie uszczęśliwić tak jak moja Kludynka, bardzo proszę zadzwoń do Pani Siostry, na którą mówią też Gosia o to jej numer: 663 338 421, a może chcesz do nas napisać to jest nasz adres: izia4@o2.pl
http://tablica.pl/oferta/tysia-szuka-do ... b54e4ce776

izia

Od: Wto cze 18, 2013 16:54

Post » Śro cze 19, 2013 8:08 Re: Tysia z Lubina szuka DS

Za domek dla ślicznej Tysi :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Czw cze 20, 2013 11:11 Re: Tysia z Lubina szuka DS

mb pisze:Za domek dla ślicznej Tysi :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Oj dzieki sliczne, narazie kiepsko idzie :(
Jakby ktoś mógł pomóc to bardzo o to proszę, Tysia jest naszym pierwszym tymczasem :kotek:

izia

Post » Czw cze 20, 2013 11:15 Re: Tysia z Lubina szuka DS

Dzięki śliczne za :ok:

Tysieńka to nasz pierwszy Tymczas, więc trochę trudno nam znaleźć domek dla niej
ale rąk nie załamujemy i walczymy dalej. :kotek:

Wszelka pomoc dobrych ludzi mile widziana!!!! :P

izia

Post » Wto cze 25, 2013 6:36 Re: Tysia z Lubina szuka DS

Co tam u Tysiuni? Trzymam za nią kciuki!
..........................♥Tosia&Bazyl♥.........................
ObrazekObrazek
'I had been told that the training procedure with cats was difficult. It's not. Mine had me trained in two days.'

Zapraszamy: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=162710 cz. VI

NatjaSNB

Od: Czw lis 08, 2012 10:03

Post » Śro cze 26, 2013 11:26 Re: Tysia z Lubina szuka DS

Tysieńka nadal pod naszą opieką, domku stałego jeszcze nie ma :roll:
ale sytuacja napięta bo u nas kotka Klaudynki -Rózia, psychicznie nam już podupada.
Tysia nie zgadza się z rezydentką, więc trzymamy je na dystans.
Według weterynarza kotka raczej dość sporo przeszła i potrzebuje domku bez innych kotów.
Więc pilnie !!!!!!! potrzebujemy domku dla Tysi, bez kotów
niedługo z tego wszystkiego obydwa nam się koty rozchorują :(

izia

Post » Czw cze 27, 2013 21:14 Re: Tysia z Lubina szuka DS

Żałuję, że nie mogę pomóc :( Trzymam jednak kciuki!
ObrazekObrazek
'I had been told that the training procedure with cats was difficult. It's not. Mine had me trained in two days.'

NatjaSNB

Post » Pt cze 28, 2013 13:25 Re: Tysia z Lubina szuka DS

I jeszcze te pięknoty potrzebują domku
http://tablica.pl/oferta/szaro-bure-koc ... 9ef4ffbb30

narazie są ze swoją mamą na wsi u właściciela kotki, ale po moim urlopie jak nie znajdą domku stałego do tego czasu,
muszę im zapewnić DT,

izia

Post » Sob cze 29, 2013 6:58 Re: Tysia z Lubina szuka DS

Przepiękne są!!
ObrazekObrazek

NatjaSNB