Kudły, wszędzie kudły, jeszcze więcej kudłów =^.^= + tymczas

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie cze 16, 2013 19:05 Re: Psi kot i koci pies :) czyli maine coon i york

Bry :) Nasz Marcelina lubi wodę, więc chyba nie miałabym problemu z wykąpaniem go. Sam się pcha do wanny jak młodszy syn się kąpie. Łatek niekoniecznie i z tego co wiem, Tosia też nie. Chociaż kiedyś musieliśmy Łatka umyć, bo wracając od weta ze strachu załatwił się do transportera i ździebko się obkleił :roll: Nie było to łatwe zadanie. ;)

maciejowa

Od: Pt lut 27, 2009 22:29

Post » Pon cze 17, 2013 6:40 Re: Psi kot i koci pies :) czyli maine coon i york

Witaj, Patrycjo :D

śliczności te Twoje zwierzaczki :ok:

Mam podobnie :ryk:
kotka - Dziunia MCO ma wiele cech psich
york - Fituś, który sam nie wiem czy jest psem czy kotem :ryk:
Reszta mojego zwierzyńca bez widocznych odchyleń :wink:

oto fotki jako dowód fitusiowego .... "rozdwojenia jaźni" :wink:

w kocim nosidełku oraz w kocim koszyczku
ObrazekObrazek

oraz hit sezonu :wink: w kocim hamaku
Obrazek

Wypada w tym momencie wspomnieć, że Fituś to nie żadna tam miniaturka, to dorodny psiak o wadze ponad 6 kg :ryk: :ryk:
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Pon cze 17, 2013 10:06 Re: Psi kot i koci pies :) czyli maine coon i york

Dźbry. Głaski poranne dla kociny i psiny :)

maciejowa

Post » Pon cze 17, 2013 10:32 Re: Psi kot i koci pies :) czyli maine coon i york

Kotina pisze:Witaj, Patrycjo :D

śliczności te Twoje zwierzaczki :ok:

Mam podobnie :ryk:
kotka - Dziunia MCO ma wiele cech psich
york - Fituś, który sam nie wiem czy jest psem czy kotem :ryk:
Reszta mojego zwierzyńca bez widocznych odchyleń :wink:

oto fotki jako dowód fitusiowego .... "rozdwojenia jaźni" :wink:

w kocim nosidełku oraz w kocim koszyczku
ObrazekObrazek

oraz hit sezonu :wink: w kocim hamaku
Obrazek

Wypada w tym momencie wspomnieć, że Fituś to nie żadna tam miniaturka, to dorodny psiak o wadze ponad 6 kg :ryk: :ryk:

A już się martwiłam, że tylko moje psisko ma taki zryty beret :ryk: Baks to też ponad 5 kg psa a coś mam dziwne przeczucie, ze jak drapak dla kota dojdzie to pies będzie na nim pierwszy.on uwielbia się wspinać na wszystko co wysoko :PP
P.S twój jak ładnie ostrzyżony :D Mój własnie siedzi u fryzjera, to może w końcu też jak pies zacznie wyglądać a nie jak stary mop :P

maciejowa pisze:Dźbry. Głaski poranne dla kociny i psiny :)

Wygłaskane (no na razie kociamber bo psiok w salonie piękności siedzi )

A teraz czas na dzisiejsze fakty hehe, właściwie to wczorajsze bardziej ale i co nieco z dzisiaj :)
Zaczynamy od tego, w której misce w domu jest najlepsza woda? Oczywiście w psiej!
Obrazek

Następnie kot zgłasza protesty, że parapety są zbyt krótkie i wąskie. Ze względu na brak odzewu wobec jego narzekań zdecydował podjąć radykalne kroki i przejął kuchenny blat :mrgreen:
Obrazek

A tutaj widzimy naszego fochniętego topielca :twisted:
Obrazek

Dzień wczoraj był piękny (choć do pracy na noc iść trzeba było), kot nie zamierzał z nami rozmawiać tak też poszliśmy sobie korzystać z dobrodziejstw słoneczka:) Przyjechał też brat ze swoją suczką Vanessą vel Nesa vel Vani
Tutaj jeszcze oba psy przed strzyżeniem :D
Obrazek

Najlepsze było jak Vanessa spotkała się z Neo. Byliśmy przekonani, że to właśnie z nią Neo będzie się świetnie dogadywał. On ciągle ciągnie do Baksa a ten przed nim ucieka. A tu zonk. Neo woli Baksa a Vanessa jeszcze bardziej niż mój staruszek unika kota. No nie licząc wyjadania mu z miski :P

Pod koniec jeszcze troszkę zakazanej mordy mojego staruszka
Obrazek

Zapamiętajcie jak wygląda, bo jak wróci do domu to będzie już całkiem inny pies :D Nesę wczoraj dorwałam nożyczkami osobiście i mimo, że ma ledwie 2 latka to wygląda 5 lat młodziej. Z moim kudłaczem sobie sama nie radzę, więc chodzi do fachowca ale też zawsze mu ładniej

Na sam koniec już wstawię kwiatuski w fazie pełnego rozkwitu
Obrazek

Obrazek

AAAA zapomniałabym. Miałam wam napisać, ze Neo to jest franca!
Dzisiaj z samego rana jak tylko z pracy wróciłam ( znaczy 6:30) musiałam wykąpać Baksa przed fryzjerem. Kiedy go wycierałam i rozczesywałam (wtedy wygląda on jak sierota jakaś) Neo perfidnie krążył koło niego i się nabijał, już zapomniał jak to z nim wczoraj było :/
Obrazek

Patikujek

Od: Czw kwi 05, 2007 21:09

Post » Pon cze 17, 2013 10:36 Re: Psi kot i koci pies :) czyli maine coon i york

Jaki słodki nochal! Całowałabym do utraty tchu :lol:

maciejowa

Post » Pon cze 17, 2013 10:39 Re: Psi kot i koci pies :) czyli maine coon i york

Patikujek pisze:
AAAA zapomniałabym. Miałam wam napisać, ze Neo to jest franca!
Dzisiaj z samego rana jak tylko z pracy wróciłam ( znaczy 6:30) musiałam wykąpać Baksa przed fryzjerem. Kiedy go wycierałam i rozczesywałam (wtedy wygląda on jak sierota jakaś) Neo perfidnie krążył koło niego i się nabijał, już zapomniał jak to z nim wczoraj było :/

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
zachowują się jak prawdziwe rodzeństwo :ryk: :ryk:
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Pon cze 17, 2013 10:43 Re: Psi kot i koci pies :) czyli maine coon i york

A czemu właściwie kąpałaś kotulca? Wypaskudził się czymś czy ot tak?
Pytam, bo nigdy nie kąpię swoich. Raz musiałam tylko wyprać Larę, a właściwie jej tylną część (biegunka).

tuniax

Od: Sob sie 28, 2010 18:07

Post » Pon cze 17, 2013 11:22 Re: Psi kot i koci pies :) czyli maine coon i york

Kiedy puściłam odkurzacz wyleciał jak torpeda i wlazł do szafki pod zlewem (tata nie domknął) a tam za śmietnikiem trzymamy doniczki w których odpoczywają po przekwitnięciu "cebule". No i jak się tam wcisnał to cały z takiej wilgotnej śmierdzącej ziemi był (sama wiesz to takie lekko zbutwiałe wrrr) jak wylazł to pół kota czarne było i śmierdział stęchlizną strasznie więc nie było wyjścia i do kąpania... Tylko ogon ma teraz jakiś taki miej puszysty
Obrazek

Patikujek

Post » Pon cze 17, 2013 11:39 Re: Psi kot i koci pies :) czyli maine coon i york

Łoj, to faktycznie 8O
Stęchłe cebule to pikuś w porównaniu z naszą biegunką :wink:

tuniax

Post » Pon cze 17, 2013 12:05 Re: Psi kot i koci pies :) czyli maine coon i york

tylko wiesz cebule w sensie takie kwiatki.co kwitną a potem się je obcina i chowa w ciemne miejsce by odpoczęły aż znów puszczą listki. Tylko taka wilgotna ziemia, leżąca w wilgotnym miejscu sama wiesz jak to pachnie bleee, trzeba było kompusiać przynajmniej teraz ślicznie pachnie
Obrazek

Patikujek

Post » Pon cze 17, 2013 14:45 Re: Psi kot i koci pies :) czyli maine coon i york

Huuurrraaaa :!: :!: :!: Mamy nasz drapak :!: Właśnie skończyłam skręcać i stanął na miejscu :D Jutro jeszcze muszę zrobić małe przemeblowanko reszty pokoju żeby wszystko grało i będzie idealnie. A do tego jestem naprawdę zadowolona z drapaka. Za nieduże pieniądze kupiony, ale całkiem ładnie i solidnie wykonany. Z resztą czego się nie spodziewałam, Neo już korzysta z niego. Za pierwszym razem naprowadziłam go laserkiem, który uwielbia a teraz sam świruje już :1luvu:
Pierwsze fotki:
Nasz drapaczek w całej okazałości (nie wydaje się taki na zdjęciach ale jest całkiem spory, także nawet jak Neoś podrósłby jeszcze to będzie ok.
Obrazek

I naprowadzamy...
Obrazek

Obrazek

Obrazek

No i właśnie sobie tutaj smacznie śpi, i nawet jak pies zaszczekał nie zwiał pod łóżko, jestem bardzo zadowolona z tej inwestycji :D
Obrazek

A teraz jak już się doczekałam kuriera to mogę spokojnie iść spać bo czas najwyższy po nocce. Tym bardziej, że dzisiaj kolejna :cry:
Obrazek

Patikujek

Post » Pon cze 17, 2013 16:04 Re: Psi kot i koci pies :) czyli maine coon i york

Zajefajny :ok:
Widać, że Neoś zadowolony :wink:

tuniax

Post » Wto cze 18, 2013 17:51 Re: Psi kot i koci pies :) czyli maine coon i york

Świetny drapak :ok: :ok:
Biedny kot-topielec wyglądał na wielce niezadowolonego :ryk: :ryk:
..........................♥Tosia&Bazyl♥.........................
ObrazekObrazek
'I had been told that the training procedure with cats was difficult. It's not. Mine had me trained in two days.'

Zapraszamy: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=162710 cz. VI

NatjaSNB

Od: Czw lis 08, 2012 10:03

Post » Wto cze 18, 2013 18:13 Re: Psi kot i koci pies :) czyli maine coon i york

NatjaSNB pisze:Świetny drapak :ok: :ok:
Biedny kot-topielec wyglądał na wielce niezadowolonego :ryk: :ryk:

I myślę że tak się właśnie czuł... Hehe
Obrazek

Patikujek

Post » Wto cze 18, 2013 19:38 Re: Psi kot i koci pies :) czyli maine coon i york

Drapak całkiem przyzwoity, widać, że kociasty zadowolony. A on wysokogórski jest z natury? Czy woli nizinne rejony? Bo u mnie tylko Marcelina na wysokościach buja, reszta naziemna ;)

maciejowa

[poprzednia][następna]