7 mordek potrzebujeDS.Serek i Samanta w domu:)Warszawa

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Nie cze 09, 2013 14:53 Re: DT- juz tylko TRI do złapania! Malca nie ma w piwnicy:((

brawo! a rudaski i diabełek?
Kot w dom, Bóg w dom.

foksal

Od: Śro cze 02, 2010 9:44

Post » Nie cze 09, 2013 15:56 Re: DT- juz tylko TRI do złapania! Malca nie ma w piwnicy:((

dziękuję za brawa :D :D

Rudaski dwa i mala czarna diablica plus usmiechnięta szylkretka mała wracaja do zdrowia i wariują masakrycznie. Właśnie jestem na etapie zapoznawania trójki maluchów z szylkretową siostrzyczką . Jeden rudy w ogole nosa nie wychyli żeby się poznać, diabliczka też ma pietra ale obserwuje , jedynie rudasek, przytulasek z najbardziej zatkanym noskiem nic sobie nie robi i przypatruje się z ciekawością i mruczy. Za to dziewczynka szylkretowa podchodzi zaciekawiona ale fuka i robi pac pac łapką na brata. Śmieszne są maksymalnie.

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Pon cze 10, 2013 8:49 Re: DT- juz tylko TRI do złapania! Malca nie ma w piwnicy:((

gratulacje :)

Ależ komicznie muszą wyglądać te brzdące :lol:
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Czw cze 13, 2013 14:57 Re: DT- juz tylko TRI do złapania! Malca nie ma w piwnicy:((

wczorajszy dzien zszedł mi na robocie w złym samopoczuciu. O 12 w nocy uznałam , ze wyjdę na spacer . Poprosiłam córkę o towarzystwo. Było miło i cicho. Gdy wracałysmy juz do domu, mignęła nam sylwetka kocia, calkiem blisko. Przez chwilę pomyślłaysmy , że to nasza ruda Nina więc zaczęłysmy cmokać. Kot obrócil się do nas i podszedł. To piękny, młody rudasek , ufny i słodki. Szedl z nami potem cały czas az do domu. Po glowie chodziły mi mysli typu : może się zgubił, może bez domu , może ....
Nie mam miejsca w chałupie , nawet na chwilowych gości, wszystkie kwatery zajęte. Podprowadziłysmy go pod posesję , w której niedawno mieszkały dwa rudasy a teraz sąsiad mówi że jeden mu zginął. Kotek nie zareagowal w ogóle. Łasił się do nas, mruczał idąć z podniesiony ogonkiem. Doszliśmy do domu. Zaprowadziłam go do ogródka, dalam jeść , umościłam posłanie, wygłaskałam , powyjmowałam kleszcze, pokazałam domek dla kota i poszlam sobie. Rano już go nie było. Nie wiem czy dobrze zrobiłam. Może trzeba było go zatrzymać, wyadoptować, odrobaczyc, zaleczyc rankę ?. Widać że przynajmniej dwa dni był sam bo kleszcz sporo się napił i nikt wcześniej go nie wyjął. Głodny był bardzo. Może przyjdzie jak zna drogę.
Strach z domu wychodzić

asia2

Post » Czw cze 13, 2013 15:33 Re: DT- juz tylko TRI do złapania! Malca nie ma w piwnicy:((

Ale to jest okropne uczucie- ja wiem :< I gdybanie, i myślenie, i walka ze zdrowym rozsądkiem- bo w zasadzie nie wiadomo który to ten zdrowy rozsądek w takiej sytuacji... :roll:
Obrazek Obrazek

jamkasica

Post » Czw cze 13, 2013 21:30 Re: DT- juz tylko TRI do złapania! Malca nie ma w piwnicy:((

własnie dobrze to ujęlaś Kasiu. Chcąc się kierowac rozsądkiem nie wiem czy się nim kierowałam.

Zostawiłam jedzenie na ogródku, przed chwilą zaniosłam. Może wpadnie na male co nieco .

W piwnicy Szylkreta juz biega szcześliwa razem z Alfonsikiem. Tri nie było.

Planuję w niedzielę łapać ostatnia z kotek do sterylizacji.

asia2

Post » Czw cze 13, 2013 22:51 Re: DT- juz tylko TRI do złapania! Malca nie ma w piwnicy:((

Ja bym zrobiła dokładnie tak samo jak Ty... jest ciepło, koty chodzą. Jeżeli bezdomny to wróci. :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pt cze 14, 2013 0:00 Re: DT- juz tylko TRI do złapania! Malca nie ma w piwnicy:((

to 8O 8O
moja osobista córka zaproponowała abyśmy przeszły się tak jak wczoraj i popatrzyły czy nie ma rudaska 8O 8O 8O
Tak ja ujął za serducho

Byłysmy. Nic ale tak jak Marzena pisze, jak bezdomny to przyjdzie.

asia2

Post » Nie cze 16, 2013 12:38 Re: DT- juz tylko TRI do złapania! Jeszcze jeden rudas w dom

Rudy sam przyszedł

zaryzykuję twierdzenie, że to kocie dziecko , ktore jako maleństwo poznało czlowieka , poznało przyjemność głaskania i przytulania się a potem zostało ... oddalone.
Jest przesłodki ale nie potrafi jeszcze w sposób przyjazny człowiekowi pokazać , że ma juz dosyć czegoś albo że o coś maksymalnie prosi. Gryzie i to mocno.
Ma biegunkę , wymaga odrobaczenia, odchuchania i cierpliwości. Jest caly pogryziony przez współbraci.

Ma niewielkie jajeczka co mnie myli i napawa watpliwościami czy odjajczony czy nie. Jak widzę dorodne to wiem ale takie coś niecoś , to głupieję :ryk:

Póki co jest u mnie i zadbam o niego i postaram się mu trochę rzeczy wytłumaczyć. Jak dobrze pójdzie wystawię go do adopcji.
To przepiękny marchewkowy rudzielec z pełnym miłości spojrzeniem, nie powinno byc trudno. Zobaczymy.
Ostatnio edytowano Nie cze 16, 2013 13:48 przez asia2, łącznie edytowano 1 raz

asia2

Post » Nie cze 16, 2013 13:17 Re: DT- juz tylko TRI do złapania! Jeszcze jeden rudas w dom

Kurczę, wiedział gdzie się po pomoc pokazać :mrgreen: Kciuki za Rudego, oby szybko doszedł do formy olimpijskiej i znalazł miły domek :ok:
Obrazek Obrazek

Moha

Od: Czw sty 06, 2011 0:05

Post » Nie cze 16, 2013 21:53 Re: DT- juz tylko TRI do złapania! Jeszcze jeden rudas w dom

rudasek pojechał na wycinanie jajeczek.

złapałyśmy dziś z Ewą jeszcze jednego chłopaczka. To może byc brat, czarny brat mojej zeszłorocznej trójki - Marcela rudego, Mikołajka czarnego i czarnej z białym krawatem Milenki. On się nie dal złapać i w pewnym momencie przepadł bez wieści. Teraz jest trochę chory i wrocił na swoje śmiecie. A po czym poznalam ? A po pysiu. Pynio charakterystyczny dla tej rodzinki 8) :D

asia2

Post » Pon cze 17, 2013 8:47 Re: DT- juz tylko TRI do złapania! Jeszcze jeden rudas w dom

No to jakie imię na M ? :)
Obrazek Obrazek

jamkasica

Post » Pon cze 17, 2013 9:03 Re: DT- juz tylko TRI do złapania! Jeszcze jeden rudas w dom

jamkasica pisze:No to jakie imię na M ? :)

Mieciek
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 9 >>

Post » Pon cze 17, 2013 11:47 Re: DT- juz tylko TRI do złapania! Jeszcze jeden rudas w dom

Mieciek :D
super :ok:

Córka pojechala do lecznicy z Marzenką i Samantą czyli z szylkretka malutką i jej siostrą czarną kociczką. Marzenka na przegląd i po prośbie o decyzje w sprawie antybiotyku a Samantę wysłalam bo nie podoba mi się jak oddycha. Do przesłuchania.

Wiecie co zrobiłam? Okropna matka ze mnie ale musialam. Zapakowalam w foliową a potem w papierową torebkę kupki kotów do badania w kierunku kokcydii. U młodszych maluchów , tego drugiego miotu właśnie znaleziono i leczą się intensywnie. Chce wiedzieć że wszystko w porządku. Ponadto tymczaska Madlen miala problem z brzuchem, też warto to wziąc pod uwagę. Tak więc córka pojechała z takim bagażem nic o nim nie wiedząc 8) :D
Zabije mnie jak wróci :wink: ale to bedzie już załatwione :ok: :D :D

asia2

Post » Pon cze 17, 2013 11:51 Re: DT- juz tylko TRI do złapania! Jeszcze jeden rudas w dom

Choć wielu twierdzi inaczej z własnego doświadczenia wiem, ze nieśwadaomość jest błoga i bosska a świadomość może zabić.
Więc się nie przejmuj :wink:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

[poprzednia][następna]