PAKT CZAROWNIC XXXV

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Nie cze 16, 2013 18:39 Re: PAKT CZAROWNIC XXXV

Tak w ostatecznym rozrachunku to jest rów mariański, bo śmieszne jest to, że człowiek dorosły, pracujący, po studiach zarabia tyle, że wystarcza ledwie na rachunki, suchy chleb i co nieco do niego ale to już inna historia :twisted:
Puszeńko

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Nie cze 16, 2013 19:41 Re: PAKT CZAROWNIC XXXV

jozefina1970 pisze:Tak w ostatecznym rozrachunku to jest rów mariański, bo śmieszne jest to, że człowiek dorosły, pracujący, po studiach zarabia tyle, że wystarcza ledwie na rachunki, suchy chleb i co nieco do niego ale to już inna historia :twisted:

Ot życie. .... czasami się zastanawiam czy nie lepiej byłoby zostać fryzjerka
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Nie cze 16, 2013 19:51 Re: PAKT CZAROWNIC XXXV

villemo5 pisze:Ot życie. .... czasami się zastanawiam czy nie lepiej byłoby zostać fryzjerka

A ja zawsze żałuję, że mechanikiem samochodowym nie zostałam :twisted:
Puszeńko

jozefina1970

Post » Nie cze 16, 2013 20:01 Re: PAKT CZAROWNIC XXXV

Ja nie żałuję, bo nie mam pojęcia o tym. .. ale kto ma twardy fach w ręku ma chyba lżej... yntelygencyja niech dogorywa
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Nie cze 16, 2013 20:08 Re: PAKT CZAROWNIC XXXV

villemo5 pisze:Ja nie żałuję, bo nie mam pojęcia o tym.

Pojęcia też nie mam, to znaczy wiem, że praca tez wcale nielekka.
Chodziło mi właśnie o to - konkretny fach, zrobić swoje i już.
To tak w dużym skrócie. Bardzo dużym skrócie.
Puszeńko

jozefina1970

Post » Nie cze 16, 2013 21:04 Re: PAKT CZAROWNIC XXXV

chciałyście, to macie, baby, nie narzekać! ja też jestem po ogólniaku i studiuję uwaga politologię. :lol:
jak Basia (Kita) może realizować marzenia i robić co chce mimo "innego" wykształcenia, to Wy też ruchy, zamiast marudzić :ok:
czynię banerki, na przykład takie jak te poniżej. jeśli potrzebujesz - ślij PW, zaradzimy.
Obrazek Obrazek

Maupa

Od: Pon cze 04, 2012 23:38

Post » Pon cze 17, 2013 6:35 Re: PAKT CZAROWNIC XXXV

W tym szum Maupeczko droga, żeby jeszcze za to po ludzku płacili, a nie jakieś pieprzoną jałmużnę :evil:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Pon cze 17, 2013 6:45 Re: PAKT CZAROWNIC XXXV

AYO pisze:W tym szum Maupeczko droga, żeby jeszcze za to po ludzku płacili, a nie jakieś pieprzoną jałmużnę :evil:

Otóż to.
Wydałam kupę kasy, wysiłku kupę włożyłam w studia a teraz zarabiam mniej niż sprzątaczka.
Owszem, może (powtarzam, może) mogłabym i robić coś innego (realizować marzenia powiadasz? Ale na to trzeba też trochę inwestycji poczynić, przynajmniej kupić testy, co w niektórych przypadkach stanowi wydatek rzędu 3000 lub więcej) ale oczekuję raczej, że za mój trud mój ukochany kraj jakoś mi odpłaci :twisted: :P
A, żeby było śmieszniej, to ja właśnie w tej pracy próbowałam się realizować :lol:
Edit: Ale dobra, rzeczywiście już przestaję narzekać i cieszę się z tego, co mam :D
Puszeńko

jozefina1970

Post » Pon cze 17, 2013 7:28 Re: PAKT CZAROWNIC XXXV

jozefina1970 pisze:
villemo5 pisze:Ja nie żałuję, bo nie mam pojęcia o tym.

Pojęcia też nie mam, to znaczy wiem, że praca tez wcale nielekka.
Chodziło mi właśnie o to - konkretny fach, zrobić swoje i już.
To tak w dużym skrócie. Bardzo dużym skrócie.

A wiecie...ja żałuję, że nie poszłam na budownictwo, albo informatykę. Przemęczyłabym się, ale dałabym radę. A teraz miałabym lepiej, niż mam.
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Pon cze 17, 2013 8:58 Re: PAKT CZAROWNIC XXXV

powtórzę raz jeszcze: sama robię to samo i studiuję kierunek humanistyczny, który mi żadnych konkretów nie zapewni, w innym mieście niż "domowe". także i wysiłek, i wydatki są w trakcie. ale przecież wiedziałam, co robię, i nie ma co mędzić, bo sama tę decyzję podjęłam - Wy pewnie też? - wiedząc, że nawet głupie technikum krawieckie dałoby mi większą pewność niż studia. :wink:

po prostu, ujmując rzecz wprost, jestem zwolennikiem brania odpowiedzialności za swoje decyzje - przyjmowanie każdych konsekwencji, nie tylko tych bezpośrednich. wybrałam kierunek o puszczaniu bąbelków - mogę jojczeć tylko na siebie. (i ponownie, mówię tu o sobie!)
czynię banerki, na przykład takie jak te poniżej. jeśli potrzebujesz - ślij PW, zaradzimy.
Obrazek Obrazek

Maupa

Od: Pon cze 04, 2012 23:38

Post » Pon cze 17, 2013 9:01 Re: PAKT CZAROWNIC XXXV

Maupa pisze:ale przecież wiedziałam, co robię, i nie ma co mędzić, bo sama tę decyzję podjęłam - Wy pewnie też?

Tak, z tym, że to było dawno i realia zmieniły się diametralnie.
Puszeńko

jozefina1970

Post » Pon cze 17, 2013 10:52 Re: PAKT CZAROWNIC XXXV

jozefina1970 pisze:
Maupa pisze:ale przecież wiedziałam, co robię, i nie ma co mędzić, bo sama tę decyzję podjęłam - Wy pewnie też?

Otóż to. Szłam na kierunek, który wówczas miał być z gatunku "przyszłościowych" - i taki się okazał cudny, że ani sekundy w zawodzie nie przepracowałam (i nie przepracuję) :twisted: No ale mgr inż. mam, tylko mogę to sobie w doopę wsadzić. Życie.
Tyle, że nie fair jest system płac w kraju, a zwłaszcza stosunek zarobków do kosztów utrzymania, bo takiej żenady nie ma chyba w całej Europie. Ja mogłabym choćby zostać konserwatorką powierzchni płaskich, ale chcę móc się utrzymać za swoją pensję, a nie lecieć od 1-szego do 1-szego. Tylko tyle.
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Pon cze 17, 2013 10:55 Re: PAKT CZAROWNIC XXXV

AniHili pisze: Ja mogłabym choćby zostać konserwatorką powierzchni płaskich, ale chcę móc się utrzymać za swoją pensję, a nie lecieć od 1-szego do 1-szego. Tylko tyle.

AniHili u mnie śmieszne jest to, że konserwatorka (jak jej doliczą dodatki za nocki, popołudniówki i święta) zarobi czasami więcej ode mnie! I nikt nie patrzy na to, że ja czasami jestem w pracy po południu, w święto (bo impreza, wyjazd, turnus i takie tam) no to mogę sobie godziny odebrać z łaską ;-) Ale co tam!
Puszeńko

jozefina1970

Post » Pon cze 17, 2013 11:00 Re: PAKT CZAROWNIC XXXV

AniHili pisze:
jozefina1970 pisze:

Otóż to. Szłam na kierunek, który wówczas miał być z gatunku "przyszłościowych" - i taki się okazał cudny, że ani sekundy w zawodzie nie przepracowałam (i nie przepracuję) :twisted: No ale mgr inż. mam, tylko mogę to sobie w doopę wsadzić. Życie.
Tyle, że nie fair jest system płac w kraju, a zwłaszcza stosunek zarobków do kosztów utrzymania, bo takiej żenady nie ma chyba w całej Europie. Ja mogłabym choćby zostać konserwatorką powierzchni płaskich, ale chcę móc się utrzymać za swoją pensję, a nie lecieć od 1-szego do 1-szego. Tylko tyle.

AniHili na prezydenta :piwa: :piwa:

W sedno Siostro, w samo sedno :ok: :mrgreen:

Ja pracuję w zawodzie [ :idea: ] i chociaż, kiedy go wybierałam, godziłam się jednocześnie na dyskryminację finansową, ale to za głębokiej komuny było i inteligent, albo sie qrwił, albo kradł, jesli chciał czegoś więcej, bo z założenia miał być dyskryminowany.
To miało się skończyć i za to też łba nadstawiałam swego czasu, żeby ktoś, kto pracuje głową nie musiał nią kombinować na lewo, żeby jakieś standardy osiągnąć. :evil:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Pon cze 17, 2013 11:26 Re: PAKT CZAROWNIC XXXV

Mała prywata
https://www.facebook.com/#!/events/139389716255380/

Rozsyłajcie i zapraszajcie znajomych proszę.
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

[poprzednia][następna]