Potrzebna pomoc, szybko! kotka i kocięta w lesie ok. Łodzi.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie cze 16, 2013 18:39 Re: Potrzebna pomoc, szybko! kotka i kocięta w lesie ok. Łod

muezza pisze:Sms od O-l-g-a, mam nadzieję, że nie będzie zła, że przytoczę treść: "Mamy całą rodzinę. Jesteśmy głodni, brudni, zmęczeni i pogryzieni przez komary, ale mamy ich! Siedzą teraz w kojcu na mojej działce. Wracamy pod wieczór. Mamy jakieś miejsce w fundacji, ale to klatka."

Zawsze na początku trzyma sie koty w klatce a szczególnie kocią rodzinę. To pozwala poobserować koty, zobaczyć czy jedzą, kuwetkują jak ze zdrowiem...I uspokajają się. Więc klatka jest ok. Jakby się rozlazły to gorzej by było a tak będą się wspierać.

Szacun wielki za akcję. :1luvu:

Mogę podbijać wątek tylko bo zakocona jestem ale myślę,że historia kociej mamy wzruszy ludzi i dom sie znajdzie.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Nie cze 16, 2013 18:49 Re: Potrzebna pomoc, szybko! kotka i kocięta w lesie ok. Łod

Super akcja :ok:
Każdy kotek zostawia odcisk
swojej łapki w twoim sercu[

Figaro52

Od: Śro lip 22, 2009 5:09

Post » Nie cze 16, 2013 18:56 Re: Potrzebna pomoc, szybko! kotka i kocięta w lesie ok. Łod

ASK@ pisze:[...]Zawsze na początku trzyma sie koty w klatce a szczególnie kocią rodzinę.[...]

dzięki ASK@, że mnie poparłaś!
... mry!
http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

Post » Nie cze 16, 2013 18:58 Re: Potrzebna pomoc, szybko! kotka i kocięta w lesie ok. Łod

ewa_mrau pisze:
ASK@ pisze:[...]Zawsze na początku trzyma sie koty w klatce a szczególnie kocią rodzinę.[...]

dzięki ASK@, że mnie poparłaś!
... mry!

Nie ma za co. Zawsze trzymam nowe koty w klatce bo mam wgląd na nie. Można nie zauważyc ważnych rzeczy . Spokojnie podac leki jeśli jest taka potrzeba.
A i tak jest trudno z kocimi dziećmi. Mlace z mamą były na dworze i (puk,puk..) zdrowie może im zaszwankować.

Trzymam kciuki.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Nie cze 16, 2013 19:06 Re: Potrzebna pomoc, szybko! kotka i kocięta w lesie ok. Łod

ASK@ pisze:[...]Zawsze trzymam nowe koty w klatce bo mam wgląd na nie. Można nie zauważyc ważnych rzeczy . Spokojnie podac leki jeśli jest taka potrzeba.
A i tak jest trudno z kocimi dziećmi. Mlace z mamą były na dworze i (puk,puk..) zdrowie może im zaszwankować.

Trzymam kciuki.

ja też!
kiedyś wydawało mi się to barbarzyństwem, dopóki nie wpuściłam do domu miotu czterech maluchów
nie dość, że rozlazły się po kątach, to jeszcze na dodatek kąty były mało dostępne
srały tam gdzie siedziały, rozkichały się tam gdzie srały i siedziały
oj, zabawę miajauł'am przednią!
na szczęście było to dawno i teraz nie wyobrażam sobie żebym nie zastosowała klatki
zarówno kiedy trafia do mnie duży kot jak i maluchy
klatka jest "the best"!
... mry!
http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

Post » Nie cze 16, 2013 20:03 Re: Potrzebna pomoc, szybko! kotka i kocięta w lesie ok. Łod

Mogę się tylko pocieszyć i podziękować, że zaopiekowałaś się kocią rodzinką.:D
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Nie cze 16, 2013 22:04 Re: Potrzebna pomoc, szybko! kotka i kocięta w lesie ok. Łod

Super! Będę podbijać ogłoszenie na facebooku. tam je zauważyłam. BARDZO wzruszająca historia. Może warto w takim razie jakoś wspomóc to miejsce, gdzie koty będą? I dziękuję za reakcję. Nie tak dawno czytałam podobną historię, że ktoś znalazł, nie zabrał od razu, a potem już kociąt nie było. dobrze, że tym razem się udało.

jm7

Od: Czw gru 02, 2010 21:17

Post » Nie cze 16, 2013 22:16 Re: Potrzebna pomoc, szybko! kotka i kocięta w lesie ok. Łod

Kociaki i ich cudna mamusia już w lokalu Kotyliona, na razie w kojcu, który wypożyczyła Olga, bo "na szybko" udało się zorganizować tylko małą klatkę, jutro rano pojadą na przegląd do lecznicy :ok:
Śliczna rodzinka i wygląda na zdrowiutką :ok: choć mamunia chudziuteńka
Olga :1luvu: - super akcja :ok:

Za chwil kilka maluchy i mamusia będą szukały domków stałych - ale najpierw je odrobaczymy, zaszczepimy, zaczipujemy, a mamunia przed oddaniem do adopcji będzie wysterylizowana.

Jeśli ktoś chciałby wspomóc nas w opiece nad rodzinką -
wpłaty można kierować na konto Kotyliona w Vivie
tytułem : darowizna dla rodziny z lasu
95 2030 0045 1110 0000 0255 4830
Fundacja Międzynarodowy Ruch na Rzecz Zwierząt - Viva!
ul. Kawęczyńska 16 lok. 42a
03-772 Warszawa
KRS 0000135274
NIP: 525-21-91-290
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Nie cze 16, 2013 22:45 Re: Potrzebna pomoc, szybko! kotka i kocięta w lesie ok. Łod

https://plus.google.com/107504072945498414527/posts/hfY5aY8UPuZ

Zdjęcia mamusi i jej dzieci.

Dziś też czekała przy drodze. Przywitała się. Dzieci się baly i zaczęły uciekać, a ona zamiast je nawoływać miziała się jak szalona.
Dwa malce udało się skusić animondą, trzeci, czarny pingwinek zwiał.
Dziś bąble były w lepszej formie niż wczoraj. Pewnie dlatego,że wczoraj jadły. Mamusia wystawia się do ssania, ale moim zdanim nie ma już mleka.
Czarnulek zwiał i musiliśmy go szukać. Udalo sie to po dluzszym czasie mojemu synowi. Malce wziete na rece sa juz spokojne. To nie sa dzikie kociaki.
Zawiezlismy je na nasza dzialke. Nie mamy tam domu, tylko duzą przyczepe kampingowa, dlatego rozstawilismy malcom kojec.
Kotce pozwalalismy swobodnie wchodzic i wychodzic. Kamililsmy malymi porcjami cale towarzystwo.
Kotka bardzo pragnie towarzystwa czlowieka. Jest wrecz namolna. Slodzinka z niej wielka.
Sama jest mlodziutka i sliczna i mam nadzieje, ze ja rowniez ktos pokocha.

Teraz cala rodzinka jest w siedzibie Kotyliona. Jutro planowana jest wizyta u weta.
Mam nadzieje, ze dziewczyny beda tu pisac co z maluchami i ich mamą.

Mnie juz te koty sa bliskie i gdy wyczerpalam wszelkie mozliwosci umiejscowienia ich u znajomych, zaczelam rozwazac zabranie ich jednak do siebie. Mysle jednak, ze bedzie im dobrze w Kotylionie, a z pewnoscią dla nas bezpieczniej.
Obrazek

O-l-g-a

Od: Śro sie 11, 2004 1:46

Post » Nie cze 16, 2013 22:52 Re: Potrzebna pomoc, szybko! kotka i kocięta w lesie ok. Łod

O-l-g-a pisze:https://plus.google.com/107504072945498414527/posts/hfY5aY8UPuZ

Zdjęcia mamusi i jej dzieci.

Dziś też czekała przy drodze. Przywitała się. Dzieci się baly i zaczęły uciekać, a ona zamiast je nawoływać miziała się jak szalona.
Dwa malce udało się skusić animondą, trzeci, czarny pingwinek zwiał.
Dziś bąble były w lepszej formie niż wczoraj. Pewnie dlatego,że wczoraj jadły. Mamusia wystawia się do ssania, ale moim zdanim nie ma już mleka.
Czarnulek zwiał i musiliśmy go szukać. Udalo sie to po dluzszym czasie mojemu synowi. Malce wziete na rece sa juz spokojne. To nie sa dzikie kociaki.
Zawiezlismy je na nasza dzialke. Nie mamy tam domu, tylko duzą przyczepe kampingowa, dlatego rozstawilismy malcom kojec.
Kotce pozwalalismy swobodnie wchodzic i wychodzic. Kamililsmy malymi porcjami cale towarzystwo.
Kotka bardzo pragnie towarzystwa czlowieka. Jest wrecz namolna. Slodzinka z niej wielka.
Sama jest mlodziutka i sliczna i mam nadzieje, ze ja rowniez ktos pokocha.

Teraz cala rodzinka jest w siedzibie Kotyliona. Jutro planowana jest wizyta u weta.
Mam nadzieje, ze dziewczyny beda tu pisac co z maluchami i ich mamą.

Mnie juz te koty sa bliskie i gdy wyczerpalam wszelkie mozliwosci umiejscowienia ich u znajomych, zaczelam rozwazac zabranie ich jednak do siebie. Mysle jednak, ze bedzie im dobrze w Kotylionie, a z pewnoscią dla nas bezpieczniej.

Olga jesteś cudowna, super- brak mi słów. Kociaki i mama są przepiękne, na pewno szybko znajdą cudowne domki. Dzięki za Twoje dobre serce :ok: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

kasia1568

Od: Śro cze 12, 2013 14:37

Post » Nie cze 16, 2013 22:54 Re: Potrzebna pomoc, szybko! kotka i kocięta w lesie ok. Łod

Śliczna, dzielna mamunia, umiała poszukać pomocy dla dzieci. I znalazła ją u Ciebie Olgo. :1luvu:
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Nie cze 16, 2013 23:30 Re: Potrzebna pomoc, szybko! kotka i kocięta w lesie ok. Łod

Gratuluję. Warto umieścić informacje o możliwości wsparcia finansowego na fb. ja na pewno coś wpłacę. śliczne koty na pewno znajdą dom.

jm7

Od: Czw gru 02, 2010 21:17

Post » Pon cze 17, 2013 5:16 Re: Potrzebna pomoc, szybko! kotka i kocięta w lesie ok. Łod

A gdzie jest coś o nich na fb, bo nie mogę tam znaleźć?
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pon cze 17, 2013 5:30 Re: Potrzebna pomoc, szybko! kotka i kocięta w lesie ok. Łod

Jakie są śliczne :1luvu: :1luvu: :1luvu: , zwłaszcza pingwinio.Opowiadałam znajomym historię kotki i jej dzieci.I było stwierdzenie, że o tę mamusię domki będą się pewno biły, bo jest niezwykła, mądra i bardzo kochana.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

[poprzednia][następna]