Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.4

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 13, 2013 21:45 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.4

Ewo , mam to samo . I też muszę iść do dentysty . A jak się umówię to 12-stki wypadną , a to zmiany zmienią itd. I się wybrać nie mogę . :roll: Ale się w końcu zmobilizuję . :ok: Ja robie bez znieczulenia :wink: I nie boję się dentysty . :D

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Czw cze 13, 2013 21:46 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.4

Ewa L. pisze:Ja zapłaciłam w tym roku prawie półtora tysiąca i nie żałuję ani złotówki. Mam natomiast żal do siebie nie że nie dbam o zęby tylko że nie kontroluję stanu uzębienia. Gdyby raz na pół roku iść sprawdzić paszczę a nie wtedy kiedy coś boli do zrobienia miałabym może 1 góra 2 zęby a nie 9.Zrobić zęba raz na kilka miesięcy za 120 zł nie byłoby takim uszczerbkiem na kieszeni jak zrobić 9 w tym jeden kanałowo co wiadomo zwiększa koszty. Mówię tu konkretnie o swoim własnym przypadku.

no właśnie Ewa, ja też mam ten problem, nie byłam u zębologa 6 lat i wyszło 6 ubytków strzłkowych i jeden kanałowy ,
chyba więcej tego nie zrobię, tym bardziej, że dentystę mam w bloku :evil:
Obrazek

wiesiaczek1

Od: Nie kwi 10, 2011 21:23

Post » Czw cze 13, 2013 21:49 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.4

Witaj Basiu!
Z zębami trzeba mieć porządek bo to wpływa na ogólny stan zdrowia całego organizmu. Dobrze wiemy jak skutkuje u kotów - przykład koteczka Halinki. Tak ciężko zachorowała a przyczyną były ząbki.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Czw cze 13, 2013 21:53 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.4

wiesiaczek1 pisze:
Ewa L. pisze:Ja zapłaciłam w tym roku prawie półtora tysiąca i nie żałuję ani złotówki. Mam natomiast żal do siebie nie że nie dbam o zęby tylko że nie kontroluję stanu uzębienia. Gdyby raz na pół roku iść sprawdzić paszczę a nie wtedy kiedy coś boli do zrobienia miałabym może 1 góra 2 zęby a nie 9.Zrobić zęba raz na kilka miesięcy za 120 zł nie byłoby takim uszczerbkiem na kieszeni jak zrobić 9 w tym jeden kanałowo co wiadomo zwiększa koszty. Mówię tu konkretnie o swoim własnym przypadku.

no właśnie Ewa, ja też mam ten problem, nie byłam u zębologa 6 lat i wyszło 6 ubytków strzłkowych i jeden kanałowy ,
chyba więcej tego nie zrobię, tym bardziej, że dentystę mam w bloku :evil:

Ja tylko 1,5 roku a zrobiło się 9. Poszłam na zdjęcie kamienia na fundusz a pani doktor { inna niż teraz chodzę} stwierdziła że jest ok. A już wtedy nie było bo miałam zęba z opatrunkiem bo pół roku wcześniej mi się ukruszył i należało go już wtedy zrobić.
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw cze 13, 2013 21:58 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.4

no powiem więcej co do porządku w "PASZCZY"
moja siostra mieszka we Francji, przed operacją musiała przynieść zaświadczenie od dentysty , że jest ok z zębami
Obrazek

wiesiaczek1

Post » Czw cze 13, 2013 22:01 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.4

barbarados pisze:Ewo , mam to samo . I też muszę iść do dentysty . A jak się umówię to 12-stki wypadną , a to zmiany zmienią itd. I się wybrać nie mogę . :roll: Ale się w końcu zmobilizuję . :ok: Ja robie bez znieczulenia :wink: I nie boję się dentysty . :D

Ja się mocno mobilizuję jak mnie ząb zaczyna boleć :x wstedy to nawet biegiem do dentysty pędzę :wink:
Obrazek

agusialublin

Od: Nie lip 29, 2012 20:27

Post » Czw cze 13, 2013 22:03 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.4

Wcale się nie dziwię bo nawet nie mamy pojęcia ile chorób bierze się przez chore zęby.
Z kilka lat temu - 3 lub 4 - mój znajomy szykował się do operacji wstawienia protezy stawu biodrowego i też musiał najpierw wyleczyć zęby zanim poddano go operacji i to u nas w Łodzi.
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw cze 13, 2013 22:04 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.4

agusialublin pisze:
barbarados pisze:Ewo , mam to samo . I też muszę iść do dentysty . A jak się umówię to 12-stki wypadną , a to zmiany zmienią itd. I się wybrać nie mogę . :roll: Ale się w końcu zmobilizuję . :ok: Ja robie bez znieczulenia :wink: I nie boję się dentysty . :D

Ja się mocno mobilizuję jak mnie ząb zaczyna boleć :x wstedy to nawet biegiem do dentysty pędzę :wink:

Właśnie - jak zaczyna boleć.
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw cze 13, 2013 22:05 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.4

będę miała operacje na oko na jesieni
dlatego robię te zębodoły na wszelki wypadek :P
Obrazek

wiesiaczek1

Post » Czw cze 13, 2013 22:08 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.4

wiesiaczek1 pisze:będę miała operacje na oko na jesieni
dlatego robię te zębodoły na wszelki wypadek :P

I słusznie - to nie zginie a zaowocuje na przyszłość.
Mnie jak dobrze pójdzie jesienią czeka zabieg na drugą nóżkę. :mrgreen:
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw cze 13, 2013 22:11 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.4

Moje nie bolą . I to jest problem . Jakby bolały , to bym sie szybciej zebrała .

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Czw cze 13, 2013 22:13 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.4

Późno się robi i trzeba księżniczką łoże rozłożyć żeby miały się gdzie położyć by odpocząć po ciężkim dniu wylegiwania się na balkonie.
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw cze 13, 2013 22:14 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.4

Nom, dentysta i ginekolog to lekarze do których chodzę w ostateczności :oops:
Obrazek

agusialublin

Od: Nie lip 29, 2012 20:27

Post » Czw cze 13, 2013 22:15 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.4

barbarados pisze:Moje nie bolą . I to jest problem . Jakby bolały , to bym sie szybciej zebrała .

Mnie półtora roku nie bolały ale jak zabolały to dwa na raz z jednej i drugiej strony. :mrgreen:
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw cze 13, 2013 22:17 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.4

agusialublin pisze:Nom, dentysta i ginekolog to lekarze do których chodzę w ostateczności :oops:

No to sama przyjemność - jeden grzebie na górze drugi na dole :ryk: :ryk: :ryk:
Rozumiem cię choć ostatnio wykluczyłam dentystę.
Obrazek

Ewa L.

[poprzednia][następna]