Lot z 7 p.,Moja pierwsza działkowa Miłość

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob cze 08, 2013 14:27 Re: Lot z 7 p. Dyzia(*)Zołza(*)Gangster(*) czarna seria...

Kochany Sewerek :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Lucjan nie bądź taki zrób uciechę bratu :wink:

Bździągwy jak one urosły 8O 8O 8O
Cudowne moje panienki :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Pon cze 10, 2013 16:09 Re: Lot z 7 p. Dyzia(*)Zołza(*)Gangster(*) czarna seria...

Sewerek rozbrający, troszę, jak "nasz" Ciapek. Do każdego by się przytulił.
Dziewczęta senno-romantyczne. :)
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Od: Śro gru 14, 2011 17:53

Post » Pon cze 10, 2013 22:14 Re: Lot z 7 p. Dyzia(*)Zołza(*)Gangster(*) czarna seria...

Witam :kotek:
U mnie pojawiło się trochę gości. Półtora tygodnia temu zabrałam z działki niedomagającą Maszę. Wszystkie koty chodzą skulone, ale Masza przestała jeść. I to mnie zaniepokoiło. U pana doktora dostała kłuja czyli antybiotyk i do łazienki hop na wywczasy. Po kuracji antybiotykowej i wygrzaniu dupki Maszeńka poczuła się dobrze i jutro lub pojutrze wraca do siebie.

Obrazek Obrazek Obrazek

Niestety los uznał, że jest mi zbyt dobrze i postawił na mojej drodze szkielecik.... Miecia-Wrzaskuna.
I tak przeniosłam się z sześcioma kotami do większego pokoju, w mniejszym ulokowałam Maszę-mocno już znudzoną pobytem u mnie, a w łazience ulokowałam Miecia.
Miecio ma ok.10m-cy w związku z czym w łazience roznosi się aromat kocich perfum, jest chuuuuudy i od łopatek po ogon ma sam podszerstek. Na razie wykluczamy alergię na pchły czyli został odpchlony...a ja i tak mam wrażenie że mnie gryzą :evil: .Za tydzień zostanie odrobaczony i zobaczymy co dalej. Kić pcha się do rąk człowieka, na kolana, podstawia łepek i wydaje miałkowrzask. Natomiast drzwi od łazienki gotów jest zjeść jeśli tylko po drugiej stronie zauważy przez kratkę wentylacyjną innego kota. A właściwie usłyszy...bo Kleo bardzo głośno Mu powiedziała co myśli o wpychaniu się na chamca do tego domu. :mrgreen:
Nie wiem co dalej?. Jestem załamana. Czy wytrzymam? .

Obrazek Obrazek Obrazek

Nie gniewajcie się, że tak mało bywam na Waszych wątkach, ale czasami brak mi sił....
Mania, Lucjan(*), Patysio, Severino, Kleo, Mafia, Tola,Lissy i Missy
ścieżka do nas:http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=171943
Obrazek

ilgatto

Od: Czw lis 03, 2011 23:25

Post » Pon cze 10, 2013 22:21 Re: Lot z 7 p. Dyzia(*)Zołza(*)Gangster(*) czarna seria...

oj... :(
trzymam kciuki, żebyś w końcu odpoczęła :ok:

Masza ma to futerko niesamowite, a Miecio ma taki śliczny pyszczek, będzie dobrze, musi :ok:
"Mimo że zgubiłem się, mimo że zabrnąłem w mrok,
wymieszałem z błotem krew, ocaleję mimo to,
trzeba uprzytomnić sobie, że nawet kiedy wszystko straci sens,
znajdziesz przestrzeń, gdzie wielka wiara tłumi lęk"

cytryna

Od: Pt paź 14, 2011 10:24

Post » Pon cze 10, 2013 22:29 Re: Lot z 7 p. Dyzia(*)Zołza(*)Gangster(*) czarna seria...

Tak Maszeńka ma śliczne futerko. Zdjęcia nie oddają jego urody. Później poszukam takich z działki.
A Miecio ma niesamowite oczy. Może uda mi się zrobić jakieś lepsze zdjęcie?
Obrazek

ilgatto

Post » Pon cze 10, 2013 22:48 Re: Lot z 7 p. Dyzia(*)Zołza(*)Gangster(*) czarna seria...

A myślałam, że tylko ja mam "wesoło"..... a tu hyyyyyyy 8)
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Wto cze 11, 2013 7:31 Re: Lot z 7 p. Dyzia(*)Zołza(*)Gangster(*) czarna seria...

Maszeńka śliczna koteczka :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Miecio toś się chłopie ustawił :mrgreen: lepiej nie mogłeś trafić.

Może po utuczeniu i kastracji znajdzie dom i nie będzie musiał wracać na działkę :ok: :ok: :ok: :ok:

Dużo siły :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Post » Wto cze 11, 2013 8:47 Re: Lot z 7 p. Dyzia(*)Zołza(*)Gangster(*) czarna seria...

Aniu powtarzam! Pomogę! Mogę podjechać, zawieźć, przewieźć, przetrzymać. Tylko dzwoń kobieto...
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

Post » Wto cze 11, 2013 10:31 Re: Lot z 7 p. Dyzia(*)Zołza(*)Gangster(*) czarna seria...

Aniu ciężko Ci na pewno. Skorzystaj z oferty pomocy, nie obkładają się ponad siły. Proszę.
Masza jest po prostu przepiękna.
Miecio straszna bieda, jego szczęście, że stanął na Twojej drodze.
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Od: Śro gru 14, 2011 17:53

Post » Czw cze 13, 2013 0:19 Re: Lot z 7 p. Dyzia(*)Zołza(*)Gangster(*) czarna seria...

Tak się cieszę,że nas odwiedzacie. Tym bardziej, że ja ostatnio kuleję z rewizytami :evil: Przepraszam. Mam nadzieję na poprawę.
Wczoraj nie napisałam nic, bo siedziałam z Mieciem. W salonie (łazienka :mrgreen: ), na tronie a na moich kolanach próbował siedzieć lub leżeć szkielecik. Próbował, bo nie siedział...na czym?...na kosteczkach?...
A jak do mnie trafił ów szkielecik? ...Co drugi/trzeci dzień zaglądam na działkę pana W. Tam gdzie sterylizowałam koteczkę i gdzie podrzucony był malutki Patyczek z rodzeństwem. Pan W. przynosi jedzonko dla koteczki, ale ja chcę trzymać rękę na pulsie w razie gdyby się coś działo...pan W. ma już 85 lat. Przez całą zimę widziałam tylko koteczkę a teraz wiosną pojawił się dawno nie widziany jej synek Rozumek. W czwartek 6.06 chłopaczek pojawił się niewyraźny, utykający z powodu podkurczonej, spuchniętej przedniej łapki. Opuchlizna była duża, łapa wyglądała brzydko a ja nie miałam na działce kontenerka, bo z Maszą w środku zaniosłam go do domu. Na prośbę Agaty przyjechał Marcin czyli forumowy junk65. Próbowaliśmy kota złapać, ale tym razem Rozumek wykazał się brakiem rozumu i uciekał przed nami coraz wyżej. Nie chcieliśmy go bardziej wystraszyć i zostawiliśmy w spokoju (na następny dzień miałam ponowić próby). I wtedy Marcin wypatrzył kotusia. Siedział sobie w akwarium(moje określenie miejsca w którym pan W. składa materiał na odymianie uli:patyczki, słomę,itp). Widząc nasze zainteresowanie kotuś postanowił zejść nam z oczu. Kiedy rzucił się do ucieczki zobaczyliśmy "biegnący" koci szkielecik. Na następny dzień okazało się,że Rozumek w jakiś sposób otworzył sobie ropień i łapka-balonik wyglądała teraz jak przekłuty balonik. Byłam już przygotowana i podałam mu antybiotyk. Dałam Rozumkowi i Mamuśce jeść....zakiciałam pro forma i z zarośli usłyszałam skargę. Po chwili skarga się wynurzyła ale trzymała dystans. Nałożyłam jedzonko, podsunęłam skardze pod nos i odeszłam. Na następny dzień Miecio-Wrzaskun ocierał się już o moje nogi. Więc siedzi w mojej łazience a ja zamierzam Go utuczyć....i nieśmiało wspomnę-znaleźć dom, któremu będę zazdrościć Miecia-Miziaka :D
Miecia charakteryzuje niesłychane bogactwo kociego języka...Miecio płacze, miauczy, miaukoli, piszczy, popiskuje, powarkuje, nawołuje, mruczy, mrukoli, pochrząkuje. Zmienia przy tym ton, od wysokiego po niski, w zależności co chce powiedzieć.
Miecio pcha się na kolana, mizia, wciska głowę w rękę, pod pachę, barankuje, mizia i próbuje "całować".
I zapomniałam napisać Miecio waży 2,7 kg...dwa razy mniejsza, najchudsza u mnie Kleo waży 3 kg!

Zosik pisze:Aniu powtarzam! Pomogę! Mogę podjechać, zawieźć, przewieźć, przetrzymać. Tylko dzwoń kobieto...

Marto, Ty sama z Wasią masz kłopot...ja Ci dołożyłam Kropeczkę, nie chcę Cię wykorzystywać...ale przywiezienie tego żwirku to byłaby dla mnie duża pomoc...naprawdę.

Kinnia, bo my kociary :D już tak mamy...wesoło. Przynajmniej nie nudno...no nie? :mrgreen: Twoje buraski są śliczne. Ma nadzieję "pójdą" w dwupakach. :ok:
Cytryna, Miraclle, Ilonka...obiecuję się trzymać(chociaż miałam chwilę załamania i Ktoś musiał wysłuchać mojego biadolenia...buziaczek dla Ktosia :1luvu: )
Zaglądajcie do nas.
Jutro może uda mi się zajrzeć tu wcześniej.
Obrazek

ilgatto

Post » Czw cze 13, 2013 8:18 Re: Lot z 7 p. Miecio-Wrzaskun szuka domu str.70

No cóż, mam kota "specjalnej troski", jak to kotkins powiedziała.
Ale nie umieramy z tego powodu, nie rzucamy się pod pociąg. Jak nie będę miała czasu i możliwości pomóc, to na pewno Ci powiem.
Żwirku znowu nie będzie w piątek... Przedstawiciel uprzedził, że nie dowiezie i przełożył termin na kolejny piątek :roll:
Musimy do tego czasu funkcjonować na bele-czym :?

Miecia podtucz, rozreklamuj i znajdzie się najlepszy dom. Może pomogę? (pytam dziesiąty raz, nudną się stając...)
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

Post » Czw cze 13, 2013 9:10 Re: Lot z 7 p. Miecio-Wrzaskun szuka domu str.70

Witam :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Miecio to musi być cudowny kot :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Żeby tylko znalazł odpowiedni dom :ok: :ok: :ok: :ok:

Misja tuczenie trwa :mrgreen:
Mieciu co wcinasz dobrego u Cioci Ani ? :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek

Miraclle

Post » Czw cze 13, 2013 9:26 Re: Lot z 7 p. Miecio-Wrzaskun szuka domu str.70

juz mi przeszło jojczenie na los i zmęczenie wszelakie ...... pozdrawiam :D

Twój szkielecik jest cudnego charakteru ...... zupełnie jak mój Ichigo znaleziony zimą bez połowy futra (grzyb) umkający żywą i skrzepłą krwią o skrajnej wadze wycieńczonego kota....... żyje, ma się nieźle jak na stan wyjściowy, grzyba my ubili, leczymy dalej środek kotecka bo co chwilkę coś się nowego lub starego ujawnia ..... ale Ichigo jest dzielny i kochany ....... walczymy ...

mam nadziej, że u Ciebie też już lepiej :D
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Sob cze 15, 2013 10:36 Re: Lot z 7 p. Miecio-Wrzaskun szuka domu str.70

I ekspresowo: Miecio jest tuczony- na razie poznaję Jego smaki. Już wiem, że lubi Animondę Carny, puszkę i saszetki Felixa, tackę Winstona Sensitiv i gotowanego kurczaka. Surowego nie jadł. Z surowizny na razie jadł wątróbkę kurzą-smakowała i nerki-mniej smakowały. Spróbuje dzisiaj dać wołowinę surową. Nie jadł suchego, kupiłam więc RC dla wybrednych kierujących się zapachem i niewiele ale trochę chrupał :D Jedzonko dostaje częściej, ale w mniejszych ilościach i powoli będę zmniejszać ilość posiłków...
Miecio bardzo domaga się kontaktu. Nadal więc wysiaduję w salonie :mrgreen: ....Mogę wszystko robić w łazience, bo Mietuchna wtedy układa się i albo przygląda albo spokojnie zasypia :D . Wydaje mi się też, że jest kotem towarzyskim do innych kotów, bo patrzy przez kratkę wentylacyjną w drzwiach i nawołuje. A jeśli z drugiej strony podejdzie Mafia to sobie rozmawiają :D .
I mała scysja zdjęciowa:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Kinnia na razie się uspokoiłam :mrgreen: ....sama chciałam :mrgreen: ...o Ichigo doczytuję z doskoku, przesyłam mizianki :D

Wszystkim życzę miłego weekendu Obrazek
Obrazek

ilgatto

Post » Sob cze 15, 2013 11:41 Re: Lot z 7 p. Miecio-Wrzaskun szuka domu str.70

Cudny Miecio :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Z wyglądu w typie Bazyla od forumowej Danusi :wink:

Śliczny ma pycholek, a i z opowieści charakter cudny :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Częste jedzenie i małe porcje to dobry pomysł :ok: Niech mu się brzucho i jelita przyzwyczają do racjonalnego jedzenia :ok:
Za pomyślne tuczenie i cudowny dom :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Miłego weekendu :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek

Miraclle

[poprzednia][następna]