Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.4

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 12, 2013 21:10 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.4

maciejowa pisze:Marcelina wisi na siatce codziennie. Pod samym sufitem. I poluje na ptasie ogony :D

Ona to robiła gdy była kociakiem dlatego tak szybko porządnie osiatkowałam balkon.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Śro cze 12, 2013 21:13 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.4

ab. pisze:
maciejowa pisze:Marcelina wisi na siatce codziennie. Pod samym sufitem. I poluje na ptasie ogony :D

Ewa L. pisze:Polcia odkryła nową zabawę - wspinanie się po siatce. Niestety spadła bo doopinka za ciężka i kocięce lata już minęły. :mrgreen:

Szajka wczoraj też uprawiała wspinaczkę po siatce i jestem o krok bliżej od zawału :strach:

Siatka jest solidna i metalowa więc nie sądzę aby była w stanie ją uszkodzić.
Obrazek

Ewa L.

Post » Śro cze 12, 2013 21:15 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.4

Ewa L. pisze:

Ona to robiła gdy była kociakiem dlatego tak szybko porządnie osiatkowałam balkon.

My osiatkowaliśmy balkon dla naszego Mrubiska, żeby mógł swobodnie wygrzewać się na balkonie. Potem doszedł Łatek, a Mru odszedł... Potem Pojawił się Marceli i w zasadzie tylko on z siatki korzysta :lol: a Tosia tak jak Łatek nie zbliża się do siatki, tylko sobie grzecznie leży. Ale siatka jest potrzebna. Mieszkamy na 10 piętrze.

maciejowa

Od: Pt lut 27, 2009 22:29

Post » Śro cze 12, 2013 21:18 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.4

Moja jest wzmocniona drutem, i naokoło też na drucie zawieszona, ale kotek zdolny jest....
Bardziej boję, się że zleci i krzywdę sobie zrobi.
Jak to jest, że wczoraj wlazła na nią pierwszy raz a latała z jednego końca na drugi jak małpiatka, które robi to przez całe życie?
Pod balkonem zebrała się grupka gapiów obserwujących jej harce :twisted:
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Śro cze 12, 2013 21:23 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.4

Ja przy Zuzi założyłam plastykową taką jak na ptaki i jej to w zupełności wystarczyło bo była to granica nie do przekroczenia. Pola to insza inszość i to dla niej założyłam metalową i stabilną bo mieszkam na 6 piętrze. :mrgreen:
Obrazek

Ewa L.

Post » Śro cze 12, 2013 21:23 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.4

Ja od 3 lat polowałam, na moment kiedy Marcelina wisi na siatce a ja jestem na dole. I w koncu mi sie udalo. Dziwnie wygladal z dolu :lol: siatki wcale nie widac, a kot wisi w powietrzu. Wlasciwie to nawet nie widac, ze to kot, tylko szare z ogonem :lol: Nasza siatka jest gruba na 3 mm, zabezpieczenie zakladal nam TZ jednej z naszych forumowiczek :)

maciejowa

Post » Śro cze 12, 2013 21:27 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.4

ab. pisze:Moja jest wzmocniona drutem, i naokoło też na drucie zawieszona, ale kotek zdolny jest....
Jak to jest, że wczoraj wlazła na nią pierwszy raz a latała z jednego końca na drugi jak małpiatka, które robi to przez całe życie?

Kochana - musisz zbierać kasę za takie widowisko. :ok:
Obrazek

Ewa L.

Post » Śro cze 12, 2013 21:28 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.4

Ewa L. pisze:
ab. pisze:Moja jest wzmocniona drutem, i naokoło też na drucie zawieszona, ale kotek zdolny jest....

Tak na nową siatkę zbrojoną jak w ZOO :twisted:
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Śro cze 12, 2013 21:31 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.4

maciejowa pisze:Ja od 3 lat polowałam, na moment kiedy Marcelina wisi na siatce a ja jestem na dole. I w koncu mi sie udalo. Dziwnie wygladal z dolu :lol: siatki wcale nie widac, a kot wisi w powietrzu. Wlasciwie to nawet nie widac, ze to kot, tylko szare z ogonem :lol: Nasza siatka jest gruba na 3 mm, zabezpieczenie zakladal nam TZ jednej z naszych forumowiczek :)

Mnie zakładał pan polecony przy adopcji Zuzi. Siatkuje kociarzom w połowie Łodzi i robi to rzetelnie.Zabezpieczenie było jednym z warunków adopcji.
Obrazek

Ewa L.

Post » Śro cze 12, 2013 21:32 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.4

ab. pisze:
Ewa L. pisze:

Tak na nową siatkę zbrojoną jak w ZOO :twisted:

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ok:
Obrazek

Ewa L.

Post » Śro cze 12, 2013 21:38 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.4

Wiem, my też siatkowaliśmy przy adopcji. A Pana siatkujący znalazł się sam :lol: polecony mi w naszym wątku ;)

maciejowa

Post » Śro cze 12, 2013 21:50 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.4

Mnie poleciła dziewczyna z DT. Ale pierwszą siatkę zakładał mi znajomy. Gdy zobaczyłam co wyprawia Pola :strach: :strach: :strach: szybko uzbierałam kasę i skontaktowałam się z panem Wiesiem. Przyszedł , wymierzył i założył. Wymyślił mi też fajną nakładkę na okno w kuchni bo otwieranie uchylne nie wchodziło w grę.Chodziło o to żeby nie wiercić dziur w plastykowych oknach.Nie była to dla mnie tania impreza ale na bezpieczeństwie kociastych nie można oszczędzać.
Obrazek

Ewa L.

Post » Śro cze 12, 2013 21:51 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.4

Ewa L. pisze:Mnie poleciła dziewczyna z DT. Ale pierwszą siatkę zakładał mi znajomy. Gdy zobaczyłam co wyprawia Pola :strach: :strach: :strach: szybko uzbierałam kasę i skontaktowałam się z panem Wiesiem. Przyszedł , wymierzył i założył. Wymyślił mi też fajną nakładkę na okno w kuchni bo otwieranie uchylne nie wchodziło w grę.Chodziło o to żeby nie wiercić dziur w plastykowych oknach.Nie była to dla mnie tania impreza ale na bezpieczeństwie kociastych nie można oszczędzać.

Ewa, wyglada na to, ze siatke zakladal nam ten sam czlowiek, bo mnie tez zakladal pan Wiesiek. :lol:

maciejowa

Post » Śro cze 12, 2013 21:53 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.4

Świat jest mały - naprawdę maciupeńki :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

Ewa L.

Post » Śro cze 12, 2013 21:54 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.4

Ewa L. pisze:Świat jest mały - naprawdę maciupeńki :ryk: :ryk: :ryk:

No bardzo! Ciekawe czy gdzieś się nie mijamy na ulicy. A może nawet znamy się z widzenia :D

maciejowa

[poprzednia][następna]