Nim 7schr. Łódź.Marlon chory- powrót z adopcji:(( od str.81

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 12, 2013 21:14 Re: Nim7...Skarpetka nerkowy kot w schr: (grozi uśpienie:((

dilah pisze:Witaj Kasiu :)
Gdybyś chciała pogadać z kimś na temat tymczasowania, grzybicy u kotów tymczasowych, tudzież praktycznych spraw związanych z tym wszystkim co nazywa się DT (a miałam koty ze schronu z grzybem również jako tymczasy mimo swoich zwierzaków) to mogę podac na PW swój telefon i pytaj o co chcesz :)

Dziękuję ślicznie. Myślę, że na pewno będzie potrzeba mi wsparcia i porad. Mam trochę zwierzaków w domu swoich własnych i z domem tymczasowym nie miałam do czynienia. Zawsze brałam na stałe i może teraz też tak będzie, zobaczymy:). Dilah będę musiała zabezpieczyć swoje koty przed chorobą.:) Na pewno się odezwę:)
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

kasia1568

Od: Śro cze 12, 2013 14:37

Post » Śro cze 12, 2013 21:24 Re: Nim7...Skarpetka nerkowy kot w schr: (grozi uśpienie:((

ruru pisze:
kasia1568 pisze:Cześć dziewczyny, to ja zastanawiam się na razie nad dt dla Skarpetki. Nie jest to łatwe jak wiecie, mając zwierzaki wziąć chorego. Cały czas czekam na wyniki badań i co z dalszym leczeniem Skarpetusi. Wiem, ze jest bidulka i bardzo potrzebuje ciepłego domku. Zbliżają się wakacje i urlopy ja też wyjeżdżam (zwierzaki zostają pod bardzo dobrą opieką w domku swoim),boję się, ze niunia może mieć kłopot z akceptacją moich kotów i psa (i na odwrót, chociaż moje raczej zaakceptują-są przyzwyczajone do kolegów-kociaków mojej córki. Jest tyle pytań i wątpliwości i tak mało czasu na decyzję. :( Wiem również, że jak podejmę decyzję o dt to pewnie z czasem stanie się ds, nie lubię rozstań.

Dziękuję Kasiu, że jesteś tu!
i witaj na forum!
Powtórka badań będzie, w najbliższych dniach
kiedy dokładnie, nie wiem, bo panie doktor mają
cały czas multum roboty i ciągle coś...
Skarpetka dzisiaj nie bardzo chciała jeść,
troszkę zjadła pod wpływem głaskania,
lubi pasztety i musy

Obrazek
Obrazek
grzybek

Dlaczego ona nie je, przecież małaby wiecej siły. Pasztety i musy jakie lubi?, a suche je?

kasia1568

Post » Śro cze 12, 2013 21:35 Re: Nim7...Skarpetka nerkowy kot w schr: (grozi uśpienie:((

kasia1568 pisze: Myślę, że na pewno będzie potrzeba mi wsparcia i porad.

Witaj na forum .... Też się oferuję z pomocą (różną) i poradami, gdybyś zdecydowała się ratować Skarpeteczkę ... Przerabiałam i koszmarnego, nawracającego grzyba w stadzie (nie wszystkie się zaraziły ), mam jakieś tam doświadczenie z kotem nerkowym ... i bardzo życzliwą dr Neskę, która już "zaocznie" Skarpecię konsultowała ...

Tak strasznie bym chciała, żeby malutkiej się udało ...

Jakbyco Tatiana ma na mnie namiary (maila i telefon) ...

edit: kocia może nie jeść z powodu stresu i "depresji" schroniskowej ... Mam Bubencjusza też ze schronu w Łodzi (chyba gdzieś pisałam w wątku) ... i on też nie jadł ze stresu ... Trochę trwało, zanim go wyprowadziłam na prostą ... ale za to teraz jest "wizytówką" domu ... zamęcza wszystkich gości namolnym domaganiem się pieszczot ... :mrgreen:
Ostatnio edytowano Śro cze 12, 2013 21:40 przez katarzyna1207, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

katarzyna1207

Od: Pt lip 03, 2009 21:58

Post » Śro cze 12, 2013 21:37 Re: Nim7...Skarpetka nerkowy kot w schr: (grozi uśpienie:((

Skoro Kasia czeka z podjeciem decyzji na wyniki nie daloby sie ich przyspieszyc? Jak to moze pomoc w przyspieszeniu to moge pokryc ich koszt :oops:
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Śro cze 12, 2013 21:43 Re: Nim7...Skarpetka nerkowy kot w schr: (grozi uśpienie:((

Witaj Kasiu :D cieszę się, że jesteś na forum chociaż na fb też mi się z Tobą fajnie pisze :wink: ale tutaj więcej doświadczonych koleżanek. Ja akurat jakoś miałam to szczęście, że żaden z tymczasów a co za tym idzie rezydentów grzyba nie miał,więc w tej kwestii nie mam żadnych doświadczeń.
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Śro cze 12, 2013 21:46 Re: Nim7...Skarpetka nerkowy kot w schr: (grozi uśpienie:((

katarzyna1207 pisze:
kasia1568 pisze: Myślę, że na pewno będzie potrzeba mi wsparcia i porad.

Witaj na forum .... Też się oferuję z pomocą (różną) i poradami, gdybyś zdecydowała się ratować Skarpeteczkę ... Przerabiałam i koszmarnego, nawracającego grzyba w stadzie (nie wszystkie się zaraziły ), mam jakieś tam doświadczenie z kotem nerkowym ... i bardzo życzliwą dr Neskę, która już "zaocznie" Skarpecię konsultowała ...

Tak strasznie bym chciała, żeby malutkiej się udało ...

Jakbyco Tatiana ma na mnie namiary (maila i telefon) ...

edit: kocia może nie jeść z powodu stresu i "depresji" schroniskowej ... Mam Bubencjusza też ze schronu w Łodzi (chyba gdzieś pisałam w wątku) ... i on też nie jadł ze stresu ... Trochę trwało, zanim go wyprowadziłam na prostą ... ale za to teraz jest "wizytówką" domu ... zamęcza wszystkich gości namolnym domaganiem się pieszczot ... :mrgreen:

Dzięki śliczne,skorzystam z każdej rady a to, ze Bubencjusz jest wizytówką domu jest bardzo budujące i optymistyczne:)

kasia1568

Post » Śro cze 12, 2013 21:55 Re: Nim7...Skarpetka nerkowy kot w schr: (grozi uśpienie:((

Hej Ewa, w końcu jestem:).
Dziewczyny bardzo Wam wszystkim dziękuję i każdej z osobna, za chęci pomocy, rady i wsparcie.Cieszę się, ze jestem tu:) :D

kasia1568

Post » Śro cze 12, 2013 22:59 Re: Nim7...Skarpetka nerkowy kot w schr: (grozi uśpienie:((

Skarpetka jest wybredną koteczką, nie wszystko lubi,
i ma okresy, że lepiej je i gorzej,
nie wiemy na czym to polega,
na pewno jest to w dużej mierze psychicznie,
to koteczka specyficzna
syczy na "dzień dobry"
i udaje złego kota,
ale jeśli się tego nie przestraszyć, i zacząć głaskać
to jest to mega miziak i brzuszkowywalacz
i jak się tak rozmizia, to i jeść zaczyna

krótki film o mizianiu Skarpetki:
http://youtu.be/Xu3s271uVZ4

co do badań to będę molestować
ale nie wiem czy mam moc
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Czw cze 13, 2013 6:50 Re: Nim7...Skarpetka nerkowy kot w schr: (grozi uśpienie:((

Skarpeciu :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw cze 13, 2013 7:30 Re: Nim7...Skarpetka nerkowy kot w schr: (grozi uśpienie:((

Skarpeteczko :ok: :1luvu: :ok: :1luvu: :ok: :1luvu: :ok:

Farcia

Od: Pon lis 22, 2010 14:18

Post » Czw cze 13, 2013 9:25 Re: Nim7...Skarpetka nerkowy kot w schr: (grozi uśpienie:((

ruru pisze:Skarpetka jest wybredną koteczką, nie wszystko lubi,
i ma okresy, że lepiej je i gorzej,
nie wiemy na czym to polega,
na pewno jest to w dużej mierze psychicznie,
to koteczka specyficzna
syczy na "dzień dobry"
i udaje złego kota,
ale jeśli się tego nie przestraszyć, i zacząć głaskać
to jest to mega miziak i brzuszkowywalacz
i jak się tak rozmizia, to i jeść zaczyna

krótki film o mizianiu Skarpetki:
http://youtu.be/Xu3s271uVZ4

co do badań to będę molestować
ale nie wiem czy mam moc

masz moc, na pewno- przyciśnij ich trochę. Bidulki te kiciaki i psinki wszystkie!! :D

kasia1568

Post » Czw cze 13, 2013 14:53 Re: Nim7...Skarpetka nerkowy kot w schr: (grozi uśpienie:((

dzwoniłam, może jutro,
a jak nie to zaplanowane na sobotę...
Obrazek
Obrazek

ruru

Post » Czw cze 13, 2013 14:59 Re: Nim7...Skarpetka nerkowy kot w schr: (grozi uśpienie:((

ruru pisze:dzwoniłam, może jutro,
a jak nie to zaplanowane na sobotę...

Dzięki za filmik:) i info. Może uda sie jutro z tymi badaniami:). Pozdrawiam :D

kasia1568

Post » Pt cze 14, 2013 9:36 Re: Nim7...Skarpetka nerkowy kot w schr: (grozi uśpienie:((

Wiem, że wczoraj została pobrana Skarpetkowa krew,
tylko nie wiem, czy wyniki dziś będą- bo p. doktor pobierająca jest jutro,
dziś ok. 15 będę w schronisku, to się dowiem
w każdym razie kciuki wskazane :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

ruru

Post » Pt cze 14, 2013 9:40 Re: Nim7...Skarpetka nerkowy kot w schr: (grozi uśpienie:((

już som... :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

[poprzednia][następna]