Następna rozprawa dotycząca Wojciecha.L 24.02.2014 o godz.12

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 11, 2013 10:41 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

CatAngel pisze:
pwpw pisze:
Ventrue1 pisze:Temat podjął też Onet:

http://wiadomosci.onet.pl/regionalne/sl ... omosc.html

Z powyższego linku:
"Mężczyzna nie miał wcześniej zatargów z prawem. Nieoficjalnie dowiedzieliśmy się, że mężczyzna nienawidził kotów. Zaatakowały go, gdy był dzieckiem i postanowił się na nich zemścić."

Zdecydowanie badania psychiatryczne, jeśli to nie "kaczka dziennikarska". Niekoniecznie to socjopata.

Portalom bym nie ufała do konca. Wydaje mi sie ze teraz każdy portal informacyjny bedzie dodawał co trochę od siebie różne dziwne teksty, aby tylko mieć czytelników.

Teraz to nawet nie ma takiego znaczenia - niech dodają bo zwiększy to szansę że sprawa nie zostanie zlekceważona.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Wto cze 11, 2013 10:47 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

CatAngel pisze:(...)
Portalom bym nie ufała do konca. Wydaje mi sie ze teraz każdy portal informacyjny bedzie dodawał co trochę od siebie różne dziwne teksty, aby tylko mieć czytelników.

Wiem, dlatego dodałam, że to niekoniecznie jest prawdą. Od początku zastanawiam się nad 'anatomią zła' w tej sprawie, zarówno jeśli idzie o niego, jak i tą dziewczynę, która mu to umożliwiła :evil: Chciałabym wiedzieć, ale na razie za mało danych... Socjopatia nasuwa się sama, ale to nie jedyna możliwość. No nic, może z czasem więcej wyjdzie na jaw.
pwpw

Post » Wto cze 11, 2013 10:54 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

Mocne nagłosnienie może mu bardzo utrudnić życie, będzie rozpoznawalny i potępiany w swoim środowisku, na uczelni, w miejscu zamieszkania a i może dojdzie do Gorlic i rodzice będą się wstydzić jak do sklepu pojadą. Niech ich wytykają palcem
Ostatnio edytowano Śro cze 12, 2013 13:22 przez kaja555, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Od: Pt lut 08, 2008 12:28

Post » Wto cze 11, 2013 10:58 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

Ewa L. pisze:
CatAngel pisze:
pwpw pisze:
Ventrue1 pisze:Temat podjął też Onet:

http://wiadomosci.onet.pl/regionalne/sl ... omosc.html

Z powyższego linku:
"Mężczyzna nie miał wcześniej zatargów z prawem. Nieoficjalnie dowiedzieliśmy się, że mężczyzna nienawidził kotów. Zaatakowały go, gdy był dzieckiem i postanowił się na nich zemścić."

Zdecydowanie badania psychiatryczne, jeśli to nie "kaczka dziennikarska". Niekoniecznie to socjopata.

Teraz to nawet nie ma takiego znaczenia - niech dodają bo zwiększy to szansę że sprawa nie zostanie zlekceważona.

Owszem zgadzam sie,ale niech nie dodają dziwnych, chorych wpisów. Bo nie wiadomo potem w co wierzyć

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Wto cze 11, 2013 11:03 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

kaja naglosniene by się przydało - Rodzice to Lekarze ,wiec wiadomo jak fama pójdze to juz to dla nich będzie kara
Ostatnio edytowano Wto cze 11, 2013 11:04 przez agula76, łącznie edytowano 1 raz
agula76

Post » Wto cze 11, 2013 11:04 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

Z całym szacunkiem, ale "zemsta na kotach, bo kiedyś go jakieś zaatakowały" to się kwalifikuje co najmniej jako szajba. To tak jak z seryjnym zabijającym kobiety, bo miał problemy z matką. Więc nawet jesli to prawda, to nie jest to bynajmniej powód do bagatelizowania problemu.
ObrazekObrazek
Obrazek

neron

Od: Wto maja 29, 2012 14:06

Post » Wto cze 11, 2013 11:07 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

EwaS

ewasewa

Od: Śro mar 20, 2013 13:12

Post » Wto cze 11, 2013 11:26 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

Nagłaśniam gdzie mogę wśród znajomych, napisałam też do kobietki od której mam Rysię- ona w tym samym czasie szukała domu i kto wie czy nią też nie był zainteresowany, to taki śliczny kot...
Sadysta Zabrza cd http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=160149
Tona karmy dla schroniska !! http://www.youtube.com/watch?v=YMw8lsfOxzU
Obrazek Julian [*] (13.02.14) i Rysia Obrazek Sara [*] 17.09.2013

Ventrue1

Od: Pon mar 04, 2013 20:41

Post » Wto cze 11, 2013 11:36 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

agula76 pisze:kaja naglosniene by się przydało - Rodzice to Lekarze ,wiec wiadomo jak fama pójdze to juz to dla nich będzie kara

A dlaczego rodzice mają być ukarani? Ten człowiek ma podobno 28 lat.

mapi_

Od: Wto sie 07, 2012 22:17

Post » Wto cze 11, 2013 11:46 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

Jest już więcej portali, które o tym piszą

http://frazeo.pl/search.jsp?query=&offs ... mit=Submit
Ostatnio edytowano Wto cze 11, 2013 11:57 przez dana.b, łącznie edytowano 1 raz

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

Post » Wto cze 11, 2013 11:52 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

pwpw pisze:Nie no bez przesady.. jakoś nie wierzę, by osobę, która się przyznała do molestowania dziecka, ktokolwiek trzymałby na wydziale pediatrii :? Są na pewno możliwości, jeśli będzie motywacja... Zawiesić mogą do sadowego wyroku.
Ten zwyrodnialec ma leczyć ludzi (nie ważne czy jako dentysta, czy internista lub inny) a jakie ma do tego kwalifikacje moralne, to właśnie wyszło na jaw :evil: Ostatnio dużo się mówi o tym, by właśnie do takich zawodów trafiali ludzie z predyspozycjami i odpowiednim podejściem do pacjenta. Temat na czasie, ze tak powiem.
A co do uczelni, to właśnie ucięłaby medialny temat podejmując odpowiednie kroki- skoczyłoby się jedynie na medialnej notatce, że zawiesiła/usunęła.
I to nie ma nic wspólnego z zemstą. Mamy prawo eliminować takich zwyrodnialców z zawodów zaufania społecznego. Wyobrażacie sobie, by nauczyciel nauczał nadal małe dzieci po czymś takim?

Ale ja to doskonale wiem, też z całego serca chciałabym, żeby śmieć dostał za swoje. Jestem do tego nastawiona sceptycznie, bo znam środowisko uczelni medycznej od dziecka, nie jestem dzieckiem lekarzy. Student weźmie urlop, rodzice wyślą go na leczenie, wezmą dobrego adwokata, który udowodni kłopoty ze zdrowiem psychicznym i że to były zwierzęta, więc Kodeksu Etyki Lekarskiej nie złamał i tyle. Oczywiście, oby tak się nie stało, oby dostał 3 lata!

Pamiętacie zabicie suczki husky? Mordercy dostali 10 miesięcy.
http://www.mmwroclaw.pl/334766/2011/1/1 ... pozaMiasta
http://www.mmwarszawa.pl/275619/2011/1/ ... pozaMiasta
Nie mogę znaleźć, ale wydaje mi się, że wtedy jako oskarżyciel posiłkowy występowała jakaś Fundacja, może ktoś pamięta?
EDIT Mam: http://www.gazetakrakowska.pl/artykul/4 ... ,id,t.html Oskarżycielem posiłkowym było Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami.
Ostatnio edytowano Wto cze 11, 2013 12:00 przez Katia K., łącznie edytowano 1 raz
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Wto cze 11, 2013 11:59 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

Dlatego tym powinno sie zająć społeczeństwo, a nie Sąd czy Policja. I może to jest najwyższy czas zeby coś zmienić :evil:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Wto cze 11, 2013 12:04 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

Post » Wto cze 11, 2013 12:04 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

mapi_ pisze:
agula76 pisze:kaja naglosniene by się przydało - Rodzice to Lekarze ,wiec wiadomo jak fama pójdze to juz to dla nich będzie kara

A dlaczego rodzice mają być ukarani? Ten człowiek ma podobno 28 lat.

W takich przypadkach zawsze zasadne jest pytanie, co aż tak złego zrobili rodzice, że ich dziecko wyrosło na potwora. Nie usprawiedliwiam potwora. Rodzice mogą spieprzyć dziecku życie, ale dorosłe dziecko samo decyduje o tym czy będzie je pieprzyć sobie nadal, czy też uwolni się z traumy.
Jakby nie patrzeć - rodzice nie są tu bez winy.
Czy oni mieszkali razem? Mama i tata niczego niewłaściwego nie zauważyli?
Obrazek

Wolność, kocham i rozumiem. Wolności oddać nie umiem.(Chłopcy z Placu Broni)

MISIA- 1.06.2002 - 13.12.2012. Skarbie, gadułeczko moja. Bardzo mi Ciebie brak.
MIKITKA - 03.2002 - 13.07.2015. Tak bardzo mi żal.
FELUTEK - 03.2002 - 11.10.2015. Najcudowniejszy kot terapeutyczny.
OKRUNIA - 09.2002 - 16.08.2018. Śpij, skarbie kochany.
GACEK - 03.2014 - 22.06.2019. Wierny i mądry Przyjaciel.
TYGRYNIA - 05.2002 - 16.12.2020 .Maleńki koto-piesek.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=153652 sprawdź zanim oddasz kota!

Ja-Ba

Od: Pt lis 07, 2008 23:23

Post » Wto cze 11, 2013 12:05 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

Osobiście zamiast zamknięcia w więzieniu i jedzeniu oraz spaniu za nasze podatki, wolałabym upublicznienie wizerunku w wiadomościach oraz wydalenie z uczelni, grzywnę i prace społeczne. Przynajmniej byłyby wtedy z tego jakiś pożytek. :? A tak to wyjdzie za kilka miesięcy (o ile nie dostanie w zawiasach), o sprawie się zapomni, tylko lokalne środowisko będzie wiedzieć o kogo chodziło... No niestety... :?

rebellia1

Od: Sob wrz 09, 2006 20:10

[poprzednia][następna]