Następna rozprawa dotycząca Wojciecha.L 24.02.2014 o godz.12

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 11, 2013 8:38 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

Mara S pisze:
LadyStardust pisze:Do czytania tego działu forum nie trzeba być zarejestrowanym, jak ktoś jest inteligentny i w goolach wyskoczy ten wątek.

Do czytania nie, ale gość tak przygotowany do adopcji kotów, mógł spokojnie być i na miau i tu też spełniać swoje chore zamysły

Co prawda to prawda...

Agula jakbyś się wybierała, to ja chętnie.
Obrazek Obrazek Nefi - moje serduszko <3 Obrazek

LadyStardust

Od: Pon cze 25, 2012 21:02

Post » Wto cze 11, 2013 8:38 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

Publiczne potępienie takich ludzi jest dla nich bardziej dotkliwe niż kary administracyjne - plakaty ostrzegające przed nim w miejscu zamieszkania i na uczelni (niekoniecznie muszą tam być jego pełne dane, fotka z zamazaną twarzą i pierwsza litera nazwiska na pewno w jego środowisku pozwolą go zidentyfikować), no i kocia muzyka pod budynkiem sądu. Wtedy można pstryknąć mu fotki.
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Wto cze 11, 2013 8:40 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

Ja tez sie wybiore jesli bede mogla popatrzec na tego psychola :evil:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Wto cze 11, 2013 8:43 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

Na TVN24 tez już jest artykuł więc liczę, że będzie o tym psycholu głośno.
http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju, ... 32002.html
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Wto cze 11, 2013 8:45 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

nelka83 pisze:Na TVN24 tez już jest artykuł więc liczę, że będzie o tym psycholu głośno.

No ale co to da :? Po tym jak wypuścili osobę Anne nie wierze w dobre zakończenie jakiekolwiek sprawy dotyczącej zwierząt

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Wto cze 11, 2013 8:45 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

Jak wcześniej pisałam to nawet nie wyobrażałam sobie że takie bydle mogło przejść wizytę przedadopcyjną i ktokolwiek mógł mu z czystym sumieniem w takim procederze pomagać...
To jest nie do pojęcia po prostu.

Nie chcę nawet myśleć co przeżywają osoby które oddały swoje ukochane kociska [*] temu... komuś.
Ale takich sytuacji niestety uniknąć się nie da. Ostrożność w wielu przypadkach pomoże, intuicja też jest kluczowa, ale czasem najlepsze chęci nie wystarczą...

To co dajemy innym wraca do nas po trzykroć- i tej sprawiedliwości należy temu panu życzyć. Prędzej czy później. Zwyczajnej życiowej sprawiedliwości, której nawet trzyletni możliwy wyrok nie dorówna.

Co się zaś tyczy uczelni- presja społeczna i medialna nagonka to najpotężniejsze możliwe narzędzia do walki o sprawiedliwość w jej murach.
O ile pojedyncze maile, prośby czy nawet zwykła petycja pewnie nic nie dadzą bo najczęściej są ignorowane jako niewarte uwagi superzajętych władz- tym bardziej jeśli owy człowiek ma odpowiednie koneksje- o tyle upublicznianie gdzie się da, piętnowanie, zainteresowanie mediów, ruch FB oraz cały szereg innych działań mających na celu upowszechnienie informacji o zbrodniarzu i miejscu w którym studiował- ma duże szanse przynieść efekty.

Uczelnie niczego nie boją się tak bardzo jak ogólnopolskiej- a nawet ogólnoświatowej- antyreklamy.
Radio i telewizja to ich ulubione media- o ile nie stają się w takim przypadku obosiecznym ostrzem.
Nie zareagowanie na coś co przetacza się przez media i jest non stop odgrzewane rujnując wizerunek jednostki- to jak strzelenie samemu sobie w stopę. Łatwiej dla uspokojenia nastrojów usunąć jednego studenta (szczególnie jak dostanie wyrok, a JAKIŚ dostanie na pewno) i przedstawić się jako uczelnia mająca wysokie standardy etyczno-moralne niż walczyć z wiatrakami i narażać się na pomówienia.
Pracując w jednej ze szkół wyższych mam okazję obserwować jak to działa- najłatwiej przeforsowuje się to, o czym jest cicho i murów nie opuszcza. Kiedy zaczyna się robić zamieszanie wtedy wiele osób szybko wycofuje się rakiem i błyskawicznie "nawraca" na jedynie słuszny prąd myślenia.

Dlatego na taką formę aktywności- na nagłaśnianie sprawy- powinniśmy kłaść nacisk.
Presja społeczna w tym kraju potrafi zdziałać cuda.

Przyznajmy to, choć ciężko się przyznać do takiego kuriozum- nic innego nam nie pozostało jak naciski, bo bez nich nawet wymiar sprawiedliwości lubi iść po najniższej linii oporu.

Cytując: W kupie siła, bo kupy nikt nie ruszy. Bo kupa śmierdzi...
Sadysta Zabrza cd http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=160149
Tona karmy dla schroniska !! http://www.youtube.com/watch?v=YMw8lsfOxzU
Obrazek Julian [*] (13.02.14) i Rysia Obrazek Sara [*] 17.09.2013

Ventrue1

Od: Pon mar 04, 2013 20:41

Post » Wto cze 11, 2013 8:47 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

rastanja pisze:
nelka83 pisze:
agula76 pisze:Uczelnia na pewno wie- to nie jest tak ze jest reportaż , interesują się tym już dziennikarze , tymbardziej ze wymieniana jest nazwa uczelni wszędzie , a uczelnia nic nie wie:(

Tego psychopaty rodzice sa lekarzami....może jakies układy ???

W dniu sprawy pod Sadem powinna zebrac się spora grupa ludzi . Bardzo spora . Żeby udowodnić temu gnojowi ze i tak będzie miał pozamiatane na wolności , zwierzęta sie same nie obronią , prokurator pewnie odczyta to co m odczytac , a Sad niech widzi jakie odczucia ma społeczeństwo

ja tez na pw poproszę o dane ...

Myślę, że to mogłoby pokazać jaki stosunek mamy do takich zwyrodnialców.

To jest świetny pomysł. Może też w sądzie zobaczyliby jakie są społeczne oczekiwania wobec takich świrów, degeneratów i &%^&&##% (tu wstawcie odpowiednie przekleństwa). Szkoda, że jestem z Wielkopolski. Chętnie bym go obrzuciła jajami (jeszcze chętniej granatami) pod tym sądem.

Pięć lat temu przed Sądem w Lublinie odbyła się rozprawa małoletnich, którzy zamęczyli szczeniaka, było o tym bardzo głośno w całej Polsce, puszczali filmik z YT, po opublikowaniu którego wpadli, w ogólnie dostępnych serwisach inf o różnych porach, nawet w Teleekspresie pokazali płonącego pieska. W dniu rozprawy w Sądzie było sporo osób z całej Polski (wtedy FB nie był jeszcze modny, skrzykiwali się głównie przez naszą-klasę). Wyrok śmieszny, dozór kuratora itp. bzdety. Jest wątek na forum: viewtopic.php?f=8&t=77788&hilit=+husky
Także na to za bardzo bym nie liczyła. No, ale może czasy się zmieniły.
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Wto cze 11, 2013 8:48 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

CatAngel pisze:
nelka83 pisze:Na TVN24 tez już jest artykuł więc liczę, że będzie o tym psycholu głośno.

No ale co to da :? Po tym jak wypuścili osobę Anne nie wierze w dobre zakończenie jakiekolwiek sprawy dotyczącej zwierząt

Gosiu, nie wiem co to da i ja również nie wierzę w nasz wymiar sprawiedliwości. Ale przez nagłośnienie być może znajdą się kolejne osoby, które mogłyby coś do sprawy wnieść.
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Wto cze 11, 2013 8:52 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

nelka83 pisze:
CatAngel pisze:

Gosiu, nie wiem co to da i ja również nie wierzę w nasz wymiar sprawiedliwości. Ale przez nagłośnienie być może znajdą się kolejne osoby, które mogłyby coś do sprawy wnieść.

Ja mam zawsze takie obawy że przez takie nagłaśnianie(oczywiście wiem że to musi tak być bo nie wolno siedzieć cicho) że jakiś psychol wstanie w fotela po obejrzeniu tego w tv i wpadnie na pomysł że pójdzie zabijać zwierzaki :( Takie mam paranoje przez to wszystko co się dzieje na swiecie.
Jak nic świat idzie w kierunku zagłady :(

MOŻE BANEREK BY SIE PRZYDAŁ ?
Ostatnio edytowano Wto cze 11, 2013 9:04 przez CatAngel, łącznie edytowano 1 raz

CatAngel

Post » Wto cze 11, 2013 8:58 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

Na FB właśnie spływa fala o nim. Na tablicy głównej widzę cały czas udostępniany artykuł.

i jeszcze takie coś
http://www.miaukot.org/?okrucienstwo-lu ... anic-(,247

CatAngel

Post » Wto cze 11, 2013 9:02 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

nelka83 pisze:
CatAngel pisze:

Jest wiele osób, które na miau nie siedzi, karmicielki nie ma internetu, więc jedyna szansa czasem dla nich jest dowiedzenie się tego z gazety czy z tv. Prawda jest taka, że to nasze reakcje (reakcje społeczeństwa) są wytyczną do tego, co jest dobre i co jest złe. Rzeczy które się przemilcza są uważane jako zaakceptowane. Społeczeństwo zawsze było wychowywane "przez społeczeństwo". Choć masz dużo racji Cat... jeśli chodzi o rodzenie się nowych psycholi. Niestety też, przemilczenie, to żadna droga :( Kurde trochę mnie niemoc ogarnia :(
Obrazek Obrazek Nefi - moje serduszko <3 Obrazek

LadyStardust

Od: Pon cze 25, 2012 21:02

Post » Wto cze 11, 2013 9:04 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

Na FB ma obrońcę :? Ciekawe, czy niejaka Zainteresowana Sprawa to ta jego naganiaczka? Czy ktoś nieświadomy, co mówi :?
I tak nie da się czytać :roll:
pwpw

Post » Wto cze 11, 2013 9:04 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

Właśnie o banerek chciałam spytać.

CatAngel - mam te same obawy. Nie rozumiem jakim trybem się to toczy, ale chyba żadne zwierzę nie wzbudza u tak wielu ludzi nienawiści jak koty. Psy na ogół albo się kocha, albo są obojętne. Koty albo się kocha, albo nienawidzi. Dlaczego?

A swoją drogą - nieźle patologiczna musi być rodzina która wychowała takiego potwora. To że są lekarzami - nie ma nic do rzeczy, a jeśli ma to tylko negatywnie. Nie zaszczepić dziecku empatii może tylko ktoś kto sam nie ma jej za grosz.
Obrazek

Wolność, kocham i rozumiem. Wolności oddać nie umiem.(Chłopcy z Placu Broni)

MISIA- 1.06.2002 - 13.12.2012. Skarbie, gadułeczko moja. Bardzo mi Ciebie brak.
MIKITKA - 03.2002 - 13.07.2015. Tak bardzo mi żal.
FELUTEK - 03.2002 - 11.10.2015. Najcudowniejszy kot terapeutyczny.
OKRUNIA - 09.2002 - 16.08.2018. Śpij, skarbie kochany.
GACEK - 03.2014 - 22.06.2019. Wierny i mądry Przyjaciel.
TYGRYNIA - 05.2002 - 16.12.2020 .Maleńki koto-piesek.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=153652 sprawdź zanim oddasz kota!

Ja-Ba

Od: Pt lis 07, 2008 23:23

Post » Wto cze 11, 2013 9:06 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

Czy ta uczelnia to Śląski Uniwersytet Medyczny czy Śląska Wyższa Szkoła Medyczna ?
Czy ktoś zna termin rozprawy? Tak jak dziewczyny pisałay w dniu rozprawy trzeba stawić się przed gmachem sądu i pokazać,że są ludzie którzy nie zgadzają się na takie traktowanie zwierząt!
Czy jakaś organizacja prozwierzęca jest stroną w tej sprawie? Może warto zrobić zbiórkę na adwokata ?

Ania G

Od: Pt paź 15, 2010 19:44

Post » Wto cze 11, 2013 9:06 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

pwpw pisze:Na FB ma obrońcę :? Ciekawe, czy niejaka Zainteresowana Sprawa to ta jego naganiaczka? Czy ktoś nieświadomy, co mówi :?
I tak nie da się czytać :roll:

Nie reagować i nie odpisywać najlepiej. A jeszcze lepiej niech usuną ten wpis.

CatAngel

[poprzednia][następna]