Następna rozprawa dotycząca Wojciecha.L 24.02.2014 o godz.12

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 10, 2013 22:19 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

Prawo działa tak ze dopóki wina nie zostanie udowodniona i osoba nie zostanie prawomocnie skazana przez sąd zachodzi domniemanie niewinności i każda wątpliwość jest rozstrzygania na korzyść oskarżonego.

Więc nie możemy podawać jego nazwiska, pisać na uczelnie, itp. Czekamy na rozprawę i wyrok sadu

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Pon cze 10, 2013 22:23 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

matko kochana...jakiego sądu :?: jakie prawo :?: w tym chorym kraju nie ma żadnego prawa i dlatego tak się dzieje :evil:
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Pon cze 10, 2013 22:27 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

Filomen pisze:Prawo działa tak ze dopóki wina nie zostanie udowodniona i osoba nie zostanie prawomocnie skazana przez sąd zachodzi domniemanie niewinności i każda wątpliwość jest rozstrzygania na korzyść oskarżonego.

Więc nie możemy podawać jego nazwiska, pisać na uczelnie, itp. Czekamy na rozprawę i wyrok sadu

A jeśli się przyznał na policji, to czy nie można poinformować uczelni o prowadzonym postępowaniu karnym?

marivel

Od: Sob mar 21, 2009 12:48

Post » Pon cze 10, 2013 22:30 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

Filomen pisze:Prawo działa tak ze dopóki wina nie zostanie udowodniona i osoba nie zostanie prawomocnie skazana przez sąd zachodzi domniemanie niewinności i każda wątpliwość jest rozstrzygania na korzyść oskarżonego.

Nawet w przypadku gdy są niezbite dowody w postaci nagrania z przyznaniem się do winy?
Może wystarczyłoby anonimowe pismo wysłane do uczelni z informacja o prowadzonym śledztwie w tej sprawie... Sprawa nie jest utajniona więc byłaby to tylko informacja o prowadzonym dochodzeniu..?

Czy można udzielic tutaj informacji w jaki sposób został cały ten proceder wykryty? Nie chce przypadkiem zaszkodzic sprawie a kilka dziewczyn o to pytało...

Ania G

Od: Pt paź 15, 2010 19:44

Post » Pon cze 10, 2013 22:47 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

Uczelnia nie weźmie pod uwagę anonimowych informacji. Może po wyroku go wywalą, może nie, zależy jakie ma układy. Wyrok surowy raczej nie będzie, nie ma co się łudzić. W sumie chyba najlepiej by było, gdyby zdiagnozowali u frajera jakąś chorobę psychiczną, np. schizofrenię paranoidalną, to wykluczy bycie lekarzem i jakiekolwiek znaczące stanowisko, a otoczenie resztę życia będzie na niego krzywo patrzeć. Liczę też bardzo na presję społeczną, która szybko da mu do zrozumienia, że jego miejsce jest na księżycu, a nie w bliskim sąsiedztwie np. matek z dziećmi.
Obrazek Obrazek

puskas1

Od: Czw wrz 13, 2012 17:58

Post » Wto cze 11, 2013 0:01 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

Nie rozumiem, chyba w regulaminie każdej uczelni jest coś o szanowaniu jej dobrego imienia i zachowywaniu się stosownie do statusu studenta tejże, choćby z tego tytułu mogą go wywalić, jeśli nie z tego, ze takie postępowanie dobitnie świadczy, że nie nadaje się na lekarza.. no chyba, ze na oddziałach całej Polski chcemy mieć doktorów Mengele :strach:
Myślę, ze jak media się zainteresują to się "da" i zawiesić i po wyroku wywalić :evil: Wszak poza umiejętnościami w tym zawodzie równie ważna jest etyka, a już wiadomo, że ten osobnik nawet nie rozumie, co to słowo oznacza.
Edit: Etyka, litość, współczucie, empatia.. jak nie da się wywalić takiego zwyrodnialca, to chyba lepiej zamknąć tą uczelnie :evil: 20 kotów do których zamęczenia się przyznał, czego trzeba więcej, by wiedzieć, ze ten człowiek nie ma predyspozycji do pracy z chorymi ludźmi, czy pracy badawczej :evil: Nie ważne: lekarz, pielęgniarz, ratownik medyczny ..
pwpw

Post » Wto cze 11, 2013 5:19 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

W związku z domniemaniem niewinności pan Wojtek L będzie chodził wolno i będzie mógł dalej "adoptować" koty. A po rozprawie - znając polskie łagodne prawo i polskie olewające zwierzęta sądy - dostanie zawiasy. Może stanie się cud, ale nie liczyłabym na to.
Ja np. chciałabym się upewnić co do nazwiska tego pana i poznać rysopis i jego i jego pomocnicy, bo jak na razie to każdy Wojtek L jest na czarnej liście (jeżeli ktoś może mi to posłać pw to bardzo proszę).
Koty wrocławskie polecają się do adopcji: http://www.kocizakatek.pl
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Od: Pt sty 13, 2012 17:33

Post » Wto cze 11, 2013 7:16 Nie ma słów... Zabił 20 kotów

Nie ma słów po prostu na coś takiego...

http://katowice.gazeta.pl/katowice/1,35 ... #LokKatTxt

Student najpierw wyadoptował, a potem brutalnie zabił 20 ufających mu kotów...
Tekst zdecydowanie nie dla ludzi o słabych nerwach - sedno sprawy zamyka się w tym, że choć został zatrzymany przez policję to grozi mu TYLKO !!! do 3 lat więzienia, a pewnie nawet tego nie dostanie.
3 lata za bestialskie zabójstwa z premedytacją...

Myślicie że nie da się z tym jeszcze czegoś zrobić aby było więcej?
Albo chociaż te pełne 3 a nie "zawiasy"?
Nie ma dodatkowego paragrafu z którym mogłaby wystąpić jakaś organizacja prozwierzęca?

W głowie się po prostu nie mieści i nosi mnie od rana...

Właśnie w takich momentach widać jaki jest sens wizyt przedadopcyjnych które dla wielu osób są stresem i uważane są za "zawracanie dupy". Może gdyby te kotki ktoś wcześniej zwizytował...

To po prostu przerasta moje rozumowanie...
Sadysta Zabrza cd http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=160149
Tona karmy dla schroniska !! http://www.youtube.com/watch?v=YMw8lsfOxzU
Obrazek Julian [*] (13.02.14) i Rysia Obrazek Sara [*] 17.09.2013

Ventrue1

Od: Pon mar 04, 2013 20:41

Post » Wto cze 11, 2013 7:20 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

Ja bardzo chętnie też poproszę o takie dane, jeśli ktoś posiada...
Obrazek Obrazek Nefi - moje serduszko <3 Obrazek

LadyStardust

Od: Pon cze 25, 2012 21:02

Post » Wto cze 11, 2013 7:24 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Wto cze 11, 2013 7:27 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

To jest psychopata - człowiek chory psychicznie. Powinien do końca swych dni siedzieć w zakładzie zamkniętym, naszprycowany psychotropami, żeby nikomu więcej krzywdy nie zrobił. Bo zwykle zwierzęta to tylko "przygrywka" do zajęcia się ludźmi.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto cze 11, 2013 7:35 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

LadyStardust pisze:Ja bardzo chętnie też poproszę o takie dane, jeśli ktoś posiada...

i ja też poproszę
i o zdjęcie -jeśli ktoś ma

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Wto cze 11, 2013 7:35 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

MalgWroclaw pisze:Grożą mu trzy lata.

http://katowice.gazeta.pl/katowice/1,35 ... ercil.html

W radio juz też to "chodzi" - słyszałam przed chwilą....
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Od: Śro gru 30, 2009 8:21

Post » Wto cze 11, 2013 7:36 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

Jak można zabić w tak okrutny sposób istoty, które ufały, kochały i czuły...
Naprawdę brak mi słów, mam ten widok przed oczyma i łzy cisną się do oczu... :cry:
Dlaczego, po co? Nigdy tego nie zrozumiem...

Patmol pisze:
LadyStardust pisze:Ja bardzo chętnie też poproszę o takie dane, jeśli ktoś posiada...

i ja też poproszę
i o zdjęcie -jeśli ktoś ma

Przyłączam się do prośby. Co prawda nie mam kociaka do adopcji, ale chciałabym ostrzec znajomą.
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Wto cze 11, 2013 7:38 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

Tez poprosze dane-ostrzege znajomych,ktorzy maja koty do adopcji :?
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

[poprzednia][następna]