Wrocław - Gdańsk. Miziak jest we Wrocławiu.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 04, 2013 17:43 Re: Wrocław-Gdańsk. Duży Miziak – już W DOMU. Prosimy o kciu

A ja już widziałam :) i udostępniłam na fb
i zostałam skojarzona przez Gibutkową :wink:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Śro cze 05, 2013 5:46 Re: Wrocław-Gdańsk. Duży Miziak – już W DOMU. Prosimy o kciu

Miziaku Kochany.
Dziś osiem kotów było na śniadaniu.
Kocham Cię.
ciocia
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Sob cze 08, 2013 5:42 Re: Wrocław-Gdańsk. Duży Miziak – już W DOMU. Prosimy o kciu

Miziaku, ciocia ma mnóstwo spraw i nawet do Ciebie nie zaglądam. Ale pamiętam o Tobie cały czas, bardzo Cię kocham. Miłego dnia, kocurku kochany. I dla Ramki, i Dużych
ciocia
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Nie cze 09, 2013 5:55 Re: Wrocław-Gdańsk. Duży Miziak – już W DOMU. Prosimy o kciu

Miziaku kochany,
dzisiaj dziewięć kotów zjadło śniadanie.
Spokojnego dnia, kochany kocurku.
ciocia
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Pon cze 10, 2013 5:27 Re: Wrocław-Gdańsk. Duży Miziak – już W DOMU. Prosimy o kciu

Miziaku, pozdrów Dużą i Ramkę.
głaski.
ciocia
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Pon cze 10, 2013 8:47 Re: Wrocław-Gdańsk. Duży Miziak – już W DOMU. Prosimy o kciu

I ja zagladam,co u Ciebie miziaku :P
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Pon cze 10, 2013 12:10 Re: Wrocław-Gdańsk. Duży Miziak – już W DOMU. Prosimy o kciu

U nas dobrze :D. Miziak ostatnio zaliczył wpadki. W przeciągu czterech dni trzy razy nasikał na moje łóżko. Jestem zdziwiona tym bardziej,że przecież lubi wylegiwać się na nim. Trudno, feromony pójdą znowu w ruch, tym razem czekam na spray i Savic Refresh'R Household Cleaner Spray - antybakteriowy odświeżacz.

Miziak już daje mi się pogłaskać, kiedy wracam do domu, łasi się i ociera o nogi. Przy jedzeniu to samo. Mruczy, gdy drapię go za uszkiem i po brzuszku. Owszem, jest nadal nieufny i strachliwy, ale przed niektórymi moimi znajomymi już nie ucieka. Teraz, kiedy jest cieplutko uwielbia wygrzewać się na parapecie przy otwartym oknie.
Czuję się już tak, jakby był z nami od zawsze :D .

Pozdrawiam wszystkich :kotek: .
Obrazek

karolinabh

Od: Pon mar 25, 2013 21:37

Post » Pon cze 10, 2013 17:07 Re: Wrocław-Gdańsk. Duży Miziak – już W DOMU. Prosimy o kciu

Miziaku :(
kocham Cię :( :( :(
maleńki.
ciocia

Nasza ciocia powiedziała, żebym trzymał za Ciebie łapki. Trzymam.
Noś
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Wto cze 11, 2013 5:32 Re: Wrocław-Gdańsk. Duży Miziak – już W DOMU. Prosimy o kciu

Miziaku, bracie kochany.
Tak sobie miuamyślę. Mam baranka, zawsze się tam chowam, jak coś się dzieje. Niedawno bardzo się zdenerwowałem, bo przyszedł pan kominiarz. Nawet miałem trochę luźniejszą kupę :oops:
Martwimy się z ciocią i z Dużą.
Noś

Miziaku,
kocham Cię mocno.
ciocia
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Wto cze 11, 2013 19:09 Re: Wrocław-Gdańsk. Duży Miziak – już W DOMU. Prosimy o kciu

Miziak wśród pluszaków i lalki :D.

Obrazek

Ramka, w kącie :wink: .

Obrazek
Obrazek

karolinabh

Post » Wto cze 11, 2013 19:15 Re: Wrocław-Gdańsk. Duży Miziak – już W DOMU. Prosimy o kciu

Dopadł mnie prawdziwy problem. Muszę z Miziakiem jechać do weterynarza. Wizytę planowałam dopiero we wrześniu, mając nadzieję,ze stan jego dziąseł nie pogorszy się i Miziak będzie bardziej oswojonym kotkiem... Niestety Miziak krwawi z dziąseł. Owszem, ładnie je, ale zrezygnował z chrupek i troszkę jest osowiały :? .Jutro pojadę do znajomej sama. Poradzę się jej, jak zaplanować wizytę, by możne od razu była to wizyta z ewentualnym zabiegiem...

Boję się,że po tych przeżyciach Miziak znowu zacznie się mnie bać :( . Trudno, z drugiej strony przecież muszę zadbać o jego zdrowie. Trzymajcie za nas piąstki.

Pozdrawiamy - Duża, Mała Duża, Ramka i Miziak :kotek: .
Obrazek

karolinabh

Post » Wto cze 11, 2013 19:22 Re: Wrocław-Gdańsk. Duży Miziak – już W DOMU. Prosimy o kciu

Może w tym tkwi problem z sikaniem. Dziąsła jak bolą to kot cierpi. Mój Pikuś posikiwał na dywan a potem okazało się, że to żeby. Może on ma kamień, który należy ściągnąć bo płytka zagłębia się w tkance raniąc ją?
Myślę, że z dwojga złego trzeba z nim iść do weta. Wbrew pozorom może okazać się to dla was korzystne. Czasem cierpiące koty (a one mają dużą tolerancję bólu) mają problemy z aklimatyzacją właśnie z powodów jakiś dolegliwości. Będzie spokojniejszy.
Trzymam kciuki :ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Wto cze 11, 2013 20:40 Re: Wrocław-Gdańsk. Duży Miziak – już W DOMU. Prosimy o kciu

Już to wszystko wiem, bo mateosia, siedząc przy kompie, przeczytała mi, kiedy jechałam tramwajem i autobusem. I z Dużą rozmawiałam.
Bardzo się martwię. Wiesz, Karolino, ale napiszę jeszcze i tu:
jak dobrze, że On Ciebie ma. Zdarza się, że koty bezdomne z chorymi zębami i dziąsłami przestają mieć, nawet mając jakieś jedzenie. I umierają.
Wiedziałyśmy, że z ząbkami jest problem, pani doktor po złym stanie zębów oceniła wiek na więcej, niż ma. A wiem, ile ma, bo wiem, kiedy się urodził.

Miziaku. Kochamy Cię, Ty wiesz.
ciocia
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Wto cze 11, 2013 20:55 Re: Wrocław-Gdańsk. Duży Miziak – już W DOMU. Prosimy o kciu

Zęby wywalić i będzie po kłopocie :ok: Jak dziąsła krwawią to już nie ma co czekać. Można spróbować ze sterydami lub z TFXem ale nie wiem czy jest sens w takim stanie się bawić w leki, chyba rzeczywiście lepiej usunąć i będzie po problemie.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto cze 11, 2013 20:59 Re: Wrocław-Gdańsk. Duży Miziak – już W DOMU. Prosimy o kciu

Sterydy obciążają organizm. A On ma organizm obciążony ciężkim życiem na tzw. wolności. I działają krótko, nie lecząc przyczyny.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

[poprzednia][następna]