Tymczasy u horacy7-Basia patronką nowej kociarni w Szczytnie

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 05, 2013 22:31 Re: Tymczasy u horacy7. Basia odeszła ... Bąbel i białaski w

Widziałam kiedyś świerzba pod mikroskopem.....brrrrrr obrzydliwe draństwo, które żyje w uszku kotka i okropnie go męczy.
Julio, jak masz kasę, to nie ma na co czekać.
Wiatrusia [*] 27.09.2012 r. Kacperek [*] 02.12.2016 r.
Filemonek [*] 31.03.2017 r.

EVA2406

Od: Pt lip 27, 2007 13:47

Post » Czw cze 06, 2013 1:07 Re: Tymczasy u horacy7. Basia odeszła ... Bąbel i białaski w

Może warto by im strongholda podać.
Będzie i na pchły i kleszcze i lekko odrobaczy, no a przede wszystkim na świerzbowca.
Jest dość drogi ale jakby dla psa większego kupić to dwa można obdzielić, bo środek jest taki sam.

Tu można poczytać
http://www.ema.europa.eu/docs/pl_PL/doc ... 068666.pdf

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Czw cze 06, 2013 19:54 Re: Tymczasy u horacy7. Basia odeszła ... Bąbel i białaski w

Biedne koteczki. Staruszki powinny znaleźć swoje miejsce, swój dom, by godnie dożyć swojego czasu.
Świerzbowiec jest paskudztwem dość upierdliwym i męczącym. Moje tymczaski go miały, zwalczyliśmy oridermylem. Ale to faktycznie droga w uchu musi być wolna.
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Od: Śro gru 14, 2011 17:53

Post » Czw cze 06, 2013 20:10 Re: Tymczasy u horacy7. Basia odeszła ... Bąbel i białaski w

Arek dostał dziś kroplówkę, jutro kolejna. Ale to doraźne wszystko, tak naprawdę potrzebny jest domek i odpowiednia karma :(
Pobraną miał jeszcze raz krew do jakiś dodatkowych badań. Oridermyl też dostał.
Pumie wyczyściliśmy uszy (na tyle na ile się dało), z ucha bez polipów wetka wyjęła czopy, i teraz jeszcze przez 2-3 dni trzeba ucho przemywać, zanim oridermyl podamy - najpierw uszy trzeba choć trochę udrożnić.
Przy okazji załatwiliśmy uszy jeszcze kilku kotom w schronisku (bo moja wetka do schroniska przyjechała), no i jak wyadoptujemy schroniskową Mię, która u wetki siedzi na tymczasie, to w jej miejsce pójdzie inna schroniskowa kicia, jeśli uda się ją złapać, bo jest dzika od zawsze. Kicia też coś przychudła ostatnio, a zabranie jej do weta w ogóle nie wchodzi w grę z uwagi na jej dzikość. Wetce się jednak spodobała tą swoją dzikością :wink:

Przepraszam za brak opisów badań, będę je miała pewnie dopiero w poniedziałek, bo jutro mojej wetki w pracy nie będzie, a przez cały weekend nie będzie mnie :(
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Czw cze 06, 2013 21:59 Re: Tymczasy u horacy7. Basia odeszła ... Bąbel i białaski w

A sa jakies wiesci o Zosi? Do ktorego w koncu poszla domu?
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Pt cze 07, 2013 5:51 Re: Tymczasy u horacy7. Basia odeszła ... Bąbel i białaski w

Goyka pisze:A sa jakies wiesci o Zosi? Do ktorego w koncu poszla domu?

No właśnie, też chciałabym wiedzieć.Miała propozycję świetnego domku, sprawdzonego, zwierzęcolubnego i co?
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt cze 07, 2013 8:20 Re: Tymczasy u horacy7. Basia odeszła ... Bąbel i białaski w

ja tylko wrzucam zdjęcia Bąbla, bo jestem w strasznym niedoczasie....
:oops:

Obrazek
Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Ostatnio edytowano Pt cze 07, 2013 8:48 przez NITKA/KARINKA, łącznie edytowano 1 raz
Powód: poprawiłam link
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Pt cze 07, 2013 8:22 Re: Tymczasy u horacy7. Basia odeszła ... Bąbel i białaski w

Cudny Bąbelundo :1luvu:
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Pt cze 07, 2013 8:29 Re: Tymczasy u horacy7. Basia odeszła ... Bąbel i białaski w

ewar pisze:
Goyka pisze:A sa jakies wiesci o Zosi? Do ktorego w koncu poszla domu?

No właśnie, też chciałabym wiedzieć.Miała propozycję świetnego domku, sprawdzonego, zwierzęcolubnego i co?

Zosia ma swój DS w Pruszkowie,
Obrazek

sonata

Od: Czw wrz 23, 2010 13:00

Post » Pt cze 07, 2013 8:32 Re: Tymczasy u horacy7. Basia odeszła ... Bąbel i białaski w

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

Obrazek Obrazek

ObrazekObrazek
Ostatnio edytowano Pt cze 07, 2013 8:50 przez NITKA/KARINKA, łącznie edytowano 1 raz
Powód: za duże zdjęcia zamieniłam na miniaturki
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Pt cze 07, 2013 8:42 Re: Tymczasy u horacy7. Basia odeszła ... Bąbel i białaski w

Oj cudny Bąbelos. Wydaje się spokojny i wyluzowany.

I cieszę się bardzo, że Zosia znalazła swoje miejsce. Mam nadzieję, że odnalazła się w nowym miejscu.
po_prostu_kaska

Post » Pt cze 07, 2013 9:03 Re: Tymczasy u horacy7. Basia odeszła ... Bąbel i białaski w

Niestety, Bąbik leczony... Ja nie mam czasu się nim odpowiednio zająć (w dodatku z Milą kłopoty :oops: )
Bąbel jako jedyny nie ma żadnej dokumentacji medycznej.

dzięki sprawnej organizacji wat - za co bardzo dziękuję - wszystkie kociaste otrzymały wypisy z lecznicy w Olsztynie...
Niestety nie ma tam nic o Bąblu a wetka ze Sczytan nie prowadiz dokumentacji na komputerze (wszystko powinno być w książeczce).

Przepraszam Asiu, że molestuję o książeczki wielokrotnie, ale gdybym uzyskała informację... nie ma, nie będzie, odczep się...
przestałabym molestować.... a tak cały czas czekam...
chyba bez sensu :oops:
Według mnie Bąbel ma raczej bliżej roku, choć wygląda na mniej

Przepraszam, że nie piszę (nie daję rady)...

Powiem szczerze, bardziej od finansowego wsparcia potrzebuję kogoś kto byłby w domu, zajął się kociastymi (Mućka zaczęła znaczyć teren), poprzytulał... pomógł w transporcie Mili (Mila to kotka już na zawsze hospicyjna, też ze Szczytna) i Bąbla do weta z mojej wsi jak Renifera nie ma w domu.... pobawił się z Bąblem....
Bąbel potrzebuje kontaktu z młodymi kotami, przępędzany przez moje nie odgryza się, ale mu smutno :(
Wnioskuję, że potrzebny mu domek na dokocenie, do młodych superenergicznych kotów.
Bąbel otwiera drzwi, wejdzie wszędzie, nawet na najwyższą szafę, nie nadaje się do domu-muzeum, ponieważ, niestety jest tak ruchliwy, że udało mu się wleźć na szafę, na którą żadne z kociastych się nie wspina... niestety szklane wazony w poniewierce.
Równocześnie jest człowiekolubny, popłakuje z nudów, przytula się, daje sobie bez problemu czyścić zaświerzbowane uszątka, daje sobie wciskać pastę z probiotykami. Na całe szczęście nie protestuje przy leczeniu chociać u weterynarza o mało mu serce nie pękło ze strachu, nadal bardzo płacze w transporcie i to przez całą drogę...

Zdjęcia Bąbla sobie wrzucam, bo muszę się zająć ogłoszeniami, itd...to sobie na razie choć zdjęcia zbunkruję.

Niestety, o pozostałych kociastych Oprócz białasków) nic nie jestem w stanie powiedzieć, to nic o nich nie piszę....
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Pt cze 07, 2013 9:11 Re: Tymczasy u horacy7. Basia odeszła ... Bąbel i białaski w

Bąbel w klatce. Nigdy w klatce nie był umieszczany, to otwarta klatka do kociaków, ale już kilka razy go przyuważyłam jak sobie udeptał posłanko w klatce i położył się tam spać... Nie wiem, może czuje się bezpieczniej, a może pasuje mu posłanko pachnące małymi kociakami...

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

Obrazek
Obrazek
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Pt cze 07, 2013 9:19 Re: Tymczasy u horacy7. Basia odeszła ... Bąbel i białaski w

Jakbym o Cielu czytała 8O - i wygląd i charakter mają chłopaki identyczny.

Dobrze że Zosia w domku - miejmy nadzieję, że już wkrótce będą wieści jak się tam odnalazła :ok: :ok:

I oby reszta kotów też domki znalazła jak najszybciej :ok: :ok: :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt cze 07, 2013 9:38 Re: Tymczasy u horacy7. Basia odeszła ... Bąbel i białaski w

Bąbel jest starszy od moich kociastych około 2-3 tygodnie, pamietam, jak Basia mówiła. A moje maja dokładnie rok i 2 miesiace. Babel na 100% jest starszy odrobinke. :ok: :ok: :ok:

raiya

Od: Pon sty 09, 2012 17:02

[poprzednia][następna]