DRAMAT W KROŚNIE!!!!!!!! PILNIE POTRZEBNY DT

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 04, 2013 11:23 Re: DRAMAT W KROŚNIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wysłałam oridermyl i płyn do czyszczenia uszu.Płyn jest super, rozpuszcza "kit" w uszach, ale uprzedzam, że koty go nie znoszą.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto cze 04, 2013 16:38 Re: DRAMAT W KROŚNIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!

nie chcę się wymądrzać ale ja wszystkie swoje dzikuski łapałam do zwykłego transporterka na saszetkę whiskasa, najpierw wstawiałam miseczkę z jedzonkiem i jak przy mnie kot nie chciał wejść to odchodziłam - zwierzak się przyzwyczajał że tam dostaje jeść ... ostatnią kotkę jak łapałam to dopiero jak zjadła do końca, zorientowała się, że jest zamknięta :mrgreen:
ale też mam taką jedną nową zgryzotę - ucieka tylko na nią spojrzę, a na pewno kotka bo kocury za nią łażą, pewnie niedawno straciła pierwszy miot kociąt :cry:
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Wto cze 04, 2013 21:05 Re: DRAMAT W KROŚNIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Z dzikuskami jest różnie.Niektóre są tak sprytne,że trzeba czasu i sposobu ,zeby złapać.Ale trzeba próbować wszystkich sposobów :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek
Wątek moich tymczasów i rezydentów http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... 7#p9892897

halinka1403

Od: Nie maja 30, 2010 16:06

Post » Wto cze 04, 2013 21:48 Re: DRAMAT W KROŚNIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Witam po całym dniu nieobecności i przekazuję wiadomość od jasdor która nie ma chwilowo neta ani kablówki :(

Nie mamy kota. Kolejne podejście jutro. Dzwoniłam do kobiety, koty gdzieś się pochowały. Musimy przeczekać tę pogodę. Dorota

Jutro robię psince ogłoszenia.
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Śro cze 05, 2013 9:15 Re: DRAMAT W KROŚNIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!

hop siup!
Podrzucę, więcej nie mogę :(
Kocie nie chowaj się!
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Śro cze 05, 2013 19:03 Re: DRAMAT W KROŚNIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!

może nie dawać jeść rano i po południu przyjdzie głodny
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Śro cze 05, 2013 23:09 Re: DRAMAT W KROŚNIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kopiuję z fb od Doroty:

Niestety kotka nie udało nam się złapać . Nie było go pod domem. Pogoda była w miarę ładna, więc wszystkie poszły spacerować. Był tylko 1 czarno-biały kocurek i kotka. Zabrałyśmy więc kotkę. Od razu do weterynarze. Okazało się, że jest w gorszym stanie niż na początku się wydawało. Waga 3 kg, zabiedzona, wynędzniała, kleszcze i wszoły grasowały po jej futerku. Świerzbowiec wyczyszczony, nawet nie był tragiczny. Sterylizacja umówiona dopiero na poniedziałek, bo stan kotki musi sie poprawić. Zakropiona na razie frontlainem, dostała witaminy i została nawodniona. W brzuszku dużo mas kałowych, jakby nie mogła się wypróżnić. Trzeba poczekać, żeby jej stan się unormował. Do czasu sterylizacji znalazła schronienie w garażu znajomej w klatce. Kotka jest bardzo przyjazna, u weta zachowywała się z godnością i jak na grzecznego kota przystało. Potrzeba jej normalnego domu z prawdziwego zdarzenia, bo zmarnuje się na tym podwórku :(
Karmy w miseczkach i brzuszkach jest pod dostatkiem.
Zostawiłyśmy obrożę i smycz, którą - mam nadzieję - opiekunowie zamienią za ten ciężki, stalowy łańcuch na szyi Dżekiego. Weterynarz dla niego przewidziany w najbliższym czasie, bo moje auto nie zabierze takiego pasażera, a drugie, większe, na razie unieruchomione.
Obrazek Obrazek

JolaJ

Post » Śro cze 05, 2013 23:13 Re: DRAMAT W KROŚNIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Przekleje tylko z fb, bo już pora późna, jutro podam reszte informacji. Tyle na razie musi wystarczyć :)

Niestety kotka nie udało nam się złapać . Nie było go pod domem. Pogoda była w miarę ładna, więc wszystkie poszły spacerować. Był tylko 1 czarno-biały kocurek i kotka. Zabrałyśmy więc kotkę. Od razu do weterynarze. Okazało się, że jest w gorszym stanie niż na początku się wydawało. Waga 3 kg, zabiedzona, wynędzniała, kleszcze i wszoły grasowały po jej futerku. Świerzbowiec wyczyszczony, nawet nie był tragiczny. Sterylizacja umówiona dopiero na poniedziałek, bo stan kotki musi sie poprawić. Zakropiona na razie frontlainem, dostała witaminy i została nawodniona. W brzuszku dużo mas kałowych, jakby nie mogła się wypróżnić. Trzeba poczekać, żeby jej stan się unormował. Do czasu sterylizacji znalazła schronienie w garażu znajomej w klatce. Kotka jest bardzo przyjazna, u weta zachowywała się z godnością i jak na grzecznego kota przystało. Potrzeba jej normalnego domu z prawdziwego zdarzenia, bo zmarnuje się na tym podwórku :(
Karmy w miseczkach i brzuszkach jest pod dostatkiem.
Zostawiłyśmy obrożę i smycz, którą - mam nadzieję - opiekunowie zamienią za ten ciężki, stalowy łańcuch na szyi Dżekiego. Weterynarz dla niego przewidziany w najbliższym czasie, bo moje auto nie zabierze takiego pasażera, a drugie, większe, na razie unieruchomione.

Obrazek

Właśnie rozmawiam z dziewczyną , u której jest kotka. Na razie mieszka w klatce w garażu :(
Kotka od kiedy ją zostawiłyśmy nie wyszła z transportera :(
Pewnie bidulka tak strasznie cierpi. Zabrana z jedynego otoczenia, jakie znała, na dodatek została zupełnie sama :(
Maja chodzi do niej, zagląda, ale ona siedzi i sie nie rusza :(
Nie jadła, nie sikała, nie robiła kupy, a to źle :(
Jak ją zostawiłyśmy tak siedzi i tyle.

Szukamy jej domu na szybko, bo jak ja przyjdzie wypuścić to nam pewnie serca pękną, taki to kot :(

Edit : z Jolą razem pisałyśmy i się zdublowało ;) Dodam tylko, że rozliczenie wstawiłam na fb. Jutro ogarne tutaj, bo dzis już mi sie tutaj mogę zera zdublować :P nic nie widzę :P

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Śro cze 05, 2013 23:24 Re: DRAMAT W KROŚNIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Piękna jest ta koteczka :(
Obrazek Obrazek

JolaJ

Post » Śro cze 05, 2013 23:27 Re: DRAMAT W KROŚNIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tak Jolu :( Tym bardziej będzie żal...że na dodatek bardzo lubi ludzi :(

jasdor

Post » Śro cze 05, 2013 23:42 Re: DRAMAT W KROŚNIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A ma już jakieś ogłoszenia?
Czyj telefon mam podać w ogłoszeniach Dżekusia?
Obrazek Obrazek

JolaJ

Post » Czw cze 06, 2013 7:45 Re: DRAMAT W KROŚNIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Może tej kotce przydałaby się obróżka antystresowa?
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Czw cze 06, 2013 12:17 Re: DRAMAT W KROŚNIE!!!!!!!! PILNIE POTRZEBNY DT

Najnowsze wiadomości z DT są następujące :
Kotka wczoraj była bardzo zestresowana, ale kiedy Maja z nią sobie pogadała, wygłaskała, przytuliła, TROJKA (tak dostała na imię) zaczęła zupełnie dobrze jeść :) Potrzebuje kontaktu, potrzebuje człowieka. Została sama i nie wie, co się dzieje, ale gdyby miała człowieka cały czas pewnie byłoby lepiej.
Dziś zbierała się do kupy - jak do tej pory nie było nic w kuwecie, a to bardzo ważne, bo przytkana była wczoraj. Ona nigdy nie załatwiała się do żwirku, może nie wiedzieć do czego służy.
Maja nawet myślała o tym, żeby ubrać ją w szelki i wyjść na trawkę, ale nie zaryzykowała.

To strasznie miziasty, proludzki kociak. Chce, aby człowiek był blisko niej.

Oprócz tego zgłaszam, że wczoraj doszła paczuszka z Feliksami :1luvu: Przybyła z Częstochowy :1luvu:

jasdor

Post » Czw cze 06, 2013 16:25 Re: DRAMAT W KROŚNIE!!!!!!!! PILNIE POTRZEBNY DT

Sliczna ta Trojka , szkoda jej wypuszczać, dobrze by było gdyby znalazł sie domek
Obrazek
Obrazek

Iburg

Od: Wto sty 04, 2005 21:52

Post » Czw cze 06, 2013 19:35 Re: DRAMAT W KROŚNIE!!!!!!!! PILNIE POTRZEBNY DT

Mam cudowną wiadomość :D

kocurek złapany :!:
test ujemny :!:
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

JolaJ