KOCIA CHATKA i kociaki

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 05, 2013 18:46 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

To nie człowiek, to psychopata - tak jak Ted Bundy czy inni. Tyle że jeszcze nie doszedł do krzywdzenia fizycznego ludzi. Powinno się takich eliminować zanim skażą innych swoim okrucieństwem, które czynią, bo mogą, bo im się zechce, bo mają okazję i możliwość.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro cze 05, 2013 19:19 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Mara S pisze:To on - gadałam z tą behawiorystką - powiedziałam o metodach działania (że z dziewczyną przyjeżdża i że długo zdjęć nie wysyła i potem mówi, że kot uciekł). Jak go wydawałam to była też Marta Szops i EwaS - może one coś więcej pamiętają. Sprawdzę dziś tę umowę. Jestem załamana :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: . Gość ogólnie działał w Scu,. Rzeszowie i Opolu. On jakieś eksperymenty na tych kotach robił...

fatalna historia!!!! potwory zyja jednak wsròd nas...niestety....uśpił czujność 3 bab....faktycznie ten gosc był zupełnie bez emocji...taka dupa, lSka nawijała...i szkoda ż e lampka nam się wòwczas nie zapaliła gdy mòwił ż e chce czarnego kota...choć wzbudziło to nasze zdziwienie...ech...miejmy nadzieje ż e ten mały Boluś jednak był cwańszy i przżył.
to nauka..zimnym ludziomnie wydawać kotòw. ktoś się musi pobawić w psychologa...
ciary przechodza i budzi się tylko potworna zość na takich zwyrodnialcòw.
EwaS

ewasewa

Od: Śro mar 20, 2013 13:12

Post » Śro cze 05, 2013 19:35 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Zawiozłam żwirki i zrobiłam szybki dyżur

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Śro cze 05, 2013 19:37 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

ewasewa pisze:
Mara S pisze:To on - gadałam z tą behawiorystką - powiedziałam o metodach działania (że z dziewczyną przyjeżdża i że długo zdjęć nie wysyła i potem mówi, że kot uciekł). Jak go wydawałam to była też Marta Szops i EwaS - może one coś więcej pamiętają. Sprawdzę dziś tę umowę. Jestem załamana :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: . Gość ogólnie działał w Scu,. Rzeszowie i Opolu. On jakieś eksperymenty na tych kotach robił...

fatalna historia!!!! potwory zyja jednak wsròd nas...niestety....uśpił czujność 3 bab....faktycznie ten gosc był zupełnie bez emocji...taka dupa, lSka nawijała...i szkoda ż e lampka nam się wòwczas nie zapaliła gdy mòwił ż e chce czarnego kota...choć wzbudziło to nasze zdziwienie...ech...miejmy nadzieje ż e ten mały Boluś jednak był cwańszy i przżył.
to nauka..zimnym ludziomnie wydawać kotòw. ktoś się musi pobawić w psychologa...

Ten, co wziął Bolka nazywa się inaczej i możliwe, że Bolek żyje ale nie zmienia to faktu, że jakiś psychol z Zabrza brutalnie wymordował ileśtam niewinnych istot.
Ten od Bolka mi odpisał, że jeśli chcemy to możemy podjechać i wyłapać kota - co Wy na to?

Mara S

Post » Śro cze 05, 2013 20:11 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

mir.ka pisze:ale się zmieniła
chyba jej już nie sterczą kosteczki?

Nie, nie sterczą, wygląda cudownie Jak piękna dostojna kotka :1luvu:

Wioleta71

Od: Sob kwi 06, 2013 21:26

Post » Śro cze 05, 2013 20:18 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Mara S pisze:
ewasewa pisze:

Ten, co wziął Bolka nazywa się inaczej i możliwe, że Bolek żyje ale nie zmienia to faktu, że jakiś psychol z Zabrza brutalnie wymordował ileśtam niewinnych istot.
Ten od Bolka mi odpisał, że jeśli chcemy to możemy podjechać i wyłapać kota - co Wy na to?

Jestem za, choć ja do łapania zdolna inaczej :oops: . Ale mogę stanowić wsparcie moralne i przynieś-podaj (byle nie za ciężkie :wink: ).
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Śro cze 05, 2013 20:21 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Trudno jest tak naprawdę wyczuć, czy ktoś bierze kotka do KOCHANIA ,czy do DRĘCZENIA. To nie jest taka prosta sprawa. Jedynie wzbudziłby we mnie niepokój, tym, że upierał się przy czarnym kocie
Też nie do końca, bo może i lubi akurat czarne kotki ? Nic nie wzbudziło Waszego niepokoju, nie ma się co obwiniać To nie Wasza wina Teraz tylko trzeba dokładnie przeprowadzać rozmowy i uważnie się przyglądać potencjalnym właścicielom Wszyscy musimy zadbać o naszych podopiecznych i zrobić wszystko by ich nikt nie krzywdził :evil: Najważniejsze, że go złapali !

Wioleta71

Od: Sob kwi 06, 2013 21:26

Post » Śro cze 05, 2013 20:43 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Psychopata, zgadzam się.
Złapać złapali, tylko żeby to się skończyło tak jak powinno, bo znając polskie realia odnośnie znęcania się nad zwierzętami, to facet jeszcze po roku odsiadki (ewentualnej) na studia wróci, ukończy i kogoś z nas na śląsku leczył będzie i robił nadal Bóg wie co, bo kto go przypilnuje? nikt... :| ...trafia mnie czasem jak myślę co za ludzie chodzą po ulicy...
Obrazek Obrazek Nefi - moje serduszko <3 Obrazek

LadyStardust

Od: Pon cze 25, 2012 21:02

Post » Śro cze 05, 2013 20:46 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

a ciekawe jak oni na niego wpadli? jak to się stało, że wszystko wyszło na jaw ....? :(

Anett84

Od: Pon paź 22, 2012 9:36

Post » Śro cze 05, 2013 21:24 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

to tak dla poprawienia nastroju
śliczna Holly w nowym domku

Obrazek

Obrazek
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Śro cze 05, 2013 21:27 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

i wiadomość jaką dostałam o niej:
Po godzinnym stresie spowodowanym zmianą otoczenia, pokazała swój charakter i zdążyła już ponać wszystkie kąty domu - z wyjątkiem ogrodu, bo pogoda na to ciągle nie pozwala. Jest bardzo towarzyska i - jak na razie - grzeczna. Wszystkim się spodobała i sama też wszystkich zaakceptowała. Na szczęście nie jest też strachliwa, a tego się obawiałem, żaden z domowych sprzętów jej nie przestraszył, nie poznała jeszcze tylko odkurzacza, którego wszystkie poprzednie koty się bały.
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Śro cze 05, 2013 21:34 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Świetne wieści :ok: . Ale do ogrodu to chyba na szelkach? Bo inaczej smyrgnie przez ogrodzenie i tyle ją pan będzie widział :? .

Alienor

Post » Czw cze 06, 2013 8:13 Re: zakładam nowy wątek nie pisać proszę

Cały weekend jest nieobstawiony :(

03.06. pon. rano Beatka wiecz. Mara
04.06. wtorek rano Mirka wiecz. EwaS
05.06. środa rano Beatka wiecz. Mara
06.06. czwartek rano Mirka wiecz. Mara
07.06. piątek rano Beatka wiecz. brak
08.06. sobota rano brak wiecz. brak
09.06 niedziela rano brak wiecz. brak

Mara S

Post » Czw cze 06, 2013 8:18 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Niedziela rano. I przywiozę domowego indorka dla kotów.

Alienor

Post » Czw cze 06, 2013 9:02 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Bolek prawdopodobnie żyje - Ewa z Piotrkiem właśnie go widzieli w tych szopkach w Zabrzu (jakby ktoś znalazł zdjęcie Bolka to by Ewa mogła sobie porównać), więc choć tyle dobrze, że nasz adoptujący nie jest tym okropnym mordercą.

Mara S

[poprzednia][następna]